Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 876: Explozii la Kiev, atac în Crimeea și 3 lucruri cerute de Zelenski. ISW explică planul Rusiei

/FOTO/ Destinații de vacanță, considerate a fi adevărate capcane turistice: Manipulările cu oferte de pe internet

missing
15 iunie 2024, ora 18:00

Trăim într-o lume din ce în ce mai interconectată și mai accesibilă, iar turismul este o activitate care a devenit în ultimii ani omniprezentă și diversificată. De obicei, când planificăm o călătorie, o vacanță, cei mai mulți dintre noi căutăm cele mai frumoase, cele mai însorite și cele mai accesibile locuri unde să petrecem câteva zile în tihnă și în relaxare alături de persoanele dragi nouă.

Cu toate acestea, nu toate destinațiile de vacanță sunt așa cum apar ele în fotografiile de promovare de pe internet ori din ghidurile turistice, motiv pentru care îți vom prezenta câteva dintre cele mai cunoscute astfel de locuri. 

Capcanele de pe internet 

Deși sunt faimoase în întreaga lume, unele destinații pot să ascundă adevărate capcane din cauza supraevaluării, a unor așteptări nerealiste, a aglomerației excesive, a prețurilor exagerate, dar și a unei autenticități compromise.

Deși aceste destinații de vacanță oferă numeroase atracții turistice remarcabile, realitatea vizitării lor poate fi mult diferită de imaginea prezentată în ghidurile de specialitate ori pe rețelele sociale. Pentru a nu avea parte de un sejur de coșmar, este esențial ca turiștii să își facă temele înainte de a alege o destinație, să conștientizeze provocările care îi pot aștepta și să exploreze opțiuni mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare. 

În acest fel, vacanța va fi nu doar o experiență de neuitat, ci și una autentică și extrem de mulțumitoare. De aceea, ne-am propus ca în cele ce urmează să vorbim despre câteva dintre cele mai cunoscute destinații care ascund adevărate capcane, dar și despre motivele pentru care ar trebui să fie abordate cu precauție.

Unde există în Europa capcane turistice 

Toate cele 44 de țări din Europa au numeroase locuri, lucruri și experiențe uimitoare de oferit turiștilor care le vizitează. Cu toate acestea, există și destinații care pot fi catalogate cu ușurință adevărate capcane turistice. Ce-i drept, nu toate, și asta pentru că, dacă ne gândim la țări ca San Marino, Liechtenstein sau Republica Moldova, acestea nu „oferă” multe capcane turistice pentru simplul fapt că se numără printre națiunile cel mai puțin vizitate. 

În schimb, în cazul unor țări precum Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Țările de Jos ori Grecia vorbim despre un număr mult mai mare de turiști, care, în pofida unor atracții turistice fascinante, pot avea parte și de experiențe dintre cele mai neplăcute, cum ar fi prețuri piperate, reduceri care există doar în teorie sau plaje foarte aglomerate, potrivit site-ului FarandWide. Spunem asta pentru că Europa abundă de locuri pe care ar trebui să le vizitezi, însă, în același timp, găzduiește și o mulțime de locuri pe care ar trebui să le eviți cu orice preț. Care sunt aceste destinații turistice îți vom spune în continuare. 

Destinaţii considerate capcane turistice

Mai jos vei afla câteva dintre țările europene unde vei putea avea parte de cele mai nefericite experiențe și pe care te-am sfătui să le eviți, potrivit sursei citată anterior.  

Albania – Plaja Durres 

Această mică țară din Peninsula Balcanică are o superbă coastă atât de-a lungul Mării Adriatice, cât și la Marea Ionică. Cel mai popular loc pentru a te bronza în zilele călduroase de vară plaja Durres, care se află în apropiere de capitala Tirana. Vei avea, însă, nevoie de mult noroc ca să găsești un petic de nisip unde să-ți întinzi cearșaful din cauza mulțimii de turiști de aici. Oamenii preferă această plajă pentru a participa la petreceri și pentru a savura cocktail-uri dulci. Ca alternativă, există plaja Gjipe, situată mai la sud, la Marea Ionică.

Andorra – stațiunile de schi 

Situat între Spania și Franța, paradisul montan al Andorrei este preferat de majoritatea oamenilor pentru a practica sporturile de iarnă, aceștia rezervând sejururi în stațiunile de schi locale. Cea mai mare problemă a acestor locuri este aceea că, în timpul sezonului de vârf, regiunea este foarte aglomerată. În plus, de cele mai multe ori, aceste stațiuni sunt și foarte scumpe. „Am irosit o săptămână din viața fiicei mele la grădina de zăpadă unde copiii s-au adunat și au stat o oră și jumătate fără să facă nici un fel de activități. Apoi au fost nevoiți să stea la coadă timp de trei ore pentru a schia vreo doi metri”, spunea o turistă nemulțumită într-o recenzie. Cei care caută o alternativă ar putea opta să meargă în centrul termal Caldea, care este cel mai mare de acest gen din Europa.

Austria – sala de muzică „Kursalon” 

Viena este visul oricărui iubitor de muzică clasică. Cei mai mari compozitori au fost originari din capitala Austriei, dar asta cu mulți ani în urmă. În zilele noastre, majoritatea turiștilor aleg să meargă la concerte cu muzica lui Wolfgang AmadeusMozart și a lui Johann Strauss de la „Kursalon”, sala de muzică din Viena, unde sunt prezentate melodii ale celor doi compozitori. Spectacolele sunt scumpe și nu sunt suficient de calitative pentru a justifica tarifele, mai ales când vin la pachet cu cine la fel de scumpe. În plus, în sală aerul devine irespirabil din cauza aglomerației.  

Belarus – centrul vechi din Minsk 

Centrul vechi este un loc de evitat dacă mergi în capitala Belarus. Acesta nu este chiar atât de vechi deoarece multe dintre casele originale din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea au fost reconstruite în anii 1980. „Centrul istoric din Minsk este minuscul, are destul de multe biserici, câteva piețe și case vechi. Este atât de bine conservat încât ar putea fi în Disneyland, așa că nu este foarte autentic. Bun doar pentru o plimbare”, este recenzia unui turist. 

Belgia – parcul de distracții „Mini-Europa„

„Mini-Europa” este un parc de distracții unde sunt replici ale monumentelor din Uniunea Europeană. Parcul se află la poalele celebrului Atomium, o structură bizară formată din sfere din oțel inoxidabil, care a fost construită pentru Expoziția Mondială de la Bruxelles din 1958. Astăzi, este un muzeu care pare dedicat în mare parte să te determine doar să cumperi lucruri de la magazinele de suveniruri. „Foarte scumpe, fără reduceri reale pentru copii. Magia unei astfel de atracții stă în scenele automate, dar aici cele mai multe sunt scoase din funcțiune, sunt bărci scufundate, machete rupte, etc. Nimic nu se repară, ceea ce te face să te întrebi pentru ce plătești”, sună recenzia unui turist. 

Bosnia și Herțegovina – podul Stari Most

Stari Most este un faimos pod din Mostar, care datează din secolul al XVI-lea. Deși, este destul de impresionant și de înalt, măsurând 79 de metri, nu trebuie să te lași păcălit de înșelătoria cu scufundări de aici, în care anumiți indivizi pariază dacă un tânăr va sări sau nu. Acești escroci vor doar banii turiștilor, iar dacă aceștia stau pe loc, aproape sigur vor vedea aceeași acțiune de scufundare pe gratis. „Podul nu este original. A fost bombardat în anii ’90. De asemenea, este invadat de turiști și de magazine de suveniruri de prost gust”, este recenzia unui turist. 

Bulgaria – Sunny Beach 

Sunny Beach este foarte aglomerată și comercială, gata în orice moment să petreacă. Dacă ai între 18 și 22 de ani și îți place să consumi băuturi ieftine în timp ce oamenii din jurul tău se comportă ca niște idioți, atunci te afli în locul potrivit. Toți ceilalți ar trebui să se îndrepte spre un alt oraș de plajă de pe riviera bulgară a Mării Negre, cum ar fi Ahtopol sau Obzor. „A fost îngrozitor. Nu am mai fost niciodată într-un loc atât de mizerabil. Personalul era ceva de genul . Am cumpărat bilete pentru «happy hour» de la 17 la 20 și s-a dovedit că nu le putem folosi oricând am fi vurt”, spunea un turist nemulțumit. 

Croația – Dubrovnik 

Dubrovnik este o fortăreață cu ziduri uimitoare și este foarte aglomerată de turiști din toate colțurile lumii. Iar acest lucru se datorează în mare parte filmului „Game of Thrones”, care a folosit locația ca înlocuitor pentru „Kings Landing” și a transformat destinația într-o mizerie supra-turistică. Sunt de evitat tururile GoT, care sunt o capcană turistică. În schimb, poți vizita una sau două dintre cele peste o mie de insule ale Croației sau orașele de pe Coasta Dalmată, Zadar și Split. „Dubrovnik este pur și simplu prea scump. Prețurile pentru tichetele de parcare nu pot fi reale. 1 oră 50 de kuna? Ce poți vedea într-o oră? Biletul zilnic este de 600 de kuna. Nebunie! Nu vă irosiți banii aici”, a scris într-o recenzie un turist străin, înainte ca acest stat să treacă la moneda euro, în 2023, când un euro reprezenta 7,5 kuna.

Cehia – berea prea scumpă din Praga 

Asta sună ciudat ca o capcană turistică, dar când ești în frumoasa capitală cehă și vrei să te bucuri de cea mai bună bere din lume, asigură-te că nu plătești mai mult de 50 coroane (puțin sub 2 euro). Turiștii care ajung la Praga doresc să bea bere, însă uneori brandurile comune sunt exagerat de scumpe tocmai din cauza fluxului uriaș de turiști. „În acest loc, clar sunt vizați turiștii care nu cunosc prețul normal al berii”, scrie un turist. 

Danemarca – statuia micuței sirene 

Statuia micii sirene este una dintre atracțiile turistice de top din Copenhaga, motiv pentru care ar trebui să o eviți dacă ajungi aici. Asta pentru că, având o înălțime de circa 1,22 metri, vei fi cu adevărat norocos să vezi prin mulțimea de oameni care se strâng pentru a o admira. „Cea mai supraevaluată atracție din Copenhaga. Există statui mult mai frumoase și mai fascinante în apropiere”, a precizat o turistă. În schimb, poți vizita fântâna Gefion, care o înfățișează pe zeița nordică Gefjon conducând un grup de animale. Alte destinații din Europa, dar și de pe alte continente, considerate a fi adevărate capcane turistice, pot fi văzute aici.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață. / Abonează-te la noul canal de Youtube „Cutia Neagră cu Mariana Rață”
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?

Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital
Tragedie într-un parc din Capitală! O fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat. Un băiețel de 6 ani e la spital
/INFOGRAFIC/ Topul încrederii în sursele de informare din Moldova: TV8 este printre lideri
/INFOGRAFIC/ Topul încrederii în sursele de informare din Moldova: TV8 este printre lideri
Schimbări în orarele unor autobuze! Decizia, luată după scăderea numărului de călători în timpul verii
Schimbări în orarele unor autobuze! Decizia, luată după scăderea numărului de călători în timpul verii
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Premieră! Încă o șansă pentru absolvenții claselor a IX-a: Cei care nu au susținut examenele o pot face și în august
/VIDEO/ Premieră! Încă o șansă pentru absolvenții claselor a IX-a: Cei care nu au susținut examenele o pot face și în august

/VIDEO/ Noii membri în familia de la zoo: Cum sunt botezați cei trei urși, aduși din Ucraina

missing
18 iulie 2024, ora 23:00

Grădina Zoologică din Chișinău s-a îmbogățit cu trei urși. Aceștia au fost aduși din Ucraina, în urma unui schimb de animale făcut cu o menajerie din orașul Luțk. După o perioadă de carantină, animalele s-au adaptat deja perfect și acum se bucură de admirația vizitatorilor nerăbdători să-i cunoască.

„Am venit mai devreme ca să nu fie foarte cald, dar ne doream foarte tare să vedem urșii. Am citit aseară că au venit din Ucraina”.

Masculul, pe nume Bruno are patru ani, iar cele două femele, Mona și Madona, sunt cu un an mai mici. Toți s-au adaptat foarte repede în noua lor casă, susțin îngrijitorii. După câteva zile în care au stat în carantină, acum pot în sfârșit să iasă la plimbare și să se bălăcească în bazin, pentru a se răcori. 

Cei trei urși bruni au ajuns la noi în urma unor acorduri de schimb de animale, încheiate între reprezentanții Grădinilor ZOO din Republica Moldova și Ucraina. În schimbul lor, în orașul Luțk au plecat din Chișinău o lamă și un cuplu de Mara de Patagonia sau iepure patagonic, cum i se mai zice. Animalele au fost aduse în condiții speciale, pentru a fi protejate de temperaturi. 

Responsabilii de la Zoo susțin că planifică să mai aducă și alte animale la Grădina Zoologică, așa cum vizitatorii își doresc să vadă și girafe, elefanți și alte animale exotice. 

Încă patru vameși au fost reținuți în urma unor percheziții la postul vamal Leușeni. Aceștia sunt bănuiți că luau mită de la transportatorii de colete și pasageri pentru a-i scuti de anumite taxe. /Atenție, cod roșu de escrocherie. Zeci de moldoveni sunt înșelați zilnic prin așa-numita schemă „ruda implicată în accident”. Poliția susține că doar de la începutul anului escrocii au reușit să ia de la oameni cel puțin 20 de milioane de lei. /Ploile, vântul puternic și grindina din după-amiaza zilei de ieri au distrus acoperișuri și au doborât mai mulți copaci în nordul țării. A fost nevoie de intervenția pompierilor în 15 raioane, cele mai afectate fiind Glodeni și Dondușeni. / Preşedintele american Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19. Liderul de la Casa Albă spune că se simte „bine” și că își va onora obligațiunile în izolare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Câte 1000 de lei lunar, timp de doi ani pentru părinții de la sate, care își vor da copiii la școlile mai mari din localitățile vecine. Guvernul a aprobat procedura, menită să încurajeze populația să accepte optimizarea sistemului educațional. /Incendiu puternic la Edineț. Un depozit al fostei fabrici de tutun din Cupcini a luat foc. Șapte echipe de salvatori au intervenit în lupta cu flăcările. /Moldoveancă ucisă în România. Femeia lucra stomatolog în orașul Brăila și a fost găsită moartă în propriul cabinet.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?

/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/INFOGRAFIC/ Topul încrederii în sursele de informare din Moldova: TV8 este printre lideri
/INFOGRAFIC/ Topul încrederii în sursele de informare din Moldova: TV8 este printre lideri
/EXCLUSIV/ „Era înfricoșător”! Mărturii cutremurătoare pentru TV8, după atacul rusesc la spitalul de copii din Kiev
/EXCLUSIV/ „Era înfricoșător”! Mărturii cutremurătoare pentru TV8, după atacul rusesc la spitalul de copii din Kiev
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Nu va participa la „nunți politice”: Renato Usatîi, despre susținerea candidaturii lui Stoianoglo la prezidențiale
/VIDEO/ Nu va participa la „nunți politice”: Renato Usatîi, despre susținerea candidaturii lui Stoianoglo la prezidențiale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram