Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1162: Oraș în ruine și planul B. Trump s-a răzgândit, Kievul ar semna acordul, iar Zelenski cere sancțiuni

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 763: Atac la Harkov și victorie pentru ucraineni. Zelenski cere din nou apărare antiaerienă

27 martie 2024, ora 22:59

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 16 au fost rănite miercuri într-o lovitură de rachetă rusească asupra Harkovului, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, situat în apropiere de graniţa cu Rusia şi vizat din ce în ce mai regulat de armata rusă. Iar Zelenski face din nou apel către occidentali să accelereze livrarea de F-16 şi Patriot. „Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 către Ucraina sunt misiuni vitale”, a scris el într-o postare pe reţelele sociale. „Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce Patriot, care sunt multe în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi”, a adăugat Zelenski.

UPDATE Șeful diplomației americane, Antony Blinken, se va deplasa săptămâna viitoare în Franța, unde se va întâlni cu președintele Emmanuel Macron pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei, a anunțat miercuri Departamentul de Stat, potrivit AFP. Călătoria are loc într-un moment în care loviturile rusești în Ucraina se intensifică, iar Kievul le cere aliaților săi occidentali sisteme de apărare antiaeriană Patriot mai moderne.

UPDATE Forţele de ordine ucrainene au prins, la Kiev şi Odesa, doi agenţi ai serviciului rus de securitate (FSB) care pregăteau atacuri cu rachete asupra unităţilor militare, asupra turnului TV din Kiev şi asupra instalaţiilor energetice, a anunţat miercuri Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), în condiţiile în care Kievul pare să transmită în ultimele zile mesajul că îşi consolidează serviciile de spionaj şi operaţiunile speciale care vizează Rusia.

UPDATE Rusia anunță că a demarat procedura de desemnare a Allei Pugaciova, legenda muzicii sovietice, drept „agent străin”. Critică la adresa războiului din Ucraina, Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022.

UPDATE Ucraina s-a calificat la Campionatul European de Fotbal 2024. Într-un mesaj, președintele Volodimir Zelenski a scris: „Mulțumesc, băieți! Mulțumesc, echipa! Pentru emoțiile extrem de importante pentru întreaga țară. Pentru victoria extrem de importantă și calificarea la Euro. Pentru faptul că ați demonstrat din nou: atunci când ucrainenilor le este greu, dar ei nu renunță și continuă să lupte, atunci ucrainenii inevitabil câștigă. În timpurile în care ne vor să ne distrugă în fiecare zi, noi demonstrăm în fiecare zi: ucrainenii există și vor exista! Ucraina există și va exista! Vă mulțumim pentru victorie! Slavă Ucrainei!”.

UPDATE Unitățile ruse de apărare aeriană au doborât 18 ținte deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina, a declarat miercuri dimineață guvernatorul regional Viaceslav Gladkov. Gladkov a scris pe Telegram că o persoană a fost rănită și că au existat pagube la câteva locuințe și mașini. Ucraina desfășoară de luni de zile atacuri aeriene asupra Belgorodului și a două regiuni învecinate, Kursk și Voronej. Aproximativ 25 de persoane ar fi fost ucise în cel mai mare atac asupra regiunii la începutul anului. De asemenea, au avut loc o serie de incursiuni terestre în regiunea Belgorod, notează Reuters.

UPDATE Emmanuel Macron vrea să-l convingă pe președintele Braziliei, Lula da Silva, să sprijine Ucraina. Macron se află într-o vizită de trei zile în Brazilia. Este prima dată când un președinte francez vizitează țara în ultimii 11 ani.

UPDATE Cel puțin 32 de prizonieri de război ucraineni, capturați recent de Rusia, au fost executați între 1 decembrie 2023 și 29 februarie 2024, se arată într-un raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), publicat marți.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 762: Navă atacată, demitere-surpriză și amenințare pentru Rusia. Zelenski: „Putin e o fiară bolnavă”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 761: Atac la Kiev și Odesa. Zelenski cere apărare antiaeriană: „Rusia nu se abține de la teroare”
/VIDEO/ Soluție la ambuteiajele din Capitală: Proiectul care se prăfuiește de 5 ani la Primăria Chișinău
/VIDEO/ Soluție la ambuteiajele din Capitală: Proiectul care se prăfuiește de 5 ani la Primăria Chișinău
/VIDEO/ Bahmut, de la normalitate la ruine și dezastru: Istoria unui oraș ucrainean „eliberat” de ruși
/VIDEO/ Bahmut, de la normalitate la ruine și dezastru: Istoria unui oraș ucrainean „eliberat” de ruși
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1162: Oraș în ruine și planul B. Trump s-a răzgândit, Kievul ar semna acordul, iar Zelenski cere sancțiuni
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1162: Oraș în ruine și planul B. Trump s-a răzgândit, Kievul ar semna acordul, iar Zelenski cere sancțiuni
/VIDEO/ Verde-n ochi: Scheletele din dulap și curățenia pre-electorală. Două scandaluri politice care au zguduit Moldova
/VIDEO/ Verde-n ochi: Scheletele din dulap și curățenia pre-electorală. Două scandaluri politice care au zguduit Moldova
/VIDEO/ Deținutul evadat din Penitenciarul Taraclia, prins după o zi de căutări: Unde se ascundea
/VIDEO/ Deținutul evadat din Penitenciarul Taraclia, prins după o zi de căutări: Unde se ascundea

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1162: Oraș în ruine și planul B. Trump s-a răzgândit, Kievul ar semna acordul, iar Zelenski cere sancțiuni

30 aprilie 2025, ora 17:46

Generalul Keith Kellogg, desemnat de Donald Trump să pună capăt conflictului, a apreciat chiar că armistițiul de trei zile anunțat de Vladimir Putin este „absurd”. Între timp, cel puțin o persoană a murit și alte 46 au fost rănite, marți seară, după ce valuri de drone rusești au atacat orașele ucrainene Harkov și Dnipro, au declarat oficialii, citați de Reuters, relatează Mediafax. Pe de altă parte, unitățile rusești de apărare aeriană au distrus 34 de drone ucrainene în timpul nopții, au relatat miercuri agențiile de știri rusești, citând Ministerul Apărării al țării, scrie Rador.

Totodată, Volodimir Zelenski a avertizat că lui Vladimir Putin nu trebuie să i se facă niciun „cadou” teritorial pentru a pune capăt războiului, într-un moment în care Washingtonul pare să ia în considerare recunoașterea regiunilor ocupate de Moscova în Ucraina. Totodată, liderul ucrainean i-a avertizat că Rusia ar putea pregăti o nouă agresiune teritorială în această vară, sub pretextul unor exerciții în Belarus. Pe de altă parte, secretarul de stat al SUA, Marco Rubio, avertizează Kievul și Moscova să prezinte propuneri clare pentru pace „acum”, altfel SUA se retrag din procesul de negociere. Pacea nu va veni atât de repede pe cât dorește SUA, avertizează Kremlinul.

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le cere aliaților europeni și americani să impună noi sancțiuni rușilor. Impuneți sancțiuni care chiar vor funcționa, a transmis Zelenski. În plus, el a solicitat mai multe sisteme de apărare aeriană, scrie Mediafax. Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe aliați să impună Rusiei sancțiuni suplimentare „care chiar vor funcționa”, potrivit Sky News.

UPDATE Agenţia de securitate ucraineană SBU a fost responsabilă pentru un atac cu drone asupra unei fabrici de apărare din Rusia, a declarat miercuri pentru agenţia Reuters un oficial SBU.

UPDATE Preşedintele american Donald Trump se răzgândeşte şi este de părere că omologul său rus, Vladimir Putin, vrea pace în Ucraina, la câteva zile după ce i-a pus la îndoială aceste intenţii, relatează AFP. La doar câteva zile după ce și-a exprimat îndoiala față de intențiile liderului de la Kremlin, Donald Trump susține acum că Vladimir Putin își dorește pace în Ucraina și că el, personal, l-a împiedicat să cucerească întreaga țară.

UPDATE Ucraina ar putea semna chiar miercuri, 30 aprilie, un acord important cu Statele Unite privind mineralele critice, potrivit unei surse din cadrul Biroului președintelui Volodimir Zelenski, citate de publicația The Kyiv Independent. Potrivit sursei, documentul este acum finalizat și prevede o colaborare echitabilă între cele două țări. Mai exact, investițiile vor fi împărțite în mod egal, 50%-50%, între Ucraina și SUA. Acordul se referă la mineralele esențiale, cum ar fi litiul, nichelul, cobaltul sau alte resurse folosite în tehnologia modernă, precum bateriile pentru mașini electrice sau echipamentele electronice.

UPDATE În propaganda Kremlinului, ocuparea orașelor ucrainene poartă numele de „eliberare”. Dar dincolo de cuvintele goale, realitatea este alta: vieți spulberate, case rase de pe fața pământului, comunități transformate în ruine. Bahmut este doar un exemplu. Un oraș unde, înainte de război, se vorbea liber limba rusă, se respectau memoria trecutului și se trăia în pace. Azi, în numele unei false salvări, tot ce a însemnat normalitate a fost șters, se arată într-un material realizat de echipa emisiunii ALO, TV8.

UPDATE Estonia este pregătită să contribuie cu trupe la o potenţială misiune europeană de menţinere a păcii în Ucraina, a declarat miercuri premierul Kristen Michal, relatează dpa, citată de Agerpres.

UPDATE Cel puţin 288 de civili au fost ucişi şi câteva sute au fost răniţi în regiunea rusă Kursk de când forţele ucrainene au lansat o ofensivă în regiune, în august 2024, au declarat miercuri autorităţile regionale.

UPDATE În mesajul zilnic de seară al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski a sugerat luni, 29 aprilie, că ar putea lovi „zonele dureroase” ale Federației Ruse chiar de Ziua Victoriei. Reacția Moscovei a fost rapidă, calificându-l drept un „terorist disperat și neajutorat”, scrie Ziare.com.

UPDATE Comisia Europeană a anunţat miercuri că, în cadrul ediţiei din 2024 a Fondului european de apărare (FEA), va investi 910 milioane de euro pentru a crea o industrie de apărare puternică şi inovatoare în Europa, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, transmite Agerpres.

UPDATE Vladimir Putin este deschis păcii și se lucrează intens pentru a o obține, dar o soluție nu va veni atât de repede pe cât dorește SUA, a avertizat miercuri Kremlinul, citat de Sky News. Peskov a adăugat că Moscova trebuie să își atingă obiectivele în Ucraina, dar, de asemenea – aparent în contradicție cu această afirmație – a spus că Rusia este pregătită să aibă negocieri directe cu Kievul cu privire la încheierea războiului.

UPDATE Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial al Ucrainei, a avertizat într-un articol pentru The Guardian că nu ar trebui ridicate sancțiunile impuse aviației ruse, deoarece acestea joacă un rol important în oprirea agresiunii militare a Moscovei, scrie Mediafax.

UPDATE Kievul crede că posibilitatea de a obține puncte pentru uciderea trupelor inamice sporește eficiența, stimulează concurența între unitățile militare și sporește capacitatea de monitorizare a frontului, scrie Politico. Armata ucraineană recurge la programe de stimulare similare cu cele utilizate în jocurile video pentru a-și încuraja soldații să ucidă cât mai mulți militari ruși și să distrugă cât mai multe echipamente, scrie HotNews.

UPDATE În faţa diminuării drastice a finanţărilor, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) îşi va reduce ambiţiile privind ajutorul umanitar pentru Ucraina, recentrându-şi acţiunile pe patru priorităţi, a anunţat o responsabilă a Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), informează AFP.

UPDATE Consilierii președintelui Trump iau serios în considerare probabilitatea ca acesta să fie pus sub acuzare din nou în situația în care democrații vor obține majoritatea în Camera Reprezentanților în 2026, scrie Mediafax. În prezent, majoritatea în Camera Reprezentanților este deținută de către Republicani, însă Democrații semnalează deja că sunt dornici să îl pună pe Trump din nou sub acuzare, scrie Axios. Donald Trump este singurul președinte american care a fost pus de două ori sub situația de destituire, iar punerea în aplicare a unui asemenea pas poate afecta atât Casa Albă, cât și agenda prezidențială.

UPDATE Deși nu este clar cât de mult se va concentra Trump pe politica externă în cadrul acestui discurs, secretarul de presă al Casei Albe, Karoline Leavitt, susține că Administrația Trump a făcut „progrese semnificative” pe acest plan. După ce a afirmat în repetate rânduri că va pune capăt războiului din Ucraina înainte de a prelua funcția, Trump spune acum că acele comentarii au fost făcute „în glumă”, scrie AlephNews.

UPDATE Propunerea președintelui rus Vladimir Putin de armistițiu de trei zile este începutul discuțiilor directe cu Kievul, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, scrie Digi24.

UPDATE Președintele Vladimir Putin insistă că Rusia trebuie să preia controlul asupra celor patru regiuni ale Ucrainei pe care le-a anexat în 2022, dar pe care nu le ocupă în totalitate (Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson) nici în prezent, ca parte a oricărui acord de încetare a războiului, afirmă trei persoane de la Moscova familiarizate cu discuțiile, a scris marți Bloomberg.

UPDATE Încă un senator conservator iese la rampă și îl critică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin „pentru uciderea copiilor și bombardarea civililor” din Ucraina, lăsând o „urmă de promisiuni încălcate”. Senatorul american Roger Wicker, președintele Comisiei senatoriale pentru servicii armate, consideră că „e timpul să îl tratăm pe Vladimir Putin ca pe criminalul de război care este”, arată Kyiv Post.

UPDATE În timp ce Rusia își continuă războiul „fără sfârșit” împotriva Ucrainei, un senator republican al lui Trump atacă Kremlinul în plin. John Kennedy din Louisiana face declarații furtunoase la televiziunea Fox News, spunând că Trump trebuie să-l pună la punct pe președintele rus și că „SUA îi vor transforma pe Putin și Rusia într-o hrană pentru pești”.

UPDATE FSB a anunțat reținerea a trei persoane suspectate de pregătirea asasinării unui militar rus. Potrivit declarației de la Moscova, reținuții sunt cetățeni ai Belarusului și Moldovei, precum și un nativ din Ucraina. Serviciul de securitate susține că bomba artizanală pe care suspecții o pregăteau pentru asasinat a explodat accidental într-o clădire rezidențială.

UPDATE Rusia a lansat noaptea trecută 137 de drone de diferite tipuri, iar apărarea aeriană ucraineană a doborât 37 în estul, nordul, sudul și centrul țării. Alte 47 de drone cu rol de ținte false au dispărut de pe radar fără consecințe negative, au anunțat Forțele Aeriene ale Ucrainei. Atacul aerian a vizat regiunile Harkov, Donețk, Dnipropetrovsk și Kiev. În capitală au fost doborâte trei drone și au izbucnit mai multe incendii, fiind înregistrați trei răniți, potrivit Ukrainska Pravda.

UPDATE Washingtonul nu dorește „o încetare a focului de trei zile (…), ci o încetare completă și durabilă a focului și sfârșitul conflictului”, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, în timp ce trimisul special al lui Donald Trump a subliniat că Rusia „nu a câștigat războiul”, potrivit Le Figaro.

UPDATE Autoritățile franceze au acuzat marți cel mai cunoscut grup de hackeri din Rusia că a orchestrat atacuri cibernetice asupra campaniei electorale a președintelui Emmanuel Macron din 2017, scrie POLITICO. Este pentru prima dată când Franța acuză public Moscova că se află în spatele afacerii cunoscute sub numele de „Macron Leaks”, care a dus la divulgarea a mii de documente aparținând echipei de campanie a lui Macron.

UPDATE Rusia va avea un nou Stalingrad. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care aeroportul din Volgograd va primi numele istoric „Stalingrad”, a relatat serviciul de presă al Kremlinului. „Pentru a perpetua Victoria poporului sovietic în Marele Război Patriotic din 1941-1945, decretez: să se atribuie Aeroportului Internațional Volgograd denumirea istorică «Stalingrad», se arată în textul decretului citat în raport.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Marco Rubio, a avertizat că Statele Unite vor înceta să medieze conflictul dacă Rusia și Ucraina nu fac „propuneri concrete” pentru a pune capăt războiului, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Tammy Bruce, scrie Gândul.

UPDATE Într-un moment critic pentru Ucraina, marcat de speranța unor negocieri de pace conduse de Donald Trump și de temerile legate de o posibilă retragere a sprijinului militar american, armata ucraineană își îndreaptă atenția spre inovație. În centrul acestei strategii se află o inițiativă menită să mențină Ucraina în luptă chiar și în absența ajutorului occidental – este, de fapt, „planul B” al Kievului, potrivit New York Times. Planul presupune extinderea a patru batalioane de drone în regimente, de la 700 la 2.500 de soldați fiecare, înarmați cu drone FPV și alte sisteme fără pilot, inclusiv vehicule terestre înarmate. Strategia vizează nu doar eficiență militară, ci și rezolvarea unei probleme critice: scăderea motivației pentru înrolare. Pe fondul unei reticențe crescute față de recrutare, forțele armate ucrainene au dificultăți în a-și completa efectivele.

UPDATE Un pilot al Forțelor Aeriene ucrainene, cu indicativul „Denfix”, a reușit să intercepteze și să distrugă o dronă rusească Shahed în timpul unei misiuni desfășurate în zori, o raritate într-un conflict aerian care se poartă, de regulă, sub acoperirea nopții.

UPDATE Cel de-al zecelea general rus ucis de la debutul invaziei în Ucraina, zilele trecute, prin detonarea unei bombe într-o mașină-capcană avea și o funcție foarte importantă în armata Rusiei. Conform Kyiv Independent, care citează un necrology al Ministerului Apărării, Iaroslav Moskalik pregătea în mod frecvent rapoarte despre situația din Ucraina, pe care le înmâna președintelui Vladimir Putin. Potrivit necrologului, din 2015 până în 2021, Moskalik a făcut parte, de asemenea, din delegația rusă la Grupul de contact de la Minsk și a participat la discuțiile de la Minsk și la reuniunile Normandy Four de la Berlin și Paris. De asemenea, el a lucrat la planificarea intervenției militare a Rusiei în Siria în 2015. Mai mult, Moskalik, un fost șef adjunct al Direcției principale de operațiuni a armatei ruse, făcea parte dintr-un nucleu militar care supraveghea evoluțiile de pe câmpul de luptă din cadrul Statul Major rus, se arată într-un alt necrology, publicat în ziarul rus de stat Krasnaia Zvezda, citat de Digi24.

UPDATE Singura țară din NATO care nu are armată a încercat mult timp să evite implicarea în orice conflict extern, dar acum tensiunile tot mai aprinse la nivel mondial au forțat-o să își facă planuri serioase de apărare. Totuși, spre deosebire de celelalte patru țări nordice care și-au unit forțele pentru a forma o armată combinată cât mai independentă de SUA, Islanda a adoptat o strategie diferită, relatează Wall Street Journal.

UPDATE Europa s-ar chinui să adune 25.000 de soldați pentru a face parte dintr-o forță de „descurajare” în Ucraina, pentru că armatele sale sunt subfinanțate și cu efective insuficiente, au dezvăluit mai multe surse pentru publicația britanică The Times, notează Digi24.

UPDATE Președintele SUA, Donald Trump, a glumit marți că ar dori să îi succeadă Papei Francisc, care a murit săptămâna trecută. Trump, întrebat pe cine ar dori să vadă devenind următorul pontif catolic, a declarat reporterilor: „Mi-ar plăcea să fiu Papă. Asta ar fi alegerea mea nr. 1”, potrivit Reuters.

UPDATE Volodimir Zelenski a avertizat că lui Vladimir Putin nu trebuie să i se facă niciun „cadou” teritorial pentru a pune capăt războiului, într-un moment în care Washingtonul pare să ia în considerare recunoașterea regiunilor ocupate de Moscova în Ucraina. În plus, el atenționează că Rusia ar putea pregăti o nouă agresiune teritorială în această vară sub pretextul unor exerciții în Belarus. Afirmațiile președintelui ucrainean au fost făcute marți, 29 aprilie, în fața participanților la summitul Inițiativei celor Trei Mări (3SI) de la Varşovia „Așadar, vă rugăm să rămâneți alături de Ucraina. Vă suntem sincer recunoscători pentru sprijinul militar, de care încă avem nevoie, deoarece Rusia doreşte să prelungească acest război. Apreciem, de asemenea, fiecare investiție în industria noastră de apărare şi promitem că ceea ce construim acum ne va apăra nu numai pe noi, ci şi pe cei care investesc”, le-a spus Zelenski celor 13 lideri regionali reuniți la Varşovia. Liderul ucrainean i-a avertizat că Rusia ar putea pregăti o nouă agresiune teritorială în această vară, sub pretextul unor exerciții în Belarus. „Uitați-vă la Belarus – în această vară, Rusia pregăteşte ceva acolo, sub pretextul unor exerciții militare. Aşa încep de obicei noile sale atacuri. Dar unde va fi de data aceasta? Nu știu. Ucraina? Lituania? Polonia? Doamne ferește! Dar trebuie să fim cu toții pregătiți. Toate instituţiile noastre sunt deschise cooperării”, a transmis liderul ucrainean.

UPDATE Rusia și Coreea de Nord au început miercuri construcția unui pod rutier între cele două țări, care va traversa râul Tumen, ca parte a eforturilor de consolidare a parteneriatului strategic, a declarat premierul rus. Podul este construit în apropierea podului feroviar existent, „Podul Prieteniei”, inaugurat în 1959, după războiul din Coreea, informează Reuters.

UPDATE Trupele nord-coreene care luptă alături de armata lui Vladimir Putin în regiunea rusă Kursk ar putea fi redistribuite pe teritoriul Ucrainei, au declarat experți și oficiali ucraineni pentru Kyiv Independent. Însă consecințele unei astfel de mișcări ar fi catastrofale și ar putea duce inclusiv la declanșarea unui Al Treilea Război Mondial, avertizează aceștia, scrie Digi24.

UPDATE Din cei peste 15.000 de soldați nord-coreeni trimiși în Ucraina pentru a lupta alături de armata rusă, aproape o treime au fost răniți de la începutul implicării Phenianului în conflictul armat pornit cu invazia rusească din 2022. Numărul celor uciși pe front este de aproximativ 600 de soldați, au declarat miercuri, 30 aprilie, parlamentari sud-coreeni, afirmații bazate pe cifrele colectate de agenţia de spionaj a ţării, scrie Ziare.com.

UPDATE  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut pentru prima dată că soldați nord-coreeni au luat parte la luptele pentru recuperarea teritoriului rus după incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk anul trecut. La două zile după ce Moscova a susținut că a recucerit întreaga regiune Kursk, Putin a declarat luni: „Prietenii noștri coreeni au acționat dintr-un sentiment de solidaritate, dreptate și camaraderie autentică”. „Aducem un omagiu eroismului, nivelului ridicat de pregătire specială și sacrificiului de sine al soldaților coreeni care, umăr la umăr cu luptătorii ruși, au apărat patria noastră ca pe propria lor țară”, a spus el, potrivit CNN, citat de NewsWeek.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1161: Atac lângă Moldova și „cel mai rău lucru”. Rusia amenință NATO și respinge oferta lui Zelenski
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1160: Trump crede că Zelenski e gata să renunțe. Coreea de Nord confirmă că a trimis soldați în Rusia
/VIDEO/ Kaja Kallas, la TV8: „Securitatea Republicii Moldova este foarte importantă pentru UE”
/VIDEO/ Kaja Kallas, la TV8: „Securitatea Republicii Moldova este foarte importantă pentru UE”
/VIDEO/ Bahmut, de la normalitate la ruine și dezastru: Istoria unui oraș ucrainean „eliberat” de ruși
/VIDEO/ Bahmut, de la normalitate la ruine și dezastru: Istoria unui oraș ucrainean „eliberat” de ruși
Vicepreședinta Parlamentului confirmă incidentul din casa lui Vasile Bolea: „Solicit autorităților să investigheze rapid”
Vicepreședinta Parlamentului confirmă incidentul din casa lui Vasile Bolea: „Solicit autorităților să investigheze rapid”
/VIDEO/ Verde-n ochi: Scheletele din dulap și curățenia pre-electorală. Două scandaluri politice care au zguduit Moldova
/VIDEO/ Verde-n ochi: Scheletele din dulap și curățenia pre-electorală. Două scandaluri politice care au zguduit Moldova
/EXCLUSIV/ Prima reacție a soției lui Vasile Bolea, după zvonurile că ar fi fost agresată: „Are anumite abateri, dar nu mă bate”
/EXCLUSIV/ Prima reacție a soției lui Vasile Bolea, după zvonurile că ar fi fost agresată: „Are anumite abateri, dar nu mă bate”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.