Baba Neagră a fost deliciul prezentat la sediul UNESCO, în cadrul desfășurării acțiunilor de celebrare a Francofoniei, pe 27 iunie. Alături de Delegația Permanentă a Republicii Moldova au fost mai multe delegații internaționale.
Pe lângă mai multe specialități autentice, precum plăcinte și vin, delegația a prezentat în premieră, desertul din nordul Moldovei "baba neagră", care a fost savurat și apreciat de către vizitatori. În această acțiune ne-a susținut Luca Marina, expertă în patiserie, absolventă a Școlii „Alain Ducasse” din Franța.
Programul a inclus desfășurarea Conferinței dedicate susținerii creativității “Inițiativele francofone pentru o mai mare diversitate lingvistică a conținutului cultural online”, decernarea premiului literar Bernard Pivot, editura Histoire d’etre francophone de către deputata Amélia Lakrafi, omagiul adus Ambasadorului Armeniei Christian Ter-Stepanian și un cocktail intitulat „Aromele lumii francofone”.
„Suntem încrezători că țara noastră are un potențial bogat de a avansa dosare naționale privind tradițiile, îndeletnicirile sau elemente culinare și culturale pe lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO”, transmite în mesajul său Ambasada Republicii Moldova în Franța.
Delegația Permanentă face parte din grupul Ambasadorilor Francofoni la UNESCO (GAFU), iar Ambasadoarea Corina Călugăru deține funcția de Vice-președinte al Biroului GAFU la al doilea mandat.