/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 850: Atac aerian de amploare. Apărarea Kievului a doborât aproape toate rachetele

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 67: Atacuri aeriene, soldați omorâți și apelul OMS. Israelul, acuzat că a folosit fosfor alb

12 decembrie 2023, ora 15:42

Războiul dintre Israel și teroriștii Hamas a ajuns în ziua cu numărul 67. Situaţia din Gaza este „apocaliptică” pentru populaţia civilă, a avertizat luni şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. Atacurile au crescut în intensitate după ce Hamas a ameninţat că nu va elibera pe ostaticii fără negocieri, relatează AFP. Orașul Khan Younès este noul epicentru al războiului în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza.

În acest context, Israelul a anunțat că a descoperit un bastion al teroriștilor Hamas, în interiorul unei moschei din orașul Gaza. Informația a fost prezentată de COGAT, o unitate din cadrul Ministerului israelian al Apărării. Potrivit acestora, trupele israeliene au găsit centrul de antrenament RPG în cartierul Shuja’iyya.

UPDATE 15:39 Un nou atac aerian a avut loc în ultima oră asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, una dintre zonele în care armata israeliană le-a ordonat palestinienilor să se deplaseze pentru siguranță, conform Al Jazeera. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise în urma bombardamentului, potrivit presei palestiniene. Există, de asemenea, informații despre o acumulare militară israeliană în afara orașului ocupat Jenin din Cisiordania. Peste 270 de palestinieni ar fi fost uciși în Cisiordania ocupată de Israel din 7 octombrie. În același timp, în ultimele 20 de minute sirenele de avertizare au sunat în sudul Israelului, în apropierea Fâșiei Gaza, din cauza amenințării cu rachete.

UPDATE 14:00 Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, se declară îngrijorat de controalele prelungite asupra convoaielor sanitare din Fâșia Gaza și de reținerea unor lucrători sanitari, scrie Reuters. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că o misiune condusă de OMS la spitalul Al-Ahli din Gaza, sâmbătă, a fost oprită de două ori la un punct de control pe drumul spre nordul Gazei și pe drumul de întoarcere și că unii membri ai personalului ai Societății Semilunii Roșii din Palestina au fost reținuți în ambele ocazii. „Suntem profund îngrijorați de controalele prelungite și de reținerea lucrătorilor din domeniul sănătății care pun în pericol viețile pacienților deja fragili”, a spus Tedros.

UPDATE 13:00 Armata israeliană a declarat marţi că mai mult de 10% dintre soldaţii săi ucişi în Fâşia Gaza au fost victimele unor incidente de „foc amical”, relatează AFP. „Până în prezent, 105 soldaţi au murit de la începutul operaţiunilor terestre, dintre care 20 au fost accidente”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru AFP. Treisprezece soldaţi au fost ucişi de „focuri amicale”, în timp ce ceilalţi şapte au fost ucişi în accidente în care au fost implicate vehicule sau arme.

UPDATE 11:28 Armata israeliană (IDF) susține că în ultima zi a lansat lovituri asupra mai multor zone din Fâșia Gaza din care erau lansate rachete Hamas spre Sderot (Israel), scrie The Times of Israel.

UPDATE 11:00 Aproape 700 de profesori universitari din Statele Unite și-au exprimat susținerea pentru președinta Universităţii Harvard, Claudine Gay, aflată sub presiuni să demisioneze din cauza acuzațiilor că a gestionat greşit problemele de antisemitism în campusul instituției de învățământ superior, informează AFP și Agerpres. După atacurile sângeroase ale Hamas în Israel din 7 octombrie, urmate de represalii mortale ale armatei israeliene în Fâşia Gaza, conflictul a dezlănţuit pasiuni în universităţi renumite din Statele Unite, precum Harvard, UPenn (Philadelphia), Berkeley (California) sau Columbia (New York), unde două grupuri studenţeşti pro-palestiniene au fost suspendate.

UPDATE 09:34 Israelul a folosit muniţie cu fosfor alb, furnizată de SUA, într-un atac din octombrie în sudul Libanului, care a rănit cel puţin nouă civili în ceea ce, potrivit unui grup de apărare a drepturilor omului, ar trebui investigat ca o crimă de război, a afirmat luni The Washington Post care spune că a efectuat o analiză asupra unor fragmente de obuz găsite într-un mic sat, potrivit News.ro. Un jurnalist care lucra pentru The Washington Post a găsit rămăşiţele a trei proiectile de artilerie de 155 de milimetri trase în Dheira, în apropiere de graniţa cu Israelul, care au provocat un incendiu ce a mistuit cel puţin patru case, potrivit localnicilor.

UPDATE 09:33 Magazinele şi şcolile au rămas închise luni în Cisiordania şi Ierusalimul de Est în semn de protest contra operaţiunilor armatei israeliene în Fâşia Gaza, transmite AFP. Numeroși palestinieni au intrat în grevă, în Cisiordania, la apelul sindicatelor. În mai multe orașe din Cisiordania au fost organizate mai multe adunări publice. „Greva de astăzi nu este doar în semn de solidaritate cu Gaza, ci şi contra SUA, care şi-au utilizat veto-ul în Consiliul de Securitate al ONU împotriva unei încetări a focului”, a declarat Issam Abu Bakar, membru al Fatah, partidul lui Mahmoud Abbas. La Ramallah, sediul Autorităţii Palestiniene, manifestanţii au desfăşurat un banner cu o listă de nume ale victimelor din Gaza. Alte greve au avut loc la Nablus, în nordul Cisiordaniei, şi la Hebron

UPDATE 09:30 Trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu o dronă israeliană în Jenin, Cisiordania, a anunțat ministerul palestinian al Sănătății.Reamintim că în această dimineață un contingent mare de vehicule blindate israeliene a intrat în oraș. De asemenea, armata israeliană a anunțat că un soldat a murit iar alți trei au fost grav răniți. Decedatul, membru al Batalionului 699 al Brigăzii 551, a cedat în urma rănilor primite în urmă cu două săptămâni în luptă în nordul Gazei . Potrivit ONU, 104 soldați israelieni au fost uciși și alți 582 au fost răniți de la începutul invaziei terestre a Gaza, citând surse oficiale israeliene.

UPDATE 09:28 Publicația israeliană Haaretz relatează, citând o sursă anonimă aflată cu curent cu astfel de informații, că nu au avut loc discuții între Israel și Hamas cu privire la încheierea unui potențial nou acord privind eliberarea ostaticilor după ce înțelegerea precedentă, care a prevăzut inclusiv un armistițiu militar temporar, a căzut. Cu toate acestea, o altă sursă a precizat ziarului că încă este activ canalul de mediere din Qatar și că părțile ar putea totuși să se îndrepte spre un nou acord, scrie The Times of Israel.

UPDATE 09:15 Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat luni seară sprijinul de nezdruncinat pentru „siguranţa poporului evreu şi securitatea Israelului şi dreptul său la existenţă”, în urma atacurilor teroriste ale Hamas din 7 octombrie, relatează CNN. Preşedintele a subliniat sprijinul său pentru Israel, recunoscând în acelaşi timp că există o lumină de zi cu zi pe anumite probleme între el şi premierul Benjamin Netanyahu, glumind că i-a spus odată liderului israelian: „Te iubesc, dar nu sunt de acord cu nimic din ceea ce ai de spus”. El a adăugat: „Este cam la fel şi astăzi”. Cu toate acestea, Biden a declarat, în remarcile care marchează a cincea noapte a sărbătorii evreieşti de Hanukkah, că Israelul se află într-o „situaţie dificilă”, în urma atacului Hamas şi a războiului care a urmat în Gaza. „Vom continua să acordăm asistenţă militară Israelului până când vor scăpa de Hamas, dar trebuie să fim atenţi – ei trebuie să fie atenţi”, a spus Biden. „Opinia publică a întregii lumi se poate schimba peste noapte, nu putem lăsa să se întâmple asta”.

UPDATE 09:05 O rachetă de croazieră lansată dintr-o regiune a Yemenului controlată de rebelii houthi a lovit o navă comercială, provocând un incendiu şi pagube, dar fără a face victime, au declarat luni pentru Reuters doi oficiali americani din domeniul apărării. Atacul asupra cargoului STRINDA a avut loc la aproximativ 111 kilometri nord de strâmtoarea Bab el-Mandeb, a declarat unul dintre oficiali. Distrugătorul USS Mason a fost acolo şi a acordat ajutor, au spus oficialii.

UPDATE 09:00 Situaţia din Gaza este „apocaliptică” pentru populaţia civilă, a avertizat luni şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, el estimând că nivelul de distrugere în teritoriul palestinian este superior celui din Germania în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, citează AFP. „Din păcate, nivelul de distrugere al clădirilor din Gaza este chiar mai mare decât distrugerile suferite de oraşele germane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a afirmat Borrell la finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai UE, la Bruxelles. El a vorbit despre o situație „catastrofală”, afirmând că nivelul suferinţei umane constituie o „provocare fără precedent”. Miniștrii de externe din UE au discutat luni despre sancţiuni suplimentare împotriva Hamas, pe baza unei propuneri făcute de Franţa, Italia şi Germania. „Nu au fost obiecţii”, a spus Josep Borrell, adăugând că va face o propunere în acest sens Celor 27.

/VIDEO/ Justiție întârziată. O familie, cu fiul ucis în accident, așteaptă de 6 ani pedeapsă pentru vinovat: „E foarte greu”
/VIDEO/ Justiție întârziată. O familie, cu fiul ucis în accident, așteaptă de 6 ani pedeapsă pentru vinovat: „E foarte greu”
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Accident în lanț la Durlești. Patru mașini distruse, după ce un șofer a pierdut controlul volanului. Cine a ajuns la spital
/VIDEO/ Accident în lanț la Durlești. Patru mașini distruse, după ce un șofer a pierdut controlul volanului. Cine a ajuns la spital
/VIDEO/ Guguță a rămas fără tată. Cum se simte atmosfera din teatru, după trecerea în neființă a lui Spiridon Vangheli
/VIDEO/ Guguță a rămas fără tată. Cum se simte atmosfera din teatru, după trecerea în neființă a lui Spiridon Vangheli
/VIDEO/ În Moldova ar locui oameni cu un singur rinichi. Un nou mesaj fals, vociferat la radioul Ministerului Apărării din Rusia
/VIDEO/ În Moldova ar locui oameni cu un singur rinichi. Un nou mesaj fals, vociferat la radioul Ministerului Apărării din Rusia

/VIDEO/ În Moldova ar locui oameni cu un singur rinichi. Un nou mesaj fals, vociferat la radioul Ministerului Apărării din Rusia

missing
22 iunie 2024, ora 21:45

Un nou mesaj fals despre Republica Moldova a fost vociferat la un post de radio rus ce aparține Ministerului Apărării al Federației Ruse. Invitatul unei emisiuni a fost un oarecare Dmitrii Soin, fost deputat în așa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol. Stabilit cu traiul în Rusia, acesta a declarat că unii moldoveni au un singur rinichi pentru că occidentalii ar avea nevoie de piese de schimb. Fapt ce este o nouă minciună lansată de propaganda rusă.

„În Republica Moldova sunt mai multe localități mici în care locuiesc, în mare parte, oameni cu un singur rinichi. Aceștia au fost implicați într-o schemă înșelătoare, în care li s-au promis bani pentru un rinichi. Ei au nevoie de „piese” de schimb, pentru că ale lor se uzează și trebuie schimbate. Începând cu corneea, rinichi și articulațiile. Țările atât de mici și fără drepturi se potrivesc foarte bine acestui scop”, spune Dmitri Soin, fost deputat în Sovietul Suprem de la Tiraspol.

Declarația falsă aparține unui fost deputat în așa-numitul Sovietul Suprem de la Tiraspol, care în prezent este stabilit cu traiul în Rusia și a fost făcută la ultima emisiune a unui post care aparține holdingului media al Ministerului Apărării al Federației Ruse. Un alt fals declarat de acesta și dezmințit anterior de autoritățile de la Chișinău a fost că armata națională a Moldovei va deveni parte a armatei române. 

„Procesul de integrare a structurilor de forță România-Republica Moldova. România este membră NATO. Astfel ei se integrează în NATO prin România.” 

Subiectul informațiilor false venite din Federația Rusă a fost abordat și la emisiunea „Moldova Gândește Live” din această săptămână.

În acest context, autoritățile ne îndeamnă să ne informăm din surse sigure și să verificăm informațiile pe pagini oficiale ori credibile. 

Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Italia s-a angajat să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate, astăzi, la întâlnirea oficială a șefei statului Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella. /Mai mulți bani pentru petroliști. Autoritățile le-au dat voie companiilor petroliere să încaseze cu 11 bani mai mult din vânzarea fiecărui litru de motorină sau benzină. / Liderii Uniunii Europene au încheiat luni discuțiile privind posturile de conducere ale blocului comunitar pentru următorii cinci ani fără a ajunge la un acord, urmând să ia o decizie la summitul de săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Primarul de la Boldurești, acuzat că a accidentat mortal un copil de 14 ani a compărut în fața judecătorilor la prima lui ședință de judecată. Acesta pledează nevinovat și refuză să facă declarații de presă. / Banca Mondială oferă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru sprijinul refugiaților ucraineni, familiilor care îi susțin, dar și dezvoltarea economiei țării. /Exploatați de cea care trebuia să îi apere. O polițistă din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și de ființe umane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. / Evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Este vizată o rețea de restaurante din țară. Aceștia evitau să dea bonul fiscal clienților, iar banii în numerar nu îi reflectau în evidența contabilă. / Peste zece localități din raionul Orhei, Cahul și Ceadâr Lunga sunt și astăzi parțial în beznă, după ploaia și furtuna puternică de acum aproape două zile. Între timp, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtuna și ploaia puternică de aseară a făcut două victime. O copilă de 13 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială au murit striviți de copaci. Zeci de localități din țară rămân în beznă și la această oră. În capitală a fost anunțată situație de forță majoră. /Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tânărei din Orhei, însărcinată, s-a mai ales cu un capăt de acuzare. Acesta este învinuit de viol. Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile. /Politicieni moldoveni au sărbătorit, astăzi, ziua Rusiei chiar în centrul Chișinăului. Deputații, asociați cu fugarul Ilan Șor, dar și fostul premier Vasile Tarlev au onorat invitația ambasadei Rusiei de a participa la recepția organizată cu ocazia sărbătorii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Sute de hectare de floarea de soarelui, viță de vie, porumb și grâu au fost distruse. /Încă o persoană a fost arestată în dosarul INTERPOL. Aceasta va sta după gratii 30 de zile, dar procurorii nu spun despre cine este vorba. /După câteva tergiversări a finalizării lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul, primăria anunță o soluție de alternativă pentru ambuteiajele imense din zonă- un nou traseu care să ocolească zona șantierului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele europene de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, va ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Apă-Canal Chișinău cere scumpirea apei. Tariful propus pentru apă și canalizare este cu 6 lei mai mare decât cel actual.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
lan Șor și politicienii afiliați lui au fost incluși în categoria „organizațiilor și persoanelor periculoase” de compania care deține rețeau Faceebok și Instagram. Șor amenință Meta cu judecata. / Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în SUA. Acesta este acuzat de utilizarea neautorizată a documentelor. / Anchetă internă la Ministerul Culturii, după ce unii membri ai ansamblului Joc au dansat la un eveniment organizat la Sankt Petersburg, la care a participat și fugarul Ilan Șor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șeful biroului Interpol Moldova a fost băgat după gratii pentru 30 de zile. Viorel Țentiu este acuzat că face parte dintr-o grupare ce a asigurat refugiu în Republica Moldova pentru persoane influente date în căutare de Interpol. / Generalul acuzat că a spionat pentru ruși a ajuns și în vizorul justiției. Procuratura Generală anunță că-l investighează pe fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, iar președintele Parlamentului cere procurorilor să facă publice mai multe detalii. / De astăzi moldovenii pot purta toate actele în telefon. Statul a lansat aplicația numită EVO, obligând și instituțiile să recunoască autenticitatea documentelor digitale. Câte acte încap într-un smartphone?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal uriaș de spionaj în Armată. Fostul şef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, ar fi informator al spionajul militar rusesc. Sunt datele unei investigații The Insider. Președinția a condamnat actul de trădare. / Au apărut mai multe nume în dosarul schemei de corupție privind manipularea datelor INTERPOL. Printre bănuiți ar fi șeful biroului Interpol din Moldova,șeful Inspectoratului pentru Migrație, un fost viceministru al Justiției și un avocat. Informațiile nu au fost confirmate de autorități. / În India au avut loc cele mai masive alegeri din lume. Au fost 44 de zile de vot, iar la urne au fost chemaţi aproape un miliard de alegători.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Procuratura Anticorupție anunță că au fost reținuți patru funcționari de la noi. / Percheziții într-un dosar de corupție la oficiile Serviciului Fiscal din Bălți și raioanele Florești, Fălești, Soroca și Șoldăneși. Oamenii legii au ridicat un milion 500 de mii de lei. / A început sesiunea de Bacalaureat. Primii au intrat în febra examenelor absolvenții de lidceu din școlile alolingve.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții la partidele afiliate lui Ilan Șor. Procurorii au mai ridicat trei milioane de lei de la oamenii din anturajul oligarhului fugar și spun că acesta a pus în aplicare o nouă schemă ilegală de a aduce bani în Republica Moldova. / Ședință de judecată cu proteste și o alertă cu bombă. S-a întâmplat la Judecătoria Centru, cu sediul Buiucani, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul bașcanei Găgăuziei. Organizatorii dau vina pe poliție pentru alerta cu bombă. / Președintele ucrainean acuză China că ajută Federația Rusă să compromită Summitul de pace privind Ucraina. Evenimentul este programat pentru jumătatea acestei luni, în Elveția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președinta, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cum a reacționat Președinția? Un polițist a fost făcut colonel după ce a refuzat mită de 20 de mii de dolari. Operațiunea CNA s-a soldat cu reținerea unei femei de afaceri din Ucraina. Germania mai oferă 14 blindate ”Pirahna” Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Berlin după ce omologul său de la Chișinău i-a arătat dorările armatei naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
CSP a ales un procuror general. Câștigătorul concursului este Ion Munteanu. Acesta urmează să fie numit în funcție de șefa statului. /Râuri pe mai multe străzi din capitală după ploile torențiale. Șoferii surprinși de șuvoaie au trecut prin momente de calvar. Între timp, meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea. /Dezinformarea publică ar putea fi tratată drept trădare de patrie! Legea propusă de PAS este criticată dur de opoziție, care spune că e un instrument de luptă cu politicienii și presa incomodă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Chișinău. Acesta a anunțat că Statele Unite ne acordă 50 de milioane de dolari pentru curățarea justiției, lupta cu dezinformarea și alegeri libere. Sosirea oficialului a fost marcată de proteste. / O nouă licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport. Autoritățile au schimbat regulile concursului. / Vom avea mai mulți militari de carieră. Guvernul a aprobat fondarea Colegiului Militar. Noua instituție se deschide la 1 septembrie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat, așteaptă despăgubiri de 300 de mii de lei de la stat. Este vorba despre magistratul Mihail Moraru, care a solicitat 1 milion 250 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. / Guvernul a anunțat cifrele programului guvernamental Prima casă Plus. Acesta va fi accesibil din luna iulie și va putea fi accesat de mai multe categorii de persoane. / A fost lansată platforma de înregistrare prealabilă pentru persoanele care vor vota peste hotare. Cum funcționează aceasta?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?

/EXCLUSIV/ „Să refaci o piesă legendară e un risc”: Cum au reînviat Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg piesa „Ce seară minunată”
/EXCLUSIV/ „Să refaci o piesă legendară e un risc”: Cum au reînviat Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg piesa „Ce seară minunată”
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/EXCLUSIV/ „Nu arăt doar părți lustruite ale vieții mele”: Pasha Parfeni dezvăluie ce stă în spatele piesei „Vecinii”
/EXCLUSIV/ „Nu arăt doar părți lustruite ale vieții mele”: Pasha Parfeni dezvăluie ce stă în spatele piesei „Vecinii”
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ „Sunt de capul meu”: Andrei Năstase, despre banii pentru prezidențiale și oamenii pe care-i are în echipă
/VIDEO/ „Sunt de capul meu”: Andrei Năstase, despre banii pentru prezidențiale și oamenii pe care-i are în echipă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram