2024 va fi anul hainelor masive, al stofelor lucioase, dar și al bijuteriilor proeminente. Potrivit designerilor, în acest an se va purta și mult denim. Atenție, însă, trebuie să evitați elementele vestimentare care imită pielea de șarpe sau cea de dragon.
„Anul ăsta se vor purta foarte mult piesele supradimensionate, piesele cu umerii mari, cu umerii extrem de vizibili, cu mânecile foarte masive. Asta îmi amintește de moda când eu eram micuță și priveam cataloagele cu ținute unde erau niște umeri foarte mari și o talie foarte îngustă. Exact aceeași tendință va fi și pentru 2024 și va fi vizibilă, în special, la sacouri și la trenciuri, la paltoane, adică la hainele exterioare”, a declarat designerul, Diana Voevuțki.
De asemenea, printre piesele pe care va trebui să le aveți în garderoba dumneavoastră se numără hainele și accesoriile în tonuri aurii sau argintii, cele lucioase, dar și piesele care conțin printuri florale masive, și, ca de obicei, denim-ul. Iar pentru persoanele care nu se conduc neapărat de tendințele vestimentare ale momentului, recomandarea este să păstreze stilul clasic, care poate fi combinat cu accesorii cu paiete sau pietre.
„Dacă nu suntem gata să purtăm, să ținem cont de tendințe, pentru că sunt femei care preferă stolul clasic și modest, ele se pot limita la purtarea accesoriilor care ar corespunde acestor tendințe. De exemplu, o geantă cu paiete sau o geantă cu pietre, când merge la un eveniment de seară. Rochia ar fi o rochie minimalistă, cu niște linii simple, ușoare, dar, de exemplu, ar fi niște cercei masivi sau pietre masive și atunci sigur că ea ar corespunde tendințelor”, a declarat designerul, Diana Voevuțki.
Dacă vorbim despre culoarea anului 2024, aceasta va fi una pentru care optează mai rar femeile de la noi. Institutul Pantone a anunțat că nuanța anului este Peach Fuzz, adică puf de piersică, o nuanță pală de rozportocaliu, care a fost aleasă pentru a exprima dorința de comunitate și confort în vremuri incerte.
„Nu știu cât de solitiată va fi la femeile din Moldova. Nu țin minte ani în care să avem o culoare pe care să o purtăm la greu. De obicei, ea mai mult se vede în accesorii purtate zi de zi decât în rochiile de seară. Culoarea este pretențioasă din motiv că femeilor cu pielea albă, și eu sunt din acea categorie, această culoare le va scoate din viață, le va face foarte palide și te pierzi. De asta, fie o porți în partea de jos, fie o porți în accesorii, fie îți faci un machiaj foarte strident care să-ți dea un pic de viață”, a menționat designerul, Diana Voevuțki.
Astfel, ne pregătim pentru nuanțe mult mai pale față de trendul din 2023, când culoarea anului a fost Viva Magenta. Este o nuanță luminoasă, vie de roz-purpuriu, descrisă ca fiind vibrantă, îndrăzneață și plină de viață. Culoare anuală este decisă anual, începând cu 1999, de Institutul Pantone. În prezent, Culoarea Anului Pantone a devenit o instituție, iar mulți designeri din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare anunțul său, care are loc spre sfârșitul anului. Culoarea Anului Pantone prezice trendul de culoare pe care îl vom vedea în lumea modei, dar și al designului grafic și web, și pe o infinitate de produse.