Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 963: Moscova anunță că a respins un atac ucrainean. Gazprom, contract gigant cu Serbia

INVL Family Office: cum să gestionezi capitalul și să planifici viitorul cu beneficii maxime /P/

missing
09 septembrie 2024, ora 11:22

Invalda INVL, fondată în 1991, reprezintă un grup de companii de administrare a investițiilor din Lituania. Folosind diverse strategii, grupul de companii Invalda INVL administrează active și investiții proprii.

Am discutat cu Vytautas Plunksnis, șeful diviziei de private equity și membru al consiliului de administrație al INVL Asset Management, precum și președintele Consiliului de Supraveghere al maib, despre perspectivele și avantajele biroului familial INVL Family Office.

“În 2018, în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Horizon Capital, am investit în cea mai mare bancă din Moldova - maib. Din 2016, observ cum Moldova devine tot mai bună și mai frumoasă. Uneori, trăind în țară, este mai dificil să observi schimbările decât atunci când vii o dată la două luni.”

Ce servicii de investiții oferă INVL Family Office?

Biroul familial este o echipă de profesioniști din diverse domenii, a căror sarcină principală este să ajute la gestionarea activelor financiare și de investiții, precum și cu planificarea succesiunii. Este important nu doar să păstrezi și să multiplici capitalul, ci și să îl transmiți generațiilor viitoare, deoarece se întâmplă ca a doua generație să risipească sau să piardă întreaga avere. Scopul principal al biroului familial este să înțeleagă cum își vede fiecare client bunăstarea și să ajute la elaborarea unei strategii și a unui plan de acțiune, luând în considerare aspectele individuale.

Răspunzând la întrebarea dumneavoastră, prima sarcină este elaborarea unei strategii de gestionare a activelor financiare și de investiții. Scopul nu sunt doar activele financiare, deoarece persoanele bogate de obicei dețin active semnificative în imobiliare, care, deși nu sunt instrumente financiare, generează venituri și trebuie luate în considerare în portofoliul general.

Un alt aspect important este cel legat de impozite și problemele juridice. Persoanele cu avere considerabilă au de obicei o structură complexă de active, și fiecare situație necesită o abordare individuală. În cadrul biroului familial se creează un raport consolidat al tuturor activelor clientului sau familiei, și se organizează gestionarea acestor active, inclusiv interacțiunea cu managerii de investiții și alți furnizori de servicii.

Acest lucru nu înseamnă că biroul familial preia gestionarea absolut tuturor activelor. Dacă un client ne-a încredințat o parte din activele sale, noi gestionăm acel portofoliu, selectând soluții investiționale potrivite. De asemenea, colaborăm cu bănci și parteneri din străinătate, dacă clientul dorește să păstreze o parte din active în afara țării. Dacă clientul primește o ofertă de investiții din partea unor terți, îl ajutăm să o analizeze și să determine dacă este oportună. În cele din urmă, unul dintre aspectele finale ale muncii noastre este organizarea de „club deals”, când mai multe persoane bogate se unesc pentru a participa într-un proiect investițional interesant, dar nepublic.

Câte active sunt gestionate de INVL Family Office în Lituania?

Suma depășește 800 de milioane de euro. Cuvântul englezesc care descrie cel mai bine această activitate este „supervision”. Acesta diferă de administrare, unde ai control complet asupra deciziilor. „Supervision” implică faptul că supraveghezi activele, dar nu ai mandatul de a lua toate deciziile. Adevărul este că persoanele foarte bogate doresc să fie consultate și să li se ceară opinia înainte de a se lua decizii importante. În engleză, acest concept se numește „Assets Under Supervision”.

Ce rol joacă biroul familial INVL în planificarea succesiunii afacerilor de familie?

Consider că aceasta este una dintre cele mai importante servicii pe care le oferim familiilor care apelează la noi. Le ajutăm să creeze un sistem de gestionare a activelor familiale. Aceasta este o muncă complexă și delicată, deoarece implică o interacțiune strânsă cu familia și discutarea tuturor aspectelor legate de viața acesteia. În cadrul acestui proces, creăm un document pe care îl numim „constituția familiei”.

Această „constituție” include definirea conceptului de familie: cine face parte din familie — soț, soție, copii, părinți etc. De asemenea, se stabilește ce este necesar pentru a avea drept de vot sau participare la luarea deciziilor. De exemplu, pentru copii, acest lucru ar putea însemna absolvirea cu succes a unei universități de prestigiu, cu rezultate excelente. În caz contrar, dacă cineva nu face nimic, va primi doar o sumă mică lunar, iar altcineva va lua deciziile în locul lui.

Așa cum în afaceri există adunări ale acționarilor, în familie organizăm reuniuni informale de familie, unde se discută planuri și se prezintă rapoarte pentru a asigura transparența și pentru ca fiecare membru cu drepturi să poată vedea ce active deține familia. De asemenea, evaluăm valoarea activelor, inclusiv afaceri private, pentru a include în „constituție” aspectele legate de moștenire, principiile de distribuire a averii și cine va primi ce parte sau se va crea o structură care va fi gestionată de întreaga familie.

Este esențial să luăm în considerare aspectele legate de deces, pentru ca averea să fie transferată succesorilor în mod fluid, evitând impozite mari și alte probleme. Adesea, când o persoană bogată moare, membrii familiei pot să nu fie la curent cu locația activelor sau cu modul în care acestea sunt gestionate, mai ales dacă acea persoană era bărbatul care a acumulat averea. În astfel de cazuri, pot apărea probleme serioase, în special dacă decesul este neașteptat, cum ar fi în urma unui accident. De aceea, este important să prevedem din timp toate scenariile posibile pentru a evita conflictele sau pierderea activelor.

O altă parte importantă a muncii noastre este educația. În familiile în care nivelurile de cunoștințe ale membrilor pot varia mult, este important ca toți să înțeleagă cum să gestioneze corect banii. Un membru poate să se ocupe de afaceri, în timp ce altul poate fi implicat în filantropie. Acordăm o mare atenție educației copiilor, pentru ca aceștia să înțeleagă că este mai bine să investească banii decât să-i cheltuiască pe lux.

În plus, avem o inițiativă numită „Clubul Femeilor”, unde se adună soțiile, fiicele și uneori nepoatele persoanelor înstărite sau antreprenoare de succes. Acesta este un loc unde pot discuta diverse subiecte, împărtăși experiențe și primi cunoștințe de la lectori invitați. În acest club, pot pune întrebări fără teamă și pot primi sfaturi valoroase.

Cum ajută biroul familial INVL clienții să analizeze produsele și serviciile financiare oferite de terți?

Când un client al biroului familial primește o propunere de a investi într-un proiect sau solicită sfaturi privind investițiile într-o anumită țară, sarcina noastră este să oferim o opinie competentă. Analizăm toate opțiunile posibile, ținând cont de întregul portofoliu al clientului. Deoarece avem adesea mai multă experiență și cunoștințe în astfel de chestiuni, putem sugera cele mai potrivite soluții. Desigur, clientul are întotdeauna dreptul de a lua propria decizie, iar acest lucru este în totalitate alegerea sa, însă rolul nostru este să oferim sfaturi profesionale, bazate pe analiza situației. Scopul nostru este să ajutăm clientul să ia cea mai bună decizie, având în vedere activele sale actuale și obiectivele financiare pe termen lung.

Ce strategii de investiții oferă INVL Family Office clienților săi?

Oferim un ciclu complet de servicii: fie gestionăm activele direct, fie selectăm cele mai bune soluții pentru fiecare categorie de active. În ceea ce privește dorințele clienților noștri, un client tipic, de obicei, și-a câștigat banii din afaceri. Deși unii continuă să caute randamente ridicate, majoritatea se concentrează pe păstrarea și multiplicarea capitalului, deoarece deja se implică în operațiuni riscante în propriile afaceri, unde riscurile mari se combină cu venituri mari.

Când vorbim despre acele 800 de milioane de euro aflate sub supravegherea noastră, activele a căror gestionare ne-a fost încredințată sunt cel mai adesea investite în obligațiuni sau instrumente cu un nivel scăzut de risc. Aceasta se datorează faptului că clienții noștri deja își asumă sau se confruntă cu riscuri în alte aspecte ale vieții și afacerilor lor. De aceea, preferă ca o parte din activele lor să fie investite în instrumente mai stabile și mai sigure.

Biroul familial INVL nu operează doar în Lituania, ci are acum și filiale în Letonia și Estonia. Povestiți mai detaliat despre această extindere.

Invalda INVL este un pionier în domeniul investițiilor directe în țările baltice. Mai puțin cunoscut în regiune este faptul că grupul nu doar gestionează fonduri de investiții alternative și alte tipuri de investiții, dar oferă și servicii de birou familial.

Din 2015, am activat exclusiv în Lituania și am devenit unul dintre cele mai de succes birouri familiale din țară. În ianuarie acestui an, compania INVL Financial Advisors a deschis o filială în Letonia pentru a oferi servicii de investiții. Am obținut astfel oportunitatea de a oferi familiilor bogate soluții de investiții excepționale, menite să le ajute să atingă și să mențină libertatea financiară pe parcursul mai multor generații.

În iulie acestui an, INVL Family Office și-a extins activitatea și în Estonia, începând să ofere servicii de investiții acolo. Deoarece cererea pentru servicii de birou familial de calitate în rândul persoanelor bogate din Estonia crește cu fiecare an, ne propunem să satisfacem această cerere și să introducem pe piață biroul familial INVL. Obiectivul nostru este să împărtășim clienților din Estonia experiența și cunoștințele noastre acumulate de-a lungul anilor despre soluții de investiții unice, care creează bogăție financiară pe termen lung.

Și care este avantajul lucrului cu INVL Family Office comparativ cu alte companii financiare locale?

Unul dintre avantajele noastre este echipa mare și experimentată. Nu ne limităm doar la furnizarea propriilor servicii; o parte semnificativă a ofertelor noastre provine de la furnizori externi. Prioritatea principală a unui Family Office este dorința clientului. Dacă clientul dorește să îl ajutăm să interacționeze cu alți furnizori de servicii, organizăm acest lucru și considerăm că aceasta este o practică corectă. Avem posibilitatea de a oferi o gamă largă de servicii. Dispunem de competențe variate în cadrul echipei, ceea ce ne permite să concurăm mai bine. În același timp, există clienți care preferă modelul single-family office, unde echipa se ocupă exclusiv de bunurile unei singure familii. Avantajul acestui model este atenția de 100%, dar acest lucru este adesea destul de costisitor. Pentru a deveni clientul nostru, familia trebuie să dețină bunuri în valoare de cel puțin 2 milioane de euro. Cu toate acestea, dacă aveți doar 2 milioane, este puțin probabil să vă permiteți să angajați o întreagă echipă care să administreze aceste active. În acest caz, un multifamily office, cum este al nostru, oferă o soluție mai eficientă și economică.

https://invaldainvl.md/ro/

 /P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.

/VIDEO/ Pericolul a trecut? Retrospectiva celor șase episoade de viol al fetei care a născut la 11 ani
/VIDEO/ Pericolul a trecut? Retrospectiva celor șase episoade de viol al fetei care a născut la 11 ani
/PROMO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/PROMO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
A vrut să facă business cu mâncare pentru animale? Cum a fost reținut un șofer în timp ce încerca să treacă vama
A vrut să facă business cu mâncare pentru animale? Cum a fost reținut un șofer în timp ce încerca să treacă vama
/PROMO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
/PROMO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
/VIDEO/ Călin Vieru a devenit tătic pentru a patra oară. Pe cine a adus pe lume cea de-a doua soție, Gabriela
/VIDEO/ Călin Vieru a devenit tătic pentru a patra oară. Pe cine a adus pe lume cea de-a doua soție, Gabriela

SoperCoders, un proiect naţional de educație digitală. Cum te poți simți sigur în online și protejat de violența digitală /P/

missing
12 octombrie 2024, ora 23:00

Ne aflăm la atelierul de instruire a profesorilor din 70 de școli din toată Moldova, organizat în cadrul programului SuperCoders, o inițiativă care susține educația digitală pentru adolescenți. În premieră, anul acesta, proiectul se adresează și părinților, informându-i despre siguranța online și prevenirea violenței digitale. Proiectul este organizat de Fundaţia Orange în parteneriat cu Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Populație Moldova, realizat de TEKEDU.

"SoperCoders este un proiect naţional de educație digitală pe care Orange Moldova îl desfășoară începând cu 2016 și la care participat deja mai bine zeci de mii de copilași din țara noastră pentru a fi instruiți în couding, în artele programări" spune directorul general Orange Moldova, Olga Surugiu.

"Sunt încântată că Fondul ONU pentru Populație va susține și răspândi cunostințele despre ceea ce se numeste Protecția corpului în mediul online Vedeți și simbolul pe care îl am la piept, care spune că, corpul meu este al meu", ne-a declarat reprezentata de țară a Fondului ONU pentru Populație, Karina Nerseyan.

În total 140 de profesori din toată țara sunt instruiți în subiecte importante precum siguranța online și inteligența artificială. lată ce ne-au spus câțiva participanți despre program.

"Societatea la moment este în schimbare și ca să tinem pasul cu modernizarea care are loc trebuie și noi se ne modernizăm. Și copiii să-i modernizăm ca să le dezvoltăm competenţe absolut necesare pentru a le proteja viaţa și securitatea online", ne-a povestit profesorul de Geografie și Informatică, Constantin Matveev.

"Pentru elevi noile cunoștințe vor avea un impact pozitiv. Lor le place tot ce ţine de tehnologii și le place să ușureze realizarea sarcinilor. Cei care vor absoarbe cunoștințele o să le fie ușor pentru vitor. Ïi pregătim pentru profesile vitorului și pentru un vitor mai dezvoltat", ne-a mai adăugat profesoară de matematică și informatică, Natalia Popa.

#SuperCoders este implementat de Fundaţia Orange din 2016 iar la cea de-a opta ediție a programului este așteptat un număr record de 2800 de persoane: de această dată, elevilor de 12 - 14 ani li se vor alătura în bănci și părinții, pentru a învăța despre un internet mai sigur pentru adolescenti.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Verde-n ochi: Apostoli ai minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/PROMO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/PROMO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/PROMO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
/PROMO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.