Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 870: Gafa lui Biden și gluma lui Zelenski. Kievul cere judecarea Rusiei, iar SUA îl avertizează pe Putin

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 250: Hamas și Israel, incluse pe lista ONU pentru încălcarea drepturilor copiilor

missing
14 iunie 2024, ora 08:34

Conflictul dintre Israel și Hamas a dus la includerea ambelor părți pe lista ONU pentru încălcarea drepturilor copiilor, din cauza creșterii violenței și a numărului mare de victime minore. Luptele intense continuă în Rafah, iar negocierile pentru încetarea focului, mediate de SUA și Qatar, sunt în impas. Hezbollah a intensificat atacurile asupra Israelului, complicând situația regională. În Gaza, criza umanitară se agravează, cu spitale și centre de sănătate în pericol din cauza lipsei de combustibil și echipamente. Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, continuă eforturile diplomatice pentru pace.

UPDATE Israelul și organizația Hamas au fost incluse, în premieră, pe o listă a ONU privind încălcarea drepturilor copiilor. Biroul ONU pentru copii în conflicte armate a scris în raportul său anual că războaiele din Israel și Gaza, dar și cele din Ucraina și Sudan, au dus la un număr fără precedent de copii uciși și răniți în 2023. ONU a stabilit că anul trecut a existat o „creștere șocantă de 21% a încălcărilor grave” împotriva celor sub 18 ani în toate conflictele de pe planetă.

UPDATE  Comitetul Internațional al Crucii Roșii din Rafah a primit informații de la autoritățile israeliene că luptele vor continua în vestul Rafah, „CICR nu are informații precise despre operațiune. Nu a fost emis un ordin de evacuare, iar operațiunile sale – inclusiv la spitalul de campanie – vor continua”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al CICR la Ierusalim, Sarah Davies, pentru CNN.

UPDATE Armata Israeliană spune că a recunoscut un rezervist cu tulburare de stres post-traumatic care și-a luat viața ca „soldat căzut” și va primi o înmormântare militară, așa cum a cerut familia sa.

UPDATE  Secretarul de stat al SUA Antony Blinken spune că SUA au încercat să ajute Israelul să localizeze ostaticii din Gaza. Întrebat dacă SUA au furnizat Israelului informații pentru a ajuta la operațiunea de salvare a ostaticilor IDF(Armata Israeliană ) săptămâna trecută, Blinken a refuzat să răspundă direct.

UPDATE  Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, spune că unele dintre amendamentele propuse de Hamas în răspunsul la acordul de pace prezentat de Qatar și anunțat de Biden au fost „minore”, în timp ce altele s-au îndepărtat semnificativ de ceea ce era pe masă. Sullivan spune că unele dintre modificările cerute de Hamas nu au fost surprinzătoare, adăugând că președintele american Joe Biden a menționat în discursul său din 31 mai că gruparea teroristă va reveni probabil cu amendamente la propunerea israeliană.

UPDATE  Oficialul Hezbollah Hashem Safieddine afirmă că gruparea va crește intensitatea, forța și cantitatea operațiunilor sale împotriva Israelului după uciderea comandantului de rang înalt Sami Taleb Abdullah. De atunci, atacurile transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah s-au intensificat, grupul libanez lansând astăzi un baraj major de rachete spre nordul Israelului, iar Israelul a efectuat o serie de raiduri în sudul Libanului.

UPDATE Secretarul de stat american a sosit la Doha pentru a treia etapă a turneului său regional, relatează Agenția France-Presse (AFP). Blinken se va întâlni cu emirul și prim-ministrul Qatarului, în timp ce face presiuni pentru un acord de încetare a focului în Gaza, susținut de ONU, în care Qatar este un mediator cheie. Blinken este așteptat apoi să susțină o conferință de presă înainte de a zbura ulterior în Italia, unde se va alătura președintelui Biden la summitul G7.

UPDATE  Ministerul Sănătății din Gaza avertizează că spitalele, centrele de sănătate și singura stație de oxigen din guvernoratul orașului Gaza riscă să rămână fără serviciu din cauza lipsei de combustibil „Acest lucru expune viețile a zeci de persoane bolnave și rănite la o moarte inevitabilă”, a declarat ministerul într-o declarație, adăugând că medicamentele depozitate în frigidere vor fi deteriorate din cauza lipsei de motorină care să opereze generatoarele. „Facem apel la toate instituțiile relevante, internaționale și umanitare, să intervină rapid pentru a aduce combustibilul necesar, pe lângă generatoarele electrice și piesele de schimb necesare pentru întreținere.”

UPDATE Forțele israeliene au luat cu asalt Shaboura, zona de nord a taberei de refugiați de la Rafah, în timp ce au tras focuri de artilerie și au efectuat lovituri aeriene, relatează colegii noștri de la fața locului.

Lupte au loc între forțele israeliene și grupuri palestiniene în tabără, precum și în zonele din centrul Rafah, în sudul Gaza.

UPDATE  O navă comercială a lansat un apel de urgență după ce a fost lovită în Marea Roșie, în largul Yemenului, a anunțat o firmă de securitate, în ceea ce pare a fi cel mai recent atac al grupului Houthi. Nava a fost lovită la aproximativ 68 de mile marine (126 km) la sud-vest de orașul-port Hodeidah, controlat de Houthi, a declarat firma de securitate maritimă Ambrey. Compania „a apreciat că nava s-a aliniat la profilul de țintă al Houthi în momentul incidentului”, a precizat aceasta într-un comunicat, fără a oferi mai multe detalii. Houthis au lansat zeci de atacuri cu drone și rachete asupra navelor legate de Israel în Marea Roșie și Golful Aden începând din noiembrie. Ei spun că au lovit navele ca un act de solidaritate cu palestinienii în timpul războiului Israelului din Gaza.

UPDATE Armata israeliană afirmă că cel puțin alte 70 de proiectile au trecut în Israel din Liban, ridicând numărul total al rachetelor lansate în această dimineață la 160. Unele dintre proiectile au fost doborâte, în timp ce majoritatea au căzut în zone deschise, a precizat armata, adăugând că nu au fost raportate victime. Armata a precizat că a răspuns prin efectuarea unui atac aerian asupra locului de lansare a rachetelor, într-o zonă de lângă Yaroun, în sudul Libanului.

UPDATE  Într-o postare pe Telegram, armata israeliană a confirmat un atac major cu rachete din Liban, afirmând că aproximativ 90 de proiectile au fost trase în Israel. Aceasta a precizat că unele dintre proiectile au fost doborâte, în timp ce altele au lovit zone din nordul Israelului, declanșând incendii. Videoclipuri partajate pe conturile de socializare israeliene, arată explozii pe cerul din nordul Israelului și fum care se ridică în orașul Tiberias, care ar fi fost lovit de unele rachete.

UPDATE Secretarul de stat american Antony Blinken se deplasează astăzi în Qatar pentru discuții privind încetarea focului în Gaza, după ce Hamas a dat un răspuns la propunerea condusă de SUA. Blinken, care se află într-o vizită în patru țări din Orientul Mijlociu, se va întâlni cu lideri de top din Qatar, relatează agenția de presă AFP. Ca răspuns la planul de încetare a focului în Gaza prezentat de președintele american Joe Biden, Hamas a propus modificări marți seara târziu. Casa Albă a declarat că „evaluează” răspunsul Hamas. AFP relatează că oficialii americani se așteptau, în privat, ca Hamas să insiste asupra cel puțin a unor modificări, în loc să accepte imediat întreaga propunere de încetare a focului, iar SUA dorește să vadă dacă există suficient teren comun pentru a rezolva divergențele cu Israelul.

UPDATE SUA au primit și răspunsul oficial al Hamas la propunerea de încetare a focului în Gaza, susținută de ONU și trimisă mediatorilor din Qatar și Egipt, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, potrivit agenției de presă Reuters. Kirby a declarat reporterilor că a fost util să primească un răspuns din partea Hamas și că oficialii americani îl evaluează în prezent. În cursul zilei de astăzi, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că votul Consiliului de Securitate al ONU în favoarea planului de încetare a focului în Gaza a arătat „cât se poate de clar” că lumea sprijină propunerea.

Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!

/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
 Premieră în Moldova! TV8 devine prima televiziune cu certificat internațional de calitate JTI
Premieră în Moldova! TV8 devine prima televiziune cu certificat internațional de calitate JTI
/VIDEO/ Șeful MAI, detalii despre crima din Capitală: „Suspectul principal se află încă pe teritoriul R. Moldova”
/VIDEO/ Șeful MAI, detalii despre crima din Capitală: „Suspectul principal se află încă pe teritoriul R. Moldova”

/VIDEO/ Complot dejucat. CNN: Rusia voia să-l asasineze pe șeful companiei Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei

missing
12 iulie 2024, ora 14:06

Rusia a vrut să-l asasineze pe directorul executiv al companiei germane Rheinmetall, care produce obuze și vehicule militare pentru Ucraina, informează presa americană, citând oficiali ai serviciilor secrete occidentale. Complotul ar fi fost descoperit de agenții americani la începutul acestui an. Kremlinul nu a comentat deocamdată aceste acuzații. 

CNN și The New York Times scriu că complotul a făcut parte dintr-o serie de planuri ale Rusiei de a asasina directori din industria de apărare din întreaga Europă care sprijineau efortul de război al Ucrainei, iar când americanii au aflat de acest plan, au informat Germania, ale cărei servicii de securitate au putut apoi să-l protejeze pe Armin Papperger, CEO-ul Rheinmetall și să dejoace complotul. 

Și un oficial guvernamental german de nivel înalt a confirmat că Berlinul a fost avertizat de SUA cu privire la complot, mai relatează CNN. Atât Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă, cât și Ambasada Germaniei la Washington au refuzat să comenteze existenţa complotului rusesc şi avertismentul SUA către Germania. 

Și secretarul general al Alianței Nord Atlantice a fost rugat să comenteze aceste informații în timp ce susținea, în cadrul summit-ului NATO, o conferință de presă alături de liderul de la Kiev:

„Ei bine, pot începe să răspund la prima întrebare spunând că nu voi comenta aceste informații specifice. Ceea ce pot să spun este că am văzut un șablon, o campanie rusă organizată de serviciile de securitate pentru a desfășura acțiuni ostile împotriva aliaților NATO prin încercări de sabotaj, atacuri cibernetice, cu diferite tipuri de acțiuni ostile împotriva aliaților NATO. Și acestea nu sunt cazuri aparte. Ele fac parte dintr-un tipar, parte din campania rusă în curs de desfășurare. Și scopul acestei campanii este, desigur, de a intimida aliații NATO să nu sprijine Ucraina”.

Șeful NATO a mai precizat că acțiunile Rusiei nu au dus decât la intensificarea sprijinului aliaților pentru Ucraina.

Presa străină scrie că șeful Rheinmetall a fost o ţintă evidentă pentru ruşi, așa cum compania sa este cel mai mare şi cel mai de succes producător german de proiectile de artilerie de 155 mm, care au devenit arma decisivă în războiul de uzură din Ucraina. 

Mai mult, în următoarele săptămâni, compania va deschide o fabrică de vehicule blindate în Ucraina. Kremlinul nu a venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile lansate. 

Rusia este învinuită de Occident că desfăşoară o campanie de sabotaj în întreaga Europă, în mare parte prin interpuși. Printre acțiunile sale s-ar număra incendierea depozitelor cu arme pentru Ucraina, dar și acte minore de vandalism - toate menite să blocheze fluxul de arme din Occident către Ucraina şi să diminueze sprijinul public pentru Kiev. Kremlinul a calificat acuzațiile drept „neîntemeiate”.

Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. / Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. / Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Italia s-a angajat să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate, astăzi, la întâlnirea oficială a șefei statului Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella. /Mai mulți bani pentru petroliști. Autoritățile le-au dat voie companiilor petroliere să încaseze cu 11 bani mai mult din vânzarea fiecărui litru de motorină sau benzină. / Liderii Uniunii Europene au încheiat luni discuțiile privind posturile de conducere ale blocului comunitar pentru următorii cinci ani fără a ajunge la un acord, urmând să ia o decizie la summitul de săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Primarul de la Boldurești, acuzat că a accidentat mortal un copil de 14 ani a compărut în fața judecătorilor la prima lui ședință de judecată. Acesta pledează nevinovat și refuză să facă declarații de presă. / Banca Mondială oferă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru sprijinul refugiaților ucraineni, familiilor care îi susțin, dar și dezvoltarea economiei țării. /Exploatați de cea care trebuia să îi apere. O polițistă din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și de ființe umane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.

/VIDEO/ Statul va extrage petrol lângă Lacul Beleu. Top trei provocări ale rezervației „Prutul de Jos”
/VIDEO/ Statul va extrage petrol lângă Lacul Beleu. Top trei provocări ale rezervației „Prutul de Jos”
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Președintele interimar al CSM, despre cazul Victoria Sanduța: „Votul împotrivă ține de integritatea dumneaei”
/VIDEO/ Președintele interimar al CSM, despre cazul Victoria Sanduța: „Votul împotrivă ține de integritatea dumneaei”
 Premieră în Moldova! TV8 devine prima televiziune cu certificat internațional de calitate JTI
Premieră în Moldova! TV8 devine prima televiziune cu certificat internațional de calitate JTI
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram