Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1059: Atac lângă Moldova, RO-Alert și moarte la Krivoi Rog! G7 acuză Rusia, iar Orban îl apără pe Putin

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

12 aprilie 2024, ora 23:02

În noaptea de 12 aprilie, armata rusă a trimis drone Shahed deasupra Ucrainei. Potrivit Forțelor de Apărare de Sud, inamicul viza infrastructura energetică a diferitelor regiuni. Munca intensă de luptă a apărătorilor cu apărare aeriană a durat aproximativ 5 ore. 4 obuze au fost doborâte în regiunea Dnipropetrovsk și câte una în regiunea Herson, Nikolaev și Odesa. 

Ca urmare a căderii de resturi de la o dronă doborâtă în Krivoi Rog, un incendiu a izbucnit la o instalație energetică. Oamenii nu au fost răniți. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au adăugat că rușii au lansat 17 drone de atac în toată Ucraina din Crimeea ocupată și o rachetă ghidată X-59 din spațiul aerian al regiunii ocupate Donețk.

UPDATE Procurorii belgieni au deschis un dosar privind interferența Rusiei în Parlamentul European după lansarea unor acuzații că parlamentari au fost plătiți să răspândească propaganda Kremlinului, a declarat vineri premierul belgian Alexander De Croo, citat de AFP.

UPDATE După luni de amânare, un republican de rang înalt din camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite a declarat că președintele Camerei Reprezentanților negociază cu Casa Albă pentru a avansa o finanțare pentru Ucraina printr-un pachet care s-ar abate de la ajutorul de 95 de miliarde de dolari al Senatului și care ar include mai multe cereri republicane, relatează Associated Press și The Guardian. Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, s-a confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari în ceea ce privește un pachet de ajutor pentru Ucraina, nu doar din partea lui Joe Biden, care i-a mustrat în repetate rânduri pe republicani, ci și din cauza unei revolte în interiorul partidului, deoarece membri de extremă dreapta se opun în continuare cu fermitate unui ajutor suplimentar pentru Kiev.

UPDATE Cinci persoane au murit și alte 13 au fost rănite în atacul masiv rusesc de joi care a vizat 11 regiuni ucrainene, au declarat vineri autoritățile regionale, citate de The Kyiv Independent.

UPDATE Războiul lui Putin din Ucraina trece într-o nouă fază, în care echilibrul de forțe pare că se poate balansa în orice moment, după ce Kievul duce lipsă de muniții. Statele Unite avertizează prin vocea unui general de top că în curând apare un pericol iminent pentru Ucraina. Christopher Cavoli subliniază faptul că rușii vor depăși cu 10 la 1 în privința stocurilor de obuze de artilerie, ceea ce poate crea un mare avantaj pe front de partea Moscovei, potrivit Ziare.com.

UPDATE FBI este preocupată de posibilitatea comiterii unui atac organizat în SUA similar celui soldat cu zeci de morţi luna trecută la o sală de concerte din Rusia, relatează joi agenţia Reuters, citând declaraţii pregătite de directorul agenţiei, Christopher Wray, pentru o audiere în Camera Reprezentanţilor, conform Agerpres.

UPDATE Liderul cecen Ramzan Kadîrov a adăugat 3.000 de foști mercenari Wagner în forțele speciale Ahmat, considerate un fel de „armată privată” a lui Kadîrov, care a preluat astfel controlul unei forțe considerabile din cadrul armatei ruse, potrivit Fox News.

UPDATE Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că bombardamentele mortale vizând reţeaua energetică ucraineană, care au dus la importante întreruperi de curent, urmează obiectivul stabilit de Kremlin de "a demilitariza" Ucraina, scrie AFP.

UPDATE Cel puțin 16 membri ai Parlamentului European au colaborat cu propaganda rusă și au exprimat narațiuni convenabile pentru Kremlin. Politico scrie despre asta după ce a analizat 50 de videoclipuri pe canalul de YouTube Vocea Europei. Vocea Europei este o agenție de presă în limba engleză pe care autoritățile cehe și belgiene au descris-o în martie drept un front pentru propaganda și dezinformarea rusă. Autoritățile cehe au impus sancțiuni împotriva a doi lideri ai Vocea Europei, dintre care unul este prieten de multă vreme cu liderul rus Vladimir Putin, fostul oligarh ucrainean Viktor Medvedciuk. „Dacă acesta este un război al civilizațiilor, sper că civilizația din Ucraina va pierde. Cea mai bună modalitate de a obține pacea este să-i faceți pe ucraineni să se predea”, a declarat Marcel de Graaff, un parlamentar olandez de extremă-dreapta, la o dezbatere în studio găzduită de Vocea Europei.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a declarat, în timpul unei întâlniri de la Moscova cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko, că Moscova încearcă să rezolve conflictele pe cale pașnică și a calificat drept „un spectacol ciudat” conferința de pace pentru Ucraina din Elveția, unde Rusia nu va fi prezentă, relatează agenția rusă de presă de stat TASS, citată de News.ro.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că serviciul special naval britanic a operat în Ucraina şi a ajutat forţele ucrainene să desfăşoare tentative de operaţiuni împotriva forţelor ruse, informează Reuters.

UPDATE România trebuie să-și refacă rezerva armatei într-un timp cât mai scurt, în condițiile în care armata se confruntă deja de 7 ani cu un deficit acut de rezerviști voluntari, în vreme ce „vechea” rezervă, alcătuită din persoanele care au făcut armata obligatorie până în 2007 este tot mai îmbătrânită și - implicit - aproape imposibil de folosit ca forță capabilă să lupte eficient în prima linie în caz de mobilizare. Criza de personal e accentuată de situația militară critică din Ucraina, unde trupele ruse continuă să concentreze forțe în vederea unei spargeri a liniei frontului, care s-ar putea concretiza anul viitor în deschiderea „unei noi direcții ofensive” cu obiectivul ajungerii la gurile Dunării, a avertizat, într-o declarație făcută pentru Digi24.ro, generalul în rezervă al armatei române, Virgil Bălăceanu.

UPDATE Preşedintele Vladimir Zelenski a comentat adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a unei noi legi privind mobilizarea. Potrivit unui corespondent UNIAN, șeful statului și-a prezentat evaluarea documentului în cadrul unui briefing comun cu președinții Lituaniei, Gitanas Nauseda și Poloniei, Andrzej Duda, la Vilnius. În special, președintele Ucrainei a fost întrebat dacă noua lege privind mobilizarea ucrainenilor care au călătorit în străinătate îi va forța să se alăture Forțelor Armate ale Ucrainei. „În primul rând, aș dori ca toată lumea să înțeleagă: avem un război. Și începutul unui război este legea marțială. Odată cu introducerea legii marțiale, se introduce mobilizarea. Mobilizarea este în desfășurare și în conformitate cu termenii legislației relevante, a continuat la fiecare trei luni de către parlamentul ucrainean. În mod constant de la începutul războiului. Nu este nimic nou”, a spus Zelenski.

UPDATE Rusia continuă să lovească infrastructura critică din Ucraina. Din această cauză, există posibilitatea ca odată cu apariția vremii reci să nu se poată asigura încălzirea centralizată. Această declarație a fost făcută la postul de televiziune Kiev24 de către șeful biroului de la Kiev al Secretariatului Comunității Energetice, ministrul Energiei și Protecției Mediului al Ucrainei (2019-2020) Alexei Orzhel. El a menționat că rușii continuă să atace centralele termice care furnizează căldură. „Ei continuă să lovească centrale termice. Am văzut că CCE Sumî a fost atacată. Iar centralele termice sunt tocmai acele instalații care furnizează căldură. Prin urmare, trebuie să ne pregătim în mod obiectiv pentru faptul că pot exista cazuri când nu va să fie posibil să se asigure încălzire centralizată”, a spus el. Dacă există încălzire centralizată, atunci există posibilitatea ca acesta să nu poată transporta o astfel de încărcătură care să vă permită să stați confortabil în cameră.

UPDATE Statele Unite ale Americii au reacţionat la ultimul atac masiv al trupelor ruse asupra sectorului energetic al Ucrainei. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe capacități de apărare aeriană și de interceptare pentru a se proteja împotriva rachetelor rusești. Rusia a efectuat o nouă serie mare de atacuri aeriene asupra rețelei energetice a Ucrainei peste noapte, în timp ce Vladimir Putin continuă să încerce să rupă spiritul poporului ucrainean și să-l cufunde în întuneric. Rusia a lovit cea mai mare centrală electrică din regiunea Kiev, precum și instalații energetice în alte cinci regiuni ale Ucrainei. „Așa cum a spus președintele Zelenski în ultimele zile, Ucraina are nevoie de mai multe capacități de apărare aeriană și de interceptare pentru a-și proteja oamenii și infrastructura critică de rachetele și dronele rusești furnizate de Iran”, a spus ea, în timpul unui briefing. Ea a cerut Camerei Reprezentanților SUA să ia măsuri imediate pentru a aproba un proiect de lege bipartizan de securitate națională, astfel încât Statele Unite să poată trimite Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană.

UPDATE Atacurile cu drone asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, aflată sub controlul Rusiei, reprezintă un „punct de cotitură” în războiul din Ucraina şi trebuie să înceteze, a declarat joi Rafael Grossi, şeful organizaţiei de supraveghere nucleară a ONU, în faţa Consiliului Guvernatorilor agenţiei sale, format din 35 de naţiuni.  Cu acest prilej, AIEA a avertizat din nou asupra pericolului unui accident la centrala nucleară din Zaporojie, ocupată de trupele ruse, dacă vor continua atacuri precum cele de duminică şi a făcut apel la ambele ţări să se abţină de la acţiuni militare care ar pune în pericol siguranţa instalaţiei. „Nimeni nu poate beneficia sau obţine vreun avantaj militar sau politic de pe urma atacurilor asupra unor instalaţii nucleare”, a ţinut să sublinieze Rafael Grossi.

UPDATE Parlamentul ucrainean a adoptat joi un proiect de lege pentru a revizui normele ce guvernează modul în care armata mobilizează civili în rândurile sale. Rămâne neclar câți noi recruți vor putea fi mobilizați, dacă aceștia vor avea armele necesare și când anume vor fi lăsați la vatră militarii care se află pe front de la debutul războiului.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 778: Atac masiv și alerta unui general american. Cea mai mare termocentrală din Kiev, distrusă complet
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 777: Ploaie de drone, ajutor de urgență și asalt cu motociclete. Zelenski îi răspunde lui Trump
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1058: Alertă pentru Moldova, triplă lovitură Rusiei și 4 pericole! Zelenski: Sunt șanse pentru pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1058: Alertă pentru Moldova, triplă lovitură Rusiei și 4 pericole! Zelenski: Sunt șanse pentru pace
/LIVE/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Mileștii Mici: Care sunt grijile locuitorii la început de an, aflați la TV8
/LIVE/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Mileștii Mici: Care sunt grijile locuitorii la început de an, aflați la TV8
/VIDEO/ CSM avertizează judecătorii: Peste 3.000 de dosare, pe rol de peste 5 ani. UE cere măsuri urgente
/VIDEO/ CSM avertizează judecătorii: Peste 3.000 de dosare, pe rol de peste 5 ani. UE cere măsuri urgente
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1059: Atac lângă Moldova, RO-Alert și moarte la Krivoi Rog! G7 acuză Rusia, iar Orban îl apără pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1059: Atac lângă Moldova, RO-Alert și moarte la Krivoi Rog! G7 acuză Rusia, iar Orban îl apără pe Putin

Alertă în România: Resturi de dronă rusești au căzut în două zone din Delta Dunării

missing
17 ianuarie 2025, ora 19:54

Resturi de dronă rusești au căzut în două zone din Delta Dunării. Fragmentele de drone sunt de tip Geran1/2 şi au fost găsit vineri lângă localităţile Tudor Vladimirescu şi Chilia Veche, în urma cercetărilor efectuate de o echipă compusă din cadre ale MApN, SRI şi MAI, a anunțat vineri seară Ministerul Apărării.

Resturile provin de la dispozitive doborâte în cadrul atacului cu drone din cursul nopţii de joi spre vineri asupra unor obiective civile şi de infrastructură portuară din Ucraina, scrie hotnews. Acestea au fost găsite în două locuri: între localităţile Ceatalchioi şi Tudor Vladimirescu şi la sud de Chilia Veche. În dreptul acestora se află oraşele ucrainele Izmail şi Kilia, aflate la aproximativ 50 de kilometri distanţă, pe cursul braţului Chilia al Dunării.

Impactul fragmentelor de dronă nu a afectat elemente de infrastructură şi nu au fost semnalate pagube materiale, susţine MApN într-un comunicat al biroului de presă, în care instituţia condamnă „atacurile executate de Federaţie Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”.

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-ALERT cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional, pe fondul războiului din Ucraina, iar o persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere informaţii suplimentare.

Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina, vineri dimineața, în proximitatea frontierei cu România, în județul Tulcea, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

În cei aproape trei ani de război, pe teritoriul României au fost identificate 12 situații, din care 11 în județul Tulcea, în urma cărora s-au ridicat fragmente de drone, iar dintre acestea șapte au fost găsite în zona Plauru, comuna Ceatalchioi, despărțită de orașul Ismail, Ucraina, doar de Dunăre.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/LIVE/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Mileștii Mici: Care sunt grijile locuitorii la început de an, aflați la TV8
/LIVE/ „Întreabă Ghețu” a ajuns la Mileștii Mici: Care sunt grijile locuitorii la început de an, aflați la TV8
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.