O nouă profesie și o nouă șansă pentru viitor. 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone după ce au finalizat cu succes un program de formare profesională pentru adulți. Documentul le oferă posibilitatea să se angajeze legal, atât în Republica Moldova și Ucraina, cât și în alte state europene.
Prezentă la evenimentul de înmânare a certificatelor, Marcelina Baleca, șefă de direcție la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a menționat că programele de acest fel oferă adulților oportunități noi pentru angajare.
„Vă felicit pentru că abilitățile pe care le-ați obținut pe parcursul celor 7 săptămâni de instruire vă vor permite să prestați servicii de calitate pentru copii. Ministerul Educației și Cercetării va susține și în continuare acest program de formare. Mulțumim și partenerilor de dezvoltare, care au asigurat gratuitatea acestor formări”, a spus Marcelina Baleca.
Programul a fost acreditat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, gratuitatea instruirilor celor 29 de bone a fost asigurată de către WeWorld Moldova, World Vision și ADH.
Certificatul de competență profesională obținut la finele programului le oferă deținătoarelor posibilitatea să se angajeze legal, atât în Republica Moldova și Ucraina, cât și în alte state europene, în baza acordurilor bilaterale.
Până în prezent, 96 de persoane au finalizat cu succes acest program de formare profesională, dintre care 55 de persoane refugiate din Ucraina.