/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 619: Vizită surpriză, armă modernă și mutarea lui Zelenski! Alertă: Suntem aproape de un război mondial

04 noiembrie 2023, ora 14:02

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă, 4 noiembrie, la Kiev într-o vizită care nu fusese anunțată oficial, a scris deputatul ucrainean Iaroslav Jelezniak într-un mesaj pe canalul său de Telegram, preluat de Reuters. Totodată, oficiali SUA și europeni au abordat în spatele ușilor închise subiectul negocierilor de pace cu Ucraina. Conversațiile au inclus schițe foarte generale despre ceea ce ar putea fi necesar să renunțe Ucraina pentru a ajunge la un acord cu Rusia, potrivit unor surse citate de televiziunea americană NBC News. 

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri seară, în discursul către compatrioți, că l-a înlocuit pe comandantul Forţelor pentru Operațiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a spus că aşteaptă „cu nerăbdare” noi rezultate de la noua conducere.  Totodată, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat asupra încercărilor forţelor pro-Kremlin şi a forţelor pro-război de a „încerca din răsputeri să blocheze drumul european” al ţării. SUA au anunțat că vor acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari, care va fi în principal compus din sisteme de apărare antiaeriană, informează AFP, potrivit Agerpres. Între timp, Joschka Fischer, fost ministru de Externe al Germaniei, pune un verdict dur despre starea actuală existentă în lume, pe care o compară cu cea din 1914, înainte de Primul Război Mondial.

UPDATE Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit sâmbătă dimineaţă la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit News.ro. Vizita vine cu doar patru zile înainte ca Bruxelles-ul să publice în 8 noiembrie un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare. „Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE”, precum şi despre sprijinul financiar al UE „pentru a reconstrui Ucraina ca o democrație modernă şi prosperă”, a declarat ea la sosirea la gara din Kiev, notează G4media.

UPDATE Oficiali americani și europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ceea ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt actual și unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile, conform unui articol publicat sâmbătă pe site-ul televiziunii americane NBC News. „Orice decizie privind negocierile depinde de Ucraina", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, într-o declarație. „Ne concentrăm pe continuarea susținerii ferme a Ucrainei în timp ce își apără libertatea și independența împotriva agresiunii rusești." Administrația Biden nu are niciun indiciu că președintele rus, Vladimir Putin, este pregătit să negocieze cu Ucraina, au declarat doi oficiali americani, notează NBC News. Putin încă mai crede că poate continua să lupte până când SUA și aliații săi își pierd sprijinul intern pentru finanțarea Ucrainei sau până când lupta pentru aprovizionarea Kievului cu arme și muniții devine prea costisitoare, au subliniat oficialii.

UPDATE Suedia a transferat 8 sisteme de artilerie autopropulsate Archer în Ucraina.  Livrarea lor a fost confirmată oficial de ministrul suedez al Apărării, Paul Johnson. Acesta este un tun autopropulsat de concepție suedeză, recunoscut pe scară largă ca fiind una dintre cele mai avansate arme de artilerie din lume. Are o viteză de deplasare între 45 km/h pe terenuri accidentate sau 70 km/h pe șosea. Sistemul a fost dezvoltat special pentru a avea mobilitate pe cele mai dificile terenuri. Rundele se pot trage la distanțe de până la 40 km cu muniție convențională de 155 mm și 60 km cu muniții ghidate cu precizie, inclusiv Excalibur. Archer poate trage 21 de runde complete, în 2,5 minute, în sistem complet automatizat.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ministerului Afacerilor Externe din România, Radu Filip, i-a răspuns purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, care a făcut referire la limba moldovenească, şi a afirmat că există dovezi științifice că aceasta nu există, fiind doar limba română, informează Agerpres. „Îi reamintim doamnei Zaharova că tocmai Principele Dimitrie Cantemir a scris limpede, chiar într-o carte publicată la Sankt Petersburg, că locuitorii principatelor Valahia şi Moldova vorbesc una şi aceeaşi limbă. Este o dovadă ştiinţifică solidă şi de netăgăduit, de dincolo de secole, că aşa-zisa limbă "moldovenească" nu există. Există doar limba română", a transmis purtătorul de cuvânt al MAE român.

UPDATE Oficiali americani şi europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre ce ar putea implica eventualele negocieri de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit unui oficial american de rang înalt şi unui fost oficial american de rang înalt familiarizat cu discuțiile, potrivit NBC, anunță news.ro. Conversațiile au inclus linii foarte generale cu privire la ceea ce Ucraina ar putea fi nevoită să renunțe pentru a ajunge la un acord, au declarat oficialii. Unele dintre discuții, pe care oficialii le-au descris ca fiind delicate, au avut loc luna trecută în timpul unei reuniuni a reprezentanților a peste 50 de națiuni care sprijină Ucraina, inclusiv membri NATO, cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, au declarat oficialii.

UPDATE Andrii Iusov, un reprezentant al Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina, a sugerat că ruşii care au reacţionat pe reţelele de socializare la rapoartele false privind moartea preşedintelui rus Vladimir Putin vor fi pedepsiţi, notează Mediafax.

UPDATE Germania a alocat deja fonduri pentru Ucraina în planificarea sa bugetară până în 2032, a declarat general-maior Christian Freuding într-un interviu acordat publicației Stuttgarter Nachrichten, scrie Ziare.com.

UPDATE Zeci de tancuri și blindate sunt aruncate în aer în timp ce încearcă să ia cu asalt orașul Avdiivka, devenit epicentrul celor mai dure lupte din ultimele luni și locul unde rușii au pierdut mii de soldați. Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov a declarat că pierderile rusești în Avdiivka se ridică la aproximativ 4.000 de soldați. Președintele Volodimir Zelenski spunea recent că Rusia a pierdut cel puțin o brigadă în încercarea de a captura orașul asediat Avdiivka, situat în regiunea Donețk, la periferia orașului Donețk, scrie Adevărul.

UPDATE „Este greu să nu ne gândim la 1914, când evenimentele au luat o dinamică incontrolabilă şi au precipitat Primul Război Mondial”, spune Joschka Fischer, fost ministru german de Externe şi un observator atent al Orientului Mijlociu. Ex-oficialul arată pesimism în faţa crizei din Gaza, care „împinge întreaga regiune în pragul unui conflict general”. Războiul declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei a fost doar primul domino, care „pune definitiv în criză pacea americană de după 1945” şi declanşează o „nouă polarizare geopolitică în care nimeni nu va câştiga avantaje”, notează Mediafax.

UPDATE Ucraina nu are ca strategie pentru înfrângerea armatei ruse doar folosirea gloanțelor și a bombelor, ci și campaniile de comunicare. Șeful Comandamentului pentru Operații Speciale ale Armatei SUA, Jonathan Braga, a declarat că Ucraina a reușit grație operațiunilor de informare să convingă 17.000 de soldați ruși să dezerteze fără să tragă un foc, scrie Business Insider, potrivit Adevărul.

UPDATE În urma atacului rusesc din oraşul ucrainean Harkov, un civil a murit iar un altul a fost rănit. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost grav avariate. Alerta de raid aerian a intrat în vigoare în toată ţara. Deşi unităţile antiaeriene au fost active, unele drone kamikaze tot au reuşit să-şi atingă ţintele.

UPDATE Trupele ruse au atacat oraşul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk de şapte ori în cursul nopţii, a informat guvernatorul Serhii Lysak. În urma atacului, un bărbat de 51 de ani a fost rănit şi spitalizat, scrie Mediafax.

UPDATE Incapacitatea forțelor ucrainene și a celor rusești deopotrivă de a străpunge liniile frontului are la bază apărarea aeriană solidă a ambelor părți și linia de contact lungă pe care trebuie să o mențină, se arată în ultima evaluare a serviciilor de informații britanice privind situația războiului, din 3 noiembrie, citată de Ukrainska Pravda, notează Adevărul.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat legea actualizată privind minorităţile naţionale. Schimbarea legii a fost unul dintre cei şapte paşi recomandaţi de Comisia Europeană în iunie 2022 pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

UPDATE SUA au anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 milioane de dolari, constând în special în mijloace de apărare antiaeriană, relatează AFP. Noul ajutor a fost aprobat de Congresul american la sfârşitul lui septembrie şi „epuizează fondurile care mai sunt disponibile momentan”, a precizat Pentagonul într-un comunicat. Ajutorul cuprinde şi muniţie pentru artilerie, arme antitanc şi muniţie de calibru mic în valoare de 125 milioane de dolari. El mai include rachete cu ghidaj laser în valoare de 300 de milioane de dolari, finanţate prin Programul de asistenţă de securitate pentru Ucraina, prin intermediul căruia Washingtonul îi furnizează acesteia echipamente via industria militară sau parteneri ai săi, şi nu direct din stocuri. SUA sunt de departe cel mai important donator de ajutor militar pentru Ucraina, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei trupelor ruse din Ucraina din februarie 2022. Unii aleşi republicani se opun însă continuării susţinerii militare a Ucrainei de către SUA, aminteşte AFP, citat de Cotidianul.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că pentru Moscova Hoarda de Aur a fost întotdeauna mai bună decât „cuceritorii occidentali” și l-a lăudat pe prințul Alexandru Nevski pentru că a mers la hani pentru a primi o „firman” pentru domnie, scrie Ziare.com.

UPDATE Volodimir Zelenski a anunţat, vineri seara, că l-a înlocuit pe comandantul Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei şi a spus că aşteaptă „cu nerăbdare” noi rezultate de la noua conducere. „Am făcut o înlocuire în structura de comandă a Forţelor Armate ale Ucrainei. L-am numit pe colonelul Serhi Lupanciuk în funcţia de nou comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei. Este un ofiţer cu experienţă, un ofiţer de luptă, comandantul potrivit şi o persoană care poate adăuga mai multă putere forţelor noastre pentru operaţiuni speciale. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem noi rezultate”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesajul transmis compatrioțior. Liderul de la Kiev a precizat că generalul Viktor Horenko, care a comandat până acum Forţele pentru Operaţiuni Speciale, va continua să îndeplinească sarcini speciale în cadrul Serviciului de Informaţii al apărării din Ucraina, serviciu condus de generalul Kirilo Budanov.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 618: Atac masiv cu drone! SIS: Rusia a cheltuit 1 miliard de lei pentru a submina alegerile din Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 617: Semne de iarnă grea! Sandu acuză Rusia, Kremlinul reacționează, iar Zalujnîi recunoaște o greșeală
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/VIDEO/ „Cartonaș galben”: Ce se întâmplă dacă recenzorul nu vă găsește acasă, pentru a participa la recensământ
/VIDEO/ „Cartonaș galben”: Ce se întâmplă dacă recenzorul nu vă găsește acasă, pentru a participa la recensământ
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/METEO/ Vremea va fi însorită, fără precipitații: Temperaturile prognozate pentru astăzi, 12 aprilie 2024
/METEO/ Vremea va fi însorită, fără precipitații: Temperaturile prognozate pentru astăzi, 12 aprilie 2024

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

12 aprilie 2024, ora 23:02

În noaptea de 12 aprilie, armata rusă a trimis drone Shahed deasupra Ucrainei. Potrivit Forțelor de Apărare de Sud, inamicul viza infrastructura energetică a diferitelor regiuni. Munca intensă de luptă a apărătorilor cu apărare aeriană a durat aproximativ 5 ore. 4 obuze au fost doborâte în regiunea Dnipropetrovsk și câte una în regiunea Herson, Nikolaev și Odesa. 

Ca urmare a căderii de resturi de la o dronă doborâtă în Krivoi Rog, un incendiu a izbucnit la o instalație energetică. Oamenii nu au fost răniți. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au adăugat că rușii au lansat 17 drone de atac în toată Ucraina din Crimeea ocupată și o rachetă ghidată X-59 din spațiul aerian al regiunii ocupate Donețk.

UPDATE Procurorii belgieni au deschis un dosar privind interferența Rusiei în Parlamentul European după lansarea unor acuzații că parlamentari au fost plătiți să răspândească propaganda Kremlinului, a declarat vineri premierul belgian Alexander De Croo, citat de AFP.

UPDATE După luni de amânare, un republican de rang înalt din camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite a declarat că președintele Camerei Reprezentanților negociază cu Casa Albă pentru a avansa o finanțare pentru Ucraina printr-un pachet care s-ar abate de la ajutorul de 95 de miliarde de dolari al Senatului și care ar include mai multe cereri republicane, relatează Associated Press și The Guardian. Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, s-a confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari în ceea ce privește un pachet de ajutor pentru Ucraina, nu doar din partea lui Joe Biden, care i-a mustrat în repetate rânduri pe republicani, ci și din cauza unei revolte în interiorul partidului, deoarece membri de extremă dreapta se opun în continuare cu fermitate unui ajutor suplimentar pentru Kiev.

UPDATE Cinci persoane au murit și alte 13 au fost rănite în atacul masiv rusesc de joi care a vizat 11 regiuni ucrainene, au declarat vineri autoritățile regionale, citate de The Kyiv Independent.

UPDATE Războiul lui Putin din Ucraina trece într-o nouă fază, în care echilibrul de forțe pare că se poate balansa în orice moment, după ce Kievul duce lipsă de muniții. Statele Unite avertizează prin vocea unui general de top că în curând apare un pericol iminent pentru Ucraina. Christopher Cavoli subliniază faptul că rușii vor depăși cu 10 la 1 în privința stocurilor de obuze de artilerie, ceea ce poate crea un mare avantaj pe front de partea Moscovei, potrivit Ziare.com.

UPDATE FBI este preocupată de posibilitatea comiterii unui atac organizat în SUA similar celui soldat cu zeci de morţi luna trecută la o sală de concerte din Rusia, relatează joi agenţia Reuters, citând declaraţii pregătite de directorul agenţiei, Christopher Wray, pentru o audiere în Camera Reprezentanţilor, conform Agerpres.

UPDATE Liderul cecen Ramzan Kadîrov a adăugat 3.000 de foști mercenari Wagner în forțele speciale Ahmat, considerate un fel de „armată privată” a lui Kadîrov, care a preluat astfel controlul unei forțe considerabile din cadrul armatei ruse, potrivit Fox News.

UPDATE Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că bombardamentele mortale vizând reţeaua energetică ucraineană, care au dus la importante întreruperi de curent, urmează obiectivul stabilit de Kremlin de "a demilitariza" Ucraina, scrie AFP.

UPDATE Cel puțin 16 membri ai Parlamentului European au colaborat cu propaganda rusă și au exprimat narațiuni convenabile pentru Kremlin. Politico scrie despre asta după ce a analizat 50 de videoclipuri pe canalul de YouTube Vocea Europei. Vocea Europei este o agenție de presă în limba engleză pe care autoritățile cehe și belgiene au descris-o în martie drept un front pentru propaganda și dezinformarea rusă. Autoritățile cehe au impus sancțiuni împotriva a doi lideri ai Vocea Europei, dintre care unul este prieten de multă vreme cu liderul rus Vladimir Putin, fostul oligarh ucrainean Viktor Medvedciuk. „Dacă acesta este un război al civilizațiilor, sper că civilizația din Ucraina va pierde. Cea mai bună modalitate de a obține pacea este să-i faceți pe ucraineni să se predea”, a declarat Marcel de Graaff, un parlamentar olandez de extremă-dreapta, la o dezbatere în studio găzduită de Vocea Europei.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a declarat, în timpul unei întâlniri de la Moscova cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko, că Moscova încearcă să rezolve conflictele pe cale pașnică și a calificat drept „un spectacol ciudat” conferința de pace pentru Ucraina din Elveția, unde Rusia nu va fi prezentă, relatează agenția rusă de presă de stat TASS, citată de News.ro.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că serviciul special naval britanic a operat în Ucraina şi a ajutat forţele ucrainene să desfăşoare tentative de operaţiuni împotriva forţelor ruse, informează Reuters.

UPDATE România trebuie să-și refacă rezerva armatei într-un timp cât mai scurt, în condițiile în care armata se confruntă deja de 7 ani cu un deficit acut de rezerviști voluntari, în vreme ce „vechea” rezervă, alcătuită din persoanele care au făcut armata obligatorie până în 2007 este tot mai îmbătrânită și - implicit - aproape imposibil de folosit ca forță capabilă să lupte eficient în prima linie în caz de mobilizare. Criza de personal e accentuată de situația militară critică din Ucraina, unde trupele ruse continuă să concentreze forțe în vederea unei spargeri a liniei frontului, care s-ar putea concretiza anul viitor în deschiderea „unei noi direcții ofensive” cu obiectivul ajungerii la gurile Dunării, a avertizat, într-o declarație făcută pentru Digi24.ro, generalul în rezervă al armatei române, Virgil Bălăceanu.

UPDATE Preşedintele Vladimir Zelenski a comentat adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a unei noi legi privind mobilizarea. Potrivit unui corespondent UNIAN, șeful statului și-a prezentat evaluarea documentului în cadrul unui briefing comun cu președinții Lituaniei, Gitanas Nauseda și Poloniei, Andrzej Duda, la Vilnius. În special, președintele Ucrainei a fost întrebat dacă noua lege privind mobilizarea ucrainenilor care au călătorit în străinătate îi va forța să se alăture Forțelor Armate ale Ucrainei. „În primul rând, aș dori ca toată lumea să înțeleagă: avem un război. Și începutul unui război este legea marțială. Odată cu introducerea legii marțiale, se introduce mobilizarea. Mobilizarea este în desfășurare și în conformitate cu termenii legislației relevante, a continuat la fiecare trei luni de către parlamentul ucrainean. În mod constant de la începutul războiului. Nu este nimic nou”, a spus Zelenski.

UPDATE Rusia continuă să lovească infrastructura critică din Ucraina. Din această cauză, există posibilitatea ca odată cu apariția vremii reci să nu se poată asigura încălzirea centralizată. Această declarație a fost făcută la postul de televiziune Kiev24 de către șeful biroului de la Kiev al Secretariatului Comunității Energetice, ministrul Energiei și Protecției Mediului al Ucrainei (2019-2020) Alexei Orzhel. El a menționat că rușii continuă să atace centralele termice care furnizează căldură. „Ei continuă să lovească centrale termice. Am văzut că CCE Sumî a fost atacată. Iar centralele termice sunt tocmai acele instalații care furnizează căldură. Prin urmare, trebuie să ne pregătim în mod obiectiv pentru faptul că pot exista cazuri când nu va să fie posibil să se asigure încălzire centralizată”, a spus el. Dacă există încălzire centralizată, atunci există posibilitatea ca acesta să nu poată transporta o astfel de încărcătură care să vă permită să stați confortabil în cameră.

UPDATE Statele Unite ale Americii au reacţionat la ultimul atac masiv al trupelor ruse asupra sectorului energetic al Ucrainei. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe capacități de apărare aeriană și de interceptare pentru a se proteja împotriva rachetelor rusești. Rusia a efectuat o nouă serie mare de atacuri aeriene asupra rețelei energetice a Ucrainei peste noapte, în timp ce Vladimir Putin continuă să încerce să rupă spiritul poporului ucrainean și să-l cufunde în întuneric. Rusia a lovit cea mai mare centrală electrică din regiunea Kiev, precum și instalații energetice în alte cinci regiuni ale Ucrainei. „Așa cum a spus președintele Zelenski în ultimele zile, Ucraina are nevoie de mai multe capacități de apărare aeriană și de interceptare pentru a-și proteja oamenii și infrastructura critică de rachetele și dronele rusești furnizate de Iran”, a spus ea, în timpul unui briefing. Ea a cerut Camerei Reprezentanților SUA să ia măsuri imediate pentru a aproba un proiect de lege bipartizan de securitate națională, astfel încât Statele Unite să poată trimite Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană.

UPDATE Atacurile cu drone asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, aflată sub controlul Rusiei, reprezintă un „punct de cotitură” în războiul din Ucraina şi trebuie să înceteze, a declarat joi Rafael Grossi, şeful organizaţiei de supraveghere nucleară a ONU, în faţa Consiliului Guvernatorilor agenţiei sale, format din 35 de naţiuni.  Cu acest prilej, AIEA a avertizat din nou asupra pericolului unui accident la centrala nucleară din Zaporojie, ocupată de trupele ruse, dacă vor continua atacuri precum cele de duminică şi a făcut apel la ambele ţări să se abţină de la acţiuni militare care ar pune în pericol siguranţa instalaţiei. „Nimeni nu poate beneficia sau obţine vreun avantaj militar sau politic de pe urma atacurilor asupra unor instalaţii nucleare”, a ţinut să sublinieze Rafael Grossi.

UPDATE Parlamentul ucrainean a adoptat joi un proiect de lege pentru a revizui normele ce guvernează modul în care armata mobilizează civili în rândurile sale. Rămâne neclar câți noi recruți vor putea fi mobilizați, dacă aceștia vor avea armele necesare și când anume vor fi lăsați la vatră militarii care se află pe front de la debutul războiului.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 778: Atac masiv și alerta unui general american. Cea mai mare termocentrală din Kiev, distrusă complet
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 777: Ploaie de drone, ajutor de urgență și asalt cu motociclete. Zelenski îi răspunde lui Trump
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram