/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 780: Rușii au mai ocupat un sat din Donețk. Moscova cheamă rezerviști la instrucție militară

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 69: Român ucis, rachete din Liban și comparația lui Putin: „Gaza este un iad viu”

14 decembrie 2023, ora 17:16

Război în Israel, ziua 69. Armata Israelului își menține atacurile asupra Fâșiei Gaza, în ciuda intensificării apelurilor internaționale de a reduce victimele civile și de a aborda o catastrofă umanitară în creștere. În centrul orașului Rafah, în sudul Fâșiei, 24 de persoane au fost ucise într-un atac israelian care a lovit două case, a relatat joi dimineață presa Hamas. 

În acest timp, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, va face joi și vineri o vizită în Israel, unde va discuta cu israelienii necesitatea de a fi mai preciși cu atacurile lor împotriva țintelor Hamas.

UPDATE Autoritățile israeliene au informat Ministerul Afacerilor Externe din România cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza. Ministerul precizează că, în prezent, două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

UPDATE Momentul în care armata israeliană a aruncat în aer o clădire mare din Fâșia Gaza. Potrivit ONU, Gaza nu mai este o regiune locuibilă.

UPDATE Gaza se confruntă acum și cu ploile abundente de iarnă, care au inundat corturile în care se adăpostesc oamenii. Șeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni a descris deteriorarea condiţiilor din fâşia de coastă drept un „iad". Pe fondul penuriei tot mai mari de alimente, al valurilor de boli contagioase care se răspândesc şi al colapsului aproape total al sistemului de sănătate din Gaza, furtuna de iarnă a transformat zone mari în noroi şi a inundat corturile de plastic improvizate.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a spus, joi, că războiul din Gaza purtat de Israel împotriva Hamas are un impact mult mai mare asupra civililor decât războiul pe care trupele Moscovei îl poartă de aproape doi ani în Ucraina. „Uitați-vă la operațiunea militară specială și la ceea ce se întâmplă în Gaza. Și constatați diferența. În Ucraina nu există nimic de genul acesta”, a declarat președintele rus în timpul conferinței sale de presă de sfârșit de an.

UPDATE IDF susține că a lovit rachete antitanc în sudul Libanului care se pregăteau să lanseze un atac în apropierea comunității din nordul Shtula, scrie The Times of Israel. Conform IDF, mai multe rachete au fost lansate din Liban în zonele Yiftah și Margaliot de la graniță, dar toate au aterizat toate în zone deschise, fără a provoca victime.

UPDATE Ministrul britanic de externe David Cameron a declarat joi că persoanelor responsabile de violențe împotriva palestinienilor, o referință la coloniștii israelieni radicali din Cisiordania, li se va interzice să intre în Marea Britanie.

UPDATE Forțele israeliene se luptă cu militanții Hamas în diverse locații din Gaza, au declarat Forțele de Apărare Israeliene (IDF), citate de CNN. Într-un incident, trupele IDF „au tras și au ucis agenți Hamas care au fost văzuți observând soldații”, potrivit armatei israeliene. Trupele IDF au căutat, de asemenea, ceea ce au spus că este un „sit central de operare” pentru batalionul Shejaiya al Hamas, situat în interiorul unui complex școlar, unde trupele au localizat puncte de tragere folosite pentru a ataca trupele IDF.

UPDATE Legătura militară israeliană cu Cisiordania și Gaza anunță o pauză umanitară tactică de la 10.00 până la ora 14.00, astăzi în cartierul Al-Salam din Rafah, anunță Times of Israel.

UPDATE Activiști pro-palestinieni au blocat intrările în birourile companiei petroliere britanice BP din centrul Londrei, scrie The Guardian. Fossil Free London susține, într-un mesaj pe platforma X, că compania „alimentează genocidul”. Protestul vine în contextul în care Israelul a acordat recent licențe mai multor companii, inclusiv BP, pentru a explora gaze naturale în largul coastei mediteraneene a țării.

UPDATE Un membru al unei brigăzi de tancuri israeliene a fost ucis miercuri în timpul unei bătălii în sudul Fâșiei Gaza, a anunțat Armata israeliană (IDF). Astfel, numărul soldaților israelieni uciși în Gaza în timpul războiului cu Hamas a ajuns la 166, conform CNN.

UPDATE Un grup pro-palestinian a spart temporar site-ul web al armatei israeliene. Grupul, autointitulându-se Anonymous Jo, a lăsat un mesaj pe pagina site-ului web, avertizând asupra unor noi atacuri împotriva forțelor israeliene.

UPDATE Apar informații despre posibile discuții informale cu privire la un potențial nou acord privind eliberarea unor ostatici ai Hamas. Site-ul de știri panarabe din Londra Al-Araby Al-Jadeed citează surse egiptene spunând că Israelul a cerut Cairoului să medieze un acord. Haaretz citează surse palestiniene spunând că Qatarul și Egiptul mediază discuții inițiale informale între Israel și Hamas pentru a formula schița unui pentru un nou acord. Hamas a susținut public că nu este posibil niciun acord în timp ce luptele sunt în desfășurare.

UPDATE Armata israeliană a anunţat miercuri moartea a 115 soldaţi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei împotriva Hamas, dintre care 10 ucişi marţi, cel mai grav bilanţ într-o singură zi de partea israeliană, relatează AFP. Aceşti zece militari, printre care doi ofiţeri superiori, au murit marţi în timpul luptelor din nordul acestui teritoriu palestinian, a precizat armata.

UPDATE Israelul a anulat o călătorie planificată în Qatar a șefului serviciului de informații externe pentru a relua discuțiile privind un posibil al doilea acord de eliberare a ostaticilor, a confirmat, pentru CNN, o sursă familiarizată cu negocierile, notează Mediafax. Se pare că decizia a fost luată deoarece Hamas nu a răspuns la ofertele făcute în ultimele zile pentru a relua discuțiile despre ostatici. Qatar a transmis Hamas mai multe propuneri, inclusiv un potențial acord care ar include eliberarea nu doar a femeilor ostatice, ci și a bărbaților, a confirmat și un oficial american.

UPDATE Armata Israelului își menține atacurile asupra Fâșiei Gaza, în ciuda intensificării apelurilor internaționale de a reduce victimele civile și de a aborda o catastrofă umanitară în creștere, relatează Reuters. În centrul orașului Rafah, în sudul Fâșiei, 24 de persoane au fost ucise într-un atac israelian care a lovit două case, a relatat presa Hamas joi dimineața. În acest timp, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, va face joi și vineri o vizită în Israel, unde va discuta cu israelienii necesitatea de a fi mai preciși cu atacurile lor împotriva țintelor Hamas.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a spus comandanților militari să nu șovăie în abordarea lor față de război în fața presiunilor tot mai mari de pe scena mondială, transmite Sky News. „Vreau să spun în modul cel mai clar ceea ce tocmai i-am spus comandantului de pe teren – continuăm până la capăt”, a declarat el în această după-amiază. „În fața presiunilor internaționale – nimic nu ne va opri, vom merge până la capăt, până la victorie, nu mai puțin decât atât”, a spus el sfidător. Ieri, Joe Biden a recunoscut că sprijinul internațional pentru războiul din Gaza este în scădere. O rezoluție a ONU care solicită încetarea focului a fost aprobată cu o majoritate covârșitoare aseară, ceea ce îi dă dureri de cap și mai mari lui Netanyahu, mai scrie sursa citată.

UPDATE Casa Albă a anunţat că Statele Unite sprijină în continuare, cu tărie, Israelul în războiul său cu Hamas. Declarația vine la o zi după ce președintele Joe Biden a spus că Israelul își pierde sprijinul internațional din cauza bombardamentelor nediscriminatorii în Fâșia Gaza. John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al Casei Albe a precizat că spusele lui Biden au reflectat o preocupare pe care actuala Administrație a SUA o are de ceva timp cu privire la necesitatea de a reduce daunele provocate civililor. Oficialul a apărat, de asemenea, decizia administrației de a nu susține apelurile Națiunilor Unite pentru o încetare a focului în Gaza.

/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Atac armat la un mall din Sydney. Șase morți și un bebeluș, printre victimele rănite: Ce s-a întâmplat cu agresorul
/VIDEO/ Atac armat la un mall din Sydney. Șase morți și un bebeluș, printre victimele rănite: Ce s-a întâmplat cu agresorul

Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea

missing
14 aprilie 2024, ora 09:30

R. Moldova condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul Iranului împotriva Israelului, este mesajul transmis duminică de președinta Maia Sandu.

„Republica Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea.

Gândurile noastre sunt alături de toți cei care doresc pacea în Orientul Mijlociu și la nivel global”, a scris șefa statului pe contul de X.

Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. 

Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.

Între timp, IDF a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.

Israelul a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să organizeze o reuniune de urgență pentru a condamna atacul Iranului.

Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, a scris pe X că lansarea dronelor și a rachetelor a reprezentat o „amenințare gravă la adresa păcii și securității globale”.

El a îndemnat Consiliul de Securitate să „folosească toate mijloacele pentru a lua măsuri concrete împotriva Iranului” și să desemneze Garda Revoluționară iraniană drept „organizație teroristă”.

Potrivit unui diplomat al ONU, consiliul își propune să se reunească în cursul zilei de astăzi. 

/LIVE TEXT/ Iranul a atacat Israelul! Peste 300 de drone și rachete au fost lansate. IDF: Am interceptat 99 la sută

Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram