/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 844: Nouă strategie pe front, blocadă la Vovceansk și discuții de pace în Elveția

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 234: Schimb de focuri cu Egiptul! Borrell vorbește de armistițiu, iar Netanyahu admite o eroare tragică

27 mai 2024, ora 17:02

Armata israeliană a bombardat noaptea trecută o zonă din Rafah, oraş situat în sudul Fâşiei Gaza. Cel puţin 45 de palestinieni au murit iar câteva zeci de persoane au fost rănite. Israelul susţine că loviturile aeriene au ucis un responsabil Hamas. Armata israeliană a declarat într-un comunicat că a atacul s-a bazat pe ''informaţii specifice'' potrivit cărora Hamas deţinea într-o clădire ''muniţie de precizie''.

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, s-a întâlnit cu Mohammad Mustafa, numit recent prim-ministru al Autorităţii Palestiniene din Cisiordania. Discuțiile dintre cei doi au vizat posibilitatea încheierii unui armistițiu în Gaza, transmite Evz.ro. Întrevederea a avut loc la sediul Comisiei Europene, iar la discuții a participat și ministrul de externe al Norvegiei, Espen Barth Eide. Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate a declarat că este nevoie de încetarea ostilităților.

UPDATE Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a admis, luni seară, ”o eroare tragică” a armatei israeliene în orașul Rafah, precizând că este investigat atacul asupra unei tabere de refugiați, soldat cu cel puțin 45 de morți.

UPDATE Guvernul Republicii Moldova aderă la principiul celor două state în soluționarea conflictului palestinian, dar nu este încă pregătit să recunoască independența Palestinei, a declarat vicepremierul și ministrul de externe Mihai Popşoi.

UPDATE Israelul se confruntă cu un val de condamnări internaționale luni, după ce o lovitură nocturnă la Rafah a ucis 45 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, și a incendiat corturile ocupate de palestinieni într-o tabără pentru persoane strămutate, potrivit AFP.

UPDATE Egiptul afirmă că unul dintre soldații săi a fost ucis în timpul unui incident armat în apropiere de granița cu orașul Rafah din Gaza, părând să confirme relatările privind un schimb de focuri mortal cu trupele israeliene, scrie Times of Israel.

UPDATE Forțele de Apărare ale Israelului au recunoscut că a avut loc „un incident cu focuri de armă la granița egipteană”, fără a oferi mai multe detalii. „Incidentul este în curs de examinare și se poartă discuții cu egiptenii”. Radioul Armatei a declarat că trupele egiptene au deschis mai întâi focul asupra soldaților israelieni la punctul de trecere a frontierei Rafah, între Gaza și Egipt.

UPDATE Trupele israeliene și egiptene au efectuat un schimb de focuri în apropiere de orașul Rafah, potrivit radioului armatei israeliene, în ceea ce ar putea fi o escaladare majoră a tensiunilor dintre cele două națiuni, relatează Bloomberg.

UPDATE Primele concluzii ale anchetei israeliene privind evenimentul de duminică soldat cu numeroase victime în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza sunt că un atac aerian împotriva comandanţilor Hamas a declanşat un incendiu masiv în tabăra de corturi, în care au murit 45 de civilii palestinieni, potrivit unui nou bilanţ, relatează Reuters.

UPDATE Parlamentul iranian şi-a inaugurat luni a douăsprezecea legislatură, dominată de figuri ultraconservatoare şi în aşteptarea alegerilor prezidenţiale, după moartea recentă a preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, informează EFE. Conservatorii şi-au reafirmat controlul absolut asupra parlamentului Iranului la alegerile din 1 martie, într-un scrutin cu o prezenţă la vot de 41%, cea mai scăzută din istoria Republicii Islamice. Liderul suprem, Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate din Republica Islamică, nu a fost prezent la inaugurare, dar le-a transmis deputaţilor un mesaj în care a lăudat "democraţia religioasă" a ţării, pe care a descris-o drept "un mare cadou divin".

UPDATE Iranul a aprobat un plan de creştere a producţiei de petrol la patru milioane de barili pe zi, a relatat duminică agenţia de presă a ţării Tasnim, fără a furniza un interval de timp, transmite Reuters.

UPDATE Angajaţi palestinieni din domeniul sănătăţii au anunţat că atacurile aeriene israeliene s-au soldat cu cel puţin 35 de morţi, duminică, şi au distrus corturi pentru persoanele strămutate în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza. Numeroase persoane au fost prinse în dărâmăturile în flăcări. Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că femeile şi copiii reprezintă majoritatea morţilor, relatează AP.

UPDATE Israelul a lansat un atac aviatic asupra orașului Rafah în care se adăpostesc civilii palestinieni. Au fost bombadate mai multe locații, iar 20 de persoae au murit. Atacul israelian vine după ce Hamas a lansat mai multe rachete asupra orașului Tel Aviv. Armata israeliană a transmis că cel puţin opt rachete au fost trase spre centrul ţării dinspre Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza. Trupele israeliene sunt angajate în lupte aprige cu grupurile Hamas. Armata a susţinut că „unele dintre rachete au fost interceptate”. Un corespondent al AFP în Fâşia Gaza a raportat că a văzut rachete lansate de la Rafah. Sirenele antiaeriene au fost pornite în zonă.

UPDATE Josep Borrell a declarat că trebuie făcut totul pentru a se ajunge la un armistițiu. El a făcut apel la o încetare imediată a ostilităţilor, pentru a obţine o eliberare imediată a tuturor ostaticilor. De asemenea, Borell a vorbit despre atenuarea catastrofei umanitare din Gaza. Alături de Borrell, la întâlnirea cu Mustafa s-a aflat şi ministrul de externe al Norvegiei, Espen Barth Eide. Cei trei oficiali au discutat cu donatori pentru Autoritatea Palestiniană despre noul guvern din Cisiordania. Preşedintele Autorităţii şi al Fatah, Mahmoud Abbas, l-a numit premier pe Mustafa în martie anul acesta.

UPDATE Şeful guvernului palestinian a afirmat, la Bruxelles, că Israelul reţine ajutoarele umanitare pentru populația din Gaza. Mohammad Mustafa a arătat că în acest timp conducerea palestiniană „a făcut toate eforturile pentru a menţine pacea şi liniştea în Cisiordania”. Șeful guvernului palestinian a apreciat că întâlnirea cu Josep Borrell drept „o ocazie pentru Israel de a reconsidera” şi de a permite transferul de fonduri către Autoritatea Palestiniană.

UPDATE Arabia Saudită a anunţat numirea unui nou ambasador la Damasc, după mai bine de un deceniu de ruptură. Relațiile dintre cele două state s-au răcit ca urmare a izbucnirii războiului civil în Siria, notează AFP. Potrivit agenţiei oficiale de presă saudită, guvernul l-a numit pe Faisal bin Saud Al-Mejfel ca nou ambasador în Siria.

/VIDEO/ O femeie, grațiată în 2021, acuzată de un moldovean că nu și-a onorat promisiunile pentru munca în Germania. „Eu nu fac angajări”
/VIDEO/ O femeie, grațiată în 2021, acuzată de un moldovean că nu și-a onorat promisiunile pentru munca în Germania. „Eu nu fac angajări”
Andrei Năstase - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră PLUS” cu Mariana Rață
Andrei Năstase - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră PLUS” cu Mariana Rață
/VIDEO/ Marșul familiei tradiționale sau Drumul crucii? Momentul în care oamenii sărută icoane în fața Circului
/VIDEO/ Marșul familiei tradiționale sau Drumul crucii? Momentul în care oamenii sărută icoane în fața Circului
/FOTO/ Situație de urgență lângă un aeroport din Siberia. Un avion cu pasageri s-a rupt de la jumătate, în timpul aterizării forțate
/FOTO/ Situație de urgență lângă un aeroport din Siberia. Un avion cu pasageri s-a rupt de la jumătate, în timpul aterizării forțate
/VIDEO/ Ar fi vândut partidul lui Șor? Vasile Tarlev, fotografiat alături de oamenii fugarului: „Sunt învinuiri nefondate”
/VIDEO/ Ar fi vândut partidul lui Șor? Vasile Tarlev, fotografiat alături de oamenii fugarului: „Sunt învinuiri nefondate”

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 254: Explozii în Fâșia Gaza și atac la granița cu Liban. Criza alimentară, tot mai îngrijorătoare

missing
16 iunie 2024, ora 11:49

Război în Israel, ziua 254. Mai mulți soldați au decedat în urma unei explozii în Fâșia Gaza.  În paralel, la granița cu Libanul, schimburile de focuri între Hezbollah și armata israeliană escaladează. Ministrul israelian al Apărării, va vizita în curând Washingtonul. Avioanele Forțelor de Apărare Israelului au atacat un sat de graniță din sudul Libanului.

UPDATE Serviciul de presă al Forțelor de Apărare ale Israelului a raportat moartea a opt soldați într-o explozie în sudul Fâșiei Gaza. Cei opt soldaţi au fost ucişi în explozia vehiculului lor, un transportor blindat de tipul Namer, în apropiere de Rafah, în sudul Fâşiei Gaza. Aceşti opt soldaţi "au căzut în cursul unei activităţi operaţionale în sudul Fâşiei Gaza", a indicat armata într-un comunicat. Printre cele opt victime care şi-au pierdut sâmbătă viaţa, se află şi căpitanul Wassem Mahmoud, de 23 de ani, precizează comunicatul armatei. "Familiile lor au fost anunţate", a indicat armata.

UPDATE Directorul executiv adjunct al Programului Alimentar Mondial, Karl Skau, este îngrijorat de deteriorarea situației din sudul Fâșiei Gaza din cauza epuizării stocurilor de alimente din depozitele din Rafah. „Ne-am aprovizionat înainte de operațiunea de la Rafah pentru a oferi oamenilor mâncare, dar stocurile încep să se epuizeze și nu avem același acces de care avem nevoie și pe care îl aveam înainte”, a spus el, citat de Reuters.

UPDATE Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, va vizita în curând Washingtonul pentru o întâlnire cu omologul său american, Lloyd Austin, anunță Pentagonul. Întâlnirea, care va avea loc în urma unei invitații primite marți, are ca scop discutarea aprofundată a evoluțiilor recente de securitate din Orientul Mijlociu.

UPDATE În cea de-a noua lună de război, frontul nordic al Israelului, la graniţa cu Libanul, cunoaşte noi violenţe, cu schimburi intense de focuri transfrontaliere între Hezbollah şi armata israeliană. Luptătorii din miliția șiită libaneză Hezbollah au lansat un atac cu rachete asupra bazei Forțelor Aeriene Meron din nordul Israelului, unde se află centrul de control al operațiunilor aeriene și de război electronic, se menționează în comunicatul formațiunii, postat pe canalul său de Telegram. „Unitățile de rezistență islamică au folosit rachete ghidate antitanc pentru a ataca baza inamică Meron”, se spune în text. „Ca urmare, echipamentele tehnice și o stație radar au fost dezactivate” Luptătorii șiiți au atacat și un post de comandă și o tabără militară din regiunea de graniță Hadab-Yarun. După cum se precizează în comunicat, în rândurile trupelor israeliene sunt morți și răniți. Un incendiu mare a izbucnit în două așezări din districtul de nord al Israelului, în urma atacurilor cu rachete din partea aripii armate a partidului șiit Hezbollah, a relatat ziarul The Times of Israel.

UPDATE De partea cealaltă, avioanele Forțelor de Apărare Israelului au atacat un sat de graniță din sudul Libanului, transmite canalul TV Al Jazeera. Potrivit acestuia, avioanele forțelor aeriene israeliene au efectuat un atac aerian la periferia orașului Ait al-Shaab. La fața locului a izbucnit un incendiu. De asemenea, un vehicul aerian fără pilot al Forțelor Aeriene Israeliene a lovit anterior o motocicletă condusă de un luptător Hezbollah. După cum a raportat portalul de știri Lebanon 24, drona a atacat o țintă de pe autostrada dintre așezările Aitarun și Bint Jbeil din sudul Libanului. Drept urmare, unul dintre comandanții de teren ai miliției șiite a fost eliminat, iar luptătorul care îl însoțea a fost rănit.

UPDATE Peste 500 de palestinieni, inclusiv 126 de copii, au murit în Cisiordania începând cu 7 octombrie 2023, se arată într-o declarație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) postată pe X (fostul Twitter). „Violențele din Cisiordania, inclusiv din Ierusalimul de Est, de la începutul războiului din Gaza au dus la moartea a 521 de palestinieni, inclusiv 126 de copii, între 7 octombrie 2023 și 10 iunie 2024”, se arată în comunicat. În plus, peste 5.200 de persoane, inclusiv 800 de copii, au fost rănite.

Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. / Evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Este vizată o rețea de restaurante din țară. Aceștia evitau să dea bonul fiscal clienților, iar banii în numerar nu îi reflectau în evidența contabilă. / Peste zece localități din raionul Orhei, Cahul și Ceadâr Lunga sunt și astăzi parțial în beznă, după ploaia și furtuna puternică de acum aproape două zile. Între timp, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtuna și ploaia puternică de aseară a făcut două victime. O copilă de 13 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială au murit striviți de copaci. Zeci de localități din țară rămân în beznă și la această oră. În capitală a fost anunțată situație de forță majoră. /Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tânărei din Orhei, însărcinată, s-a mai ales cu un capăt de acuzare. Acesta este învinuit de viol. Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile. /Politicieni moldoveni au sărbătorit, astăzi, ziua Rusiei chiar în centrul Chișinăului. Deputații, asociați cu fugarul Ilan Șor, dar și fostul premier Vasile Tarlev au onorat invitația ambasadei Rusiei de a participa la recepția organizată cu ocazia sărbătorii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Sute de hectare de floarea de soarelui, viță de vie, porumb și grâu au fost distruse. /Încă o persoană a fost arestată în dosarul INTERPOL. Aceasta va sta după gratii 30 de zile, dar procurorii nu spun despre cine este vorba. /După câteva tergiversări a finalizării lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul, primăria anunță o soluție de alternativă pentru ambuteiajele imense din zonă- un nou traseu care să ocolească zona șantierului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele europene de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, va ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Apă-Canal Chișinău cere scumpirea apei. Tariful propus pentru apă și canalizare este cu 6 lei mai mare decât cel actual.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
lan Șor și politicienii afiliați lui au fost incluși în categoria „organizațiilor și persoanelor periculoase” de compania care deține rețeau Faceebok și Instagram. Șor amenință Meta cu judecata. / Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în SUA. Acesta este acuzat de utilizarea neautorizată a documentelor. / Anchetă internă la Ministerul Culturii, după ce unii membri ai ansamblului Joc au dansat la un eveniment organizat la Sankt Petersburg, la care a participat și fugarul Ilan Șor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șeful biroului Interpol Moldova a fost băgat după gratii pentru 30 de zile. Viorel Țentiu este acuzat că face parte dintr-o grupare ce a asigurat refugiu în Republica Moldova pentru persoane influente date în căutare de Interpol. / Generalul acuzat că a spionat pentru ruși a ajuns și în vizorul justiției. Procuratura Generală anunță că-l investighează pe fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, iar președintele Parlamentului cere procurorilor să facă publice mai multe detalii. / De astăzi moldovenii pot purta toate actele în telefon. Statul a lansat aplicația numită EVO, obligând și instituțiile să recunoască autenticitatea documentelor digitale. Câte acte încap într-un smartphone?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal uriaș de spionaj în Armată. Fostul şef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, ar fi informator al spionajul militar rusesc. Sunt datele unei investigații The Insider. Președinția a condamnat actul de trădare. / Au apărut mai multe nume în dosarul schemei de corupție privind manipularea datelor INTERPOL. Printre bănuiți ar fi șeful biroului Interpol din Moldova,șeful Inspectoratului pentru Migrație, un fost viceministru al Justiției și un avocat. Informațiile nu au fost confirmate de autorități. / În India au avut loc cele mai masive alegeri din lume. Au fost 44 de zile de vot, iar la urne au fost chemaţi aproape un miliard de alegători.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Procuratura Anticorupție anunță că au fost reținuți patru funcționari de la noi. / Percheziții într-un dosar de corupție la oficiile Serviciului Fiscal din Bălți și raioanele Florești, Fălești, Soroca și Șoldăneși. Oamenii legii au ridicat un milion 500 de mii de lei. / A început sesiunea de Bacalaureat. Primii au intrat în febra examenelor absolvenții de lidceu din școlile alolingve.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții la partidele afiliate lui Ilan Șor. Procurorii au mai ridicat trei milioane de lei de la oamenii din anturajul oligarhului fugar și spun că acesta a pus în aplicare o nouă schemă ilegală de a aduce bani în Republica Moldova. / Ședință de judecată cu proteste și o alertă cu bombă. S-a întâmplat la Judecătoria Centru, cu sediul Buiucani, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul bașcanei Găgăuziei. Organizatorii dau vina pe poliție pentru alerta cu bombă. / Președintele ucrainean acuză China că ajută Federația Rusă să compromită Summitul de pace privind Ucraina. Evenimentul este programat pentru jumătatea acestei luni, în Elveția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președinta, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cum a reacționat Președinția? Un polițist a fost făcut colonel după ce a refuzat mită de 20 de mii de dolari. Operațiunea CNA s-a soldat cu reținerea unei femei de afaceri din Ucraina. Germania mai oferă 14 blindate ”Pirahna” Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Berlin după ce omologul său de la Chișinău i-a arătat dorările armatei naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
CSP a ales un procuror general. Câștigătorul concursului este Ion Munteanu. Acesta urmează să fie numit în funcție de șefa statului. /Râuri pe mai multe străzi din capitală după ploile torențiale. Șoferii surprinși de șuvoaie au trecut prin momente de calvar. Între timp, meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea. /Dezinformarea publică ar putea fi tratată drept trădare de patrie! Legea propusă de PAS este criticată dur de opoziție, care spune că e un instrument de luptă cu politicienii și presa incomodă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Chișinău. Acesta a anunțat că Statele Unite ne acordă 50 de milioane de dolari pentru curățarea justiției, lupta cu dezinformarea și alegeri libere. Sosirea oficialului a fost marcată de proteste. / O nouă licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport. Autoritățile au schimbat regulile concursului. / Vom avea mai mulți militari de carieră. Guvernul a aprobat fondarea Colegiului Militar. Noua instituție se deschide la 1 septembrie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat, așteaptă despăgubiri de 300 de mii de lei de la stat. Este vorba despre magistratul Mihail Moraru, care a solicitat 1 milion 250 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. / Guvernul a anunțat cifrele programului guvernamental Prima casă Plus. Acesta va fi accesibil din luna iulie și va putea fi accesat de mai multe categorii de persoane. / A fost lansată platforma de înregistrare prealabilă pentru persoanele care vor vota peste hotare. Cum funcționează aceasta?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.

/VIDEO/ Arcadie Spoială, victima furtunii violente: Cunoscutul regizor moldovean a murit la 36 de ani
/VIDEO/ Arcadie Spoială, victima furtunii violente: Cunoscutul regizor moldovean a murit la 36 de ani
Andrei Năstase - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră PLUS” cu Mariana Rață
Andrei Năstase - invitatul de astăzi al emisiunii „Cutia Neagră PLUS” cu Mariana Rață
/VIDEO/ Artiștii, în doliu după vestea tristă despre Arcadie Spoială. Irina Rimes: „Vei rămâne o amintire frumoasă în viețile multora”
/VIDEO/ Artiștii, în doliu după vestea tristă despre Arcadie Spoială. Irina Rimes: „Vei rămâne o amintire frumoasă în viețile multora”
/VIDEO/ Copila ucisă de un tei, în urma furtunii, era la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei de 13 ani
/VIDEO/ Copila ucisă de un tei, în urma furtunii, era la plimbare cu o prietenă. Ce spune mama fetei de 13 ani
/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist
/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram