Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, 100 de zile, ucigaș tăcut și alerta lui Tusk. Trump îl avertizează pe Putin

/EXCLUSIV/ A renunțat la ideea de a deveni polițist, dar l-a jucat într-un film american: Povestea de succes a lui Iacov Gribinenco

missing
19 august 2024, ora 15:47

Are doar 31 de ani, dar a acumulat deja un bagaj impresionant de experiențe și realizări. Vorbim despre actorul moldovean, Iacov Gribinenco, care a atras atenția recent, pe rețelele de socializare, după ce s-a filmat în rol de polițist într-un film american, „Entropy”.

„Nu mă așteptam să obțin acest rol,” a declarat Iacov, într-un interviu exclusiv pentru TV8. Actorul ne-a povestit cum a ajuns pe platourile de filmare din Cipru, pentru producția americană, dar și despre copilăria sa, primii pași în lumea teatrului, laude, critici, dar și dacă există perspective de dezvoltare a cinematografiei în țara noastră, unde adesea pentru filmări trebuie să investești bani personali.

 

Iacov a ajuns întâmplător polițist în filmul american, datorită fratelui său, care i-a propus să participe la casting. Spune că a fost interesat de idee, dar nu avea mari așteptări:

„În primul rând, aveau nevoie de dubluri pentru rolurile principale. Aveam nevoie să ajung acolo, să văd procesul, să văd totul din interior. Este o experiență grozavă. Rolul de dublură a fost aprobat. Am ajuns pe Cipru, aveam un loc de muncă temporar, predam actorie pentru teatrele locale, în timp ce eram în vacanță. Dar apoi am aflat că nu mă potrivesc pentru rolul principal și m-au luat pentru un rol figurativ. Am fost de acord, era ceva”.

Întâmplător, aproape de Hollywood

Rolul i-a fost atribuit întâmplător, ne-a povestit actorul moldovean:

„Am ajuns la filmări cu o oră mai devreme. Se apropie de mine un make-up și mă întreabă dacă sunt polițist, răspund „da”. Ne-au machiat și au venit băieții care aveau acel rol. Am început să mă descurc, spunând că nu știam. Credeam că sunt în rol figurativ ca polițist. M-am dus la regizor, i-am spus „nu știam, am greșit”. El mi-a spus că nu, că mă potrivesc. Iar băiatul pe care l-a aprobat inițial a devenit reporter în rol figurativ”.

„Parcă aș fi dat din nou admitere la teatru”

„Acolo nimeni nu știa despre realizările mele, că sunt un actor tânăr de categorie superioară, că am fost premiat. Apropo, un actor nu reușește să facă mari progrese atunci când se oprește la laudele sale și crede că oamenii ar trebui să-l trateze altfel. Nu este deloc așa.

Mi s-a explicat totul în mișcare. În ziua în care am fost confirmat, aveau niște întârzieri. Apropo, totul era foarte profesional în ceea ce privește programul. Dacă trebuie să terminăm la ora 2, atunci exact la acea oră se oprește lucrul. Mi s-a explicat ce și cum trebuie să fac, dar nu a existat pregătire. Totul a trecut foarte repede. Rolul nu era complicat, dar dificultatea a fost cu limba. Am interacționat cu colegii și regizorul. Cu unii am găsit rapid un limbaj comun. M-a surprins că am fost tratat foarte bine și cu atenție. La fiecare 5 minute, cremă de protecție solară, apă, scaun, cafea, ceai. Un tratament delicat. La noi (în Moldova) este diferit”.

A renunțat la ideea de a deveni polițist, dar l-a jucat în film

Iacov s-a născut în satul Larga din raionul Anenii Noi, într-o familie iubitoare și intelectuală. Tatăl său, un profesor de șah pasionat de teatru, și mama sa, fostă angajată a SIS-ului, au avut o influență majoră asupra educației și carierei sale. 

În copilărie a fost introvertit. Scena a devenit locul în care s-a simțit confortabil, ca peștele în apă, spune Iacov.

„Pe scenă sunt magician, vrăjitor, stăpânul situației. În familie nu a existat niciodată violență, dar așa ceva s-a întâmplat pe stradă, totul era foarte dur. Băieții se certau, mergeau la discoteci, nu puteam suporta asta. M-a traumatizat. Aveam un loc secret unde colecționam soldățeii și acum îmi învăț fiul mic despre asta. Acest loc era sacru, dar dureros pentru mine”.

Deși inițial a vrut să urmeze pașii mamei sale și să urmeze o carieră în organele de ordine, a realizat rapid că adevărata sa chemare era teatrul.

„Am mers la facultatea de drept, am terminat catedra militară și planificam să intru în organe. Uneori simt că sunt un polițist neîmplinit, dar l-am jucat în film. Am studiat un an și am înțeles că nu era pentru mine. Am renunțat și m-am înscris la teatru”, a mărturisit actorul.

Iacov în copilărie

Primii pași în teatru. „Tata a văzut talent în mine”

„Tatăl meu, așa cum spune Iacov, m-a atras în teatru. Prima mea scenă am jucat-o la 16 ani. Îmi amintesc toate detaliile, chiar și după atâția ani. Tatăl meu a înființat un teatru amator popular. Mereu am fost diferit de alții, de cultura care exista atunci. Pe băieții din anii 2000 îi atrăgea sportul, boxul; eu chiar mă rușinam la început că sunt în teatru. Dar am mers, pentru că tata a văzut un talent în mine.

Îmi amintesc prima dată când am jucat cu teatrul lui Cehov. Atunci am fost imediat îndrăgostit de scenă, în sensul bun. Îmi amintesc toate momentele din acea reprezentație. Eram emoționat, am ieșit pe scenă și nici nu am înțeles de ce spectatorii au început să râdă. „Drogul” pe care l-am primit era ceva de neînlocuit. Atunci am decis să devin actor”.

из архива: Iacov și tatăl său la clubul de șah/2022

„Lumea mea s-a prăbușit”

La doar 19 ani, Iacov a trecut printr-o perioadă dificilă după moartea mamei sale, o pierdere care l-a marcat profund. În ciuda durerii, după o scurtă perioadă, Iacov a decis să își urmeze visul de a deveni actor, studiind la Universitatea Slavonă din Chișinău. Cu ajutorul mentorului său, Yuri Arkadievici Kharmeilin, Iacov a găsit în teatru un refugiu.

„Eram afectat, tensionat. Yuri Arkadievici Kharmeilin a început să vorbească pur și simplu cu mine, să mă întrebe despre viața mea, să discute despre ce mă doare, ce mă bucură. Și m-am relaxat, după un timp am întrebat când va fi audiția. El era psiholog și m-a destins. Atunci am crezut că, cu cât sunt mai zgomotos, cu atât sunt mai interesant. Am început să arunc scaune în diferite direcții, să citesc Esenin, și el m-a oprit și a spus: „Cel mai important e să nu strici scaunul”.  De la el venea căldură și m-am deschis. Mi-a spus că mă acceptă anticipat. A fost cea mai fericită veste pe care am primit-o atunci, o zi fericită”.

După ce a absolvit facultatea de teatru, Iacov nu numai că apare în diverse episoade de film, dar predă actorie și dicție.

„Primul meu rol principal l-am jucat în 2013, iar oficial lucrez din 2016. Yuri Arkadievici mi-a propus să joc rolul principal. Se sfătuia cu mine ca și cu un prieten. Pentru mine totul era nou, nu înțelegeam tehnica și nici experiență nu aveam. M-a hrănit ca pe un copil mic. Îmi explica totul pas cu pas. Și atunci a început munca intensă, am jucat absolut peste tot. Dar, ca să nu mă consider prea important, în spectacolele următoare nu m-a menajat, a fost sever. Acum repet tot ce făcea el ca profesor”.

Bassarab Kino și provocările unui actor în Moldova

Pe lângă cariera sa de actor, Iacov este și fondatorul Bassarab Kino, un studio de producție axat pe realizarea de filme și seriale. 

„Nimeni nu mă lua în filme. Așa a apărut ideea de a crea Bassarab kino. Este un studio de producție. Facem filme/seriale. Acum colaborăm cu BizSamurai. În sfârșit am găsit un producător, pentru că eu nu sunt bun în asta. Ideea a venit în 2019. Am început să mă ocup serios de film în 2018. Am încercat să fiu totul: scenarist, producător și regizor, dar nu este atât de simplu cum credeam. Nu poți să te ocupi de toate deodată, dar m-a determinat să fac asta faptul că nimeni nu mă lua în filme. Nu treceam de castinguri”.

Unul dintre proiectele de suflet ale lui Iacov este „Stepa and Massachusetts,” un film care se află în stadiu de dezvoltare și pe care actorul speră să-l finalizeze în ciuda dificultăților financiare.

„Am filmat pe cheltuiala noastră și am investit banii noștri personali – în trei. Am participat cu proiecții, am câștigat premii, dar când a început războiul ne-am găsit în fața unei situații dificile. Știam că nu putem rezista așa mult timp. Nu îmi este rușine să arăt filmul nostru. Acum, filmele autohtone încep să fie tot mai prezente și cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Vrem să insuflăm publicului moldovean dragostea pentru ceea ce facem noi, pentru filmele noastre. Acum negociem cu teatrele. Ni se explică nu din punct de vedere politic, ci din punct de vedere comercial, dacă va veni cineva la un film predominant în limba rusă... Dar vom reuși să ne atingem scopul”.

Iacov, scenă de film

Cum l-a marcat filmul american

Rolul din „Entropy” nu este doar o simplă realizare profesională pentru Iacov, ci și o experiență ce i-a deschis ochii asupra diferențelor de abordare dintre cinematografia occidentală și cea din Moldova. 

„ - Cât ați fost plătit pentru rolul de polițist în filmul american? - Suma este confidențială. Am niște limite și nu am dreptul să divulg nici măcar detalii despre film. Totul este foarte strict. Dar dacă aș fi primit așa în Moldova în cinematografie și asta ar fi fost frecvent, aș fi fost foarte fericit. Din păcate, în Moldova, actoria nu este despre câștiguri.

Sunt nevoit să lucrez la cinci locuri. Asta este durerea mea și a tuturor (din profesie). Ca pedagog nu ești asigurat, pentru că nu poți întreține o familie. Și când ajungi într-un loc unde ești apreciat pentru profesionalismul tău, ești util și iubit, iar asta se reflectă și financiar, desigur că vrei imediat să pleci, să renunți la tot și să pleci”.

Chiar dacă experiența din Cipru i-a arătat ce înseamnă să fii respectat și bine remunerat pentru munca ta, Iacov rămâne atașat de țara sa natală.

„Dar iubești țara ta, poate ăsta este adevăratul patriotism. Chiar și atunci când în țara ta nu ești iubit, chiar și când ești presat din toate părțile, tu tot iubești și vrei să rămâi, pentru că acolo sunt copiii pe care îi înveți. Asta este adevărata iubire de patrie, nu toate acele slogane politice”, a spus Iacov, care spune că nu plănuiește să se mute în altă țară.

În ciuda succesului său, Iacov recunoaște că drumul unui actor nu este ușor, fiind adesea presărat cu critici dure și comentarii răutăcioase. „Mă doare să văd cât de repede oamenii încearcă să îți minimizeze realizările. Dar trebuie să accepți critica, altfel nu vei putea crește”, a concluzionat el.

Mai multe din culisele vieții de actor, dar și ale lucruri curioase despre Iacov Gribinenco, află din interviul integral realizat de jurnalista TV8, Nadejda Voloșinovici.

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și condiția esențială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1063: Pace justă, jumătate de zi și condiția esențială a Kremlinului. Trump: „Putin distruge Rusia”
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
Nu există cetățeni moldoveni victime ale incendiului din stațiunea turcă de schi. Mesajele transmise de președintă și MAE
Nu există cetățeni moldoveni victime ale incendiului din stațiunea turcă de schi. Mesajele transmise de președintă și MAE
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
/VIDEO/ Dezvăluiri în premieră! Corneliu Botgros și soția Angela, la TV8: Prima întâlnire, cererea în căsătorie și sfatul Lidiei Botezatu
/VIDEO/ Dezvăluiri în premieră! Corneliu Botgros și soția Angela, la TV8: Prima întâlnire, cererea în căsătorie și sfatul Lidiei Botezatu

Lumină destulă pe malul drept, provocări pe cel stâng: Raportul Celulei de criză pentru 22 ianuarie 2025

missing
22 ianuarie 2025, ora 15:45

Nu se așteaptă deconectări la energia electrică pentru 23 ianuarie. Energocom anunță că a rezervat integral capacitatea comercială la hotarul cu România necesară pentru a suplini producția internă cu importuri. Totodată, pentru joi, se prognozează un consum de energie electrică similar celui de astăzi.

Suplimentar la electricitatea generată de centralele de termoficare de la Chișinău și Bălți, și instalațiile de energie regenerabilă, restul necesarului de consum va fi acoperit cu energie din import, în baza contractelor bilaterale și de pe bursă.

Potrivit Celulei de criză a Guvernului, pentru 22 ianuarie, consumul de energie electrică pentru malul drept al râului Nistru va fi acoperit integral. De asemenea, se anticipează un consum mai mic cu circa 1,5% decât ieri, 21 ianuarie. Sursele de energie utilizate au fost următoarele:

Vârful de consum al energiei electrice a fost înregistrat între orele 17:00 și 20:00, atingând un maxim de 908 MW. Consumatorii sunt îndemnați să economisească electricitatea în orele de vârf 07:00-11:00 și 18:00-23:00, pentru a avea facturi mai mici și pentru a asigura stabilitatea sistemului electroenergetic.

Referitor la regiunea transnistreană, continuă întreruperile programate de energie electrică, cu durata de 5 ore, o singură dată pe zi. Pe malul stâng al Nistrului, la 21 ianuarie, consumul de energie electrică a constituit 4.205.000 kWh, sursele de acoperire fiind centrala de la Cuciurgan, hidrocentrala de la Dubăsari și fluxul tehnologic.

TV8.md amintește că pe 28 decembrie, Gazprom a anunțat oficial că lasă stânga Nistrului fără gaze din 1 ianuarie 2025, ora 07:00. Într-un comunicat, gigantul rus a invocat pretinsa datorie a Moldovagaz drept motiv pentru care nu va livra niciun metru cub de gaz în regiunea transnistreană. Restanțele pe care le pretinde Rusia sunt de 709 milioane de dolari, asta în timp ce un audit internațional a constatat că suma pe care o datorăm Gazpromului este de 8,6 milioane de dolari, adică de aproape 80 de ori mai mică. 

Premierul Dorin Recean a condamnat decizia Gazpromului și a dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să gestioneze orice situație generată de acțiunile Rusiei. De asemenea, Executivul nu exclude recurgerea la arbitraj internațional pentru a solicita despăgubiri, subliniind că deciziile Kremlinului afectează siguranța cetățenilor și provoacă pierderi economice. 

/VIDEO/ „Soluții speculative”: Reacția Chișinăului la schema vehiculată în presa rusă, privind livrarea gazului către Tiraspol
Primii pași concreți ai Rusiei? Schema cu o firmă din Cipru prin care Gazpromul ar putea livra gaz Tiraspolului

Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman

/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Planul decuplării Tiraspolului de la gazul Rusiei. Recean explică vizita permisă lui Krasnoselski
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Verde-n ochi: Noul raid energetic al Rusiei în Moldova. Grinch de la Moscova și-a făcut treaba
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
/VIDEO/ Soluție sau capcană financiară? Ce se ascunde în spatele propunerii lui Șor pentru criza din stânga Nistrului
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
„Strategie clară de destabilizare”: Interesele din umbra declarațiilor alarmante ale lui Patrușev despre Moldova
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată
Maia Sandu vrea scuze și despăgubiri: Replica femeii care i-a acuzat bunicul și rezultatul primei ședințe de judecată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.