Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1068: Cum ar putea Trump pune capăt războiului? Incendiu la rafinăria de petrol Riazan

Pentru al doilea an consecutiv, Euromoney a desemnat maib „lider de piață” în toate segmentele cheie /P/

missing
10 ianuarie 2024, ora 16:36

Maib este încântată să anunțe că a fost premiată cu trei distincții de „market leader” (lider de piață) de către Euromoney, o prestigioasă publicație financiară globală. Premiile recunosc maib ca un performer remarcabil în următoarele categorii: 

Responsabilitate Socială Corporativă (RSC)

Euromoney a apreciat inițiativele maib în domeniul responsabilității sociale corporative, subliniind angajamentul băncii față de practicile sustenabile și implicarea socială în comunitate. Maib a inițiat și susținut numeroase proiecte în acest an, având un impact pozitiv asupra mediului și comunității în care banca își desfășoară activitatea. Împreună cu organizația non-guvernamentală „Hai Moldova", banca a desfășurat unul dintre cele mai semnificative proiecte de RSC din domeniul protejării mediului și anume "pădurea maib", angajații maib plantând peste 8 600 de copaci pe o suprafață cu risc sporit de alunecări de teren. De asemenea, maib a susținut echipa națională a țării la Eurovision 2023, promovând astfel cultura națională și artiștii locali în străinătate. 

Corporate Banking

Premiul de lider de piață în Corporate Banking evidențiază excelența maib în furnizarea de soluții financiare și servicii personalizate pentru clienții corporativi. În 2023, maib a semnat contracte majore cu clienți cheie, precum rețeaua de supermarketuri Linella, care a demarat construcția unui nou centru logistic cu sprijinul financiar al maib. Mai mult, cu atragerea USBA drept client corporativ, maib a contribuit la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din Republica Moldova, susținând construcția unui parc fotovoltaic (cu o capacitate de 7MW) în sudul țării. 

Soluții digitale

Maib a fost premiată pentru utilizarea inovatoare a tehnologiei și platformelor digitale prietenoase pentru utilizatori, poziționând compania ca lider în domeniul bancar digital. Punctul central al transformării digitale în maib este aplicația bancară maibank, care a fost dezvoltată considerabil în 2023. Printre acestea menționăm lansarea procesului complet digital de deschidere a contului, care permite oricărui cetățean moldovean cu buletin de identitate să deschidă un cont la maib fără a vizita o sucursală. Mai mult, interfața aplicației a fost modificată recent, devenind mult mai prietenoasă pentru utilizator și mai intuitivă. 

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Echipa maib este onorată să primească aceste premii prestigioase de la Euromoney, care confirmă dedicarea noastră față de bankingul responsabil, excelența corporativă și inovația digitală. Rămânem angajați să aducem valoare clienților noștri prin o gamă diversă de servicii. Aș dori să mulțumesc personal echipei maib, datorită eforturilor echipei reușind să atingem realizări atât de remarcabile.

Despre Euromoney

Publicația Euromoney a fost lansată în 1969 pentru a reflecta evoluția piețelor internaționale de capital transfrontaliere. Euromarket, care a inspirat numele revistei, este predecesoarea piețelor de capital globale principale de astăzi. În prezent, Euromoney este revista principală a lumii financiare internaționale, a instituțiilor și participanților săi, și asta pe parcursul a peste 50 de ani.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 33,8% din depozite și 38,2% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului trei al anului 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 3.1% și este bine capitalizată, cu un CAR de 23% la 30 septembrie 2023. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați, cu peste 2400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1067: Moldova e avertizată de Rusia, iar Zelenski propune ajutor Tiraspolului și îl alertează pe Trump
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1067: Moldova e avertizată de Rusia, iar Zelenski propune ajutor Tiraspolului și îl alertează pe Trump

/VIDEO/ METRO Moldova a lansat campania de comunicare „Vis de Antreprenor” - vocea antreprenorilor din HoReCa /P/

missing
24 ianuarie 2025, ora 09:00

METRO Moldova a lansat campania „Vis de Antreprenor”, o inițiativă care susține antreprenorii din industria HoReCa, oferindu-le oportunitatea de a-și împărtăși poveștile de succes. Proiectul este un pas important în crearea unei comunități unite, bazate pe sprijin reciproc și pe promovarea valorilor locale.

Campania „Vis de Antreprenor” pune în valoare poveștile inspiraționale ale celor care transformă visele în afaceri de succes. Printr-o abordare integrată, aceste povești sunt promovate pe platforma metro.md/vis-de-antreprenor și prin diverse canale de comunicare, precum rețelele sociale, difuzarea pe TV și radio, panouri publicitare și alte medii digitale. Astfel, inițiativa contribuie la creșterea vizibilității afacerilor și le sprijină în consolidarea poziției lor pe piață.

Obiectivul principal al campaniei este de a sprijini dezvoltarea sectorului HoReCa și de a contribui la consolidarea unei imagini puternice pe piață. Totodată, campania își propune să susțină antreprenoriatul local și să promoveze cultura gastronomică și obiceiurile de consum, încurajând oamenii să aprecieze produsele și afacerile locale.

Această platformă de comunicare devine un loc unde experiențele, provocările și reușitele sunt împărtășite cu alți profesioniști din industrie, inspirând noi generații de antreprenori.

Oportunități pentru afacerile din HoReCa

Campania este completată de inițiative care sprijină direct restaurantele și afacerile din domeniu. Antreprenorii beneficiază de acces la produse premium, consultanță personalizată și servicii de livrare eficiente, menite să asigure funcționarea optimă a afacerilor.

De asemenea, programul de fidelitate dedicat HoReCa oferă reduceri și oferte exclusive, răsplătind astfel loialitatea și încurajând dezvoltarea sustenabilă a afacerilor.

Cum te poți alătura?

Dacă ești antreprenor din domeniul HoReCa și vrei să-ți faci cunoscută povestea, poți completa formularul de înscriere disponibil pe www.metro.md/vis-de-antreprenor.

Totul începe cu un vis, iar ceea ce urmează depinde de tine.

Despre METRO Moldova, parte a grupului METRO

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare, dedicate clienților din industria HoReCa și a revânzătorilor. La nivel global, METRO servește peste 17 milioane de clienți, care pot alege din mixul de canale de vânzare (magazin, livrare, comerț online).

METRO susține creșterea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul en-gros și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon al afacerii METRO, compania fiind apreciată de către Indicele Sustenabilității Dow Jones, FTSE4Good, MSCI și CDP.

METRO operează în peste 30 de țări, rețeaua de magazine numărând un total de 624 de magazine în 21 de țări, dintre care 524 oferă servicii de livrare în afara magazinului și 89 de locații fiind depozite dedicate. În 12 țări, METRO desfășoară doar activitatea de livrare prin companiile sale de distribuție alimentară (Food Service Distribution).

În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având peste 600 de angajați, trei magazine și peste 20.000 de articole în fiecare magazin.

Pentru mai multe informații, vizitați www.metro.md.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman

/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.