Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 876: Explozii la Kiev și atac în Crimeea! AP: Kievul are 6 provocări majore, iar Putin are o tactică nouă

/VIDEO/ Ronaldo își ia adio de la naționala Portugaliei, după ce a plâns la EURO 2024. „Cu el în echipă, știam că putem învinge”

missing
02 iulie 2024, ora 18:30

Campionatul European de Fotbal din Germania este ultimul EURO la care joacă Cristiano Ronaldo. Starul portughez de 39 de ani a anunțat că se retrage din naționala Portugaliei, la câteva ore după ce a plâns pentru că a ratat la penalty, în meciul cu Slovenia. Deși unii nu au înțeles lacrimile campionului, colegul lui Ronaldo, Jose Fonte, a povestit într-un interviu pentru BBC că în spatele succesului stau ani întregi de muncă, flotări în duș și băi cu gheață la 2 dimineața.

Meciul Portugalia -Slovenia s-a terminat cu emoții și lacrimi, pentru că Ronaldo a ratat un penalty. Totuși, lusitanii s-au calificat în sferturi, după loviturile de departajare, scor 3-0. Imediat după meciul de la Frankurt, Ronaldo și-a explicat lacrimile:

„Este un sentiment de tristețe și bucurie în același timp. Important era să trecem mai departe, iar echipa a făcut o treabă extraordinară. Slovenia a fost un adversar foarte dificil, s-a apărat bine și a făcut un meci fantastic. Trebuie să ne bucurăm de calificare. O tristețe la început și o bucurie la final, ăsta e fotbalul. Sunt momente inexplicabile. Trebuie să revăd penalty-ul, nu știu dacă am tras bine sau prost, nu am ratat niciodată un penalty în tot anul”.

Ulterior, fotbalistul portughez a anunțat că acesta este ultimul Campionat European pentru el:

„Nu sunt afectat de asta, sunt condus de entuziasm în continuare. Îmi pare rău pentru fani, voi da mereu tot ce am mai bun pentru acest tricou, indiferent dacă ratez sau nu. Și voi face asta toată viața. Trebuie să-ți asumi responsabilitatea!”, a declarat Cristiano Ronaldo.

Un adevărat lider în echipa națională

Colegul starului portughez, Jose Fonte, a povestit pentru BBC că râde mereu când aude povești și zvonuri despre cum Cristiano Ronaldo este o prezență perturbatoare în tabăra Portugaliei, pentru că atât sunt – povești.

„Am petrecut mulți ani cu el în echipa națională și nu am văzut niciodată probleme. Ce știu sigur este că nu este doar un mare profesionist, ci încearcă și să ajute pe toți ceilalți din echipă. Chiar și doar observându-l îți dai seama ce ar trebui să faci pentru a avea succes, dar când ești cu Cristiano obții mult mai mult decât atât. Este căpitanul echipei și a fost întotdeauna un tip vocal, care vorbește mult, dar atât pe teren, cât și în afara lui, conduce prin exemplu”.

Fonte a dezvăluit că Ronaldo este un exemplu pentru toți coechipierii săi, prin muncă și determinare. El povestește cum echipa a urmat exemplul lui Ronaldo, făcând băi de gheață și saune la ore târzii pentru a se recupera fizic, întărind totodată spiritul de echipă.

„Atunci când merge la sală mai devreme decât toți ceilalți sau face fizioterapie și își pregătește corpul și mintea, îi trage pe toți după el. El conducea, și noi îl urmam. Îmi amintesc că făceam cu toții băi de gheață și saune la 2 dimineața din cauza lui și, pe lângă faptul că ne ajutau la recuperarea fizică, lucrul important era că le făceam împreună, toată echipa. Pe lângă crearea spiritului de echipă ideal, întotdeauna am văzut asta ca pe o oportunitate de a învăța de la cei mai buni. 

În jocul de azi, ai acces instantaneu la informații și date, iar jucătorii își fac propriile cercetări pentru a descoperi ce funcționează și ce nu pentru ei. Dar Cristiano are abilitatea de a vorbi cu cei mai buni experți - în orice - din lume și partea bună este că este fericit să împărtășească asta cu toată lumea. El va vorbi despre orice îi ceri pentru că vrea să te îmbunătățească pe tine și echipa, și asta creează un mediu de lucru bun”.

O carieră de succes și un final emoționant

Cariera lui Ronaldo este marcată de realizări extraordinare și o dorință neîncetată de a câștiga, a subliniat Jose Fonte:

„Îl cunosc pe Cristiano de mult timp, de când eram împreună ca adolescenți la Sporting, și întotdeauna a arătat o mare dorință de a fi cel mai bun. A jucat peste grupa sa de vârstă, așa că era cu mine în echipa Under-17 când avea 16 ani. Pe atunci, era deja un talent imens, și toată lumea la Sporting recunoștea că era ceva special acolo.

Pe lângă abilitatea sa, a avut întotdeauna o mentalitate fantastică. Îl vedeam de multe ori în sala de forță după antrenament, încercând să devină mai puternic și mai rapid când toți ceilalți plecaseră acasă. Întotdeauna a vrut să câștige. Era atât de competitiv încât ne spunea că va face mai multe flotări decât oricine altcineva în duș după antrenament, și bineînțeles că o făcea”.

Acum, la vârsta de 39 de ani, Ronaldo continuă să inspire și să conducă prin exemplu, fiind un adevărat pilon pentru echipa națională a Portugaliei.

„Este un animal care vrea să continue să câștige și să câștige. Nu doar că este cel mai bun, dar vrea să demonstreze asta. Să ai acea mentalitate de a te împinge atât de mult este incredibil pentru că necesită muncă imensă să rămâi la nivelul său, la vârf, pentru atât de mulți ani așa cum a făcut-o el. Asta este Cristiano. Mental, este de neînvins. Este motivul pentru care a câștigat atât de mult și a realizat atât de mult, și din tot ce îl face jucătorul și persoana care este, aș spune că aceasta este cea mai mare putere a sa”.

Viitor promițător pentru echipa Portugaliei

În ciuda retragerii sale, Ronaldo lasă în urmă o moștenire puternică și o echipă unită și competitivă. Fonte a exprimat speranța că Portugalia poate repeta succesul de la EURO 2016:

„Cu Cristiano în echipă, întotdeauna am simțit că putem învinge pe oricine. Știu că pentru el o pasă de gol uneori se simte mai bine decât să înscrie. Desigur, vrea și golul său pentru cât de flămând este, dar acesta va veni - este doar o chestiune de timp. Sunt deseori întrebat ce înseamnă Cristiano pentru Portugalia. Datorită a ceea ce a realizat, nu este doar cel mai mare jucător al nostru, este CEL mai mare jucător. Desigur, nu este doar o figură sportivă. Este mai mult de atât. Este steagul Portugaliei, cea mai urmărită persoană din lume și tipul care nu poate merge nicăieri fără să fie recunoscut.

Sunt atât de bucuros că este încă parte din echipa Portugaliei acum și încă împinge pentru mai mult. Suntem norocoși să-l avem pe el și pe alți jucători grozavi precum Pepe, care au fost acolo și au câștigat totul pentru a transmite mai departe băieților mai tineri pentru că acele cunoștințe sunt vitale”.

Cristiano Ronaldo și Jose Fonte

„Avem calitate în echipă, dar ceea ce avem nevoie este ca oamenii să continue cu aceleași valori pe care le-au avut jucătorii mai în vârstă, pentru a menține acest mediu grozav la acest turneu și dincolo de el. Cel mai important lucru în fotbal este să ai o echipă care joacă împreună în apărare sau atac. Dacă ai acel spirit, unitate și luptă alături de calitate, atunci ai întotdeauna o șansă”, a punctat fotbalistul portughez, Jose Fonte.

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, s-a născut pe 5 februarie 1985 în Funchal, Madeira, Portugalia. Crescând într-o familie modestă, Ronaldo a demonstrat de la o vârstă fragedă o pasiune și un talent ieșit din comun pentru fotbal. El și-a început cariera în cartierul său, jucând pentru echipa locală Andorinha, unde tatăl său lucra ca responsabil cu echipamentele.

Ambiția și determinarea lui Ronaldo l-au condus la o vârstă fragedă la Sporting Lisabona, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Portugalia. Aici, el a continuat să impresioneze prin talentul său și a avansat rapid prin echipele de tineret. La doar 16 ani, a debutat pentru prima echipă a Sportingului, atrăgând atenția marilor cluburi europene.

În 2003, la doar 18 ani, Ronaldo a fost transferat la Manchester United, unde sub îndrumarea antrenorului Sir Alex Ferguson, a devenit rapid unul dintre cei mai promițători jucători din lume. De atunci, cariera lui Ronaldo a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, evoluând la echipe de top precum Real Madrid și Juventus, și câștigând numeroase trofee și distincții individuale, inclusiv Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo este cunoscut și pentru numeroasele sale gesturi de caritate și implicarea în activități filantropice. Ronaldo donează regulat sânge, lucru l-a determinat să evite tatuajele. De asemenea, el nu fumează și nu consumă alcool, adoptând un stil de viață sănătos și disciplinat. În plus, Ronaldo a contribuit financiar la construirea unor spitale și centre medicale și a donat bani pentru ajutorarea victimelor dezastrelor naturale și a copiilor bolnavi. De exemplu, a sprijinit financiar tratamentul unui copil de 10 luni care suferea de o boală gravă la creier și a acoperit costurile unui program de ajutor pentru copiii din Gaza. 

/VIDEO/ Moment de neuitat pentru un băiețel care a reușit să-l îmbrățișeze pe Ronaldo: Gestul făcut de fotbalist

Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.

/VIDEO/ Munca operatorilor de la 112, mai solicitantă de când canicula ne pune la încercare: Zilnic, mii de oameni cer ajutor
/VIDEO/ Munca operatorilor de la 112, mai solicitantă de când canicula ne pune la încercare: Zilnic, mii de oameni cer ajutor
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Sărăcia, mai mult resimțită în rândul copiilor de la sate. Semnal alarmant de la Buzu: Au aspirații educaționale reduse
/VIDEO/ Sărăcia, mai mult resimțită în rândul copiilor de la sate. Semnal alarmant de la Buzu: Au aspirații educaționale reduse
/FOTO/ Plouă în mai multe regiuni din țară! La Glodeni, furtuna a doborât copaci, a distrus țevi de gaz și a rupt fire electrice
/FOTO/ Plouă în mai multe regiuni din țară! La Glodeni, furtuna a doborât copaci, a distrus țevi de gaz și a rupt fire electrice
Furtună peste caniculă! Cod galben de ploi, grindină și vânt puternic, emis de meteorologi
Furtună peste caniculă! Cod galben de ploi, grindină și vânt puternic, emis de meteorologi

Victorie pentru Petrocub: 1-0 cu Ordabasy și calificare în turul II preliminar al Champions League

missing
18 iulie 2024, ora 10:16

Petrocub Hîncești s-a impus scor 1-0 cu Ordabasy (campioana din Kazakhstan) și s-a calificat în turul II preliminar al Champions League.

Unicul gol al campioanei Republicii Moldova a fost marcat de Teodor Lungu (24 de ani) în minutul 34.

Hînceștenii au reușit să-i elimine pe kazahi cu scorul general de 1-0 și să avanseze în următoarea fază a Ligii Campionilor. În meciul tur disputat în Kazakhstan, cele două echipe au remizat „alb”, 0-0. 

În turul secund preliminar al Ligii Campionilor, Petrocub Hîncești o va întâlni, în dublă manșă, pe APOEL Nicosia, campioana Ciprului din sezonul trecut.

Meciul tur dintre cele două echipe se va juca pe 23 iulie pe „Insula Afroditei”, în timp ce returul este programat pe 30 iulie și se va juca în Republica Moldova. 

Câte 1000 de lei lunar, timp de doi ani pentru părinții de la sate, care își vor da copiii la școlile mai mari din localitățile vecine. Guvernul a aprobat procedura, menită să încurajeze populația să accepte optimizarea sistemului educațional. /Incendiu puternic la Edineț. Un depozit al fostei fabrici de tutun din Cupcini a luat foc. Șapte echipe de salvatori au intervenit în lupta cu flăcările. /Moldoveancă ucisă în România. Femeia lucra stomatolog în orașul Brăila și a fost găsită moartă în propriul cabinet.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 120 de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări, în mai multe raioane ale țării. La Cahul a ars pădurea de lângă oraș, iar în raionul Florești focul s-a extins pe 80 de hectare de vegetație uscată. /Energia electrică cumpărată de stat la bursa română s-a scumpit de patru ori, în ultimelel zile pe fundalul creșterii consumului și diminuării producției de curent. Din fericire, Republica Moldova importă de peste Prut doar opt la sută din necesitățile țării.. /Roberta Metsola a mai obținut un mandat de președinte al Parlamentului European, iar joi deputații vor pune la vot și candidatura Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări la Cahul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de incendii, în paralel cu cel roșu de caniculă, de care vom scăpa abia joi. /A început admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic. Sunt peste 12 mii de locuri bugetare și peste șapte mii- cu taxă. /Reparațiile de pe podul de la Mihai Viteazul se lungesc. Acum primăria invocă faptul că CFM refuză să deschidă circulația peste calea ferată la strada Petru Rareș, pentru ca podul să fie închis în totalitate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Prima zi de cod roșu de caniculă, cu temperaturi care au trecut de 40 de grade! Oamenii au făcut cu greu față căldurii sufocante, în special cei nevoiți să muncească sub razele arzătoare ale soarelui. /Curtea Constituțională a respins solicitarea unui grup de deputați comuniști, care au cerut examinarea constituționalității Decretului prezidențial prin care Alexandr Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general. / Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall, care furnizează obuze Ucrainei. Complotul a fost dejucat de SUA și Germania.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Poliția anunță că a reținut doi complici la crima odioasă de ieri, dar recunoaște că la 24 de ore după executarea unui bărbat la o terasă din capitală, killer-ul rămâne în libertate. /Cauza penală pe numele fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo, și doi procurori PCCOCS a fost deblocată. Colegiul Penal al Curții de Apel a respins recursurile depuse de cei doi procurori vizați în dosar. Între timp, Stoianoglo o acționează în judecată pe Maia Sandu. /Temperaturi tot mai fierbinți! Meteorologii au emis cod roșu de caniculă în centrul și sudul țării, iar la nord - cod portocaliu. Alertele meteo intră în vigoare mâine și vor fi valabile până pe 17 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Asasinat în plină zi în capitală. Un bărbat a fost împușcat mortal la o terasă de un individ pe trotinetă. Victima este de origine turcă, membru al unei organizații criminale. /Punct și de la capăt în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi a fost schimbat completul de judecată, al treilea la număr. Ce urmează? /Accident grav la Taraclia. Un copil de 8 ani și tatăl său au decedat, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac pe un drum local.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Consiliul Superior al Magistraturii are un nou președinte. Este Sergiu Caraman, care a asigurat până acum interimatul. / Șase persoane au fost astăzi reținute, în urma unor descideri la sediul Partidului „Victoria”, afiliat fugarului Ilan Șor din Comrat. Perchezițiile au loc într-un dosar de finanțare ilegală a partidului. / Ne vom topi la soare! De mâine, întră în vigoare codul portacoliu de caniculă. Acesta va fi valabil în partea de centru și sud a țării.Temperaturile vor atinge 39 de grade Celsius. Alerta meteo este valabilă până pe 16 iulie inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este propus de PSRM drept candidat neafiliat politic la alegerile prezidențiale din toamnă. Socialistul Igor Dodon, face apel la opoziție să îl susțină. / Bloc cu 12 etaje, ridicat cu încălcări ale normelor în construcții. Ofițerii anticorupție au decins astăzi cu percheziții la o companie de construcție din capitală. Sunt vizați și responsabili din cadrul primăriei Chișinău. / Ieri, 7 iulie, a fost ultima zi a recensământului populației. Ultimele date publicate de Biroul Național de Statistică arată că până în ultima zi au fost recenzate circa două milioane 438 mii de persoane și circa un milion 654 mii de locuințe.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru Șeful biroului Nord al Serviciului Vamal și cinci subalterni de-ai săi. Cei șase sunt suspectați de corupție. /Consilierul socialist și sportivul care s-au încăierat săptămâna trecută la Bălți au fost eliberați. Aceștia au stat o săptămână în arest preventiv. /Vom plăti mai mult pentru băuturile în sticle din plastic, dar dacă le returnăm, primi înapoi banii pe recipiente. Ministerul Mediului vrea astfel să micșoreze cantitatea deșeurilor care ajung la gropile de gunoi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. /Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții soldate cu rețineri la Biroul vamal „Nord”. 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru corupere pasivă. /Amenzi de peste 480 de milioane de lei pentru șase companii de pe piața petrolieră. Sunt acuzate că au recurs la înțelegeri de cartel pentru a menține prețul majorat la carburanți. /Se caută un șef interimar la Interpol. Acesta îi va lua locul lui Viorel Țentiu, aflat în arest. Sunt examinate mai multe candidaturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău! Toți pasagerii și personalul au fost evacuați, iar procesul de înregistrare a fost întrerupt. /Ședință cu fermierii la Ministerul Agriculturii, după ce aceștia au amenințat cu proteste masive. Ce li s-a promis, vedeți în continuare. / Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. „Un precedent periculos”, a reacționat actualul președinte Joe Biden.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se scumpesc semnificativ carburanții. Mâine, prețul benzinei cu cifra octanica 95 va ajunge la 25 de lei per litru. Cum explică ANRE motivele? / Consiliului Superior al Magistraturii nu a reușit nici astăzi să aleagă un președinte a CSM. Doi candidați Aliona Miron și Sergiu Caraman au fost înscriși în concurs, însă au solicitat timp pentru a se pregăti. / Încă o șansă pentru elevii din clasa a 9, care nu au susținut examenele din prima. Astăzi a început sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un consilier PSRM de la Bălți a fost reținut, după ce a fost implicat într-o bătaie.„Provocare criminală organizată”, au reacționat socialiștii. De la ce a pornit totul? / Concursul pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile. Cum și-au argumentat deciziile? /Dezastru ecologic la nordul țării. De mai bine de cinci decenii, deșeurile din orașul Glodeni sunt aruncate pe un câmp de la periferia orașului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică din Uniunea Europeană. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 40 la sută. „Apă-Canal Chișinău” spune că a acumulat devieri financiare de peste 150 de milioane de lei, iar acestea trebuie recuperate.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Republica Moldova și Ucraina au început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Guvernarea de la Chișinău speră că procesul se va încheia până în anul 2030. / O nouă schemă de escrocherie. Mai mulți cetățeni au primit conturi de plată pentru ca să-și poată primi coletele de peste hotare. / Fermierii amenință, din nou, cu proteste. De această dată sunt nemulțumiți că statul nu va mai prelungi restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Astăzi se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Este un moment solemn, organizat la Luxembourg, unde a zburat mai bine de jumătate din Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. / Calea Ferată din Moldova a intrat, din nou, în datorii. Întrepriderea se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ce soluții au autoritățile / Flăcările au cuprins una dintre cele mai înalte clădiri din Bălți. Doi pensionari au fost duși la spital, iar zeci de persoane au fost evacuate, după un incendiu izbucnit într-o clădire cu 16 etaje.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi de doliu național în Republica Moldova. Cu cărți în mâini și flori, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe maestrul Spiridon Vangheli pe ultimul drum! /Circulația pe podul Mihai Viteazul ar putea fi închisă pentru două luni. Solicitarea a fost făcută de agentul economic, care se ocupă de reparația podului. Pe unde ar putea circula șoferii? /Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la spital.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.

/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Experiment TV8 pe caniculă: Pericolele mașinilor lăsate sub soarele arzător. Câte automobile au luat foc
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: „Locotenenții propagandei”. Mesajele toxice transmise de portavocele Rusiei în Moldova
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/FOTO/ Vara, sezonul turiștilor în Moldova. Topul celor mai scumpe și al celor mai accesibile hoteluri din Chișinău
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/EXCLUSIV/ Alexandr Stoianoglo o dă în judecată pe Maia Sandu. Ion Munteanu: „Este o acțiune neîntemeiată”
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală
/VIDEO/ Cine îi topește inima jurnalistei TV8, Natalia Ghețu? Alături de cine am surprins-o la o plimbare în Capitală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram