Deputații asociați cu Ilan Șor au protestat în fața Parlamentului, după ce li s-a interzis participarea la cinci ședințe consecutive. Ulterior, aceștia au încercat să dea buzna la ședința Legislativului, dar au fost blocați și au rămas inclusiv în beznă pe coridor. Deputata Marina Tauber a declarat pentru presă că cei care le interzic intrarea refuză să se identifice, iar Vasile Bolea susține că interdicția nu le poate fi aplicată atât timp cât nu a fost publicată în Monitorul Oficial.
De dimineață, mai mulți simpatizanți ai blocului neoficial „Victorie” au scandat în fața Parlamentului, în semn de protest față de gestul guvernării de a interzice grupului Șor să participe la cinci ședințe legislative.
Ulterior, deputații Vasile Bolea, Marina Tauber, Vadim Fotescu și alții au intrat în clădirea Legislativului și au încercat să ajungă în plen. Accesul le-a fost însă blocat, iar pentru câteva minute au rămas pe întuneric.
Revoltați, aceștia au rupt clanța ușii.
Deputata Marina Tauber spune că Igor Grosu și fracțiunea PAS nu ar avea dreptul să le interzică participarea la ședință, explicând că decizia nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Același lucru îl susține Vasile Bolea, care ieri a venit la ședința Parlamentului, îmbrăcat într-un tricou cu inscripția „Putin Team”.
Amintim că majoritatea parlamentară a decis ieri ca șapte deputați neafiliați, dar care fac parte din echipa fugarului Ilan Șor, să nu poată participa la cinci ședințe ale Parlamentului. Asta după ce aleșii poporului au blocat tribuna Legislativului și au huiduit timp de o oră și jumătate ședința. Sancțiunea a venit la propunerea spicherului Igor Grosu, după o serie de replici cu Denis Ulanov.
Deputatul de pe listele partidului Șor, scos în afara legii, a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului ce prevede unele schimbări în activitatea Băncii Naționale. De exemplu, se propune ca membrii organelor de conducere și cei din consiliul de supraveghere, care au plecat din funcții, să fie achitați timp de un an cu 50 la sută din salariul pe care l-au avut. Este perioada în care aceștia nu au voie să ocupe funcții publice în bănci sau alte instituții din domeniul economic, iar în unele cazuri suma se ridică la aproximativ 50 de mii de lei lunar.