/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

externe

Război în Israel, ziua 9: Tensiune uriașă, precizarea Israelului, ținta nr.1 și atacuri aeriene! Un aeroport din Siria, distrus

15 octombrie 2023, ora 21:36

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972527789772 și +9727998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. Din data de 7 octombrie până în prezent, 637 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors în țară, iar în aceeași perioadă, 312 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. Datele au fost prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE)

Armata isralieană a transmis, sâmbătă seară, că pregătește „următoarele etape ale războiului” împotriva Hamas, prin implementarea unei „game largi de planuri operaționale ofensive” care includ un „atac comun și coordonat din aer, de pe mare și de pe uscat”. În același timp, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat pentru CNN că „operațiunile militare semnificative” vor fi lansate doar după ce civilii vor pleca. SUA au anunțat că trimit încă un portavion în Mediterana pentru „a descuraja acțiunile ostile împotriva Israelului”. Trupele israeliene îl vânează pe un comandant Hamas descris drept ”Osama bin Laden al Palestinei”, jurând că îl vor găsi oriunde s-ar ascunde și insistând că zilele lui sunt numărate.

UPDATE Șeful Forțelor Aeriene israeliene (IAF) a declarat duminică, 15 octombrie, că avioanele de luptă și dronele lovesc „agresiv” Fâșia Gaza pentru a elimina cât mai multe amenințări înainte ca forțele terestre să înceapă mult așteptata ofensivă, relatează The Times of Israel și Libertatea.

UPDATE Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că Israelul a mers prea departe ca răspuns la invazia de săptămâna trecută de către Hamas. Potrivit Xinhua, China are un interes în a ajuta la rezolvarea conflictului și a problemelor de bază care implică populația palestiniană, anunță Mediafax.

UPDATE Iranul a avertizat duminică, 15 octombrie, Israelul cu privire la o escaladare a conflictului, dacă nu reușește să pună capăt agresiunilor împotriva palestinienilor, ministrul său de externe afirmând că și alte părți din regiune sunt pregătite să acționeze, relatează duminică agenția iraniană de știri Fars, potrivit Reuters. „Dacă agresiunile sioniste nu se opresc, mâinile tuturor părților din regiune sunt pe trăgaci", a declarat ministrul Hossein Amirabdollahian.

UPDATE Spectrul unui conflict mai larg din Orientul Mijlociu reprezintă o nouă amenințare pentru economia globală, așa cum lumea iese din șocurile declanșate de Covid-19 și războiul din Ucraina, au fost avertizați miniștrii de finanțe și oficialii, potrivit ft.com.

UPDATE Starul francez al echipei Al-Ittihad, Karim Benzema, a postat duminică un mesaj în social media referitor la situaţia din Gaza, potrivit News.ro. „Rugăciunile noastre se îndreaptă către locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale unor bombardamente nedrepte care nu menajează nici femeile, nici copiii”, a scris Benzema.

UPDATE Jurnaliștii publicației americane The New Yorker l-au intervievat de curând pe Mousa Abu Marzouk, lider politic al Hamas. Marzouk trăiește în exil la Doha, Qatar, și, potrivit declarațiilor lui, comandanții militari ai grupării teroriste, cu sediul în Gaza, nu i-au dat detalii despre planul de invazie a Israelului. Nu știa că atacul urma să aibă loc sâmbătă, 7 octombrie. „Toți liderii Hamas care nu sunt militari au primit vestea sâmbătă dimineața devreme”, a declarat Abu Marzouk. 

UPDATE Israelul a reluat duminică, 15 octombrie, alimentarea cu apă în sudul Fâşiei Gaza, după o întrerupere de şapte zile ordonată ca represalii la atacul Hamas asupra teritoriului israelian, notează Ziare.com.

UPDATE Qatarul depune eforturi pentru a convinge Hamas să elibereze femeile, copiii şi ostaticii în vârstă pe care gruparea teroristă îi deţine în prezent în Gaza, după ce i-a luat în captivitate în timpul atacului de săptămâna trecută din sudul Israelului, a declarat un oficial diplomatic pentru The Times of Israel.

UPDATE Canalele oficiale palestiniene difuzează informații false cu privire la un copil israelian ucis de Hamas ca fiind, de fapt, o victimă palestiniană. Se întâmplă totul în contextul rundei actuale de violențe, transmite Ambasada Israelului în România într-un mesaj postat pe Facebook, potrivit Gândul.

UPDATE Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi-a reiterat sprijinul pentru Israel, dar a spus că modul în care acesta îşi desfăşoară ofensiva la sol aşteptată în Gaza „contează”, notează SkyNews.

UPDATE Administraţia Biden speră ca în această săptămână să determine Congresul să aprobe un nou pachet de ajutor în armament pentru Israel şi Ucraina, care va depăşi 2 miliarde de dolari.

UPDATE Noi imagini video obținute de pe camerele GoPro ale teroriștilor Hamas arată cum atacatorii au mers din casă în casă în kibbuțul Sufa în dimineața zilei de 7 octombrie, când au început asaltul asupra sudului Israelului, trăgând asupra civililor, scrie The Times of Israel.

UPDATE Armata israeliană a anunţat, duminică, o zonă de 4 km faţă de granița cu Libanul ca fiind interzisă accesului public, adăugând că întrerupe în mod deliberat serviciile GPS acolo și pe frontul de sud cu Gaza, ca parte a operațiunilor sale. Întreruperea comunicaţiilor GPS ar putea afecta funcționarea diferitelor aplicații, a scris purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, scrie Rador.

UPDATE Prioritatea principală a Israelului este salvarea ostaticilor din Gaza, în ciuda dificultăților implicate în lupta într-o zonă urbană dens populată, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) pentru CNN. Arătând „rețeaua elaborată de tuneluri” a Hamas, locotenent-colonelul Jonathan Conricus a spus că ostaticii sunt „cel mai probabil ținuți în subteran în diferite locații”.„Luptele vor fi lente. Progresele vor fi lente și vom fi precauți, dar suntem foarte hotărâți să ajungem la teroriștii Hamas care se ascund în prezent sub civilii noștri în sistemul de tuneluri pe care îl au” a spus Conricus, scrie G4media.

UPDATE Luptătorii din cadrul grupării libaneze Hezbollah au lansat duminică o rachetă ghidată asupra unui sat israelian de la frontiera de nord, omorând o persoană și rănind alte trei, au anunţat atât grupul militant, cât și medici israelieni. Medicii au declarat inițial că două persoane au fost rănite în atacul asupra satului Shtula, o comunitate de fermieri care se învecinează cu zidul de la frontieră, vizavi de comunitatea libaneză Ayta a-Shab. Armata israeliană a transmis că a atacat obiective din Liban ca răzbunare. Într-un videoclip de la Shtula, care a fost postat pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, se poate vedea un soldat verificând un bărbat imobil și însângerat îmbrăcat în haine civile. Reuters nu a putut verifica imediat autenticitatea înregistrării, potrivit Rador.

UPDATE Armata Israelului afirmă că a atacat "peste o sută de ţinte militare" în diferite părţi din Gaza în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, inclusiv cartierele generale şi complexele militare ale Hamas, zeci de lansatoare, posturi antitanc şi posturi de observare, scrie Mediafax.

UPDATE Ucrainenii din Israel vor fi aduşi în România. Este vorba despre 207 de persoane, printre care şi 63 de copii, notează Antena3.

UPDATE Agenția de presă palestiniană Wafa spune că bombardamentul israelian asupra Fâșiei Gaza a ucis peste 400 de palestinieni și a rănit alți 1.500 doar în ultimele 24 de ore. Cifra include 260 de morți în orașul Gaza, 80 în Deir al-Balah din centrul Fâșiei Gaza și 40 în tabăra de refugiați Jabalya din nordul teritoriului. Alți 10 palestinieni au fost uciși în orașul Beit Lahiya, în timp ce 20 au fost uciși în sudul Khan Younis, notează Adevărul.

UPDATE Zecile de mii de soldați pregătiți pentru ofensiva terestră din Fâșia Gaza au ordin să captureze orașul Gaza și să distrugă actuala conducere a Hamas, spun trei ofițeri militari israelieni de rang înalt, citați de ziarul New York Times, notează Libertatea. Scopul lor va fi „ruinarea Hamas și eliminarea liderilor săi după măcelul pe care l-au comis”, a declarat sâmbătă contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt principal al Forțelor de Apărare ale Israelului. Un alt purtător de cuvânt militar a spus că armata Israelului se concentrează în special pe uciderea lui Yahya Sinwar, cel mai înalt oficial al Hamas, ale cărui birouri se află în orașul Gaza și pe care Israelul îl consideră responsabil pentru atrocitățile comise pe 7 octombrie.

UPDATE Duminică dimineață, la ora 7.00, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF) a prezentat imagini din satelit despre care a susținut că reprezintă încercarea Hamas de a opri plecarea civililor din Gaza City și din zona de nord a Fâșiei, notează Biziday.

UPDATE NATO se află într-o poziție dificilă. Alianța ar putea să nu aibă suficiente fonduri și echipamente pentru a sprijini Ucraina și Israelul, potrivit ziarului Welt. Articolul notează că Alianța Nord-Atlantică se poate confrunta cu provocări fără precedent: acordarea de asistență a doi parteneri apropiați - Israel și Ucraina, situate în proximitate geografică. NATO nu vrea să se implice direct în conflicte. Cu toate acestea, este necesară aprovizionarea cu arme către parteneri. Țările NATO, așa cum subliniază textul, „nu doresc să-și compromită propriile capacități de apărare și, pe lângă costurile ridicate, stocurile de arme sunt limitate”. Acest lucru este valabil mai ales pentru muniția de artilerie și sistemele moderne de apărare aeriană, cum ar fi IRIS-T și Patriot. Israelul și Ucraina au nevoie disperată de ambele.

UPDATE Un organ de presă pro-guvernamental sirian susține că armata israeliană a atacat sâmbătă seară aeroportul internaţional din oraşul Alep (nord), făcându-l inutilizabil, relatează Times of Israel şi Jerusalem Post.

UPDATE Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că evacuarea a mii de pacienţi de spital către spitalele deja supraaglomerate din sudul Fâşiei Gaza poate fi "o sentinţă de moarte", relatează Times of Israel.

UPDATE Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat sâmbătă că a purtat a cincea convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden după declanșarea războiului cu Hamas în Gaza, în urmă cu o săptămână, scrie The Times of Israel. Biroul lui Netanyahu a precizat că premierul israelian i-a mulțumit lui Biden pentru "sprijinul profund al SUA", precum și pentru vizitele din ultimele zile întreprinse în Israel de secretarul american de stat, Antony Blinken, și de secretarul apărării, Lloyd Austin. Cei doi lideri au convenit să continue să țină legătura, a mai transmis biroul lui Netanyahu, potrivit Libertatea.

UPDATE Aviația israeliană a efectuat bombardamente la granița cu Libanul, în zona de nord. În decursul zilei de sâmbătă, Hezbollah (pro-iranian) a lansat mai multe tiruri cu rachete și proiectile anti-tank asupra pozițiilor israeliene din zona Înălțimilor Golan, notează Biziday.

UPDATE Preşedintele american, Joe Biden, le-a spus sâmbătă premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, că Statele Unite sunt preocupate de protecţia civililor în conflictul dintre Hamas şi Israel, notează AFP.

UPDATE Forțele aeriene americane centrale au anunțat sâmbătă că vor trimite avioane de vânătoare F-15E și avioane de atac la sol A-10 în zona Orientului Mijlociu, informează Rador

UPDATE Statele Unite vor trimite al doilea portavion în estul Mării Mediterane "pentru a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort de extindere a acestui război în urma atacului Hamas", a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de AFP.

UPDATE Armata israeliană, solicitată să răspundă la declaraţia Reuters privind moartea unui jurnalist Reuters în sudul Libanului, a declarat că graniţa dintre Israel şi Liban se afla sub tirul grupării libaneze Hezbollah în momentul morţii jurnalistului, anunță Rador, 

UPDATE Doi israelieni, mobilizați la granița cu Fâșia Gaza, s-au căsătorit pe front. Nuntași au fost ceilalți rezerviști. Nunta celor doi tineri trebuia să fie săptămâna trecută, dar nu a mai avut loc din cauza ordinul de mobilizare la război, relatează ynetnews.com. În loc să-și amâne nunta de teama rachetelor, tinerii au ales să-și țină ceremonia în interiorul unei baze militare. Cei doi îndrăgostiţi au mutat petrecerea în tabăra în care au fost mobilizați, la granița cu Fâșia Gaza, notează Știripesurse.

UPDATE Reprezentantul chinez Zhai Jun va vizita Orientul Mijlociu săptămâna viitoare pentru a face eforturi pentru încetarea focului în conflictul Israel-Hamas şi pentru discuţii de pace, transmite postul de stat CCTV, notează Mediafax.

UPDATE Ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian s-a întâlnit la Doha cu şeful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit presei de stat din Iran, scrie Mediafax.

Război în Israel, ziua 8: Ultimatum expirat, raiduri în Fâșia Gaza, plan cu 3 puncte și lider lichidat! Hamas laudă Rusia
Război în Israel, ziua 7: Atacuri noi, dezvăluiri Hamas și ordin de evacuare! General: „Acum e timpul pentru război”
/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri
/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ „Cartonaș galben”: Ce se întâmplă dacă recenzorul nu vă găsește acasă, pentru a participa la recensământ
/VIDEO/ „Cartonaș galben”: Ce se întâmplă dacă recenzorul nu vă găsește acasă, pentru a participa la recensământ

/VIDEO/ Pasăre vedetă în Marea Britanie: O mierlă, care imită sirena mașinilor de poliție, i-a derutat pe ofițeri

missing
12 aprilie 2024, ora 22:14

O pasăre care şi-a facut cuib în curtea unui sediu de poliţie din Marea Britanie a început să imite perfect sirenele autospecialelor. Întâmplarea i-a derutat pe ofiţeri, care au crezut pentru câteva clipe că li s-a defectat maşina.

Oamenii legii au constatat că este vorba de o mierlă, care în timpul petrecut în copacul situat lângă sediul Poliţiei Rutiere, a învățat să imite sunetele emise de sirenele autospecialelor. Imaginile ajunse virale pe internet au atras multe comentarii. Unii internauţi s-au amuzat, spunând că pasărea face parte dintr-o "subdiviziune specială" sau din "echipa zburătoare" a poliţiei britanice.

Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram