Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și cererea specială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”

Simona Halep va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv: Procesul se va desfăşura cu uşile închise

missing
07 februarie 2024, ora 09:31

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fost lider 1 mondial şi câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de miercuri până vineri, ea contestând suspendarea sa de patru ani pentru dopaj, a indicat TAS, citat de AFP și Agerpres.

Audierea Simonei Halep se va desfăşura cu uşile închise.

Pe 12 decembrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat pe site-ul său oficial că o va audia pe Simona Halep în perioada 7-9 februarie în procesul acesteia împotriva Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului.

Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

Câştigătoare la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon 2019, Simona Halep „va fi prezentă" la audierea de la Lausanne, unde părţile, martorii şi experţii vor fi audiaţi fie personal, fie prin videoconferinţă, a anunţat, marţi, TAS, într-un comunicat.

„Întrucât niciuna dintre părţi nu a solicitat o audiere publică”, procedura se va desfăşura cu uşile închise, începând de miercuri, de la 10:30 (ora României), până vineri, aproximativ la 16:30 (ora României), fără ca Simona Halep să comunice din partea ei, înaintea unei sentinţe care va fi pronunţată la o dată încă necunoscută, precizează TAS.

„Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în teren de 30 de zile”, a indicat în decembrie TAS.

În septembrie 2023, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunţa că Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj şi că a încălcat de două ori regulamentul Programului Antidoping din Tenis (TADP), scrie Adevărul.

Prima încălcare a regulamentului se referă la identificarea în organismul ei a substanţei interzise roxadustat, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei US Open 2022, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul său biologic (ABP).

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, s-a reunit pe 28 şi 29 iunie 2023, la Londra şi a audiat experţi în domeniu, care au depus mărturie în favoarea româncei, care a vorbit şi ea în faţa tribunalului, se arată în comunicatul ITIA.

Argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate a fost acceptat iniţial, dar s-a stabilit ulterior că volumul ingerat de sportivă nu putea avea o concentraţie aşa de mare de roxadustat ca aceea identificată în mostra pozitivă. Drept urmare, tribunalul a decis că jucătoarea a comis „violări intenţionate” ale Regulamentului Antidoping.

Tot atunci a fost menţinută şi cea de-a doua acuzaţie, tribunalul susţinând că nu există motive pentru a pune la îndoială „puternica opinie”,  unanimă, a celor trei experţi independenţi (APMU), care au considerat că „probabil dopajul” este explicaţia pentru neregularităţile din paşaportul biologic al sportivei.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu încă din octombrie 2022, aşa încât ea nu mai poate participa la competiţii oficiale până pe 6 octombrie 2026. Speranţele ei se leagă acum de audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Surse: Se discută lichidarea PA și PCCOCS
Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Surse: Se discută lichidarea PA și PCCOCS
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Record meteo în Moldova: Fenomenele extreme prognozate în 2025. Anul trecut a fost cel mai cald
/VIDEO/ Record meteo în Moldova: Fenomenele extreme prognozate în 2025. Anul trecut a fost cel mai cald
/VIDEO/ Secretul banilor: Fenomenul domino care a lovit Moldova la început de an, explicat de ministrul Dumitru Alaiba
/VIDEO/ Secretul banilor: Fenomenul domino care a lovit Moldova la început de an, explicat de ministrul Dumitru Alaiba
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și cererea specială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”

21 ianuarie 2025, ora 11:36

Președintele american Donald Trump a declarat că liderul rus Vladimir Putin „distruge Rusia” prin prelungirea războiului din Ucraina și că ar trebui să ajungă la un acord de pace, conform The Kyiv Independent. Trump a menționat că, în timp ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a spus că dorește un acord pentru a pune capăt războiului, președintele american nu este sigur dacă Putin dorește același lucru.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare lui Donald Trump cu ocazia revenirii acestuia la Casa Albă și i-a transmis o „cerință” esențială pentru a opri războiul din Ucraina. Putin îi cere lui Trump demolarea bazelor Deveselu și Kogălniceanu din România. Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe Donald Trump pentru preluarea mandatului prezidențial, subliniind că Moscova este pregătită să reia „contactele directe” cu Washingtonul, suspendate în timpul administrației Biden, notează NewsWeek.

UPDATE Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că este nevoie urgentă de o „pace justă și durabilă” în Ucraina, în cadrul unei conferințe de presă din 20 ianuarie, organizată după întâlnirea cu premierul slovac Robert Fico. „O pace justă și durabilă trebuie să fie obținută în Ucraina cât mai curând posibil înainte ca consecințele războiului din geografia noastră vecină să se adâncească și mai mult”, a declarat Erdogan. El a reafirmat angajamentul continuu al Turciei față de acest obiectiv și a menționat planurile sale de a discuta această chestiune cu președintele american Donald Trump, proaspăt învestit în funcție, scrie HotNews.

UPDATE Explozii au răsunat marți dimineață în Dnipro în jurul orei 06:00, relatează Ukrainska Pravda. „Ținte de mare viteză se îndreaptă spre Dnipro!”, a transmis aviația ucraineană. Anterior exploziilor, a fost emisă o avertizare de raid aerian în regiunea Dnipropetrovsk din cauza amenințării cu atacuri cu rachete balistice rusești.

UPDATE Președintele american Donald Trump i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să înceapă negocierile pentru a pune capăt războiului din Ucraina pe 20 ianuarie, la scurt timp după învestirea sa, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty, preluat de Meduza.io. În campanie, Trump a promis că va încheia războiul în 24 de ore de la preluarea mandatului. Întrebat luni dacă mai poate respecta termenul, a glumit că îi mai trebuie „o jumătate de zi”, scrie RBC.

Comisia Europeană elaborează o strategie pentru a elimina combustibilii fosili ruşi de pe piaţa energetică a Uniunii Europene. Cu toate acestea, livrările de gaze din Rusia către Europa persistă în ciuda eforturilor UE, iar Bruxelles-ul este hotărât să pună capăt acestei situaţii, a declarat Anna-Kaisa Itkonen, purtătorul de cuvânt al UE pentru energie şi locuinţe, notează The Kyiv Independent, potrivit 

UPDATE Proiectul analitic DeepState a raportat în noaptea de 20-21 ianuarie avansarea trupelor ruse în mai multe aşezări din oblasturile Harkov şi Doneţk. Potrivit sursei citate, ruşii continuă să cucerească teritorii în oblastul Doneţk. Trupele ruse au obţinut unele succese în apropierea aşezărilor Velyka Novosilka, Uspenivka şi Slovianka. În regiunea Luhansk, ruşii au avansat în apropierea așezării Nadiia. În regiunea Harkov, forţele ruse au avansat în Dvorichna, scrie Mediafax.

UPDATE Moldova şi regiunea separatistă Transnistria s-au apropiat de un acord pentru a permite gazului să ajungă la locuitorii enclavei rebele, care suferă de la începutul anului din cauza întreruperilor de curent şi încălzire, scrie Reuters.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a numărat printre liderii străini care l-au felicitat luni seară pe Donald Trump pentru preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite, afirmând că învestirea republicanului este „o zi a schimbării şi, de asemenea, o zi a păcii pentru rezolvarea multor probleme şi provocări globale”.

UPDATE Ucraina a atacat în cursul nopţii de luni spre marţi o fabrică a complexului militar-industrial rus din regiunea Smolensk, în vestul Rusiei, care produce şi modifică avioane militare Suhoi Su-25, a anunţat şeful Centrului de combatere a dezinformării de pe lângă Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrii Kovalenko, citat de EFE, transmite Agerpres.

UPDATE Conflictul din Ucraina „nu se va încheia mâine şi nici poimâine”, a atenţionat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un avertisment abia voalat la adresa lui Donald Trump, care tocmai depunea jurământul în calitate de preşedinte al SUA şi care a promis un sfârșit rapid al războiului, informează AFP, potrivit Agerpres. „Nu poate exista pace şi securitate în Europa fără europeni şi fără ca ele să fie negociate de europeni”, a declarat şeful statului francez în timpul unor urări adresate forţelor armate ale Franţei, lângă Rennes.

UPDATE „Volodimir Zelenski dorește să încheie un acord. Nu știu dacă Putin vrea asta, poate nu. Dar ar trebui să o facă. Cred că este pe cale de a distruge Rusia dacă nu încheie o înțelegere”, a spus cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite la întoarcerea sa în Biroul Oval, acolo unde a semnat în fața presei o avalanșă de ordine prezidențiale, notează Gândul.

UPDATE În 2024, al treilea an de război din Ucraina, rușii au cumpărat cu aproape 17% mai multe antidepresive decât în ​​anul precedent și chiar au depășit nivelurile record din 2022, când a izbucnit războiul, ceea ce a făcut ca unele medicamente să devină insuficiente în farmacii, potrivit Rador.

UPDATE Potrivit studiului „Macroeconomic Consequences of the War in Ukraine on Central and Eastern European Economies: A SVAR Analysis”, publicat pe site-ul BNR, războiul din Ucraina a afectat economia României cu 1,6 puncte procentuale în 2022. Inflația ar fi crescut mai puțin cu 1 punct procentual, scrie Money.

UPDATE „Ar trebui să facă o înțelegere. Cred că distruge Rusia prin faptul că nu încheie o înțelegere”, a declarat Trump după învestirea sa, a relatat Radio Free Europe/Radio Liberty. Noul președinte american a depus jurământul la Capitoliul Statelor Unite pe 20 ianuarie. Vorbind cu reporterii, Trump a declarat din nou că urmărește să încheie conflictul cât mai curând posibil, dar a menționat că va trebui să discute mai întâi cu Putin. Noul președinte american a mai spus că omologul său rus „nu are cum să fie încântat de război pentru că nu o duce prea bine”. „Majoritatea oamenilor au crezut că războiul s-ar fi terminat într-o săptămână”, a spus Trump, adăugând că lui Putin „i-ar fi foarte bine să pună capăt războiului”.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1061: Condiția Chișinăului, intenția lui Trump și 1.000 de atacuri! Zelenski cere sisteme Patriot
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
/VIDEO/ Secretul banilor: Fenomenul domino care a lovit Moldova la început de an, explicat de ministrul Dumitru Alaiba
/VIDEO/ Secretul banilor: Fenomenul domino care a lovit Moldova la început de an, explicat de ministrul Dumitru Alaiba
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.