Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

/VIDEO/ Stoianoglo - „lupta polilor de putere de la Moscova”? Opinii după ce PSRM l-a propus candidat la prezidențiale

missing
08 iulie 2024, ora 22:30

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, este candidatul propus de PSRM la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Igor Dodon, care a precizat că Stoianoglo este apartinic. În timp ce ex-procurorul general se declară un susținător al integrării Republicii Moldova în UE, unii analiști consideră că acesta ar fi o marionetă a Kremlinului și inclusiv că candidatura lui Stoianoglo ar fi compromisă.

Pe un fundal alb și fără echipa PSRM în spate, Igor Dodon a venit în fața presei însoțit de fostul procuror general Alexandr Stoianoglo. După un discurs în care a declarat că Partidul Socialiștilor nu va înainta un candidat partinic la alegerile din 20 octombrie, Dodon a anunțat decizia unanimă a PSRM, discutată la ședința executivului partidului. 

„PSRM nu va înainta un candidat partinic la aceste alegeri prezidențiale, PSRM nu va înainta candidatura președintelui partidului, Igor Dodon. Venim cu un candiat unic, de interes național. Acest candidat cu caracter și cu cele mai înalte calități profesioniste și omenești este domnul Alexandr Stoianoglo”, a spus președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

De ce Stoianoglo se vrea președinte

Oferta de a candida la prezidențiale a venit din partea PSRM, susține Stoianoglo, care a ținut să precizeze motivele care l-au făcut să accepte propunerea. 

„Decizia mea a fost influențată de mai mulți factori. Primul dintre factori este injustiția și arbitrariul care cresc în Republica Moldova în fiecare zi. Nedreptatea nepedepsită, abuzul demonstrativ în sensul direct al cuvântului, batjocora față de oameni. Legile sunt călcate în picioare, ordinea constituțională este atacată zilnic de autorități și diverși aventurieri politici”, a constatat Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo se declară un susținător al integrării Republicii Moldova în UE, însă consideră că țara trebuie să fie neutră. 

„Mulți știu că sunt un susținător al integrării R. Moldova, dar mă doare atunci când integrarea europeană este folosită cu bâtă și nu ca o prerogativă ambițioasă pentru modernizarea țării și unitatea oamenilor. Este dezgustător să vezi cum o Moldovă neutră este transformată într-un câmp de luptă. O Moldovă europeană trebuie să fie neutră, în care să existe loc de cooperare între țări și popoare”, a afirmat fostul procuror general.

Stoianoglo - „o manevră politică”

Dodon a invitat partidele de opoziție la discuții, în încercarea de a le convinge să-l susțină pe Stoianoglo la alegeri. „Eu cred că o asemenea întâlnire este greu de imaginat fără Vladimir Voronin, fără Renato Usatîi și Ion Chicu, fără Ion Ceban și Irina Vlah, fără Vlad Filat și Andrei Năstase, dar și alții”, a spus președintele PSRM.

Reprezentanți MAN ne-au spus că vor discuta în privința invitației, fără a fi siguri dacă vor da sau nu curs acesteia, iar deputatul PCRM, Oleg Reidman, susține că nu a auzit de această propunere:

„- Noi nu am luat o asemenea decizie. Socialiștii și-au înaintat candidatul, este problema lor. - Ați fost invitați miercuri la o întâlnire cu socialiștii și alte partide de opoziție. Veți participa sau nu ați luat o decizie? - Încă nu am auzit invitația”.

Andrei Năstase, care și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale, a scris pe Facebook că nu va da curs invitației lui Igor Dodon și susține că ce s-a întâmplat astăzi ar fi o manevră pusă la cale de PSRM și PAS:

„Scenariul acesta cu Stoianoglo susținut de PSRM și retragerea lui Igor Dodon nu este deloc nou, despre el nu știa numai cine nu a vrut să știe, este o înțelegere despre care se vorbește de mult timp, conform căreia să fie susținut un candidat fără notorietate politică, așa încât Maia Sandu să aibă drum liber spre un nou mandat. Deja am văzut cu toții modul în care PSRM și PAS au negociat și colaborat în teritoriu, la care se adaugă o încetinire deloc întâmplătoare a dosarelor legate de finanțarea PSRM și cele ale liderului acestuia... De aceea, îi transmit lui Igor Dodon să nu mai îndrăznească vreodată să mă convoace pe mine la scenetele lui politice... Candidatul anunțat de Igor Dodon și PSRM este doar o manevră politică”.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Radu Marian, a criticat candidatura lui Stoianoglo:

„Oligarhii și Kremlinul și-au prezentat azi oficial un candidat la funcția de președinte, strategia și aliații. Alexandr Stoianoglo, candidatul care reprezintă interesele grupărilor criminale, candidatul minciunii și propagandei, care se declară pro-european, dar este susținut fățiș de Kremlin și partidele pro-ruse. Ei vor o coaliție împotriva Moldovei, care este în drumul său spre pace, prosperitate și democrație, în familia europeană”.

„Lupta dintre mai multe poli de putere de la Moscova”

Și ex-deputatul Iurie Reniță consideră că Alexandr Stoianoglo ar fi candidat al Kremlinului la alegeri:

„După ce a mers de nenumărate ori cu plocoane la Moscova, după ce a primit aprobările de rigoare de la serviciile secrete ruseșți, Dodon, cu o nedisimulată satisfacție, a anunțat astăzi că Alexandr Dmitrievici Stoianoglo va fi candidatul PSRM la alegerile prezidențiale din toamnă. Un lucru este indubitabil: inculpatul kuliokar Dodon și serviciile secrete rusești doresc, cu price preț, să-l protejeze și să-l promoveze pe Stoianoglo, exact cum acesta i-a protejat pe infractorii, penalii și trădătorii de patrie în perioada în care deținea funcția de procuror-șef”.

Iar analistul WatchDog, Andrei Curăraru, susține că Stoianoglo este un candidat compromis, imaginea lui fiind pătată de relațiile pe care le-a avut cu Plahotniuc și Platon. 

„Igor Dodon l-a înaintat pe Alexandr Stoianoglo ca un candidat unic al opoziției, pe care l-a numit apartinic, neutru și de compromis. Probabil a făcut-o din cauza antiraiting-ului personal, dar poate și din cauza indicațiilor de la Kremlin, care nu-l vor ca și candidat al opoziției. Alexandr Stoianoglo este clar după experiența sa politică un candidat pro-rus, care a avut o relație cu Vlad Plahotniuc, dar și cu Veaceslav Platon, care la un moment dat ar fi fost într-un conflict cu Ilan Șor, dar acum cred că are nevoie de susținerea lui.

Motivul care ar sta la baza înaintării domnului Stoianoglo s-ar putea să fie lupta dintre mai multe poli de putere de la Moscova. Gruparea Șor este bine pusă cu anumite servicii speciale, dar și cu Kremlinul în sine. Iar Stoianoglo ar fi un candidat de alternativă cu mult mai acceptabil decât domnul Dodon, care are și niște dosare penale, care ar putea să rezulte în condamnări. Și el este un om care ar putea atrage voturile color nesatisfăcuți de guvernarea actuală, cei dezamăgiți de cursul de integrare europeană și voturile așa-numiților neutraliști sau suveraniști care sunt pentru dezvoltarea pe calea a treia a Republicii Moldova”, a constatat expertul în politici publice și securitate, Andrei Curăraru.

„Se putea face totul cu înțelepciune”

De cealaltă parte, analistul politic, Vitalie Andrievschi, crede că Stoianoglo nu ar trebui să candideze sub umbrela socialiștilor:

„Stoianoglo și-a prăbușit reputația într-o clipă, acceptând să candideze la președinție, la propunerea lui Igor Dodon. Știind că președintele Dodon a încălcat legea și a luat bani de la Vlad Plahotniuc, Alexandr Stoianoglo a acceptat ca Igor Kulik să-i propună candidatura la funcția de președinte. Și totuși, se putea face totul cu înțelepciune. Alexandr Stoianoglo își propune candidatura și toți cei care vor, îl pot susține... Dar Dodon a fost nerăbdător să arate tuturor că el este șeful, iar ceilalți sunt doar dansatorii lui de fundal. Un fel de lider”.

Iar analistul Nicolae Eșanu speră că pasul făcut azi de PSRM nu e o manevră politică:

„Dacă desemnarea domnului Stoianoglo este un gest sincer și nu o manevră politică, cred că Partidul Socialiștilor poate fi felicitat pentru dovadă de maturitate politică și pentru faptul că au pus interesul național mai presus decât interesele de partid. Iar dacă domnul Stoianoglo este și va rămâne acel Alexandr Stoianoglo pe care-l cunosc eu, se impune mai degrabă concluzia că nu este o manevra politică”.

Amintim că fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie 2021 și tot atunci a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta a fost învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. Ulterior, a fost achitat. Procuratura Anticorupție a atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc pe 20 octombrie 2024. Până acum, printre cei care și-au anunțat intenția de a candida sunt: actuala șefă a statului - Maia Sandu, președintele „Partidul Nostru” - Renato Usatîi, fostul ministru de Externe - Tudor Ulianovschi, liderul PLDM - Vlad Filat, fostul președinte al Platformei DA - Andrei Năstase, liderul PDCM - Ion Chicu, ex-premierul Vasile Tarlev, iar anul trecut și istoricul Octavian Țîcu spunea că va candida independent. 

/ULTIMA ORĂ/ Stoianoglo, propus de PSRM drept candidat la alegerile prezidențiale. Cere susținerea forțelor de opoziție

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

Compania publică de televiziune îi invită pe Sandu și Stoianoglo la o dezbatere electorală. Când ar putea avea loc confruntarea

missing
22 octombrie 2024, ora 20:54

Compania publică „Teleradio-Moldova” îi invită pe cei doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, la o dezbatere electorală organizată și difuzată la posturile publice TV Moldova 1 și Radio Moldova.

Invitații în acest sens au fost transmise celor doi candidați, anunță instituția într-un comunicat de presă. Formatul, durata și alte detalii specifice dezbaterii ar urma să fie discutate cu staff-urile Maiei Sandu și al lui Alexandr Stoianoglo.

Confruntarea televizată urmează să fie programată pentru luni, 28 octombrie, ora 19:00. Dezbaterea va fi transmisă în direct și pe frecvențele Radio Moldova, precum și pe pe paginile online.

„Temele propuse spre dezbatere se referă la atribuțiile președintelui Republicii Moldova, politica externă a țării, procesul de integrare europeană, programele electorale ale candidaților, garantarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurarea coeziunii sociale în societate, asigurarea și consolidarea securității naționale a Republicii Moldova și altele”, potrivit TRM.

Amintim că duminică, 27 octombrie, va avea loc o dezbatere între cei doi candidați ajunși în turul doi de scrutin. Dezbaterea va avea loc la Palatul Republicii, iar transmisiunea live va fi asigurată de postul public de televiziune. Moderatorul dezbaterilor va fi jurnalistul Gheorghe Gonța, care a boicotat referendumul privind integrarea europeană, iar pe pagina lui de Facebook, o critică pe Sandu și îl susține deschis pe Stoianoglo. Gonța a fost propus drept moderator de către staff-ul lui Alexandr Stoianoglo. 

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.