/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 780: Rușii au mai ocupat un sat din Donețk. Moscova cheamă rezerviști la instrucție militară

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 641: Iarnă grea, drone negre și riposta Kievului! "Următoarele luni ar putea fi decisive"

26 noiembrie 2023, ora 21:43

Forţele de apărare ale Ucrainei au respins, sâmbătă, 34 de atacuri inamice în sectoarele Kupiansk, Bahmut, Avdiivka şi Marinka ale frontului, relatează Ukrinform, citat de news.ro. Rușii acoperă dronele kamikaze Shahed cu carbon pentru a păcăli apărarea antiaeriană, anunță forțele ucrainene. Totodată, Rusia a declarat duminică că a dejucat un atac important al dronelor ucrainene, cel puțin 20 de drone fiind doborâte deasupra regiunilor rusești, inclusiv Moscova, informează Reuters. Regiunea Odesa, situată în sud-vestul Ucrainei, va fi „protejată în curând” de o apărare aeriană „foarte puternică” datorită aliaților, a dat asigurări președintele Volodimir Zelenski

Pe de altă parte, trupele rusești au continuat sâmbătă operațiunile în apropiere de Avdiivka și au făcut progrese confirmate, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. Între timp, profesorul român Armand Goşu a atras atenţia asupra faptului că următoarele luni ar putea să fie "decisive" în evoluţia războiului ruso-ucrainean, alegerile americane de anul viitor putând să ofere un răspuns la felul cum se va încheia acest conflict.

UPDATE Iarnă cumplită pe frontul din Ucraina, în direcția Kupiansk, regiunea Harkov. Soldații sunt luați pe sus de viscol, mașinile îngheață. Confruntările cu armata rusă continuă, în ciuda condițiilor grele de iarnă. Rusia aruncă „valuri” de soldați către orașul ucrainean Avdiivka, din estul țării, suferind pierderi grele în acest proces, notează NewsWeek.

UPDATE Trei dintre aeroporturile internaționale din Moscova - Vnukovo, Domodedovo și Jukovski - au fost închise și zborurile au fost suspendate sau anulate din cauza atacului masiv cu drone kamikaze ucrainene. Primarul orașului, Serghei Sobianin, s-a plâns de un „atac în masă” asupra capitalei Rusiei, scrie Ziare.com.

UPDATE Andy Stone, purtătorul de cuvânt al gigantului american de social media Meta, compania-mamă a Facebook şi WhatsApp, a fost inclus duminică, 26 noiembrie, de către autoritățile ruse pe lista persoanelor căutate, în contextul în care compania este clasificată drept „extremistă" în Rusia, informează Agerpres preluând AFP.

UPDATE Armata ucraineană avertizează asupra pericolului ca Rusia să încerce să reocupe Kupiansk, în regiunea Harkov. „Ocupatorii ruşi nu au renunţat la intenţiile lor de a ataca oraşul, vor să-l ocupe din nou”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Volodimir Fitio, într-un interviu de astăzi la TV. În cadrul noii ofensive lansate de ruşi în ultimele săptămâni în nord-estul Ucrainei, luptele au loc în prezent în apropiere de satul Sinkivka, la câţiva kilometri nord-est de Kupyansk, a adăugat Fitio, explicând că forţele ucrainene au respins patru atacuri ruseşti în zona, scrie Mediafax.

UPDATE „Ieri, Ucraina chinuită a comemorat Holodomorul, genocidul perpetuat de regimul sovietic care în urmă cu 90 de ani a provocat moartea a milioane de oameni de foame. Acea rană, în loc să se vindece, este făcută şi mai dureroasă de atrocităţile războiului care continuă să-i facă pe acei oameni dragi să sufere”, a spus azi Papa Francisc „Pentru toate popoarele sfâşiate de conflicte continuăm să ne rugăm neobosit – a subliniază Pontiful – pentru că rugăciunea este o forţă pentru pacea care rupe spirala urii, rupe ciclul răzbunării şi deschide căi neaşteptate ale reconcilierii”, scrie Mediafax.

UPDATE Potrivit informaţiilor furnizate de Statul Major ucrainean, în ultimele 24 de ore forţele de la Kiev au respins 23 de atacuri ruseşti în nord-est, vest şi sud-vest de Avdiivka. În ultimele zile, Rusia a desfăşurat lovituri aeriene în sprijinul operaţiunilor terestre care vizează oraşul de la periferia Doneţkului, notează Mediafax.

UPDATE Forțele Armate ale Ucrainei au început să folosească, pe lângă dronele aeriene kamikaze, și drone terestre telecomandate, notează Ziare.com.

UPDATE Următoarele luni ar putea să fie „decisive” în evoluţia războiului ruso-ucrainean, alegerile americane de anul viitor putând să ofere un răspuns la felul cum se va încheia acest conflict, susține Armand Goşu, potrivit Ziare.co. "Anul următor, următoarele luni ar putea să fie decisive în evoluţia războiului, pentru că, din păcate, planul aşteptărilor lui Putin s-a văzut confirmat. Ucraina a devenit prizoniera războiului politic între democraţi şi republicani în Statele Unite, iar următoarele luni, până în 4 noiembrie 2024, când vor avea loc alegerile americane, ar putea să ofere un răspuns la felul cum se va încheia acest război. Oricum ar fi, e puţin probabil ca un scenariu care să dea satisfacţie deplină Rusiei şi să confirme obiectivele cu care aceasta a început războiul să fie pus în operă, măcar şi pentru faptul că nimeni astăzi nu-şi mai închipuie, cum la 24 februarie părea foarte probabil, dacă vă amintiţi, că Rusia va reuşi să ocupe Ucraina, că dacă nu va reuşi s-o ocupe militar oricum va schimba puterea de la Kiev şi Ucraina se va întoarce în spaţiul de influenţă sovietică", a spus Goşu.

UPDATE Ucraina a primit nave pentru a asigura „coridorul civil” în Marea Neagră. Marea Britanie o ajută. Ucraina a primit nave militare pentru a asigura „coridorul cerealelor” în Marea Neagră, a declarat președintele Volodimir Zelenski la Conferința Grain din Ucraina, potrivit NewsWeek.

UPDATE Un atac cu drone marine al Ucrainei asupra podului Crimeei din Rusia în iulie a "răsturnat" operațiunile navale și a forțat Moscova să recurgă la feriboturi pentru a transporta armamentul, scrie Adevărul.

UPDATE Ministerul britanic al Apărării transmite că are informații conform cărora rușii au mutat sisteme strategice de apărare aeriană din exclava Kaliningrad, pentru a compensa pierderile din Ucraina. Teritoriul se învecinează cu Polonia și Lituania, membre NATO, notează Biziday.

UPDATE Autoritățile britanice ar trebui să răspundă la întrebările incomode cu privire la întreruperea negocierilor de pace privind Ucraina pe fondul dezvăluirilor făcute de șeful fracțiunii partidului pro-prezidențial "Slujitorul Poporului" din Rada Supremă, David Arahamia, se precizează într-un comunicat al Ambasadei Rusiei la Londra.
"Este evident că atingerea unei soluții negociate a fost ratată cu o contribuție semnificativă din partea Regatului Unit, care a avut consecințe tragice pentru statalitatea ucraineană, economie și populație. Nu ar vrea Guvernul britanic să comenteze acuzațiile lui Arahamia?" - se spune în comunicatul difuzat de TASS și preluat de Rador.

UPDATE Generalul locotenent Serhii Naiev, comandantul Forțelor Comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei, consideră că războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-ar putea extinde din nou dincolo de estul și sudul țării, mai ales dacă Rusia continuă să intensifice producția de arme și să îmbunătățească tehnologiile disponibile cu ajutorul aliaților săi sau dacă aliații Ucrainei reduc cantitatea de ajutor pe care o acordă Kievului, relatează Ukrainska Pravda.

UPDATE Trupele ruse au folosit drone kamikaze negre în timpul atacului masiv de sâmbătă, 25 noiembrie. Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale armatei ucrainene, a remarcat că rușii acoperă UAV-urile cu carbon, scrie Ziare.com.

UPDATE În special, dronele ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor Moscova, Tula, Kaluga şi Briansk, a precizat ministerul. O persoană a fost rănită în Tula când resturi de drone au căzut pe o clădire rezidenţială, a declarat guvernatorul regiunii, Alexei Diumin. „Un atac major cu drone a fost încercat peste noapte”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Oficialii ruşi au declarat că drone ucrainene au fost doborâte deasupra mai multor zone din regiunea Moscovei, scrie G4media.

UPDATE Fostul spion rus Alexander Litvinenko a murit pe 23 noiembrie 2006, după ce a fost otrăvit la un hotel din Londra de către agenții Kremlinului Andrei Lugovoi și Dmitri Kovtun. Acum, după 17 ani, văduva sa, Marina Litvinenko a declarat că lumea trebuie să stea fermă împotriva ”statului mafiot” al lui Putin, scrie Ziare.com.

UPDATE Armata ucraineană susţine că „deţine în continuare poziţii pe malul stâng al râului Nipro, unde continuă să provoace pierderi trupelor inamice”. Statul Major ucrainean a raportat acest lucru pe platforma Facebook, adăugând că a respins şi 17 atacuri ruseşti pe frontul Avdiivka.

UPDATE În ciuda războiului, Ucraina continuă să furnizeze hrană lumii şi, în acest sens, poate conta pe solidaritatea deplină a UE. Acesta este mesajul conţinut în scrisoarea transmisă astăzi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintelui ucrainean Volodomir Zelenski,cu ocazia celui de-al doilea summit privind securitatea alimentară desfăşurat la Kiev.

UPDATE Antony J. Blinken se va afla la Bruxelles de luni, 27, până miercuri, 29, pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, care include şi prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina. Acest lucru a fost făcut cunoscut de purtătorul de cuvânt Matthew Miller, care a adăugat că secretarul de stat va reitera angajamentul solid al NATO faţă de Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse, sprijinul pentru democraţie şi stabilitatea regională în Balcanii de Vest şi va discuta despre priorităţile summitului NATO. care va avea loc la Washington, în iulie anul viitor, notează Realitatea.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 640: „Cel mai mare atac cu drone”, generali demiși și surprize promise! Oferta Rusiei, respinsă de Kiev
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 639: Atac în valuri, noi sancțiuni și canibal grațiat de Putin! Starea de urgență, prelungită în Moldova
/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Atac armat la un mall din Sydney. Șase morți și un bebeluș, printre victimele rănite: Ce s-a întâmplat cu agresorul
/VIDEO/ Atac armat la un mall din Sydney. Șase morți și un bebeluș, printre victimele rănite: Ce s-a întâmplat cu agresorul

Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea

missing
14 aprilie 2024, ora 09:30

R. Moldova condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul Iranului împotriva Israelului, este mesajul transmis duminică de președinta Maia Sandu.

„Republica Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea.

Gândurile noastre sunt alături de toți cei care doresc pacea în Orientul Mijlociu și la nivel global”, a scris șefa statului pe contul de X.

Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. 

Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.

Între timp, IDF a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.

Israelul a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să organizeze o reuniune de urgență pentru a condamna atacul Iranului.

Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, a scris pe X că lansarea dronelor și a rachetelor a reprezentat o „amenințare gravă la adresa păcii și securității globale”.

El a îndemnat Consiliul de Securitate să „folosească toate mijloacele pentru a lua măsuri concrete împotriva Iranului” și să desemneze Garda Revoluționară iraniană drept „organizație teroristă”.

Potrivit unui diplomat al ONU, consiliul își propune să se reunească în cursul zilei de astăzi. 

/LIVE TEXT/ Iranul a atacat Israelul! Peste 300 de drone și rachete au fost lansate. IDF: Am interceptat 99 la sută

Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram