/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 845: Explozii la o fabrică și taxe majorate în Rusia. Peste 12.000 de civili, uciși în război

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 640: „Cel mai mare atac cu drone”, generali demiși și surprize promise! Oferta Rusiei, respinsă de Kiev

25 noiembrie 2023, ora 18:27

În a 640-a zi de la începutul războiului în Ucraina, Moscova s-a dezlănțuit atacând masiv cu drone. Forţele aeriene ucrainene au anunţat că Ucraina a fost atacată noaptea trecută de un număr record de drone lansat de forţele ruse. Într-un comunicat se menţionează că sistemele antiaeriene au doborât 74 din cele 75 de drone, marea majoritate în regiunea Kiev. „Kremlinul este mândru că poate ucide”, a comentat liderul ucrainean Volodimir Zelenski, care, în alt context, a emis un decret de demitere a mai multor ofițeri de rang înalt din Garda Naţională a Ucrainei, informează sâmbătă dpa.

Pe de altă parte, Serviciul de Securitate al Ucrainei pregătește multe surprize pentru ruși pentru a elibera toate teritoriile ocupate. În special, podul Crimeea construit ilegal este sortit pieirii, a declarat şeful SBU Vasil Maliuk. David Arahamia, liderul grupului parlamentar al partidului Slujitorul Poporului, care a condus delegația ucraineană în cadrul negocierilor de pace din 2022, a dezvăluit că delegația rusă a promis pace Kievului în schimbul angajamentului de a nu adera la NATO, dar ucrainenii nu au avut încredere.

UPDATE Președintele leton Edgars Rinkēvičs a fost nevoit să coboare într-un adăpost antiaerian din cauza atacului masiv cu drone care a vizat Kievul în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai amplu de la începutul războiului, scrie BBC.

UPDATE Vânzările de maşini chineze în Rusia par să fi atins apogeul, pe măsură ce producţia internă îşi revine după exodul producătorilor de automobile occidentali, au arătat datele văzute de Reuters, dar creşterea recentă a pieţei s-ar putea bloca, pe măsură ce costurile ridicate de import şi ratele dobânzilor vor începe să îşi facă efectul.
Cifrele sunt indicii timpurii că piaţa auto a Rusiei şi rolul Chinei în aceasta s-au stabilizat după aproape doi ani de tulburări cauzate de sancţiunile impuse ieşirii bruşte de pe piaţa rusă a companiilor occidentale, în urma invaziei Moscovei în Ucraina, scrie news.ro. Dar sectorul, care a înregistrat o scădere de aproape 60% a vânzărilor în 2022, în timp ce producţia a scăzut la un nivel minim post-sovietic, este încă departe de nivelurile sale anterioare invaziei. Vânzările şi producţia din 2023 vor fi printre cele mai scăzute din ultimii 10 ani. Înainte de invazia din februarie 2022, maşinile chinezeşti reprezentau mai puţin de 10% din piaţa rusă. În luna august a acestui an, cota de vânzări a mărcilor chineze a atins un vârf de aproape 56%, au arătat datele agenţiei de analiză Autostat şi ale companiei de consultanţă partenere PPK.

UPDATE Mulți dintre cei peste 200.000 de copii și tineri ucraineni refugiați în Polonia și România se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Războiul și exilul au pus o povară psihologică semnificativă asupra acestor copii și a familiilor lor. Ei se confruntă cu incertitudine, anxietate sau stări de teamă cauzate de statutul de imigranți pe care îl au, în timp ce alții au parte chiar de traume serioase generate de război, potrivit unei ample analize a site-ului Sinopsis, scrie G4media.

UPDATE Statele Unite şi Germania speră să determine Ucraina să negocieze cu Rusia - prin livrări de armament bine ”ţintite”, dezvăluie tabloidul Bild citând surse guvernamentale anonime, scrie pe site Kyiv Independent.  

UPDATE Ministerul britanic al Apărării avertizează că – după ce sediul Flotei Mării Negre a Rusiei, din Sevastopol, a fost atacat cu rachete de armata ucraineană – Rusia și-a mutat o parte din nave și submarine într-un port din Novorossiysk, această bază navală putând să joace un rol extrem de important în campania de iarnă dusă de Kremlin împotriva Kievului.

UPDATE Prezentatoarea TV rusă Olga Skabeeva a lăudat victoria liderului olandez de extremă-dreapta Geert Wilders la alegerile din Țările de Jos, spunând că victoria este în avantajul Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, relatează The Moscow Times.

UPDATE Occidentul ar trebui să înceteze să ofere ajutor financiar Ucrainei. Este inutil să ajuţi Ucraina, pentru că acum Occidentul este „mai interesat” de războiul din Israel. Preşedintele ucrainean „ar fi trebui trimis la un centru de reabilitare”. Ucrainenii „se comportă ca şarlatanii”. „Gaoductul Nord Stream a fost subminat de americani, chiar există cineva care a crezut altfel?”. Acestea sunt doar câteva dintre „mesajele” sociale pe care fabrica de bot a Kremlinului – o serie de conturi sociale identificate şi monitorizate constant (unele se nasc şi mor la două săptămâni) de către proiectul „Bot Blocker / antibot4navalny” – emise în masă, de la începutul lunii noiembrie, pe Facebook, iar din 23 noiembrie tot pe „X” (twitter), făcându-le să pară declaraţii ale vedetelor de la show business la fotbal, printre care Ashton Kutcher, Cristiano Ronaldo, Beyonce, Oprah, notează Mediafax.

UPDATE România şi-a asumat un rol de maximă importanţă în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către pieţele internaţionale, iar în perioada următoare este vizată o creştere a capacităţii de transport, spune Marcel Ciolacu la Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară, scrie Mediafax.

UPDATE Comisia Europeană va furniza 50 de milioane de euro Ucrainei pentru a-şi repara şi moderniza infrastructura portuară, în încercarea de a contribui la sporirea exporturilor de produse agricole ucrainene, informează sâmbătă DPA. ''Capacităţile portuare îmbunătățite vor accelera exporturile de alimente şi alte bunuri pe care Ucraina le furnizează pe pieţele mondiale'', a menționat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.''În timp, investiția noastră ar trebui să le permită porturilor Ucrainei să revină la nivelul cantităților ce erau exportate înainte de război'', a adăugat șefa executivului UE în scrisoare.

UPDATE În timpul unei vizite de stat la Praga, noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, a numit războiul din Ucraina un conflict înghețat care nu poate fi rezolvat prin trimiterea de arme ucrainenilor, scrie Mediafax.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va participa săptămâna viitoare la o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO pentru a sublinia angajamentul alianței față de Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, a anunțat sâmbătă Departamentul de Stat, notează Rador.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret de demitere a mai multor ofiţeri de rang înalt din Garda Naţională a Ucrainei. Ofițerul cu cel mai înalt rang destituit este prim-adjunctul şefului Gărzii Naţionale, general-locotenentul Volodimir Kondratiuk, potrivit decretului prezidențial. Ceilalți trei adjuncți demiși sunt general-locotenentul Oleksandr Nabok şi doi generali-maiori, Oleg Sahon şi Mikola Mikolenko. Cu excepția lui Sahon, toți generalii erau în funcție înainte de război. Nu se cunosc deocamdată motivele acestei remanieri la conducerea Gărzii Naţionale ucrainene.

UPDATE David Arahamia, liderul partidului „Slujitorul poporului” şi cel care a condus delegaţia ucraineană la negocierile de „pace” cu ruşii din Belarus şi Turcia în 2022, a declarat că delegaţia rusă a promis pace Kievului în schimbul refuzului de a adera la NATO, dar ucrainenii nu i-au crezut, scrie Ukrainska Pravda,

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia a lansat peste 70 de drone Shahed asupra Ucrainei în timpul nopții, majoritatea fiind doborâte, relatează Reuters. Zelenski a declarat că atacul, care a avut loc la primele ore ale zilei în care Ucraina comemorează Holodomor, marea foamete provocată de Stalin în 1932-1933, care a ucis câteva milioane de ucraineni, a fost un act „terorist”, scrie HotNews. Potrivit acestuia, atacul nocturn este o dovadă a terorii deliberate. „Conducerea rusă este mândră că poate ucide. Războinicii noștri au doborât majoritatea dronelor. Din păcate, nu toate. Dar lucrăm în continuare pentru a ne consolida apărarea antiaeriană și a doborî mai mult. Și continuăm să lucrăm pentru a uni lumea în apărarea împotriva terorii ruse. Statul terorist trebuie să piardă și să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut”, a menționat președintele.

UPDATE Aproximativ 650.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au părăsit Ucraina de la începutul războiului, conform BBC Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, peste o jumătate de milion de bărbați refugiați locuiesc în prezent în cele 27 de state membre ale UE, și în Elveția, Liechtenstein și Norvegia, mulți dintre ei fără documente. 100.000 de persoane neînregistrate locuiesc în Germania, în timp ce în Austria cel puțin 14.000 de ucraineni au sosit utilizând documente false sau servicii ale unor traficanți. În conformitate cu legea marțială, bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu unele excepții, nu au voie să părăsească țara, deoarece ar putea fi chemați la serviciul militar.

UPDATE Un atac în masă cu drone a lovit sâmbătă diferite cartiere din Kiev, a declarat un martor ocular, iar primarul Vitali Kliciko a declarat că fragmente din dronele doborâte au lovit locuințe și alte clădiri, rănind două persoane, conform Reuters.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 638: Risc de nor negru, pene de curent și apelul lui Scholz! Finlanda închide toate vămile cu Rusia
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 639: Atac în valuri, noi sancțiuni și canibal grațiat de Putin! Starea de urgență, prelungită în Moldova
Atenție! Vor răsuna peste 200 de sirene concomitent. Cât va dura semnalul sonor și de ce
Atenție! Vor răsuna peste 200 de sirene concomitent. Cât va dura semnalul sonor și de ce
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Plan roșu de intervenție: Un autocar plin cu copii s-a ciocnit cu un TIR, în România
/VIDEO/ Plan roșu de intervenție: Un autocar plin cu copii s-a ciocnit cu un TIR, în România
Furtună în toată țara! O nouă alertă de ploi cu descărcări electrice și vânt puternic, în vigoare
Furtună în toată țara! O nouă alertă de ploi cu descărcări electrice și vânt puternic, în vigoare
/VIDEO/ Încă 30 de zile de arest: Primarul de Boldurești, care a lovit mortal un copil de 14 ani - la prima ședință de judecată
/VIDEO/ Încă 30 de zile de arest: Primarul de Boldurești, care a lovit mortal un copil de 14 ani - la prima ședință de judecată

Atenție, moldoveni! Vreme fierbinte în Italia. Ce temperaturi aduce un anticiclon de origine africană

missing
17 iunie 2024, ora 22:23

Italia se confruntă cu primul val major de căldură din această vară. Un anticiclon de origine africană va face temperaturile să depăşească pragul de 40 de grade Celsius. Această valoare termică este cu 10 grade Celsius peste media sezonieră, a anunţat meteorologul Antonio Sano, potrivit HotNews.

Potrivit acestuia, valul de căldură sahariană „va cuceri în curând întreaga ţară”.

Luni şi marţi, a prognozat Antonio Sano, termometrele vor indica temperaturi de 32-34 de grade Celsius în partea central-nordică a Italiei şi peste aceste valori în Puglia (Apulia), Sicilia şi Sardinia. 

„Apoi, de miercuri până vineri, va urma o nouă intensificare a căldurii”, a adăugat meteorologul italian.

Mercurul va urca în termometre până la 39°C-40°C la Roma, Napoli, Terni, Macerata, Florenţa, Forli şi Ferrara, valorile termice urmând să ajungă la 42°C-44°C în zone din Sardinia şi Sicilia.

Pe parcursul weekendului următor, „anticiclonul îşi va pierde din intensitate”, a precizat Antonio Sano, „cu primele ploi foarte puternice în nord şi cu o scădere generală a temperaturilor în toate regiunile”.

Plajele au fost aglomerate weekendul trecut, în condiţiile în care numeroşi italieni au căutat un refugiu din cauza căldurii, şi se aşteaptă ca ele să devină încă şi mai aglomerate în această săptămână odată cu creşterea temperaturilor şi cu începerea vacanţei şcolare.

Grecia, o altă destinație turistică populară de la Marea Mediterană, trece și ea printr-un val de căldură zilele acestea.

Primarul de la Boldurești, acuzat că a accidentat mortal un copil de 14 ani a compărut în fața judecătorilor la prima lui ședință de judecată. Acesta pledează nevinovat și refuză să facă declarații de presă. / Banca Mondială oferă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru sprijinul refugiaților ucraineni, familiilor care îi susțin, dar și dezvoltarea economiei țării. /Exploatați de cea care trebuia să îi apere. O polițistă din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și de ființe umane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. / Evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Este vizată o rețea de restaurante din țară. Aceștia evitau să dea bonul fiscal clienților, iar banii în numerar nu îi reflectau în evidența contabilă. / Peste zece localități din raionul Orhei, Cahul și Ceadâr Lunga sunt și astăzi parțial în beznă, după ploaia și furtuna puternică de acum aproape două zile. Între timp, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtuna și ploaia puternică de aseară a făcut două victime. O copilă de 13 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială au murit striviți de copaci. Zeci de localități din țară rămân în beznă și la această oră. În capitală a fost anunțată situație de forță majoră. /Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tânărei din Orhei, însărcinată, s-a mai ales cu un capăt de acuzare. Acesta este învinuit de viol. Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile. /Politicieni moldoveni au sărbătorit, astăzi, ziua Rusiei chiar în centrul Chișinăului. Deputații, asociați cu fugarul Ilan Șor, dar și fostul premier Vasile Tarlev au onorat invitația ambasadei Rusiei de a participa la recepția organizată cu ocazia sărbătorii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Sute de hectare de floarea de soarelui, viță de vie, porumb și grâu au fost distruse. /Încă o persoană a fost arestată în dosarul INTERPOL. Aceasta va sta după gratii 30 de zile, dar procurorii nu spun despre cine este vorba. /După câteva tergiversări a finalizării lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul, primăria anunță o soluție de alternativă pentru ambuteiajele imense din zonă- un nou traseu care să ocolească zona șantierului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele europene de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, va ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Apă-Canal Chișinău cere scumpirea apei. Tariful propus pentru apă și canalizare este cu 6 lei mai mare decât cel actual.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
lan Șor și politicienii afiliați lui au fost incluși în categoria „organizațiilor și persoanelor periculoase” de compania care deține rețeau Faceebok și Instagram. Șor amenință Meta cu judecata. / Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în SUA. Acesta este acuzat de utilizarea neautorizată a documentelor. / Anchetă internă la Ministerul Culturii, după ce unii membri ai ansamblului Joc au dansat la un eveniment organizat la Sankt Petersburg, la care a participat și fugarul Ilan Șor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șeful biroului Interpol Moldova a fost băgat după gratii pentru 30 de zile. Viorel Țentiu este acuzat că face parte dintr-o grupare ce a asigurat refugiu în Republica Moldova pentru persoane influente date în căutare de Interpol. / Generalul acuzat că a spionat pentru ruși a ajuns și în vizorul justiției. Procuratura Generală anunță că-l investighează pe fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, iar președintele Parlamentului cere procurorilor să facă publice mai multe detalii. / De astăzi moldovenii pot purta toate actele în telefon. Statul a lansat aplicația numită EVO, obligând și instituțiile să recunoască autenticitatea documentelor digitale. Câte acte încap într-un smartphone?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal uriaș de spionaj în Armată. Fostul şef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, ar fi informator al spionajul militar rusesc. Sunt datele unei investigații The Insider. Președinția a condamnat actul de trădare. / Au apărut mai multe nume în dosarul schemei de corupție privind manipularea datelor INTERPOL. Printre bănuiți ar fi șeful biroului Interpol din Moldova,șeful Inspectoratului pentru Migrație, un fost viceministru al Justiției și un avocat. Informațiile nu au fost confirmate de autorități. / În India au avut loc cele mai masive alegeri din lume. Au fost 44 de zile de vot, iar la urne au fost chemaţi aproape un miliard de alegători.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Procuratura Anticorupție anunță că au fost reținuți patru funcționari de la noi. / Percheziții într-un dosar de corupție la oficiile Serviciului Fiscal din Bălți și raioanele Florești, Fălești, Soroca și Șoldăneși. Oamenii legii au ridicat un milion 500 de mii de lei. / A început sesiunea de Bacalaureat. Primii au intrat în febra examenelor absolvenții de lidceu din școlile alolingve.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții la partidele afiliate lui Ilan Șor. Procurorii au mai ridicat trei milioane de lei de la oamenii din anturajul oligarhului fugar și spun că acesta a pus în aplicare o nouă schemă ilegală de a aduce bani în Republica Moldova. / Ședință de judecată cu proteste și o alertă cu bombă. S-a întâmplat la Judecătoria Centru, cu sediul Buiucani, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul bașcanei Găgăuziei. Organizatorii dau vina pe poliție pentru alerta cu bombă. / Președintele ucrainean acuză China că ajută Federația Rusă să compromită Summitul de pace privind Ucraina. Evenimentul este programat pentru jumătatea acestei luni, în Elveția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președinta, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cum a reacționat Președinția? Un polițist a fost făcut colonel după ce a refuzat mită de 20 de mii de dolari. Operațiunea CNA s-a soldat cu reținerea unei femei de afaceri din Ucraina. Germania mai oferă 14 blindate ”Pirahna” Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Berlin după ce omologul său de la Chișinău i-a arătat dorările armatei naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
CSP a ales un procuror general. Câștigătorul concursului este Ion Munteanu. Acesta urmează să fie numit în funcție de șefa statului. /Râuri pe mai multe străzi din capitală după ploile torențiale. Șoferii surprinși de șuvoaie au trecut prin momente de calvar. Între timp, meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea. /Dezinformarea publică ar putea fi tratată drept trădare de patrie! Legea propusă de PAS este criticată dur de opoziție, care spune că e un instrument de luptă cu politicienii și presa incomodă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Chișinău. Acesta a anunțat că Statele Unite ne acordă 50 de milioane de dolari pentru curățarea justiției, lupta cu dezinformarea și alegeri libere. Sosirea oficialului a fost marcată de proteste. / O nouă licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport. Autoritățile au schimbat regulile concursului. / Vom avea mai mulți militari de carieră. Guvernul a aprobat fondarea Colegiului Militar. Noua instituție se deschide la 1 septembrie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat, așteaptă despăgubiri de 300 de mii de lei de la stat. Este vorba despre magistratul Mihail Moraru, care a solicitat 1 milion 250 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. / Guvernul a anunțat cifrele programului guvernamental Prima casă Plus. Acesta va fi accesibil din luna iulie și va putea fi accesat de mai multe categorii de persoane. / A fost lansată platforma de înregistrare prealabilă pentru persoanele care vor vota peste hotare. Cum funcționează aceasta?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.

/VIDEO/ Arcadie Spoială, victima furtunii violente: Cunoscutul regizor moldovean a murit la 36 de ani
/VIDEO/ Arcadie Spoială, victima furtunii violente: Cunoscutul regizor moldovean a murit la 36 de ani
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Artiștii, în doliu după vestea tristă despre Arcadie Spoială. Irina Rimes: „Vei rămâne o amintire frumoasă în viețile multora”
/VIDEO/ Artiștii, în doliu după vestea tristă despre Arcadie Spoială. Irina Rimes: „Vei rămâne o amintire frumoasă în viețile multora”
/VIDEO/ Copila ucisă de un tei, în urma furtunii, era la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei de 13 ani
/VIDEO/ Copila ucisă de un tei, în urma furtunii, era la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei de 13 ani
/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist
/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram