/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Palmă uriașă pentru Rusia și atac la Harkov. Ajutorul SUA, o binecuvântare Kievului

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 95: Un alt lider Hamas, ucis în Siria. Biden spune că lucrează pentru a reduce operațiunile în Gaza

09 ianuarie 2024, ora 15:19

Armata israeliană, sub presiune.  Acest lucru este sugerat de un raport confidențial al Agenției de Informații pentru Apărare a Statelor Unite (DIA), care afirmă că Forțele de Apărare Israeliene (IDF) ar fi supuse unei presiuni prea mari luptând pe două fronturi în același timp (în Gaza și Liban). Concluzia principală a acestui document, dezvăluită de „The Washington Post”, consideră că este puțin probabil ca Israelul să câștige un război împotriva miliției șiite libaneze Hezbollah, dacă va decide în cele din urmă să deschidă un nou front la granița de nord. 

În ultima zi, trupele IDF au extins operațiunile terestre în Khan Yunis și au efectuat lovituri în care aproximativ 40 de teroriști au fost uciși. În plus, au fost localizate puțuri semnificative de tunel terorist, precum și o varietate de arme, inclusiv douăsprezece puști AK-47, patru lansatoare RPG încărcate, zeci de grenade, cartușe și veste militare.

UPDATE Israelul a anunțat o pauză de 4 ore a atacurilor în centrul Gazei, începând cu ora 14:00, pentru a permite trecerea convoaielor cu ajutoare umanitare.

UPDATE Liderul Hamas Ismail Haniyeh le-a cerut într-un discurs la Doho șefilor de state musulmane să trimită arme luptătorilor din Gaza: „Vedem cum țările lumii trimit cu nemiluita arme ocupanților. A venit timpul ca statele musulmane să susțină cu arme rezistența. Asta nu e doar lupta poporului palestinian”.

UPDATE Mai multe organizații internaționale acuză Israelul că folosește înfometarea cetățenilor din Gaza ca armă în războiul împotriva Hamas și condamnă SUA pentru că susțin în continuare planurile lui Netanyahu.

UPDATE IDF a anunțat că alți 4 soldați au murit în confruntările din Gaza. Bilanțul total al soldaților israelieni uciși de la începutul ofensivei terestre crește astfel la 180. Cei patru sunt Kfar Yehoshua (19 ani), David Schwartz (26 de ani), Yakir Hexter (26 de ani) și Gavriel Bloom (27 de ani).

UPDATE O delegație de înalți oficiali israelieni a ajuns la Cairo pentru negocieri privind eliberarea ostaticilor. Astfel de discuții fuseseră oprite după asasinarea săptămâna trecută a lui Saleh al-Arouri, numărul 2 în Hamas.

UPDATE În bătălia în care au murit Schwartz și Hexter, un alt soldat a fost grav rănit. Familia a confirmat ulterior că este vorba de Idan Amedi, faimosul cântăreț și actor din Fauda. El a fost transportat de urgență la spital și supus unei operații „serioase și de lungă durată” și, potrivit ultimelor informații, șansele de supraviețuire sunt bune.

UPDATE Familiile ostaticilor care încă se află în mâinile Hamas au pornit marți dimineață spre punctul de trecere Kerem Shalom. Ei voiau să blocheze în semn de protest vama, acuzând că ajutoarele umanitare sunt lăsate să treacă, dar nu le-a fost permis accesul reprezentanților Crucii Roșii pentru a vizita ostaticii, a vedea care e starea lor și a le oferi ajutorul și îngrijirile medicale necesare. Oamenii au fost însă opriți de poliție, ceea ce a dus la o izbucnire de furie a rudelor ostaticilor: „O să se întoarcă în 136 de sicrie”.

UPDATE Mai multe raiduri ale forțelor israeliene au avut loc noaptea trecută și au continuat dimineață în mai multe localități din Cisiordania ocupată. Confruntări violente au avut loc în tabăra de refugiați de la Tulkarem. Un video șocant circulă pe rețelele sociale. În imagini se vede cum trei palestinieni sunt împușcați de la foarte mică distanță de soldații israelieni. În timp ce zac sângerând pe stradă, un vehicul militar israelian îl calcă pe unul dintre ei, se oprește un moment și apoi continuă trecând cu totul peste. IDF susține că cei trei erau luptători. Totodată, la Tulkarem a avut loc și un atac cu dronă, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. Există informații potrivit cărora forțele israeliene ar fi împiedicat ambulanțele să ajungă la victime. Din 7 octombrie, 340 de palestinieni au fost uciși în raidurile israeliene din Cisiordania ocupată, dintre care 60 doar în Tulkarem.

UPDATE Israelul a revendicat responsabilitatea pentru moartea unui comandant de rang înalt al Hezbollah, a declarat luni ministrul israelian de Externe, Israel Katz, într-un interviu acordat postului israelian Channel 14, relatează CNN. Wissam Tawil, un comandant de rang înalt al forțelor Radwan ale Hezbollah, a fost ucis de un atac israelian cu dronă în mașina sa în sudul Libanului, a relatat anterior CNN citând o sursă de securitate libaneză.

UPDATE Delegația secretarului de stat american Antony Blinken este așteptată să discute astăzi la Tel Aviv despre planul ministrului israelian al Apărării pentru următoarea fază a războiului din Gaza, potrivit unui oficial american de rang înalt, citat de CNN. Săptămâna trecută, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a prezentat planul armatei pentru următoarea fază a războiului, o propunere potrivit căreia palestinienilor nu ar trebui să li se permită să se întoarcă la casele lor din nordul Gaza până când nu vor fi eliberați toți ostaticii ținuți de Hamas.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat luni că l-au ucis pe Hassan Akasha, despre care afirmă că era „o figură centrală” din Siria, relatează AFP, citată de Agerpres. Akasha a fost ucis în localitatea siriană Beit Jinn, într-o regiune controlată de guvernul de la Damasc și aflată aproape de Platoul Golan, ocupat de Israel, și de frontiera cu Liban. Hassan Akasha „era o figură centrală, responsabilă pentru rachetele lansate către Israel de Hamas de pe teritoriul sirian în ultimele săptămâni. (…) Nu vom permite ca terorismul (să fie exercitat) de pe teritoriul sirian şi vom face Siria responsabilă pentru orice activitate provenind de pe teritoriul său”, a transmis armata israeliană printr-un comunicat.

UPDATE Președintele american Joe Biden a fost confruntat luni, în timp ce susținea un discurs în Carolina de Sud, de protestatarii de extremă stângă care cer o încetare a focului în Gaza. „Le înțeleg pasiunea și am lucrat în liniște cu guvernul israelian pentru a-i determina să reducă semnificativ operațiunile și să iasă din Gaza”, a declarat președintele american citat de Times of Israel.

UPDATE Şefii instituțiilor israeliene din domeniul securităţii l-au avertizat de mai multe ori în ultimele zile pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu că Cisiordania este în pragul unei escaladări majore a violențelor, relatează televiziunea israeliană Channel 12 citată de Times of Israel. Temerile sporite vin în urma reținerii de către Israel a sute de milioane de dolari din veniturile fiscale care aparțin Autorității Palestiniene, pe lângă refuzul de a permite celor aproximativ 150.000 de lucrători palestinieni să se întoarcă la locurile de muncă din Israel și din colonii, potrivit televiziunii israeliene.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 94: IDF a bombardat un complex militar Hezbollah. Blinken își continuă turneul în Orient
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 93: S-a încheiat "dezmembrarea structurii militare a Hamas din nordul Fâșiei Gaza"
/VIDEO/ Riscă să piardă 100 de milioane de lei în arbitraj: Șeful ASP, despre dosarul schemelor cu pașapoarte
/VIDEO/ Riscă să piardă 100 de milioane de lei în arbitraj: Șeful ASP, despre dosarul schemelor cu pașapoarte
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 788: Ajutor deblocat, punct fierbinte și bombardamentul propagandei. ISW: Rusia va intensifica ofensiva
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 788: Ajutor deblocat, punct fierbinte și bombardamentul propagandei. ISW: Rusia va intensifica ofensiva
„S-a creat blocul criminal organizat Victoria”: Reacția ministrului Spînu, după ce Șor și-a adunat partidele la Moscova
„S-a creat blocul criminal organizat Victoria”: Reacția ministrului Spînu, după ce Șor și-a adunat partidele la Moscova
/UPDATE/ O nouă alertă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău: Ce riscă făptașul
/UPDATE/ O nouă alertă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău: Ce riscă făptașul

Sesiune plenară la Strasbourg: Atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza și alegerile prezidențiale din Rusia, pe agendă

missing
22 aprilie 2024, ora 09:31

Parlamentul European se reunește în perioada 22-25 aprilie într-o nouă sesiune plenară la Strasbourg. Eurodeputații vor discuta atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza, vor face un bilanț al presupusei ingerințe a Rusiei în Parlamentul European, dar și va evalua rezultatul alegerilor prezidențiale din Rusia.

În agendă este inclusă și un subiect privind combaterea violenței împotriva femeilor, revizuirea politicii agricole a UE și combaterea spălării banilor.

Astfel, PE va evalua planurile de a consolida răspunsul UE la spălarea banilor, finanțarea terorismului și evitarea sancțiunilor și a crea un nou organism de aplicare a normelor comune.

Un nou set de legi oferă acces la informații privind beneficiarii reali și conferă mai multe competențe unităților de informații financiare (FIU) pentru a analiza și detecta cazurile de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, precum și pentru a suspenda tranzacțiile suspecte, scrie Calea Europeană. Eurodeputații s-au asigurat că, începând cu 2029, atunci când cluburile de fotbal profesionist sunt implicate în tranzacții, acestea vor fi obligate să verifice identitatea clienților lor, să monitorizeze tranzacțiile și să raporteze unităților de informații financiare orice tranzacție suspectă. Deputații au reușit să introducă și prevederi pentru a crește vigilența în cazul persoanelor ultra-bogate (persoane cu o avere totală de cel puțin 50 de milioane EUR, excluzând reședința lor principală). Dispozițiile includ o limită de 10 000 EUR la nivelul UE pentru plățile mari în numerar.

Parlamentul va mai vota miercuri acordul provizoriu la care s-a ajuns cu statele membre ce va impune companiilor mari să atenueze impactul negativ pe care în au asupra oamenilor și a planetei.

Conform noii directive, firmele și partenerii lor vor trebui să prevină, să pună capăt sau să atenueze efectele negative pe care le au asupra oamenilor și mediului (aceste efecte includ munca copiilor, sclavia, poluarea și pierderea biodiversității). Directiva se va aplica comaniilor din UE și din afara ei și companiilor-mamă cu peste 1 000 de angajați și cu o cifră de afaceri de peste 450 de milioane EUR. Firmele vor trebui, de asemenea, să pună introducă un plan de tranziție pentru a garanta că modelul lor de afaceri este compatibil cu angajamentul prevăzut de Acordul de la Paris de a limita încălzirea climei la 1,5 °C.

Totodată, Parlamentul va vota reguli mai stricte pentru reducerea pierderilor de microplastice, norme revizuite privind utilizarea sângelui, a țesuturilor și a altor substanțe de origine umană, iar miercuri, 24 aprilie, eurodeputații vor vota retragerea UE din Tratatul privind Carta energiei.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram