/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 823: Lovituri în Belgorod. Crește numărul deceselor în urma atacului din Harkov

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 185: Netanyahu amenințat cu moartea și Germania – în judecată. Palestina ar putea fi primită în ONU

08 aprilie 2024, ora 17:49

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunţat că armata pregăteşte o operaţiune militară asupra oraşului Rafah unde sunt înghesuiţi circa 1,5 milioane de palestinieni, în pofida temerilor comunităţii internaţionale, în a şaptea lună a războiului împotriva Hamas, notează AFP. Acest anunţ a fost făcut la câteva ore după cel al retragerii trupelor israeliene din oraşul Khan Younis, situat tot în sudul Fâşiei Gaza, care a fost epicentrul bătăliei dintre soldaţi şi luptători ai mişcării islamiste Hamas.

Armata israeliană spune că războiul nu este înțeles pe deplin de Occident, care a cerut încetarea focului, în repetate rânduri. Trupele din Israel susțin că vom asista la un „Holocaust modern”, dacă teroriștii nu vor fi învinși. Între timp, la șase luni de la atacul din Israel, 40 de parlamentari democrați ai SUA cer președintelui Joe Biden să nu mai trimită arme statului Israel.

UPDATE Un rezident din centrul Israelului a fost arestat de serviciul de securitate israelian Shin Bet și de o forță de poliție pentru crimă cibernetică pentru că l-a amenințat cu uciderea prim-ministrului Benjamin Netanyahu, potrivit presei israeliene Arutz Sheva, citând poliția israeliană. Suspectul a folosit aplicația de mesagerie Telegram pentru a posta „incitarea”, potrivit raportului, care nu a precizat conținutul postării.

UPDATE Deficitul bugetar al Israelului a crescut la 15 miliarde de șekeli (4 miliarde de dolari) în martie – echivalentul a 6,2% din produsul său intern brut (PIB) – conform ministerului său de finanțe, în timp ce țara continuă să plătească miliarde de dolari pentru războiul său împotriva Gaza. Deficitul a crescut constant în 2024, atingând ultima sa cifră de 6,2% în martie, comparativ cu 5,6% în februarie și 4,8% în ianuarie.

UPDATE Germania este chemată începând de luni în faţa celei mai înalte instanţe a ONU, Curtea Internațională de Justiție de la Haga, pentru a răspunde la acuzaţiile aduse de Nicaragua de a fi „facilitat comiterea unui genocid” împotriva palestinienilor, prin sprijinul său militar şi politic pentru Israel, relatează AFP.

UPDATE La şase luni de la atacurile din 7 octombrie 2023, foşti ostatici şi rude ale celor care încă sunt captivi în mâinile grupării islamiste palestiniene Hamas au luat parte la un amplu marş la Ierusalim pentru a cere aducerea ostaticilor acasă, relatează dpa. Circa 50.000 de oameni au luat parte la manifestaţia de duminică, potrivit unei asociaţii a familiilor celor răpiţi care a organizat marşul. Unii participanţi şi-au pus bandă adezivă la gură pentru a simboliza incapacitatea ostaticilor de a vorbi şi vopsea roşie pe haine sau pe braţe, simbolizând sânge.

UPDATE Într-o declarație pe Telegram, armata israeliană spune că avioanele sale de luptă au lovit „infrastructura militară Hezbollah” în apropiere de orașul libanez Khiam, la aproximativ 6 km (3,7 mile) de granița cu Israel, după ce a zărit acolo unul dintre „operatorii” organizației. Atacul vine după ce armata israeliană a raportat astăzi mai devreme că a ucis trei luptători Hezbollah, inclusiv comandantul Ali Ahmad Hussein, într-un atac aerian peste noapte în zona As-Sultaniyah din sudul Libanului.

UPDATE Tess Duncan, un purtător de cuvânt al UNICEF, spune că unitățile de sănătate din Gaza rămân foarte slab echipate în timp ce se luptă să trateze copiii bolnavi, răniți și subnutriți. „Am vizitat patru spitale în ultimele cinci zile și vă pot spune că fiecare director medical mi-a spus despre impactul lipsei de resurse și al lipsei de personal”, a spus Duncan pentru Al Jazeera din afara spitalului kuweitian din Rafah din Gaza. district.

UPDATE Ministrul israelian al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, de extremă dreapta, a ameninţat, luni, cu destrămarea coaliţiei de guvernământ care îl menţine la putere pe premierul Benjamin Netanyahu, dacă acesta nu invadează Rafah, în condiţiile în care armata israeliană şi-a retras, duminică, majoritatea efectivelor din partea de sud a Fâşiei Gaza.

UPDATE Palestinienii care s-au întors în Khan Younis după ce trupele israeliene s-au retras din oraș au găsit un peisaj apocaliptic - s-au trezit înconjurați de dărâmături și clădiri distruse, iar străzile s-au transformat în grămezi de moloz, arată imaginile filmate de un localnic din Gaza.

UPDATE Ministrul securităţii naţionale israelian, Itamar Ben Gvir, de extremă dreapta, a ameninţat luni cu destrămarea coaliţiei de guvernământ care îl menţine la putere pe premierul Benjamin Netanyahu, dacă şeful executivului nu invadează Rafah, în condiţiile în care armata israeliană şi-a retras duminică majoritatea efectivelor din partea de sud a Fâşiei Gaza, informează EFE. "Dacă prim-ministrul (Netanyahu) decide să pună capăt războiului fără un atac amplu asupra Rafah pentru a învinge pe Hamas, el nu va avea mandat pentru a continua să-şi exercite mandatul de prim-ministru", a declarat Ben Gvir, liderul Puterii Evreieşti, pe reţeaua de socializare X.

UPDATE Armata israeliană a anunțat că l-a ucis pe comandantul unei unități de elită a mișcării islamiste libaneze Hezbollah, în timpul unui raid în sudul Libanului, în  noaptea de duminică spre luni.

UPDATE Fostul militant palestinian Mosab Hassan Yousef, devenit spion israelian în 1997, s-a declarat dezamăgit de activiștii pro-Hamas din Statele Unite, pe care i-a denumit "idioți utili". Declarațiile celui supranumit "Fiul Hamasului", după autobiografia publicată în 2010, au fost făcute în emisiunea "Dr. Phil Primetime", la o dezbatere cu doi studenți de la Universitatea de Michigan. Mosab Hassan Yousef este fiul lui Hassan Yousef, cofondator Hamas, o organizație islamistă teroristă palestiniană.

UPDATE Negociatorii Hamas au părăsit Cairo pentru a-i consulta pe liderii grupului, dar nu s-au înregistrat progrese în discuțiile de duminică, a declarat o sursă de rang înalt din Hamas pentru Al Jazeera. Delegația israeliană nu a reușit să răspundă nici unei cereri Hamas, a spus sursa. A cerut o încetare permanentă a focului în Gaza, ca palestinienii să se poată întoarce la casele lor din nordul Gazei și ca trupele israeliene să se retragă complet. Un schimb prizonier-captiv și livrarea de ajutoare alimentare sunt, de asemenea, pe masă.

UPDATE Ministrul de externe al Regatului Unit, Lord Cameron, a declarat că sprijinul Marii Britanii pentru Israel nu mai este necondiționat și depinde de respectarea dreptului internațional umanitar.

UPDATE Consiliul de Securitate urmează să se întâlnească pentru a analiza cererea Autorității Palestiniene (AP) ca Palestina să primească calitatea de stat membru la Națiunile Unite astăzi. Se așteaptă ca Consiliul să organizeze consultări închise în această dimineață, înainte ca o ședință publică pentru a discuta cererea oficială a Palestinei să înceapă la prânz la New York. Atât Consiliul de Securitate, cât și Adunarea Generală trebuie să treacă la vot înainte ca orice stat să poată adera la ONU. 

UPDATE Irakul a fost de acord să trimită 10 milioane de litri de combustibil în Gaza, a anunţat premierul Mohammed Shia al Sudani.

UPDATE Mii de oameni au ieșit în stradă, dumincă, 7 aprilie, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu după ce Forțele de Apărare Israeliene au recuperat cadavrul ostaticului Elad Katzir. Protestatarilor li s-au alăturat familiile ostaticilor ținuți în Gaza. Manifestanții și-au exprimat frustrarea față de incapacitatea guvernului de a elibera cei aproximativ 130 de ostatici luați de gruparea Hamas. Mitingurile din Tel Aviv și alte orașe au avut loc după ce Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au recuperat cadavrul ostaticului menționat mai sus.

UPDATE Șeful de stat major al armatei iraniene a promis că Israelul va „regreta” o lovitură asupra consulatului Iranului din Siria.

UPDATE Un total de 322 de camioane de ajutor au fost permise astăzi să intre în Gaza, au spus oficialii. Coordonarea activităților guvernamentale în teritorii (COGAT) a declarat că acesta este cel mai mare număr de camioane de ajutor transferate în regiune într-o singură zi de la izbucnirea conflictului anul trecut. 

UPDATE Israelul și-a retras toate trupele terestre din sudul Fâșiei Gaza din „motive tactice”, a anunțat armata țării, ridicând astfel semne de întrebare cu privire la viitoarea direcție a războiului, în timp ce delegații Hamas și israelieni se deplasează în Egipt pentru o nouă rundă de negocieri de încetare a focului, transmite The Guardian.

/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin
/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! AAC dezminte zvonurile conform cărora o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit
/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! AAC dezminte zvonurile conform cărora o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit
/VIDEO/ Acord de unitate la Chișinău! 12 partide politice au semnat Pactul pentru Europa. Angajamentele asumate
/VIDEO/ Acord de unitate la Chișinău! 12 partide politice au semnat Pactul pentru Europa. Angajamentele asumate
/VIDEO/ Vladimir Voronin, sărbătorit la 83 de ani. Cum a găsit TV8 sediul Comuniștilor de ziua fostului președinte de Stat
/VIDEO/ Vladimir Voronin, sărbătorit la 83 de ani. Cum a găsit TV8 sediul Comuniștilor de ziua fostului președinte de Stat

Hamas anunță că a luat prizonieri în urma unei ambuscade. Ce spune Israelul

missing
26 mai 2024, ora 11:31

Aripa armată a Hamas afirmă că sâmbătă a avut loc o ambuscadă în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, iar „toți membrii” forțelor israeliene care se aflau într-un tunel „au fost ucişi, răniţi sau luaţi prizonieri”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Totodată, soldaților israelieni le-a fost confiscat echipamentul militar înainte de „a arunca în aer tunelul”, a declarat purtătorul de cuvânt al aripii armate a Hamas, Abu Obaida. Gruparea a publicat, de asemenea, imagini în care afirmă că apare un soldat israelian capturat.

 AFP precizează că nu a putut autentifica imediat aceste imagini. Afirmațiile Hamas sunt respinse de armata israeliană, care a transmis că „nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit”. Israelul nu a făcut precizări în legătură cu posibilii militari ucişi sau răniţi.

Războiul dintre Israel și Hamas a izbucnit în urma atacului grupării palestiniene asupra unor comunități israeliene pe 7 octombrie 2023, când 1.200 de persoane au fost ucise și peste 250 răpite, conform bilanțului israelian. 

Forțele de apărare israeliene au lansat apoi o operațiune militară în Fâșia Gaza împotriva Hamas, în cele peste șapte luni de conflict fiind ucși peste 35.000 de oameni, potrivit autorităților sanitare din Gaza. Fotografie cu caracter ilustrativ: Hepta

Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Creştinii ortodocşi își pomenesc astăzi morții. Oamenii au mers la cimitire pentru a cinsti memoria celor trecuţi în nefiinţă. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, cel mai mare din Europa, au venit mii de oameni. /Serviciul Meteorologic de Stat a emis Cod Galben de îngheț. Acesta intră în vigoare astăzi, și este valabil până pe 16 mai. Între timp, agricultorii spun că din cauza vremii, culturile de toamnă s-au dezvoltat rapid, dar nu calitativ și vom avea roadă mai puțină. /În anul 2023 au fost constatate peste 700 de mii de contravenţii, în creștere cu 75 de mii față de anul precedent. Cele mai multe nereguli au fost în traficul rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.

/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/VIDEO/ „Opriți discriminarea pensionarilor!” Un bărbat din Ialoveni luptă de patru ani cu sistemul de pensii. Ce-a constatat pensionarul
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/VIDEO/ Laundromat! Notele de plată pentru stat. Un judecător, despăgubit cu 850 mii lei. Cine cere 3 milioane de la Ministerul Justiției
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/EXCLUSIV/ „A fost foc și pară”: Carmen de Moldova la Opera din Sao Paulo. Cum a topit Lilia Istratii inimile brazilienilor
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal
/VIDEO/ „Păcatele” inspectorilor judiciari: Probleme de integritate și trecut penal
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 822: Atacuri la Harkov, moarte la hipermarket și bilanț negru! Zelenski îi răspunde lui Putin

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram