Război în Ucraina, ziua 856: Lupte grele în Est și planul lui Zelenski! Rusia va produce rachete interzise și amenință NATO

/FOTO/ Destinații de vacanță, considerate a fi adevărate capcane turistice: Manipulările cu oferte de pe internet

missing
15 iunie 2024, ora 18:00

Trăim într-o lume din ce în ce mai interconectată și mai accesibilă, iar turismul este o activitate care a devenit în ultimii ani omniprezentă și diversificată. De obicei, când planificăm o călătorie, o vacanță, cei mai mulți dintre noi căutăm cele mai frumoase, cele mai însorite și cele mai accesibile locuri unde să petrecem câteva zile în tihnă și în relaxare alături de persoanele dragi nouă.

Cu toate acestea, nu toate destinațiile de vacanță sunt așa cum apar ele în fotografiile de promovare de pe internet ori din ghidurile turistice, motiv pentru care îți vom prezenta câteva dintre cele mai cunoscute astfel de locuri. 

Capcanele de pe internet 

Deși sunt faimoase în întreaga lume, unele destinații pot să ascundă adevărate capcane din cauza supraevaluării, a unor așteptări nerealiste, a aglomerației excesive, a prețurilor exagerate, dar și a unei autenticități compromise.

Deși aceste destinații de vacanță oferă numeroase atracții turistice remarcabile, realitatea vizitării lor poate fi mult diferită de imaginea prezentată în ghidurile de specialitate ori pe rețelele sociale. Pentru a nu avea parte de un sejur de coșmar, este esențial ca turiștii să își facă temele înainte de a alege o destinație, să conștientizeze provocările care îi pot aștepta și să exploreze opțiuni mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare. 

În acest fel, vacanța va fi nu doar o experiență de neuitat, ci și una autentică și extrem de mulțumitoare. De aceea, ne-am propus ca în cele ce urmează să vorbim despre câteva dintre cele mai cunoscute destinații care ascund adevărate capcane, dar și despre motivele pentru care ar trebui să fie abordate cu precauție.

Unde există în Europa capcane turistice 

Toate cele 44 de țări din Europa au numeroase locuri, lucruri și experiențe uimitoare de oferit turiștilor care le vizitează. Cu toate acestea, există și destinații care pot fi catalogate cu ușurință adevărate capcane turistice. Ce-i drept, nu toate, și asta pentru că, dacă ne gândim la țări ca San Marino, Liechtenstein sau Republica Moldova, acestea nu „oferă” multe capcane turistice pentru simplul fapt că se numără printre națiunile cel mai puțin vizitate. 

În schimb, în cazul unor țări precum Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Țările de Jos ori Grecia vorbim despre un număr mult mai mare de turiști, care, în pofida unor atracții turistice fascinante, pot avea parte și de experiențe dintre cele mai neplăcute, cum ar fi prețuri piperate, reduceri care există doar în teorie sau plaje foarte aglomerate, potrivit site-ului FarandWide. Spunem asta pentru că Europa abundă de locuri pe care ar trebui să le vizitezi, însă, în același timp, găzduiește și o mulțime de locuri pe care ar trebui să le eviți cu orice preț. Care sunt aceste destinații turistice îți vom spune în continuare. 

Destinaţii considerate capcane turistice

Mai jos vei afla câteva dintre țările europene unde vei putea avea parte de cele mai nefericite experiențe și pe care te-am sfătui să le eviți, potrivit sursei citată anterior.  

Albania – Plaja Durres 

Această mică țară din Peninsula Balcanică are o superbă coastă atât de-a lungul Mării Adriatice, cât și la Marea Ionică. Cel mai popular loc pentru a te bronza în zilele călduroase de vară plaja Durres, care se află în apropiere de capitala Tirana. Vei avea, însă, nevoie de mult noroc ca să găsești un petic de nisip unde să-ți întinzi cearșaful din cauza mulțimii de turiști de aici. Oamenii preferă această plajă pentru a participa la petreceri și pentru a savura cocktail-uri dulci. Ca alternativă, există plaja Gjipe, situată mai la sud, la Marea Ionică.

Andorra – stațiunile de schi 

Situat între Spania și Franța, paradisul montan al Andorrei este preferat de majoritatea oamenilor pentru a practica sporturile de iarnă, aceștia rezervând sejururi în stațiunile de schi locale. Cea mai mare problemă a acestor locuri este aceea că, în timpul sezonului de vârf, regiunea este foarte aglomerată. În plus, de cele mai multe ori, aceste stațiuni sunt și foarte scumpe. „Am irosit o săptămână din viața fiicei mele la grădina de zăpadă unde copiii s-au adunat și au stat o oră și jumătate fără să facă nici un fel de activități. Apoi au fost nevoiți să stea la coadă timp de trei ore pentru a schia vreo doi metri”, spunea o turistă nemulțumită într-o recenzie. Cei care caută o alternativă ar putea opta să meargă în centrul termal Caldea, care este cel mai mare de acest gen din Europa.

Austria – sala de muzică „Kursalon” 

Viena este visul oricărui iubitor de muzică clasică. Cei mai mari compozitori au fost originari din capitala Austriei, dar asta cu mulți ani în urmă. În zilele noastre, majoritatea turiștilor aleg să meargă la concerte cu muzica lui Wolfgang AmadeusMozart și a lui Johann Strauss de la „Kursalon”, sala de muzică din Viena, unde sunt prezentate melodii ale celor doi compozitori. Spectacolele sunt scumpe și nu sunt suficient de calitative pentru a justifica tarifele, mai ales când vin la pachet cu cine la fel de scumpe. În plus, în sală aerul devine irespirabil din cauza aglomerației.  

Belarus – centrul vechi din Minsk 

Centrul vechi este un loc de evitat dacă mergi în capitala Belarus. Acesta nu este chiar atât de vechi deoarece multe dintre casele originale din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea au fost reconstruite în anii 1980. „Centrul istoric din Minsk este minuscul, are destul de multe biserici, câteva piețe și case vechi. Este atât de bine conservat încât ar putea fi în Disneyland, așa că nu este foarte autentic. Bun doar pentru o plimbare”, este recenzia unui turist. 

Belgia – parcul de distracții „Mini-Europa„

„Mini-Europa” este un parc de distracții unde sunt replici ale monumentelor din Uniunea Europeană. Parcul se află la poalele celebrului Atomium, o structură bizară formată din sfere din oțel inoxidabil, care a fost construită pentru Expoziția Mondială de la Bruxelles din 1958. Astăzi, este un muzeu care pare dedicat în mare parte să te determine doar să cumperi lucruri de la magazinele de suveniruri. „Foarte scumpe, fără reduceri reale pentru copii. Magia unei astfel de atracții stă în scenele automate, dar aici cele mai multe sunt scoase din funcțiune, sunt bărci scufundate, machete rupte, etc. Nimic nu se repară, ceea ce te face să te întrebi pentru ce plătești”, sună recenzia unui turist. 

Bosnia și Herțegovina – podul Stari Most

Stari Most este un faimos pod din Mostar, care datează din secolul al XVI-lea. Deși, este destul de impresionant și de înalt, măsurând 79 de metri, nu trebuie să te lași păcălit de înșelătoria cu scufundări de aici, în care anumiți indivizi pariază dacă un tânăr va sări sau nu. Acești escroci vor doar banii turiștilor, iar dacă aceștia stau pe loc, aproape sigur vor vedea aceeași acțiune de scufundare pe gratis. „Podul nu este original. A fost bombardat în anii ’90. De asemenea, este invadat de turiști și de magazine de suveniruri de prost gust”, este recenzia unui turist. 

Bulgaria – Sunny Beach 

Sunny Beach este foarte aglomerată și comercială, gata în orice moment să petreacă. Dacă ai între 18 și 22 de ani și îți place să consumi băuturi ieftine în timp ce oamenii din jurul tău se comportă ca niște idioți, atunci te afli în locul potrivit. Toți ceilalți ar trebui să se îndrepte spre un alt oraș de plajă de pe riviera bulgară a Mării Negre, cum ar fi Ahtopol sau Obzor. „A fost îngrozitor. Nu am mai fost niciodată într-un loc atât de mizerabil. Personalul era ceva de genul . Am cumpărat bilete pentru «happy hour» de la 17 la 20 și s-a dovedit că nu le putem folosi oricând am fi vurt”, spunea un turist nemulțumit. 

Croația – Dubrovnik 

Dubrovnik este o fortăreață cu ziduri uimitoare și este foarte aglomerată de turiști din toate colțurile lumii. Iar acest lucru se datorează în mare parte filmului „Game of Thrones”, care a folosit locația ca înlocuitor pentru „Kings Landing” și a transformat destinația într-o mizerie supra-turistică. Sunt de evitat tururile GoT, care sunt o capcană turistică. În schimb, poți vizita una sau două dintre cele peste o mie de insule ale Croației sau orașele de pe Coasta Dalmată, Zadar și Split. „Dubrovnik este pur și simplu prea scump. Prețurile pentru tichetele de parcare nu pot fi reale. 1 oră 50 de kuna? Ce poți vedea într-o oră? Biletul zilnic este de 600 de kuna. Nebunie! Nu vă irosiți banii aici”, a scris într-o recenzie un turist străin, înainte ca acest stat să treacă la moneda euro, în 2023, când un euro reprezenta 7,5 kuna.

Cehia – berea prea scumpă din Praga 

Asta sună ciudat ca o capcană turistică, dar când ești în frumoasa capitală cehă și vrei să te bucuri de cea mai bună bere din lume, asigură-te că nu plătești mai mult de 50 coroane (puțin sub 2 euro). Turiștii care ajung la Praga doresc să bea bere, însă uneori brandurile comune sunt exagerat de scumpe tocmai din cauza fluxului uriaș de turiști. „În acest loc, clar sunt vizați turiștii care nu cunosc prețul normal al berii”, scrie un turist. 

Danemarca – statuia micuței sirene 

Statuia micii sirene este una dintre atracțiile turistice de top din Copenhaga, motiv pentru care ar trebui să o eviți dacă ajungi aici. Asta pentru că, având o înălțime de circa 1,22 metri, vei fi cu adevărat norocos să vezi prin mulțimea de oameni care se strâng pentru a o admira. „Cea mai supraevaluată atracție din Copenhaga. Există statui mult mai frumoase și mai fascinante în apropiere”, a precizat o turistă. În schimb, poți vizita fântâna Gefion, care o înfățișează pe zeița nordică Gefjon conducând un grup de animale. Alte destinații din Europa, dar și de pe alte continente, considerate a fi adevărate capcane turistice, pot fi văzute aici.

Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.

/VIDEO/ Cu dosare, dar în funcții? Institutul Oncologic refuză să divulge numele medicilor dați afară
/VIDEO/ Cu dosare, dar în funcții? Institutul Oncologic refuză să divulge numele medicilor dați afară
/PROMO/ TV8, 7 ani de-acasă. Ediție specială „Moldova gândește” - sâmbătă, de la 19:45
/PROMO/ TV8, 7 ani de-acasă. Ediție specială „Moldova gândește” - sâmbătă, de la 19:45
/VIDEO/ Mașini zdrobite, morți și răniți la Delhi: Acoperișul aeroportului din capitala Indiei s-a prăbușit
/VIDEO/ Mașini zdrobite, morți și răniți la Delhi: Acoperișul aeroportului din capitala Indiei s-a prăbușit
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
Cum ne protejăm de caniculă? Ce trebuie să facem dacă cineva suferă de insolație
Cum ne protejăm de caniculă? Ce trebuie să facem dacă cineva suferă de insolație

timp liber

/VIDEO/ A început festivalul de film TIFF Chișinău: Peliculele ce vor fi prezentate

28 iunie 2024, ora 21:27

Începe festivalul de film TIFF Chișinău. Ajuns la a 4-a ediție, Transilvania International Film Festival, se va desfășura până la 30 iunie. Evenimentul a început la Cinema Odeon.

Festivalul a debutat cu cine-concertul „De haz, de necaz” , o colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă, din prima jumătate a secolului 20, iar ulterior va fi proiectat filmul „Libertate” , regizat de Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai apreciate și premiate filme românești ale anului trecut. 

Printre peliculele care vor fi prezentate la festival se numără și „Nasty” , care s-a bucurat recent o proiecție specială la Festivalul de Film de la Cannes. Este despre viața și cariera lui Ilie Năstase, unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile. Proiecția va avea loc sâmbătă, 29 iunie, la ora 17:30 și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Printre filmele care participă la TIFF Chișinău se numără „Moromeții 3” , „Băieții buni ajung în Rai” , „Visul” , dar și „Rusalka” , de Claudiu Mitcu, cel mai nou film în care joacă Maia Morgenstern, dar și multe alte pelicule. 

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Un reportaj amplu despre prima zi de festival, veți putea urmări mâine, la știrile de la ora 19:00.

Tragedie în familia cântăreței Janet Erhan și a fostului ministru Octavian Bodișteanu! Fiul lor, Bogdan, a decedat
Tragedie în familia cântăreței Janet Erhan și a fostului ministru Octavian Bodișteanu! Fiul lor, Bogdan, a decedat
/PROMO/ TV8, 7 ani de-acasă. Ediție specială „Moldova gândește” - sâmbătă, de la 19:45
/PROMO/ TV8, 7 ani de-acasă. Ediție specială „Moldova gândește” - sâmbătă, de la 19:45
Un tânăr a căzut în gol 30 de metri, după ce a alunecat de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna
Un tânăr a căzut în gol 30 de metri, după ce a alunecat de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Sărbătoare în familia TV8. Prezentatorul Vania Băț s-a căsătorit. Imagini de la nuntă
/VIDEO/ Sărbătoare în familia TV8. Prezentatorul Vania Băț s-a căsătorit. Imagini de la nuntă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram