Cei aproape 20 de oameni care s-au simțit rău după ce au mâncat la un restaurant nu s-au intoxicat cu desertul „Cușma lui Guguță”, așa cum s-a crezut din start. Analizele de laborator au confirmat că oamenii s-au intoxicat cu Salmonella, însă nu și că de vină a fost prăjitura.
Bacteria a provenit de la trei angajați ai restaurantului care erau deja infectați, fără să cunoască despre asta. Informația a fost confirmată de Marina Dintiu, șefa Direcției siguranța și calitatea produselor alimentare de origine nonanimală de la ANSA, în cadrul ediției de miercuri, 8 mai, a emisiunii „Moldova Gândește LIVE” de la TV8.
Potrivit specialistei, au fost prelevate probe din toate bucatele și produsele din care s-a gătit, însă rezultatele au arătat că bacteria a provenit de la cei trei angajați.
„În ceea ce privește produsele alimentare nu s-a identificat Salmonella. Conform datelor prezentate de ANSP s-a stabilit că cauza toxiinfecției alimentare au fost trei angajați care erau bolnavi”, a precizat specialista ANSA în cadrul emisiunii.
Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, mai multe persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit ANSA, pacienții au luat masa la localul cu pricina pe 18-19 aprilie, iar peste câteva zile au chemat ambulanța, fiindcă se simțeau rău. Toți au fost diagnosticați cu Salmonella și au primit tratament la Spitalul „Toma Ciorbă”.