Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și condiția esențială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”

Rezoluție APCE: „Statul rus poartă întreaga responsabilitate pentru moartea lui Navalnîi”. Solicitările Adunării

missing
19 aprilie 2024, ora 14:27

Statul rus poartă întreaga responsabilitate pentru moartea lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, se arată într-o rezoluție adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). În document sunt solicitate o serie de măsuri radicale pentru a contracara ceea ce a numit „regimul totalitar” al lui Vladimir Putin.

Adoptând în unanimitate o rezoluție bazată pe un raport al lui Emanuelis Zingeris (Lituania, PPE/CD), Adunarea a declarat că, sub conducerea lui Vladimir Putin, Rusia a devenit o dictatură de facto care duce „un război împotriva democrației”.

Un aparat de securitate omniprezent, supravegherea în masă a societății și reprimarea brutală a protestelor pașnice au „transformat Federația Rusă în ceea ce Adunarea consideră un stat totalitar, al cărui „modus operandi” seamănă cu cel al unei organizații criminale”.

Printre altele, Adunarea a solicitat UE și altor state să îi sancționeze pe cei direct responsabili de persecutarea, maltratarea și moartea lui Alexei Navalnîi și a îndemnat toate statele să tragă la răspundere Rusia pentru utilizarea sistematică a torturii în temeiul Convenției ONU împotriva torturii.

Totodată, și-a reiterat refuzul de a-l recunoaște pe Vladimir Putin ca președinte legitim al Rusiei și a îndemnat din nou comunitatea internațională să înceteze orice contact cu acesta, cu excepția scopurilor umanitare sau a urmăririi păcii.

APCE a cerut transferul rapid al celor peste 300 de miliarde de dolari americani din activele rusești înghețate către un fond de compensare a victimelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și crearea unui tribunal care să judece conducerea politică și militară a Rusiei pentru crime de agresiune.

Mai mult, a solicitat UE și G7 să consolideze sancțiunile împotriva Rusiei, inclusiv prin impunerea de sancțiuni secundare, sancționarea Bursei de la Moscova și a Rosatom și reducerea plafonului de preț al petrolului pentru a reduce veniturile din petrol ca sursă de venit pentru Rusia.

Statele membre și statele observatoare sunt încurajete să continue schimburile de prizonieri pentru a obține eliberarea prizonierilor politici din Rusia și Belarus, acordând prioritate lui Vladimir Kara-Murza și altor persoane cu probleme grave de sănătate.

De asemenea, Adunarea a declarat că înființează o platformă de contact pentru dialogul cu forțele democratice din Rusia și a solicitat crearea unui raportor general pe această temă.

Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie, într-o închisoare din Siberia, unde ispășea o pedeapsă de lungă durată. Serviciul Federal Rus al Penitenciarelor a declarat atunci că Navalnîi a început să se simtă rău după o plimbare, și-a pierdut cunoștința, iar ulterior medicii au constatat decesul. Abia după două săptămâni, corpul opozantului rus a fost predat mamei sale, care l-a înmormântat la un cimitir din Moscova. 

Soția acestuia, Iulia Navalnaia, a cerut comunității internaționale să se unească pentru a învinge „regimul terifiant din Rusia”, acuzându-l pe Vladimir Putin că i-a ucis soțul. Liderii mondiali s-au declarat revoltați de acest caz, menționând că au multe întrebări în adresa Moscovei. La rândul său, Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea liderului opoziției.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, era unul dintre cei mai vocali lideri ai opoziției din Rusia. Politicianul era condamnat la aproape 30 de ani de închisoare, în baza unor acuzaţii despre care se spune că au fost inventate pentru a-l ţine departe de politică. Navalnîi a contribuit la provocarea protestelor din 2011-2012 în Rusia. Opozantul a luptat împotriva fraudelor electorale și a corupției guvernamentale de la Moscova, investigând cercul interior al lui Putin și publicând ulterior dovezi în presa rusească. A fost arestat în Rusia, în ianuarie 2021, la întoarcerea sa în ţară după ce fusese otrăvit şi internat pentru tratament în Germania. 

Fiind cel mai vehement critic al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi acuza Kremlinul de otrăvirea sa. Înainte să fie arestat, Alexei Navalnîi a fost întrebat în cadrul unui interviu ce mesaj ar avea pentru poporul rus dacă va fi arestat, condamnat sau chiar ucis. Răspunsul a fost răspicat:

„Nu trebuie să cedați. Dacă s-a ajuns la asta, înseamnă că noi suntem foarte puternici în acest moment, dacă ei au decis să mă ucidă. Singurul lucru de care e nevoie ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic. Trebuie să folosim acest moment, nu cedați”.

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Surse: Se discută lichidarea PA și PCCOCS
Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Surse: Se discută lichidarea PA și PCCOCS
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Record meteo în Moldova: Fenomenele extreme prognozate în 2025. Anul trecut a fost cel mai cald
/VIDEO/ Record meteo în Moldova: Fenomenele extreme prognozate în 2025. Anul trecut a fost cel mai cald
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și condiția esențială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”

21 ianuarie 2025, ora 12:48

Președintele american Donald Trump a declarat că liderul rus Vladimir Putin „distruge Rusia” prin prelungirea războiului din Ucraina și că ar trebui să ajungă la un acord de pace, conform The Kyiv Independent. Trump a menționat că, în timp ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a spus că dorește un acord pentru a pune capăt războiului, președintele american nu este sigur dacă Putin dorește același lucru.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare lui Donald Trump cu ocazia revenirii acestuia la Casa Albă și i-a transmis o condiție esențială pentru a opri războiul din Ucraina. Putin îi cere lui Trump demolarea bazelor Deveselu și Kogălniceanu din România. Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe Donald Trump pentru preluarea mandatului prezidențial, subliniind că Moscova este pregătită să reia „contactele directe” cu Washingtonul, suspendate în timpul administrației Biden, notează NewsWeek.

UPDATE Chiar dacă au trecut peste 1.060 de zile de conflagrație în Ucraina și obiectivele inițiale ale Kremlinului nu au fost atinse, Putin continuă nebunește transformarea țării pentru a-și alimenta mașina de război. Acum Christian Freuding, un general german a avertizat Europa asupra unei mutări groaznice a lui Putin contra NATO. El a spus că Rusia se reînarmează mai repede decât se credea „pentru un posibil atac asupra alianței”, notează Ziare.com.

UPDATE Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia prin gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

UPDATE Şeful fondului suveran al Rusiei l-a lăudat marţi pe preşedintele american Donald Trump, afirmând că multitudinea de ordine executive adoptată în primele sale ore de mandat arată că un leadership decisiv poate schimba cursul istoriei, stimula creșterea economică şi deschide oportunități de dialog.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin poartă în prezent discuții prin videoconferință cu liderul chinez Xi Jinping, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus Dmitri Peskov pentru TASS.

UPDATE Ministrul român al Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, a primit vizita Ministrului Afacerilor Externe și al Comerțului Internațional al Ungariei, Péter Szijjártó, la sediul Ministerului Energiei. Sebastian Burduja a folosit acest moment pentru a ataca indirect Rusia de șantaj, chiar dacă nu îi menționează explicit numele. Ungaria a devenit în ultima perioadă un adevărat aliat al Rusiei în regiune, premierul maghiar Viktor Orban fiind în strânse legături cu Kremlinul, notează Știripesurse.

UPDATE Incidentele implicând cabluri submarine din Marea Baltică au fost ”accidente”, potrivit unui consens care apare între serviciile americane şi europene, declară trei surse din trei ţări implicate în anchetă, dezvăluie The Washington Post (WP), în contextul în care Rusia nu este acuzată în mod oficial, în pofida faptului că a fost bănuită rapid, conform news.ro.

UPDATE Ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, a declarat marţi că discursul rostit luni de Donald Trump la învestirea sa în calitate de preşedinte al SUA constituie "un puternic şut în fund pentru capitalele europene", care ar trebui, în opinia sa, "să definească în sfârşit un cadru pentru autonomia europeană" în privinţa apărării, potrivit Digi24.

UPDATE De la începutul invaziei în Ucraina, în februarie 2022, mulți africani s-au alăturat armatei ruse. Unii s-au înrolat voluntar, prin intermediul unor companii private care au contract cu Kremlin, alții acuză faptul că au fost atrași cu promisiuni false. Unul dintre ei, un soldat din Camerun, spune în interviul acordat în exclusivitate pentru RFI că, la fel ca mulți alții, și el a fost victima unei operațiuni de „trafic de persoane”, bine organizat. 

UPDATE Vladimir Putin a declarat că este dispus să negocieze cu Donald Trump în privința războiului din Ucraina, dar a pus câteva condiții, cum ar fi aspecte legate de extinderea NATO și situația etnicilor ruși în Ucraina. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Kremlinul cere de fapt capitularea Ucrainei.

UPDATE Președintele american Donald Trump i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să înceapă negocierile pentru a pune capăt războiului din Ucraina pe 20 ianuarie, la scurt timp după învestirea sa, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty, preluat de Meduza.io. În campanie, Trump a promis că va încheia războiul în 24 de ore de la preluarea mandatului. Întrebat luni dacă mai poate respecta termenul, a glumit că îi mai trebuie „o jumătate de zi”, scrie RBC.

UPDATE Concomitent cu războiul din Ucraina, care se apropie de borna celor trei ani, Putin este cu gândul să-și extindă ”imperiul” rus, dincolo de granițele țării sale. Acum, el poate pune lumea în mare pericol, vrând să acapareze un zăcământ de petrol descoperit în Antarctica, dar care reprezintă o comoară a umanității, în valoare de aproximativ 40.000 de miliarde dolari, potrivit Ziare.com.

UPDATE Germania şi-a îndeplinit obiectivul NATO de a cheltui 2% din Produsul său Intern Brut pentru apărare în 2024, a declarat luni guvernul, deşi cu mult sub solicitarea preşedintelui SUA Donald Trump, de până la 5%, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

UPDATE Noua administrație siriană a interzis intrarea în țară a tuturor bunurilor rusești, iraniene și israeliene printr-un nou decret emis recent de ministrul de finanțe al țării. Orice bunuri relevante descoperite la punctele de trecere a frontierei terestre și maritime vor fi confiscate, conform interdicției, au raportat mass-media regionale. Decizia a fost luată la scurt timp după ce țara a restricționat intrarea deținătorilor de pașapoarte iraniene și israeliene. Ucraina a acționat rapid pentru a restabili legăturile cu Siria după ce rebelii au răsturnat regimul susținut de Rusia al fostului dictator sirian Bashar al-Assad la 8 decembrie, notează Digi24.

UPDATE Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că este nevoie urgentă de o „pace justă și durabilă” în Ucraina, în cadrul unei conferințe de presă din 20 ianuarie, organizată după întâlnirea cu premierul slovac Robert Fico. „O pace justă și durabilă trebuie să fie obținută în Ucraina cât mai curând posibil înainte ca consecințele războiului din geografia noastră vecină să se adâncească și mai mult”, a declarat Erdogan. El a reafirmat angajamentul continuu al Turciei față de acest obiectiv și a menționat planurile sale de a discuta această chestiune cu președintele american Donald Trump, proaspăt învestit în funcție, scrie HotNews.

UPDATE Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat luni, 20 ianuarie, că miliardele de euro din banii contribuabililor cheltuiți pentru bugetele militare ale Europei nu ar trebui să fie folosite pentru a cumpăra doar arme americane, făcând presiuni pentru mai multe investiții în industriile de apărare autohtone, scrie Reuters.

UPDATE Explozii au răsunat marți dimineață în Dnipro în jurul orei 06:00, relatează Ukrainska Pravda. „Ținte de mare viteză se îndreaptă spre Dnipro!”, a transmis aviația ucraineană. Anterior exploziilor, a fost emisă o avertizare de raid aerian în regiunea Dnipropetrovsk din cauza amenințării cu atacuri cu rachete balistice rusești.

UPDATE Comisia Europeană elaborează o strategie pentru a elimina combustibilii fosili ruşi de pe piaţa energetică a Uniunii Europene. Cu toate acestea, livrările de gaze din Rusia către Europa persistă în ciuda eforturilor UE, iar Bruxelles-ul este hotărât să pună capăt acestei situaţii, a declarat Anna-Kaisa Itkonen, purtătorul de cuvânt al UE pentru energie şi locuinţe, notează The Kyiv Independent, potrivit 

UPDATE Proiectul analitic DeepState a raportat în noaptea de 20-21 ianuarie avansarea trupelor ruse în mai multe aşezări din regiunile Harkov şi Doneţk. Potrivit sursei citate, ruşii continuă să cucerească teritorii în regiunea Doneţk. Trupele ruse au obținut unele succese în apropierea așezărilor Velyka Novosilka, Uspenivka şi Slovianka. În regiunea Luhansk, ruşii au avansat în apropierea așezării Nadiia. În regiunea Harkov, forţele ruse au avansat în Dvorichna, scrie Mediafax.

UPDATE Moldova şi regiunea separatistă Transnistria s-au apropiat de un acord pentru a permite gazului să ajungă la locuitorii enclavei rebele, care suferă de la începutul anului din cauza întreruperilor de curent şi încălzire, scrie Reuters.

UPDATE Ucraina a atacat în cursul nopţii de luni spre marţi o fabrică a complexului militar-industrial rus din regiunea Smolensk, în vestul Rusiei, care produce şi modifică avioane militare Suhoi Su-25, a anunţat şeful Centrului de combatere a dezinformării de pe lângă Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrii Kovalenko, citat de EFE, transmite Agerpres.

UPDATE Conflictul din Ucraina „nu se va încheia mâine şi nici poimâine”, a atenţionat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un avertisment abia voalat la adresa lui Donald Trump, care tocmai depunea jurământul în calitate de preşedinte al SUA şi care a promis un sfârșit rapid al războiului, informează AFP, potrivit Agerpres. „Nu poate exista pace şi securitate în Europa fără europeni şi fără ca ele să fie negociate de europeni”, a declarat şeful statului francez în timpul unor urări adresate forţelor armate ale Franţei, lângă Rennes.

UPDATE „Volodimir Zelenski dorește să încheie un acord. Nu știu dacă Putin vrea asta, poate nu. Dar ar trebui să o facă. Cred că este pe cale de a distruge Rusia dacă nu încheie o înțelegere”, a spus cel de-al 47-lea președinte al Statelor Unite la întoarcerea sa în Biroul Oval, acolo unde a semnat în fața presei o avalanșă de ordine prezidențiale, notează Gândul.

UPDATE În 2024, al treilea an de război din Ucraina, rușii au cumpărat cu aproape 17% mai multe antidepresive decât în ​​anul precedent și chiar au depășit nivelurile record din 2022, când a izbucnit războiul, ceea ce a făcut ca unele medicamente să devină insuficiente în farmacii, potrivit Rador.

UPDATE Potrivit studiului „Macroeconomic Consequences of the War in Ukraine on Central and Eastern European Economies: A SVAR Analysis”, publicat pe site-ul BNR, războiul din Ucraina a afectat economia României cu 1,6 puncte procentuale în 2022. Inflația ar fi crescut mai puțin cu 1 punct procentual, scrie Money.

UPDATE „Ar trebui să facă o înțelegere. Cred că distruge Rusia prin faptul că nu încheie o înțelegere”, a declarat Trump după învestirea sa, a relatat Radio Free Europe/Radio Liberty. Noul președinte american a depus jurământul la Capitoliul Statelor Unite pe 20 ianuarie. Vorbind cu reporterii, Trump a declarat din nou că urmărește să încheie conflictul cât mai curând posibil, dar a menționat că va trebui să discute mai întâi cu Putin. Noul președinte american a mai spus că omologul său rus „nu are cum să fie încântat de război pentru că nu o duce prea bine”. „Majoritatea oamenilor au crezut că războiul s-ar fi terminat într-o săptămână”, a spus Trump, adăugând că lui Putin „i-ar fi foarte bine să pună capăt războiului”.

UPDATE Noul președinte american învestit Donald Trump nu a menționat Ucraina în mod direct în timpul primului său discurs către americani după ce a depus jurământul luni, comentează CNN. „Ne vom măsura succesul nu numai prin bătăliile pe care le câștigăm, ci și prin războaiele pe care le încheiem și, cel mai important, prin războaiele în care nu intrăm niciodată”, a spus Trump.

UPDATE Vladimir Putin i-a transmis un mesaj lui Donald Trump, cu câteva ore înainte ca acesta să își înceapă mandatul de președinte al SUA. Liderul rus a vorbit în timpul reuniunii Consiliului de Securitate și a zis că Rusia este gata de dialog cu orice administrație americană. Totuși, Putin a pus și condiții care arată că părerea Kremlinului nu s-a schimbat deloc în trei ani de război. „Donald Trump este învestit drept al 47-lea președinte al Statelor Unite. Evident, perioada pre-electorală nu a fost ușoară pentru domnul Trump din toate punctele de vedere: el și chiar membrii familiei sale au fost în mod constant sub presiune puternică și au existat chiar și atentate la viața lui. Dar a dat dovadă de curaj și a câștigat o victorie convingătoare în alegeri.Și vedem declarații noului Președinte al SUA și ale membrilor echipei sale despre dorința de a restabili contactele directe cu Rusia, întrerupte fără nicio vină a noastră de către Administrația precedentă. De asemenea, auzim declarațiile sale despre necesitatea de a face totul pentru a preveni un al Treilea Război Mondial. Desigur, salutăm această atitudine și îl felicităm pe Președintele ales al Statelor Unite ale Americii pentru preluarea mandatului”, potrivit Ziare.com.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a numărat printre liderii străini care l-au felicitat luni seară pe Donald Trump pentru preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite, afirmând că învestirea republicanului este „o zi a schimbării şi, de asemenea, o zi a păcii pentru rezolvarea multor probleme şi provocări globale”.

 

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1061: Condiția Chișinăului, intenția lui Trump și 1.000 de atacuri! Zelenski cere sisteme Patriot
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1062: Risc în Europa, Vietnamul lui Trump și generali arestați! „Al Treilea Război Mondial a început deja”
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/PROMO/ „Blocadă economică” și negocieri în impas: Cine transformă criza în instrument de manipulare, de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.