Aproape 2000 de persoane: primari, președinți de raioane, viceprimari, vicepreședinți de consilii, secretari de consilii sunt prezenți la evenimentul festiv organizat de Guvern dedicat Zilei profesionale a autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală. În fața aleșilor locali a ieșit cu un discurs și președinte Maia Sandu, care le-a urat primarilor curaj, forță și multă încredere. Totodată, șefa statului a îndemnat primarii să se implice la organizarea referendumului privind integrarea Moldovei în UE.
„E o meserie care cere creativitate, răbdare, soluții în afara tiparelor și dragoste de oameni. Obiectivul nostru comun este să transformam toată Moldova, sat cu sat, oraș cu oraș, într-o țară europeană, în care oamenii trăiesc în bunăstare și siguranță. Aderarea la UE e proiectul generației noastre și fiecare dintre noi are un rol important in realizarea acestui proiect.
Dumneavoastră înțelegeți foarte bine că integrarea UE ne va ajuta să păstram pacea și libertatea. Contribuția dumneavoastră la referendumul din această toamnă este crucială pentru soarta țării. Voi sunteți în prima linie față de nevoile oamenilor din țara noastră. Pe umerii voștri stau îndeplinirea celor mai urgente așteptări; apă la robinet, drumuri bune, transport sigur etc”, a declarat șefa statului.
Premierul Dorin Recean a vorbit în schimb de cele peste 541 de proiecte realizate - asta înseamnă apă, canalizare, grădinițe, școli - locuitorii să se simtă acasă confortabil.
„S-au investit peste 800 de milioane de lei - cea mai mare investiție la nivelul satelor și orașelor. Următorul apel deja a fost anunțat - în următorii ani vă invit să accentuăm și să dezvoltăm programele de apeduct, canalizare și stațiile de epurare”, a spus Recean.
Începând cu data de 1 februarie, Instituția Publică Cadastru Bunurilor Imobile va implementa o schimbare semnificativă și anume deservirea autorităților administrației publice locale de nivelurile I și al II-lea la sediul organelor cadastrale teritoriale din raza sa de activitate. Scopul principal al acestei schimbări este de a asigura accesul rapid și direct al autorităților la informațiile cadastrale, de care au nevoie pentru gestionarea eficientă pe care o reprezintă, fără programări, procedurile fiind simplificate la maxim.