Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 957: Record macabru, explozii în Crimeea și lovitură de ziua lui Putin! „Negustorul morții” revine în joc

externe

Război în Ucraina, ziua 583: Atac matinal, războiul cerealelor și ironia Londrei pentru Moscova. Țara care va sancționa Rusia

29 septembrie 2023, ora 10:17

Mai multe explozii au fost auzite în această dimineaţă în regiunile ucrainene Sumî şi Mikolaiv, potrivit presei locale. În cele două regiuni s-a declanşat alarma de raid aerian, iar sistemele de apărare au intrat în acţiune, scrie Mediafax. Pe de altă parte, o dronă ucraineană a eliberat vineri explozibili deasupra unei staţii electrice dintr-un sat rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina, generând întreruperea alimentării cu energie electrică a unui spital, a anunţat guvernatorul regiunii Kursk, informează AFP și Agerpres.

Nici Ucraina, nici Polonia "nu au nevoie de acest război al cerealelor", a declarat şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, considerând că tensiunile sunt alimentate de campania electorală din ţara vecină şi aliată, potrivit AFP. 

UPDATE Ruşii au lovit ieri Kupiansk cu o rachetă Grom-E1, distrugând o „infrastructură” neidentificată, conform celor precizate de radiodifuzorul Rbc-Ucraina pe canalul său de Telegram, notează Mediafax.

UPDATE Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopciuk, a declarat pentru Digi24.ro că există riscuri ridicate de securitate la granița cu Ucraina, din cauza atacurilor cu drone rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. Diplomatul constată că Moscova are tot interesul să tensioneze situația în zonă.

UPDATE Flota rusă de la Marea Neagră a desfăşurat cel puţin şapte unităţi în largul coastei Ucrainei, inclusiv două crucişătoare cu rachete ghidate cu cel puţin 14 rachete de croazieră Kalibr. Acest lucru a fost raportat de canalul Telegram al ZSU, forţele armate ale Kievului, scrie Mediafax.

UPDATE Rusia negociază deja cu Iranul cu privire la furnizarea de rachete cu rază lungă de acţiune, profitând de faptul că rezoluţia ONU care interzice astfel de operaţiuni va expira în curând, informează joi EFE, conform Agerpres.

UPDATE Armele pe care Ucraina le primeşte de la Statele Unite pentru a combate agresiunea rusă sunt folosite corect şi nu au existat cazuri de cădere în mâini greşite, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, într-o conferinţă de presă. „Avem mecanisme puternice de responsabilitate pentru armele SUA şi asistenţa militară pe care o oferim Ucrainei", a spus Miller. „Avem mecanisme puternice de supraveghere”. Din ianuarie 2021, Statele Unite au investit peste 44,5 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit Mediafax.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al fondatorului formaţiei paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, care a murit luna trecută într-un accident de avion, să antreneze noi voluntari care să fie folosiţi pentru a lupta în Ucraina. Este vorba despre Andrei Troşev, notează Mediafax.

UPDATE Șeful Statului Major al Forțelor Armate britanice, Tony Radakin, care a venit la Kiev împreună cu șeful Ministerului Apărării, a menționat că loviturile Ucrainei asupra Flotei de la Marea Neagră au demonstrat că Ucraina deține inițiativa. El a subliniat că vizita în Ucraina a întărit convingerea că Ucraina va obține victoria. Radakin a precizat că Marea Britanie va sprijini Ucraina la fiecare pas până la victorie, notează Libertatea Cuvântului.

UPDATE Rusia vinde petrol către India la aproape 80 de dolari pe baril, cu aproximativ 20 de dolari peste plafonul occidental de preţ, potrivit traderilor şi calculelor Reuters, deoarece oferta limitată de pe piaţă ajută Moscova să genereze un apetit puternic pentru exporturile sale, scrie Ziare.com.

UPDATE Forțele ucrainene din zona Herson desfășoară „o luptă contra-baterie”, distrugând depozitele de aprovizionare ale rușilori și lovind pozițiile acestora, a anunțat vineri Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit armatei ucrainene, ieri, Forțele Aeriene ucrainene au lansat 13 atacuri pe zonele de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare rusești și o lovitură asupra complexului de rachete antiaeriene. De asemenea, armata ucraineană mai spune că a lovit cu rachete și depozitul de muniție al rușilor, notează Libertatea.

UPDATE Ucraina le-a propus aliaților săi occidentali să atace fabricile de producție de avioane fără pilot din Iran, Siria și Rusia, a relatat ziarul britanic „The Guardian”, citând un document secret pe care guvernul de la Kiev l-ar fi dat luna trecută aliaților săi. În document, Ucraina solicită, de asemenea, rachete cu rază lungă de acțiune pentru a putea efectua astfel de atacuri pe cont propriu, dacă țările occidentale se tem să le efectueze ele însele. Deși nu este clar dacă Ucraina ia în considerare în mod serios această posibilitate, simpla evocare a ideii indică marea îngrijorare a Kievului cu privire la alianța tot mai strânsă dintre Iran și Rusia, o alianță care provoacă îngrijorare și în Israel și SUA, notează Ziare.com.

UPDATE Kievul urmărește să devină un „candidat cu drepturi depline la aderarea” la Uniunea Europeană, a declarat prim-ministrul Denys Shmyhal pentru Politico, în timp ce a promis că își va aduce țara în UE în următorii doi ani, scrie B1.

UPDATE Aproximativ 40 de stâlpi cu sisteme de supraveghere au fost montați de forțele de ocupație rusești în Mariupol pentru a spiona locuitorii, potrivit unui oficial ucrainean., citat de Sky News. Convorbirile telefonice ale cetățenilor și traficul pe internet sunt monitorizate de aceste echipamente, a declarat Petro Andriușcenko, consilier al primarului exilat al orașului. "Controlul total în acțiune. Bătrânul Orwell ar fi pur și simplu uimit de modul în care toate ficțiunile sale au devenit realitatea din Mariupol", a spus el. La începutul acestui an, consilierul a afirmat că ocupanții vindeau cartele SIM care permiteau autorităților să asculte apelurile, notează HotNews.

UPDATE Rusia bruiază în mod „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni, iar România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse, a declarat miercuri șeful Statului Major al armatei române, generalul Daniel Petrescu, notează Digi24.

UPDATE Există diferențe de abordare între Pentagonul și Departamentului de Stat al SUA cu privire la furnizarea de arme către Ucraina, ceea ce încetinește acest proces, scrie Politico. Un oficial american a declarat că cele două instituții „se mișcă cu viteze diferite, bazate pe puncte de vedere diferite” în această chestiune." Departamentul de Stat caută oportunități, Ministerul Apărării - amenințări, scrie Ziare.com.

UPDATE Marcel Ciolacu a anunțat despre intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că România va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei. Premierul de la București spune că ministrul Transporturilor a avut discuții în acest sens cu BERD, care este proprietara portului, transmite Digi24.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi, 28 septembrie, o lege prin care stabileşte ca data de 30 septembrie să fie marcată de acum oficial ca „Ziua reunificării” cu Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei anexate de Kremlin acum un an. În context, ministerul Apărării de la Londra a lansat un clip video ironic în care subliniază că „doar două țări au recunoscut acest plebiscit rușinos, iar restul lumii a decis să susțină Ucraina”.

UPDATE ”Un număr mic” de piloţi ucraineni au început cursurile de limbă, în pregătirea antrenamentelor pe avioanele de luptă F-16, potrivit unui purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ale SUA, relatează CNN, citată de News.ro. Cursurile de limbă au loc la Centrul de limbă engleză al Institutului Lingvistic pentru Apărare de la Baza Forţelor Aeriene Lackland din Texas. ”Testele vor stabili care sunt următoarele cursuri şi când piloţii vor putea începe antrenamentele pe F-16”, a declarat purtătorul de cuvânt. Antrenamentele ar urma să dureze câteva săptămâni, după care piloţii vor merge la Baza Morris a Gărzii Naţionale Aeriene din Arizona, pentru a se antrena pe avioanele de luptă de generaţia a patra.

UPDATE Kazahstanul a declarat în mod clar că va urma regimul de sancțiuni împotriva Federației Ruse, conform președintelui Kassym-Jomart Tokayev, după negocierile cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin, conform The Guardian. „Avem contacte cu organizațiile relevante pentru a respecta regimul de sancțiuni și cred că nu ar trebui să existe nicio îngrijorare din partea Germaniei cu privire la posibile acțiuni menite să ocolească aceste sancțiuni”, a declarat el. În plus, președintele a precizat că Kazahstanul nu are nicio îngrijorare în ceea ce privește revendicările teritoriale din partea Rusiei. „Frontiera dintre Rusia și Kazahstan a fost delimitată și în mare parte este demarcată, confirmată și ratificată de parlamentele celor două țări”, notează AlephNews.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat în timpul unei conferinţe de presă că blocajul guvernamental este cel mai rău scenariu care se poate întâmpla cu Departamentul de Apărare în ceea ce priveşte pregătirea echipajelor ucrainene pentru avioanele F-16, citează Kyiv Independent, scrie Mediafax.

UPDATE Biroul cartelurilor din Germania a autorizat formarea unei companii mixte între contractorul de apărare Rheinmetall şi compania Ukrainian Defense Industry din Ucraina. Compania mixtă va avea sediul la Kiev şi va efectua activităţi de service şi întreţinere pentru vehiculele militare, aşa că nu prezintă suprapuneri competitive în Germania, a spus biroul cartelului. Rheinmetall este un producător de vehicule militare, inclusiv tancul de luptă principal Leopard şi vehiculul de luptă de infanterie Puma. UDI este o companie de stat ucraineană din sectorul apărării, care are aproximativ 67.000 de angajaţi, scrie Money.

UPDATE Reprezentantul guvernului polonez, Piotr Mueller, a spus că, în opinia Varșoviei, poziția ucraineană cu privire la soluționarea crizei cerealelor este „inacceptabilă”. După cum  scrie Dziennik.pl, Polonia va menține embargoul asupra importului de produse agricole ucrainene până când va ajunge la concluzia că ridicarea restricțiilor „nu va avea un impact negativ asupra pieței noastre agricole, ceea ce este puțin probabil să se întâmple în viitorul apropiat”, scrie Adevărul. 

UPDATE Traficul pe Podul Crimeei a fost suspendat temporar până astăzi, ora 6 dimineaţa, ora Moscovei, relatează canalul de infrastructură Telegram. Ministerul rus al Transporturilor a declarat mai devreme că podul Kerci va rămâne închis vehiculelor cu motor câteva ore din cauza lucrărilor de reparaţii. Ieri a avut loc o explozie puternică în apropiere de Krasnoperekopsk, care a dus la închiderea podului din Crimeea. Pe 17 iulie, structura a fost atacată de două drone marine ucrainene, provocând victime şi pagube, notează Mediafax.

UPDATE Rustem Umerov a declarat că s-a format o nouă alianţă între Ucraina şi Franţa. Ministrul apărării de la Kiev a declarat că el şi Sebastien Lecoru, ministrul apărării francez, se concentrează pe stimularea cooperării în ceea ce priveşte instruirea forţelor armate ale Kievului, dar şi în domeniul tehnic, scrie The Guardian.

UPDATE NATO a anunţat joi desfăşurarea temporară a unor avioane de supraveghere AWACS la baza Siauliai din Lituania, pentru a monitoriza activităţile militare ruse în apropierea frontierei Alianţei Nord-Atlantice, scrie Adevărul.

UPDATE Procurorul general și ministrul justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, a confirmat că, pe 15 noiembrie, anul trecut, o rachetă ucraineană a căzut pe teritoriul republicii, informează Rador Radio România. Racheta a căzut peste o fermă din sudul Poloniei și a ucis două persoane.
El a făcut această declaraţie în orașul Lublin, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. "Ancheta efectuată de Procuratura poloneză a dus la emiterea unei concluzii, în care se afirmă categoric că această rachetă este de fabricație ucraineană, sovietică sau rusă. Ţinând cont de locul de lansare și apartenenţa la o anumită formațiune militară, aceasta a fost o rachetă ucraineană" - a spus Ziobro, bazându-se pe concluzia experților. Ministrul polonez și-a exprimat regretul că "de multe luni nu a mai existat nicio cooperare cu partea ucraineană în această chestiune". "Cred că această decizie (de a nu coopera cu partea poloneză în cazul prăbușirii rachetei) a fost luată cel mai probabil la un nivel politic înalt al statului ucrainean", a subliniat Ziobro.

UPDATE O dronă ucraineană a aruncat două dispozitive explozive într-o substaţie de electricitate din regiunea de vest a Rusiei, Kursk, lăsând cinci locaţii şi un spital fără electricitate, a declarat guvernatorul Roman Starovoit pe Telegram. S-a întâmplat în districtul Belovski. „Un transformator electric a luat foc. Cinci zone populate şi un spital sunt fără electricitate”, scrie Starovoit, adăugând că echipajele de pompieri se îndreaptă spre zonă şi „reparaţiile vor începe de îndată ce zona va fi sigură”, notează Mediafax.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina va face totul pentru a asigura implementarea punctului din Formula de Pace referitor la securitatea nucleară şi a radiaţiilor. „Şi pentru a asigura eliberarea completă a centralei noastre de la Zaporojie de ocupanţii ruşi şi a proteja Ucraina şi toată Europa de şantajul privind radiaţiile al Rusiei”, notează HotNews.Volodimir Zelenski a arătat, în mesajul transmis joi seară, că negocierile cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care s-a aflat la Kiev în cursul zilei, au fost fructuoase, scrie News.ro. „Nu doar despre apărarea noastră de acum, ci şi despre apărarea noastră strategică, apărarea comună a tuturor din Europa. Ucraina merită să devină membru NATO şi va face asta. Indiscutabil. Şi aceasta nu este doar ambiţia noastră ucraineană. Este singura perspectivă eficientă de securitate pentru Europa, garantând o pace durabilă adevărată”, a afirmat el. Preşedintele Ucrainei a menţionat că s-a discutat şi despre activitatea Consiliului Ucraina-NATO. Zelenski a adăugat că a avut discuţii, în ultimele două zile, cu ministrul Apărării din Franţa şi cu secretarul de stat pentru Apărare din Marea Britanie.

Război în Ucraina, ziua 582: Explozie la Anenii Noi și scenarii negre! NATO: „Bătălii aprige! Rusia luptă pentru iluzii imperiale”
Război în Ucraina, ziua 581: Tancuri false, semn de război lung și alerta lui Budanov! Letonia: Risc de Al Treilea Război Mondial
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Primul mesaj al trimisului lui Putin, la Chișinău. Ozerov a participat la o slujbă
/VIDEO/ Primul mesaj al trimisului lui Putin, la Chișinău. Ozerov a participat la o slujbă

Un septuagenar american, condamnat la șapte ani de închisoare în Rusia pentru mercenariat în Ucraina

missing
07 octombrie 2024, ora 22:55

Cetăţeanul american Stephen James Hubbard, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat astăzi, 7 octombrie, de o instanță din Moscova la şase ani şi zece luni de închisoare, după un proces cu uşile închise în care fusese acuzat că a acţionat ca mercenar în Ucraina, scrie Adevărul

Anchetatorii au susţinut că bărbatul, originar din statul american Michigan, a primit 1000 de dolari pe lună pentru  a-și oferi serviciul într-o unitate de apărare teritorială din Izium, în estul Ucrainei, unde se stabilise din 2014, informează Reuters. 

Anchetatorii au mai spus că Hubbard a primit antrenament, arme și muniție, presupunându-se că s-a înscris în februarie 2022, în aceeași lună când Moscova a trimis mii de soldați în Ucraina. Americanul a fost reținut de soldații ruși pe 2 aprilie 2022, a declarat recent procurorul citat de agenția de presă RIA.

Hubbard este primul american despre care se știe că a fost condamnat sub acuzația de luptă ca mercenar în conflictul din Ucraina. Conform presei ruse de stat, acuzatul şi-a recunoscut vinovăţia.

În interviuri acordate luna trecută, sora lui, Patricia Hubbard Fox, şi o altă rudă au pus la îndoială presupusa mărturisire, declarând agenţiei Reuters că Hubbard avea opinii pro-ruse şi că nu este plauzibil ca el să se fi înrolat la vârsta pe care o are.

Cei doi membri de familie l-au descris pe septuagenar ca o persoană izolată, care s-a înstrăinat de o parte din rude în timpul deceniilor petrecute în străinătate ca profesor de engleză, inclusiv în Japonia şi Cipru.

Un purtător de cuvânt al ambasadei Statelor Unite în Rusia a declarat că reprezentanţa diplomatică este la curent cu detenţia cetăţeanului american, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.