Breaking news/LIVE TEXT/ Războiul în Ucraina, ziua 875. Pace justă, amenințarea lui Medvedev și vânătoarea de F-16. Australia va cere socoteală Rusiei

UE a adoptat al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Sectoarele vizate

missing
25 iunie 2024, ora 11:23

Consiliul UE a adoptat, luni, 24 iunie, cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni economice împotriva Rusiei și a celor care continuă să sprijine războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Măsurile restrictive vizează sectoare importante ale economiei ruse și ar trebui să facă mai dificilă eludarea sancțiunilor de către Moscova, informează serviciul de presă al Consiliului UE.

"Sancțiunile noastre au slăbit deja în mod semnificativ economia rusă și l-au împiedicat pe Putin să își pună în aplicare planurile de distrugere a Ucrainei, în timp ce el își continuă încă agresiunea ilegală împotriva civililor și a infrastructurii civile. Cel de-al 14-lea pachet de sancțiuni demonstrează unitatea noastră în sprijinul Ucrainei și dorința noastră de a limita activitățile criminale ale Rusiei împotriva ucrainenilor, inclusiv încercările sale de a eluda măsurile UE", a declarat șeful diplomației europene Josep Borrell.

Al 14-lea pachet de sancțiuni include restricții asupra a 116 persoane și entități care amenință sau sunt responsabile de subminarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei.Pentru prima dată, noua serie de sancţiuni vizează de asemenea sectorul rus de gaz natural lichefiat, sector de mai multe miliarde de dolari.

Aceste măsuri punitive interzic unor porturi precum Zeebrugge din Belgia să transporte gaz natural lichefiat rusesc către ţări în afara Uniunii Europene, după o perioadă de tranziţie de nouă luni. 

Energie

UE va interzice serviciile rusești de transbordare a GNL pe teritoriul său pentru operațiunile de transbordare către țări terțe. Acest lucru se aplică atât transbordării de la navă la navă, cât și de la navă la țărm, precum și operațiunilor de transbordare. Se indică faptul că acest lucru nu afectează importurile, ci doar reexporturile către țări terțe prin teritoriul UE.

„Comisia Europeană va monitoriza implementarea și dezvoltarea acestei decizii și poate propune măsuri de atenuare dacă este necesar”, a menționat Consiliul UE.

În plus, Uniunea Europeană va interzice investițiile, precum și furnizarea de bunuri, tehnologii și servicii pentru construcția de proiecte GNL, precum „Arctic LNG 2” și „Murmansk LNG”. Restricțiile de import sunt impuse pentru GNL rusesc prin terminalele UE neconectate la sistemul de gaze.

Combaterea eludării sancțiunilor

În primul rând, companiile-mamă din UE vor trebui să depună toate eforturile pentru a se asigura că filialele lor din țări terțe nu se angajează în nicio activitate care ar putea duce la eludarea sancțiunilor.

Uniunea Europeană dorește să se opună și reexportului de bunuri militare descoperite în Ucraina sau critice pentru dezvoltarea sistemelor militare rusești. Pentru aceasta, UE a decis că operatorii care vând astfel de mărfuri către țări terțe vor trebui să implementeze mecanisme de due diligence capabile să identifice și să evalueze riscurile reexportului către Rusia, precum și să le reducă.

Finanțe

În plus, Uniunea Europeană a decis să interzică utilizarea „Financial Messaging System” (FMS), un serviciu specializat de mesagerie financiară dezvoltat de Banca Centrală a Rusiei. Entităților UE care operează în afara Federației Ruse li se va interzice conectarea la acest sistem sau la servicii de raportare financiară specializate echivalente. De asemenea, operatorilor din UE li se va interzice efectuarea de tranzacții cu persoane juridice incluse în lista specială care utilizează SPFS în afara Rusiei.

De asemenea, tranzacțiile cu instituții de credit și financiare vizate și cu furnizorii de cripto-active stabiliți în afara UE vor fi acum interzise dacă contribuie la susținerea bazei industriale și de apărare a Rusiei prin export, furnizare, vânzare, transfer sau transport într-o țară teroristă dublă folosiți bunuri și tehnologii care sunt articole sensibile, bunuri de război, arme de foc și muniții.

Finanțarea partidelor politice și a altor organizații

Din cauza încercărilor Rusiei de a se amesteca în procesele democratice ale UE și de a submina fundamentele democratice ale blocului politic, Consiliul Uniunii Europene a decis să interzică partidelor și fundațiilor politice, ONG-urilor sau furnizorilor de servicii media din UE să accepte finanțare din partea Rusiei și a „marionetelor“ acesteia.

Transporturi

Pentru prima dată, UE a adoptat restricții privind anumite nave care contribuie la războiul Federației Ruse. Acestor nave li s-a interzis accesul în porturi și sunt, de asemenea, supuse unei interdicții de acces la servicii.

Navele pot face obiectul acestor sancțiuni din diverse motive, inclusiv:

-transportul de echipamente militare;

-transportul de cereale ucrainene furate;

-sprijinirea sectorului energetic al Federației Ruse.

"Această măsură vizează, de asemenea, navele-cisternă din "flota fantomă" a lui Putin, care eludează controlul prețurilor de către UE prin utilizarea unor practici de transport înșelătoare, în total dispreț față de standardele internaționale. 27 de nave au făcut obiectul sancțiunilor de astăzi pe această bază", a anunțat Consiliul UE.

Controale și restricții la import și export

61 de organizații au fost adăugate pe lista celor care sprijină direct complexul militar-industrial al Rusiei în războiul său agresiv împotriva Ucrainei. Acestea vor fi supuse unor restricții de export mai stricte privind bunurile și tehnologiile cu dublă utilizare, precum și bunurile și tehnologiile care pot contribui la îmbunătățirea tehnologică a sectorului rus de apărare și securitate. Unele dintre aceste întreprinderi sunt situate în țări terțe. Acestea au fost implicate în eludarea restricțiilor comerciale și în achiziționarea de bunuri sensibile.

De asemenea, UE a extins lista bunurilor interzise care pot contribui la îmbunătățirea tehnologică a sectorului rus de apărare și securitate. În special, au fost adăugate pe listă anumite mașini-unelte și unele vehicule de teren.

Noul pachet de sancțiuni prevede restricții suplimentare privind exportul de bunuri care contribuie, în special, la consolidarea potențialului industrial al Rusiei. În plus, există restricții suplimentare privind importurile de heliu din Rusia, care este o sursă de venituri semnificative pentru regimul Putin.

Liechtenstein a fost adăugat pe lista țărilor partenere care aplică un set de măsuri restrictive privind importurile de fier și oțel din Rusia, precum și un set de măsuri de control al importurilor care sunt practic echivalente cu cele ale UE.

Protecția operatorilor din UE

Noile restricții includ măsuri care vor permite operatorilor din UE să solicite despăgubiri pentru pierderile suferite de companiile ruse ca urmare a sancțiunilor și exproprierilor. Noul pachet include, de asemenea, un instrument pentru întocmirea unei liste de societăți care fac obiectul unei interdicții privind tranzacțiile pentru interferența cu arbitrajul și competența judiciară.

Uniunea Europeană impune restricții privind acceptarea cererilor de înregistrare a anumitor drepturi de proprietate intelectuală în țările blocului din partea cetățenilor și societăților rusești. Această restricție a fost introdusă pentru a compensa acțiunile guvernului și ale instanțelor ruse, care îi privează în mod nelegitim pe titularii de drepturi de proprietate intelectuală din UE de protecția acestora în Rusia.

Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.

/VIDEO/ TV8 se mândrește cu campioni! Prezentatorul sportiv Stas Cernavca, de la jurnalism, la victorii pe masa de biliard
/VIDEO/ TV8 se mândrește cu campioni! Prezentatorul sportiv Stas Cernavca, de la jurnalism, la victorii pe masa de biliard
/PROMO/ Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, vine de la 20:00 la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, vine de la 20:00 la „Moldova Gândește LIVE”
Progrese în cazul cetățeanului turc, asasinat la Chișinău: Ce spune șeful Poliției despre declarațiile lui Usatîi
Progrese în cazul cetățeanului turc, asasinat la Chișinău: Ce spune șeful Poliției despre declarațiile lui Usatîi
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 874: Presiuni pe front, atac cibernetic și plan de pace de la Zelenski! Rusia ironică amenință Europa
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 874: Presiuni pe front, atac cibernetic și plan de pace de la Zelenski! Rusia ironică amenință Europa

Noi detalii despre tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Cum își planificase Thomas Matthew Crooks ziua

missing
17 iulie 2024, ora 13:18

Au ieșit la iveală mai multe detalii despre ce a făcut Thomas Matthew Crooks cu câteva ore înainte de a încerca să-l asasineze pe fostul președinte american Donald Trump, inclusiv detalii care aruncă mai multă lumină asupra interacțiunii sale cu forțele de ordine, relatează The Independent și Adevărul.

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania, i-a spus șefului său că are nevoie de zi liberă sâmbătă pentru că are „ceva important de făcut”, potrivit unui raport despre ultimele sale ore.

Motivul lui Thomas Matthew Crooks rămâne necunoscut. Totuși, el le-ar fi spus colegilor că se vor vedea duminică, ceea ce naște întrebări despre faptul că poate s-ar fi așteptat să scape cu viață în urma atacului. Investigațiile sunt încă în desfășurare după incidentul șocant din orașul Butler, Pennsylvania, în urma căruia fostul președinte a fost atins ușor de un glonț la urechea dreaptă.

Marți, CNN a dezvăluit noi detalii, inclusiv evenimente din zilele precedente.

Postul de televiziune a relatat că tânărul de 20 de ani i-a spus șefului său de la azilul de bătrâni unde lucra: „Am nevoie de o zi liberă, am ceva important de făcut”. Totodată, el a mai spus că își va vedea colegii duminică.

Potrivit CNN, Crooks a fost, de asemenea, semnalat la securitate la eveniment din cauza faptului că avea asupra lui un telemetru – un echipament folosit de lunetiști pentru a determina distanța – atunci când a trecut prin zona de screening.

Crooks ar fi folosit dispozitivul pentru a se uita la lunetisti prezenți la eveniment.

În plus, nu cu mult înainte de a răsuna împușcăturile, participanții la miting au observat un bărbat urcând pe acoperișul unei clădiri din apropiere și au avertizat forțele de ordine locale, potrivit a doi oficiali ai legii.

Un ofițer s-a urcat pe acoperiș și s-a confruntat cu Crooks, care și-a îndreptat pușca către ofițer. Ofițerul s-a retras pe scară, iar Crooks a tras în clipa următoare spre Trump, moment în care lunetisții Secret Service au împușcat, au spus oficialii care au vorbit cu Associated Press sub condiția anonimatului.

După ce Crooks a fost împușcat de poliție, asupra lui au fost găsite diverse obiecte, inclusiv o telecomandă pentru trei dispozitive explozive improvizate găsite în mașina lui și trei cartușe complet încărcate, cu 100 de gloanțe. El a deschis focul asupra fostului președinte american cu o pușcă semiautomată AR-15.

Crooks avea și vestă antiglonț, ceea ce a declanșat speculații că s-ar fi așteptat să scape în urma atacului său, a raportat CNN.

Noile informații vin pe măsură ce Convenția Națională Republicană continuă în Milwaukee, Wisconsin. Trump a apărut luni alături de vicepreședintele său, JD Vance, prima sa apariție publică de la tentaiva

Fostul președinte a intrat în sala de convenții cu o bucată de tifon alb peste urechea dreaptă, în aplauze furtunoase. În urma incidentului, Trump a confirmat că unul dintre gloanțe l-a lovit în urechea dreaptă.

Crooks nu avea document de identitate, dar a fost identificat ulterior pe baza probelor ADN. FBI a spus că investighează împușcătura ca un potențial act de terorism intern, dar că un motiv specific, eventual ideologic rămâne necunoscut.

Foști colegi ai lui Crooks l-au descris ca pe un singuratic care era hărțuit zilnic.

Era batjocorit pentru felul în care se îmbrăca, cum ar fi ținutele de vânătoare, a spus studentul Jason Kohler. „A fost agresat aproape în fiecare zi”, a spus Kohler reporterilor. 

Crooks „nu a discutat niciodată deschis despre vederile sale politice sau cât de mult îl ura pe Trump sau altceva”, a declarat Sarah D'Angelo, care a urmat liceul Bethel Park alături de Crooks, pentru The Wall Street Journal . Ea a spus că lui Crooks îi plăcea să joace jocuri video și că se știa că are „câțiva prieteni”, dar că nu avea propriu-zis „un grup de prieteni”

Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.

/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/PROMO/ Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, vine de la 20:00 la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, vine de la 20:00 la „Moldova Gândește LIVE”
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram