/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Palmă uriașă pentru Rusia și atac la Harkov. Ajutorul SUA, o binecuvântare Kievului

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 63: Israel și Gaza, departe de un nou armistițiu. Un soldat israelian ținut ostatic a murit

08 decembrie 2023, ora 16:09

Situația umanitară continuă să se deterioreze în Gaza, pe măsură ce forțele israeliene își extind operațiunile terestre în întreaga enclavă palestiniană. De marți, armata operează în orașul sudic Khan Younis și duce „bătălii intense” cu luptătorii Hamas. Mii de oameni au încercat să meargă la unitățile ONU pentru a găsi adăpost, dar au fost nevoiți să doarmă în fața clădirilor, deoarece nu mai este loc pentru ei. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, 16.248 de persoane, dintre care 70% femei, copii şi adolescenţi, au fost ucise în aceste două luni de atacurile israeliene. Cel puţin 94 de persoane au murit şi în Liban, din cauza luptelor transfrontaliere cu Israelul.

UPDATE 17:02 Cel puţin trei rachete ce vizau ambasada americană în Zona Verde a Bagdadului au fost trase vineri în zori şi au căzut la marginea acestui cartier ultrasecurizat unde se află instituţii guvernamentale irakiene şi reprezentanţe diplomatice, informează AFP care citează un responsabil al securităţii irakiene, conform Agerpres. Totodată, un responsabil militar american a confirmat pentru AFP declanşarea de alarme şi "probabile zgomote de impact auzite" lângă ambasadă şi baza Uniunii III, unde sunt încartiruite trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste.

UPDATE 16:36 Erdogan îi avertizează pe agenții Mossad să nu îndrăznească să vâneze lideri Hamas pe teritoriul Turciei. Într-un discurs pe care l-a ținut pe 22 noiembrie, Netanyahu a spus: „Am ordonat Mossad-ului să ia măsuri de precauție împotriva liderilor Hamas, oriunde s-ar afla”, iar ministrul Apărării Gallant i-a numit pe liderii Hamas „oameni morți”. La întrebările adresate de jurnaliști în avion, la întoarcerea din Qatar, președintele turc Tayyip Erdogan a răspuns: „Dacă vor comite o astfel de greșeală, vor plăti un preț foarte, foarte mare”, transmite Știripesurse.

UPDATE 16:06 Casa Albă a a anunţat că Israelul și Hamas nu sunt aproape de un alt acord privind o nouă pauză umanitară, notează The Guardian. Discuțiile au loc „literalmente în fiecare zi” cu privire la un posibil nou acord, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională al Casei Albe, John Kirby. „Mi-aș dori să am un progres specific despre care să vorbesc – nu am. Evident, nu suntem aproape de a încheia un nou acord privind pauza umanitară și nici nu am nicio veste de dat astăzi aici despre întoarcerea ostaticilor”, a adăugat acesta.

UPDATE 15:55 Sărbătoarea evreiască Hanuka a fost marcată joi la Palatul Elysée în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron, dar gestul a stârnit vâlvă în politica franceză. O înregistrare video care îl arată pe rabinul-şef al Franţei, Haïm Korsia, aprinzând prima lumânare de Hanuka, pentru a marca începutul sărbătorii evreieşti a luminilor, a stârnit controverse. Pentru mulţi politicieni, acest eveniment reprezintă o încălcare a laicităţii, relatează presa franceză. În faţa acestor critici, guvernul a încercat să stingă controversa, invocând un mesaj de susţinere în faţa antisemitismului în creştere. Răspunzând unei solicitări trimise de Le Figaro, Palatul Elysée a declarat că nu a organizat o ceremonie de Hanuka. "Contextul este foarte important (...), Marele Rabin al Franţei, care era prezent, a salutat discursul de mulţumire al preşedintelui după ce a primit premiul aprinzând prima lumânare de Hanuka. Nu este chiar acelaşi lucru cu a invita oamenii să ia parte la o ceremonie de Hanuka", a arătat Preşedinţia franceză.
 

UPDATE 15:23 Numărul ostaticilor despre care se presupune că ar fi ținuți de Hamas în Gaza este acum de 137, a anunțat vineri biroul premierului israelian, conform CNN.

UPDATE 14:45 Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat că nu se va ajunge la o pace durabilă în Orientul Mijlociu dacă Hamas își va putea continua atacurile din Fâșia Gaza, relatează agenția Reuters, citată de The Guardian. În acest moment, „pledăm pentru continuarea încetării focului”, a declarat purtătorul de cuvânt. De asemenea, oficialul german a subliniat că Israelul ar trebui să evite suferințele civile în sudul Fâșiei Gaza și că este obligat să respecte dreptul umanitar.

UPDATE 14:00 Aproxiamtiv 150 de adăposturi din Fâșia Gaza nu vor fi vizate de Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) în timpul operațiunilor lor din enclavă, a declarat, pentru The Times of Israel, colonelul Elad Goren, din cadrul COGAT, serviciul de legătură militară al Israelului cu palestinienii. Adăposturile sunt în școli și alte infrastructuri publice, ale căror coordonate au fost transmise de ONU Israelului, a precizat Goren, adăugând că ele vor rămâne sigure pentru civili până vor apărea schimbări în operațiunile armatei israeliene.

UPDATE 13:41 Hamas a anunțat că a lansat rachete din Fâșia Gaza către orașul israelian Tel Aviv, relatează The Times of Israel. În oraș nu au răsunat sirenele de avertizare, însă unii locuitori au declarat că au auzit explozii puternice, pentru că proiectilele au căzut, probabil, în Marea Mediterană. În timpul atacului, alertele de atacuri aeriene au fost declanșate în orașul israelian Nitzanim.

UPDATE 13:00 Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) precizează că în campusul Universității Al-Azhar din orașul Gaza a fost găsită o intrare de tunel care duce la o școală aflată la aproximativ un kilometru distanță, relatează The Times of Israel. De asemenea, în zonă au fost descoperite dispozitive explozive, părți de rachete, lansatoare și alte echipamente. „Descoperirile arată că organizația teroristă Hamas a folosit clădirea universității în scopul de a lupta împotriva forțelor noastre”, precizează IDF.

UPDATE 12:20 Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească vineri pentru un vot privind solicitarea unei încetări imediate a focului în Gaza, după ce șeful ONU, Antonio Guterres, a făcut pasul extraordinar de a invoca articolul 99 din Carta ONU pentru a convoca votul în această săptămână, scrie The Times of Israel. Cea mai recentă versiune a rezoluției, consultată de AFP, cataloghează situația umanitară din Gaza drept „catastrofală” și „cere o încetare a focului imediată”. În document, se solicită, de asemenea, protecția civililor, eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor pe care Hamas îi ține în continuare și accesul umanitar în Fâșia Gaza.

UPDATE 11:54 Imagini din Gaza care au circulat joi pe reţelele sociale au arătat arestarea în masă de către armata israeliană a unor bărbaţi care au fost obligaţi să se dezbrace, să îngenuncheze pe stradă, să stea legaţi la ochi şi să se urce în remorca unui vehicul militar, relatează CNN, conform News.ro.
Circumstanţele şi datele exacte ale reţinerii sunt neclare, dar identităţile unora dintre deţinuţi au fost confirmate de colegi sau membri de familie. Cel puţin unii dintre bărbaţi sunt civili fără afiliere cunoscută la grupuri militante, potrivit unei conversaţii avute de CNN cu una dintre rudele lor şi a unei declaraţii a unuia dintre angajatorii lor, o reţea de ştiri.

UPDATE 11:22 Forțele israeliene au împușcat vineri cinci palestinieni într-o tabără de refugiați din nordul Cisiordaniei ocupate, a anunțat Ministerul Sănătății din cadrul Autorității Palestiniene, informează AFP. Ministerul palestinian nu i-a identificat pe cei morți, dar a precizat că aceștia au fost uciși „de gloanțe ale ocupantului (Israel, n.r.) în tabăra de refugiați al-Fara", în regiunea Tubas. Contactată de AFP, armata israeliană nu a făcut niciun comentariu până la transmiterea știrii. „Ciocniri au izbucnit cu forțele (israeliene) care au luat cu asalt tabăra, pe fondul unor focuri de armă intense și al zgomotului unor explozii", a relatat agenția oficială palestiniană de presă Wafa, transmite Hotnews.

UPDATE 09:50 Fiul ministrului israelian Gadi Eizenkot a fost ucis în luptele din nordul Gazei, iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Hezbollah să nu escaladeze luptele, după ce un israelian a fost ucis într-un atac cu rachete trase din Liban.

UPDATE 09:47 Armata israeliană a anunțat că a efectuat lovituri asupra a peste 450 de ținte din Fâșia Gaza în ultima zi, în timp ce operațiunile la sol continuă, transmite Times of Israel. Țintele includ complexe militare, posturi de observare și depozite de arme, potrivit IDF. Trupele Brigăzii a 7-a blindate au direcționat mai multe drone ale forțelor aeriene israeliene să efectueze lovituri împotriva agenților Hamas în zona Khan Younis, potrivit armatei. Potrivit IDF, seria de lovituri a durat aproximativ două ore, iar „numeroși” agenți Hamas au fost uciși.

UPDATE 09:15 Aripa armată a grupării militante palestiniene Hamas a declarat că un soldat israelian care fusese luat ostatic a fost ucis vineri dimineața într-un conflict între militanți și o unitate a forțelor speciale israeliene care conducea o operațiune de salvare, informează Reuters. Brigăzile Al-Qassam au declarat că luptătorii săi au aflat despre operațiunea de salvare și s-au confruntat cu unitatea, ceea ce a dus la moartea și rănirea mai multor membri ai forțelor israeliene implicate în operațiune, fără a preciza numărul acestora. Aceștia l-au identificat pe soldatul captiv care a fost ucis ca fiind Sa'ar Baruch, în vârstă de 25 de ani, și au dat un număr de identificare pentru acesta. Israelul a salvat un soldat captiv din Gaza la sfârșitul lunii octombrie și a declarat că ar putea organiza operațiuni similare pentru a recupera ostaticii rămași, dacă este posibil.

UPDATE 08:55 Forțele israeliană au anunțat vineri moartea a doi soldați de rezervă uciși ieri în timpul luptei în Gaza. Astfel, numărul militarilor din ofensiva terestră împotriva Hamas de la sfârșitul lunii octombrie a ajuns la 91.

UPDATE 08:30 Secretarul de stat american Antony Blinken, în cea mai puternică critică publică față de conducerea Israelului angajată în războiul împotriva Hamas din sudul Gazei, a spus că există un decalaj între intențiile declarate ale guvernului de a proteja civilii și victimele, transmite Reuters. „În timp ce stăm aici la aproape o săptămână de la această campanie în sud… rămâne imperativ ca Israelul să acorde o importanță sporită protecției civile”, a declarat Blinken la o conferință de presă după o întâlnire cu ministrul britanic de externe David Cameron, joi, la Washington.

/VIDEO/ Riscă să piardă 100 de milioane de lei în arbitraj: Șeful ASP, despre dosarul schemelor cu pașapoarte
/VIDEO/ Riscă să piardă 100 de milioane de lei în arbitraj: Șeful ASP, despre dosarul schemelor cu pașapoarte
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 788: Ajutor deblocat, punct fierbinte și bombardamentul propagandei. ISW: Rusia va intensifica ofensiva
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 788: Ajutor deblocat, punct fierbinte și bombardamentul propagandei. ISW: Rusia va intensifica ofensiva
„S-a creat blocul criminal organizat Victoria”: Reacția ministrului Spînu, după ce Șor și-a adunat partidele la Moscova
„S-a creat blocul criminal organizat Victoria”: Reacția ministrului Spînu, după ce Șor și-a adunat partidele la Moscova
/UPDATE/ O nouă alertă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău: Ce riscă făptașul
/UPDATE/ O nouă alertă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău: Ce riscă făptașul

/VIDEO/ Inundaţii devastatoare în China: Mii de gospodării – sub ape, iar peste 127 de milioane de persoane, în pericol

missing
22 aprilie 2024, ora 09:59

Imagini devastatoare în China! Mai multe inundaţii masive au devastat sute de provincii din ţară, iar zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor. Alţii, sunt în continuare captivi în propriile locuinţe şi aşteaptă intervenţia autorităţilor. În Statele Unite, o furtună puternică însoţită de grindină a măturat tot în cale, potrivit BFMTV.

O serie de furtuni torenţiale a măturat şi provinciile Guangdong şi Guangxi. Şuvoaiele au înghiţit de la gospodării la terenuri agricole şi au tăiat căile de acces către trei sate, unde 4.000 de locuitori sunt încă blocați. În alte zone, apa a atins un metru.

Peste 82.000 de persoane din Guangdong au fost deja evacuate, înainte de un posibil dezastru. Însă vieţile a 127 de milioane de oameni sunt în continuare în pericol. Meteorologii chinezi spun că ploile abundente vor continua şi în zilele următoare, iar ţara s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani. În ciuda fenomenelor extreme, până acum, nu au fost înregistrate victime.

Furia naturiii a lovit şi Statele Unite! Locuitorii din Carolina de Sud au fost luaţi prin surprindere de o furtună devastatoare.

Unii au apucat să ajungă acasă la timp - alţii, au privit din propriile maşini cum grindina, de dimensiunea unei mingi de ping-pong, le sparge parbrizul. Pagubele lăsate de furtună sunt serioase - maşini ciuruite de grindină, case devastate şi copaci căzuţi pe străzi şi alei. Vântul a atins viteze şi de 112 kilometri pe oră.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram