Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1019: Premieră pe front, dezvăluirea lui Zelenski și ajutor nou din SUA! Trump cere un armistițiu imediat

Revoltă în Italia! O fată de 13 ani, violată de un grup de egipteni. Cazul alimentează discursul extremist contra migranților

missing
11 februarie 2024, ora 19:00

Un nou caz de viol în grup în care victimă a fost o fată de 13 ani revoltă Italia. Fapta, care ar fi avut loc chiar în faţa prietenului ei într-un parc public din oraşul sicilian Catania, este cea mai recentă dintr-o serie de atacuri sexuale şocante. Suspecții sunt migranţi egipteni, iar agresiunea vine să alimenteze discursul extremist în sensul blocării intrării imigranților în țară, scrie CNN, citat de digi24.ro.

În vara anului trecut, Italia a mai fost zguduită de două violuri în grup. Într-unul, un grup de şapte adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani sunt în prezent judecaţi pentru că ar fi violat o fată de 19 ani în Palermo, în luna august.

În cel de-al doilea, nouă tineri au fost arestaţi şi acuzaţi că ar fi violat două verişoare de 10 şi 12 ani în apropiere de Napoli şi că au transmis atacul în direct pe reţelele sociale. Şi aceştia vor fi judecaţi. 

Presupusul viol în grup de luna trecută din Catania a devenit nu numai un simbol al violenţei împotriva femeilor din ţară, ci şi o cauză politică pentru guvernul italian ultraconservator. Cei şapte presupuşi făptaşi erau toţi migranţi egipteni, trei dintre ei având vârsta sub 18 ani, a confirmat poliţia din Catania pentru CNN. 

Avocaţii a trei dintre ei au declarat pentru CNN că clienţii lor au negat implicarea în agresiunea propriu-zisă, în timp ce ceilalţi nu au vrut să comenteze deoarece clienţii lor sunt minori. 

Tinerii au intrat în Italia cu barca în 2021 şi 2022 ca minori neînsoţiţi, potrivit poliţiei din Catania. Vicepremierul italian Matteo Salvini, una dintre cele mai vocale figuri de extremă-dreapta din ţară, a declarat că nu ar fi trebuit să li se permită să rămână în ţară. Între timp, în timpul unei vizite în Catania, prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni şi-a exprimat solidaritatea cu presupusa victimă a violului şi cu familia acesteia. „Statul va fi acolo, iar statul va garanta că se va face dreptate”, a promis ea.

Însă modul în care sunt tratate cazurile cu suspecţi italieni şi cele cu suspecţi egipteni atrage deja atenţia. Băieţii acuzaţi de violarea femeii de 19 ani din Palermo vor avea proceduri accelerate, au declarat avocaţii lor pentru CNN, ceea ce înseamnă că vor fi procese ţinute cu uşile închise. 

Pentru suspecţii egipteni au fost numiţi avocaţi din oficiu şi nu au pledat încă, dar procurorul de caz a depus deja acuzaţii suplimentare legate de imigraţia ilegală, a declarat pentru CNN Alessandro Fidone, avocatul desemnat de instanţă care îi reprezintă pe doi dintre suspecţi.

 Cei care au depăşit acum vârsta de 18 ani şi, prin urmare, nu sunt catalogaţi drept minori neînsoţiţi, nu mai au dreptul de a rămâne în ţară, deoarece egiptenii nu se califică pentru azil în Italia. Ministerul italian de Interne a cerut o analiză amănunţită a tuturor centrelor care găzduiesc minori neînsoţiţi pentru a vedea dacă există cazuri similare.

În 2023, mai mulți miliardari ruși au vizitat R. Moldova. Călătoriile private, ținute în mare secret, au avut un singur scop - obținerea cetățeniei moldovenești.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1019: Premieră pe front, dezvăluirea lui Zelenski și ajutor nou din SUA! Trump cere un armistițiu imediat
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1019: Premieră pe front, dezvăluirea lui Zelenski și ajutor nou din SUA! Trump cere un armistițiu imediat
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
Atenție, șoferi! Ceață densă pe drumurile din țară
Atenție, șoferi! Ceață densă pe drumurile din țară
/VIDEO/ Secretul banilor: O nouă emisiune de obligațiuni de stat. Explicațiile secretarului de stat la Ministerul Finanțelor, Ion Gumene
/VIDEO/ Secretul banilor: O nouă emisiune de obligațiuni de stat. Explicațiile secretarului de stat la Ministerul Finanțelor, Ion Gumene
/VIDEO/ Ucraina, cumpărată de Occident: Cum sunt reciclate falsurile despre vânzarea terenurilor către străini
/VIDEO/ Ucraina, cumpărată de Occident: Cum sunt reciclate falsurile despre vânzarea terenurilor către străini

/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc

missing
08 decembrie 2024, ora 23:09

Anul trecut, R. Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși am găsit persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Printre beneficiarii schemei am identificat și un businessman rus care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.

18 aprilie 2023

 Pe Aeroportul Internațional Chișinău aterizează un avion privat. Pasager la bord multimiliardarul rus Serghei Lomakin. Businessmanul se află în lista de sancțiuni a Ucrainei în contextul războiului de agresiune al Rusiei. Vizita în Moldova are un singur scop - să depună dosarul pentru obținerea cetățeniei moldovenești, sub pretextul fals că mama sa ar fi din Republica Moldova. S-a deplasat la Centrul multifuncțional din sectorul Râșcani al Agenției Servicii Publice, a depus dosarul cu acte și peste 5 ore și-a luat din nou zborul.

Originile moldovenești ale multimiliardarului rus sunt o ficțiune, bazată pe acte rusești false și documente moldovenești manipulate. Potrivit dosarului depus la ASP, mama businessmanului rus s-ar fi născut în 1949, în satul Prodănești din raionul Florești.

 În încercarea de a da de urmele femeii am mers în sat. L-am cutreerat, dar nu am găsit rudele Valentinei Zadorojnîi, presupusa mama a multimiliardarului. Răspunsurile le-am găsit în cimitirul din localitate. Am mers acolo să căutăm mormintele presupușilor bunici ai lui Lomakin Petru și Nina Zadorojnîi.

Am găsit câteva morminte ale unor persoane care au purtat același nume - Zadorojnîi, dar nu am dat de mormintele pe care le căutam. Când eram gata să ne dăm bătuți, am întâlnit doi săteni, prieteni ai familiei Zadorojnîi. Femeia s-a oferit să ne arate mormintele.

„Nina Zadorojnaia și Zadorojnîi Petru. Aceștia sunt părinții lor. Aceasta este  fiica lor mai mare, Maria Temercan. Acolo e strănepotul lor. S-a înecat băiatul când avea 5 ani. Acolo e soțul nepoatei. Aici e toată familia lor”, ne-a povestit femeia.

Un bebeluș decedat în 1949 - mama miliardarului Lomakin

Întrebată despre Valentina, fiica familiei Zadorojnîi, care s-ar fi căsătorit în Rusia și ar avea un fiu miliardar, femeia a rămas surprinsă. Nu știe nicio fată Valentina în această familie.

„Eu îi cunosc pe toți copiii lor, dar  ei nu trăiesc aici, ci în Spania. Sunt Volodea, Vera, Maria, Tolea și Mișa”,a enumerat femeia.   

Datele obținute mai târziu de Cutia Neagră demonstrează că familia Zadorojnîi a avut totuși o fiică Valentina. Copilul a decedat la 20 de zile de la naștere, pe 25 octombrie 1949. Anume acest bebeluș, potrivit certificatului de naștere rusesc al lui Lomakin, este mama lui. Businessmanul a prezentat autorităților certificatul de naștere moldovenesc al Valentinei Zadorojnîi, nu însă și pe cel de deces. Trucul însă nu a mers. Agenția Servicii Publice a descoperit că actele au fost falsificate după ce le-au confruntat cu informații primite de la Moscova.

Cererea lui Lomakin de acordare a cetățeniei a fost respinsă. Astfel, au pierdut șansa de a obține cetățenie moldovenească și trei dintre cei 5 copii ai lui Lomakin, care au depus actele împreună cu el.

Serghei Lomakin / sursa: baltictimes.com

Fugit în Cipru din cauza unui dosar penal

Serghei Lomakin are 51 de ani și o avere estimată de Forbes la două miliarde de dolari. În octombrie 2022, el a fost inclus în Registrul național de sancțiuni al Ucrainei în baza unui decret semnat de președintele Volodimir Zelenski. Potrivit Centrului neguvernamental „Mirotvoreț” , Lomakin ar avea legături strânse cu regimul de la Kremlin și asigură prin afacerile sale un venit mare la bugetul Rusiei, ceea ce înseamnă că susține financiar războiul împotriva Ucrainei.

Serghei Lomakin este fondatorul mai multor rețele de magazine: „Kopeika”, Modis, Fix Price și „ЦентрОбувь”. Ultima a ajuns în 2014 cea mai mare rețea din Rusia ce vindea încălțăminte. Avea circa 1500 de magazine și aducea profituri de peste 40 de miliarde de ruble.

În pofida succesului,  „ЦентрОбувь” s-a înglodat în datorii după mai multe tranzacții fictive și transferuri a banilor în off-shore. În 2016, Lomakin s-a ales cu dosar penal pentru escrocherie după ce „ЦентрОбувь” a luat credite imense de la bănci și a falimentat. Serghei Lomakin a fugit atunci din Federația Rusă, fiind anunțat în căutare. În 2018, dosarul penal deschis pe numele lui Lomakin a fost clasat, dar acesta nu s-a mai întors în Rusia, stabilindu-se cu traiul în Cipru. 

Potrivit unei investigații Aljazeera, Lomakin este unul dintre posesorii  așa-numitelor „pașapoarte de aur”, cumpărate în cadrul programului cetățenie prin investiții din Cipru. Afaceristul rus a obținut cetățenie în martie 2018. A investit în unul dintre cele mai cotate cluburi de fotbal din Cipru - FC Pafos. La fiecare zi de naștere, clubul își felicită patronul pe rețele sociale.

Echipele de fotbal sunt o slăbiciune a businessmanului. Lomakin mai deține un club în Rusia și altul în Letonia - FC „Riga”. În 2020, autoritățile letone l-au declarat persona non grata și i-au aplicat interdicția de a intra în țară.

Doi ani mai târziu, în 2022, după invazia rusă în Ucraina, Lomakin risca să rămână fără cetățenia cipriotă. Cipru a început să retragă masiv pașapoartele acordate rușilor prin programele de investiții. Riscul de a rămâne fără pașaport european, l-a determinat să caute soluții de alternativă. Acestea l-au adus la Chișinău.

În schimb, afacerile Serghei Lomakin și le-a adăpostit în Kazahstan.  E vorba despre rețeaua „Fix Price” care numără peste 5000 de magazine în 7 state. Anul trecut, compania și-a mutat sediul central în orașul Astana.

Lobanov și-a deschis o firmă la Chișinău

Mihail Lobanov este un alt miliardar rus venit la Chișinău să ceară cetățenie moldovenească pentru el și feciorii săi. Numele lui este asociat cu un important fond european de investiții „Target Global”. Acest fond a fost folosit de oligarhii ruși pentru a-și plasa banii în afaceri în UE. Cel mai cunoscut beneficiar al fondului este oligarhul Roman Abramovici.  

Mihail Lobanov a solicitat cetățenia R. Moldova pe 14 decembrie 2022. A venit personal la Chișinău, pentru a depune dosarul la ASP. Și el a prezentat acte false despre originile sale moldovenești și a primit refuz.

 

Mihail Lobanov a început să-și pregătească terenul pentru afaceri în R. Moldova chiar mai înainte de a solicita cetățenie. În iulie 2022, acesta și-a deschis o companie la Chișinău cu diverse genuri de activitate - comerț, transport și construcții. În dosarul companiei, pe care l-am consultat la ASP, se regăsește o declarație pe proprie răspundere, semnată de Lobanov, în care milionarul rus afirmă că este născut la Chișinău. De înregistrarea firmei s-a ocupat însă administratorul, moldoveanul Igor Barinov. Bărbatul a acționat în baza unei procuri pe care Lobanov a perfectat-o la un notar din Londra.

Mihail Lobanov

Mihail Lobanov are 36 de ani.  A fost școlit în Europa, dar a revenit să muncească în Rusia. S-a ocupat de administrarea fondurilor într-o companie din consorțiul „Alfa Group”, despre care presa a scris că ar fi apropiat de puterea de la Kremlin. Grupul Alfa și fondatorii săi au fost incluși pe listele de sancțiuni în SUA și Uniunea Europeană din cauza războiului din Ucraina.

Mihail Lobanov a activat și în cadrul companiei de stat pentru energie nucleară „Rosatom”. Acolo l-a cunoscut pe Alex Frolov, fiul oligarhului rus Alexandr Frolov, ajuns și el pe lista de sancțiuni a UE.

Conexiuni cu oligarhul Roman Abramovici

În 2015, Lobanov și Frolov junior au creat fondul de investiții „Target Global”. Astăzi, fondul se laudă că gestionează active în valoare de peste 3 miliarde de euro și are birouri în Londra, Berlin, Tel Aviv și Abu Dhabi.

Fondul european creat de Lobanov a fost o verigă importantă folosită de oligarhii ruși pentru a-și investi banii în Europa. O investigație publicată de Forbes a dezvăluit că miliardarul rus Roman Abramovici a investit circa 63 de milioane de dolari în companii europene prin intermediul fondului „Target Global”. Abramovici se află sub sancțiuni în Ucraina, UE și Canada din cauza legăturilor sale strânse cu Vladimir Putin.

Forbes mai scria că, după începutul invaziei în Ucraina, Mihail  Lobanov ar fi vândut acțiunile pe care le avea în „Target Global”. Astăzi, Lobanov administrează un alt fond de investiții - „The Alternative”, cu sediul în Cipru.

În ultimii ani, Mihail Lobanov a depus mai multe eforturi pentru a se distanța de cetățenia rusă și a-și scoate de sub lovitură afacerile. Încă din 2017, Lobanov se lăuda că a făcut un pas corect căutându-și parteneri în străinătate.

„Unul dintre cele mai principale lucruri pe care eu cred că le-am făcut foarte corect în comparație cu alte fonduri, este că noi nu am încercat niciodată să realizăm o expansiune în străinătate cu parteneri ruși. Noi ne-am unit acum în fond 5 parteneri, dintre care 3 sunt absolut străini care nu au nicio legătură cu Rusia, care sunt integrați în mediul străin. Sunt integrați și în sistemul berlinez și în cel din Tel Aviv. În primul rând, nu fiecare fond din Europa se poate lăuda astăzi cu faptul că poate face tranzacții de la 5 la 30 de milioane de euro. Astfel de fonduri sunt puține. Așa tranzacții sunt”, declara Mihail Lobanov în cadrul unui interviu cu 7 ani în urmă.

La momentul în care a încercat să obțină cetățenie moldovenească, Lobanov avea deja câteva pașapoarte în buzunar - al Rusiei și al Kîrgîstanului.

Miliardarul din Kazahstan venit după cetățenie la Chișinău

Miliardarul Kamo Tumasov a venit la Chișinău tocmai din Uzbekistan pentru a sta la coadă pentru cetățenie moldovenească. A depus actele la ASP pe 27 septembrie 2023. La fel ca și ceilalți bogătași ruși a indicat că mama sa e moldoveancă. S-ar fi născut în 1933, în Bălți.

Kamo Tumasov are 61 de ani și este un influent businessman în Uzbekistan, dar și în alte state din Asia Centrală. În declarația pe care a depus-o la ASP, Tumasov a mințit, afirmând că este șomer, iar anterior a lucrat în calitate de inginer la o uzină de automobile din Tașkent.

Kamo Tumasov a fost acționar majoritar la „Asia Alliance Bank”, una dintre cele mai mari bănci uzbece și este proprietarul unei fabrici de sticlă din Tașkent, considerată cea mai mare din regiunea Asiei Centrale - ASN OYNA Glass.

Tumasov mai deține acțiuni, într-o companie de producție de asfalt. Timp de doi ani, această companie a câștigat licitații publice în Uzbekistan în valoare de peste două milioane de dolari.

În 2019, Kamo Tumasov planifica să investească 400 de milioane de dolari în construcția unei fabrici de ciment în țara de baștină, în parteneriat cu două companii germane. Guvernul din Tașkent a alocat 74 de hectare de teren pentru construcția fabricii și a stabilit că aceasta va activa în primii ani fără să achite taxe la stat. Astăzi, compania fondată de Tumasov împreună cu germanii, nu mai este activă. Nu este clară nici soarta fabricii de ciment în care Tumasov planifica să investească.

Venit la Chișinău, miliardarul uzbek Kamo Tumasov a solicitat cetățenia R. Moldova și pentru fiul său Samvel. Acesta are 36 de ani și este la fel implicat în afaceri.

Falsuri descoperite în colaborare cu autoritățile din Mosocva

Actele depuse de Tumasov pentru obținerea cetățeniei moldovenești au fost verificate minuțios de autoritățile moldovenești, în colaborare cu cele ruse. Așa a ieșit la iveală că a prezentat la ghișeu certificate false.

Directorul ASP, Mircea Eșanu a vorbit anterior în platoul Cutiei Negre despre colaborarea instituției cu autoritățile ruse pe acest subiect.

Mircea Eșanu: - Sunt câteva paliere de falsificare a actelor pe care noi le-am identificat. Sunt persoane care pretind că au bunici născuți înainte de 1940 .

 Mariana Rață: - Ce presupun aceste scheme?

Mircea Eșanu: - În primul rând vizează falsificarea de acte aici sau și mai frecvent din țara de origine, de exemplu din Federația Rusă. Ei falsifică descendența sau paternitatea persoanei, deși ea nu are nicio legătură cu acea persoană. Noi interpelăm direct autoritățile Federației Ruse.

Mariana Rață:  - Și ele sunt cooperante cu dvs?

Mircea Eșanu: - Da, noi avem o colaborare. Ei răspund. Pot exista întârzieri, dar cred că în proporție de 95% se răspunde la solicitările noastre.

Gamal Zamaldinov

Un „agrobaron” din Samara a vrut să fie moldovean 

Și-a dorit să devină cetățean al R. Moldova și Gamal Zamalnidov, un miliardar rus, supranumit de jurnaliștii ruși „agrobaronul” din Samara. Acesta deține în regiune circa 180 de mii de hectare de teren agricol, mai multe elevatoare pentru cereale și ferme de vaci. În ultimii ani, businessmanul a început să investească și în domeniul imobiliar.

Holdingul lui Gamal Zamaldinov ar număra peste 20 de companii, dar multe dintre ele sunt înregistrate pe numele unor rude sau persoane de încredere ale afaceristului. Zamaldinov mai are în proprietate un restaurant și mai multe centre comerciale în regiunile Samara, Penza și Saratov ale Rusiei.

Mall-ul „Oranjevîi” din Saratov a fost implicat recent într-un mare scandal. Zamaldinov l-a construit pe un teren de 24 de hectare care a aparținut anterior unei uzine de avioane. Instanța de judecată l-a obligat să restituie statului terenul, estimat la 5 milioane de dolari.  

Începând cu anul 2019, Gamal Zamaldinov investește și în proiecte rezidențiale. A construit primul „zgârâie nori” în centrul orașului Enghels -  un bloc de elită cu 20 de etaje situat chiar alături de centrul său comercial „Lazurnîi”. Presa rusă scrie că Zamaldinov ar planifica să construiască un cartier cu vile de lux și în Samara.

Miliardarul Zamaldinov ar fi apropiat de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin. Trei ani în urmă, presa rusă scria că o companie din holdingul lui Zamaldinov a finanțat cu 3 milioane de ruble campania electorală a unui candidat din partidul Rusia Unită, pentru funcția de deputat în Duma de Stat a Rusiei.

Miliardarul rus Gamal Zamaldinov a solicitat cetățenia R. Moldova pentru el și fiica sa - Kamila, în vârstă de 24 de ani. Jurnaliștii au scris anterior despre aceasta că și-a făcut studiile la o universitate din Elveția. Am identificat un cont al tinerei pe rețelele sociale, unde aceasta  indică că ar locui în Elveția. I-am trimis un mesaj în care am întrebat-o despre intenția sa de a  obține cetățenia R. Moldova, dar nu am primit niciun răspuns.

Intermediari pe „piața neagră” de cetățenie

Dacă ceilalți miliardari despre care v-am vorbit mai sus au venit personal la Chișinău și au depus dosarele pentru obținerea cetățeniei moldovenești, Gamal Zamaldinov a apelat la intermediari. Firul roșu duce la un birou de traduceri din Chișinău, care oferă clienților și suport pentru obținerea cetățeniei.

Potrivit actelor ajunse în posesia Cutiei Negre, cel care a depus dosarele la Chișinău din numele lui Zamaldinov și al fiicei sale Kamila a fost Valeri  Manzul, un locuitor al orașului Vulcănești din UTA Găgăuzia. 

Am identificat profilul acestuia pe Facebook, unde indică că a fost manager la SRL Tradox.  Compania este de fapt un birou de traduceri care oferă clienților săi suport la obținerea cetățeniei române, ruse și europene, după cum se laudă într-un spot publicitar.

 Pe site-ul companiei sunt indicate mai multe oficii. Am mers la unul dintre ele, situat chiar lângă Ambasada Federației Ruse din Chișinău. La fața locului, am constatat că filiala a fost închisă. Ne-am deplasat la un alt sediu, aflat chiar în spatele clădirii Parlamentului, pe strada Maria Cebotari. În oficiu l-am găsit pe directorul Tradox, Serghei Manzul. Este fratele lui Valeri Manzul, cel care s-a ocupat de dosarul pentru cetățenie al miliardarul rus Zamaldinov.

Serghei Manzul a refuzat să vorbească la cameră, dar ne-a confirmat că fratele său a lucrat acum un an la Tradox. Ne-a spus că nu știe nimic de vreun client miliardar rus și a negat categoric implicarea companiei sale în scheme de obținere a cetățeniei R. Moldova prin fraudă.

Serghei Manzul ne-a mai spus că fratele său este plecat la Moscova. Am așteptat să fim contactați de acesta, după ce i-am transmis numărul de telefon și i-am spus că avem mai multe întrebări, dar nu ne-a sunat.

Dosar la CNA cu 6 bănuiți

În aprilie 2024, Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pentru corupere și fals în acte publice, după ce Agenția Servicii Publice a raportat mai multe cazuri de fraudă la dobândirea cetățeniei.

Pe 3 iunie, au fost efectuate 10 percheziții în acest dosar, iar CNA anunța că 6 persoane au statut de bănuit și sunt cercetate penal în liberate. La solicitarea Cutiei Negre, CNA a refuzat să spună cine sunt cei 6 bănuiți în dosar și dacă vreo persoană și-a recunoscut vina. De asemenea, instituția a evitat să spună dacă ancheta vizează vreo companie care se ocupă de perfectarea actelor.

Directorul ASP a dezvăluit totuși că sunt anchetați mai mulți funcționari care au fost suspendați din funcții.

„Noi avem o primă învinuire făcută unui fost angajat al ASP-ului care a participat activ în emiterea conștientă a acestor acte. Eu cred că o să mai urmeze încă câteva persoane. Persoanele care noi știm sigur că au fost complici la astfel de scenarii au fost suspendate. Persoanele cărora li s-a înaintat invinuirea noi avem tot dreptul să-i suspendăm la cererea organelor de forță”, a precizat Mircea Eșanu. 

 Totodată, Mircea Eșanu a adăugat că în schema de falsificare a actelor pentru cetățenie ar fi  implicate și companii care au avut rolul de intermediari.  

„Colegii au insistat să mai facă niște operațiuni, să mai dăm niște semnale, să mai determine anumiți actori implicați din firmele care intermediază sau ajută cumva persoanele din Federația Rusă să obțină cetățenie sau să pregătească  dosarele. Să-i mai descoasem un pic, să înțelegem care e lanțul”, a spus directorul ASP.

 Avizele SIS pentru solicitanții ruși de cetățenie

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, din ianuarie 2022 până în luna iunie curent, peste 14 300 de cetățeni ai Federației Ruse și aproape 4 500 de cetățeni ai Ucrainei au depus cereri pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Am cerut  informații și de la Serviciul de Informații și Securitate care este obligat prin lege să emită avize în cazul tuturor solicitanților de cetățenie. SIS a precizat că a emis peste 7 mii de avize pozitive pentru solicitanții din Federația Rusă, 93 de avize cu mențiuni privind antecedente penale și 32 de „avize inoportune”. Asta înseamnă că persoanele nu întruneau integral condițiile pentru dobândirea cetățeniei sau au prezentat acte false.  

De asemenea, SIS a identificat  5 solicitanti de cetățenie din Federația Rusă care prezentau riscuri pentru securitatea R. Moldova și a emis pentru ei avize negative.

Decizie fără precedent în România. Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale, urmând ca procesul electoral să fie reluat de la zero. /Ping pong de acuzații între cei demiși după majorarea tarifelor la gaz. În timp ce fostul ministru al Energiei il învinuiește pe șeful de la Energocom de situația creată, cel din urmă afirmă ca Parlicov trebuie să-și asume acest eșec. /Regiunea transnistreană a anunțat stare de urgență economică, în condițiile în care nu se știe dacă de la 1 ianuarie, Rusia va mai livra gaz malului stâng. Cum se răsfrânge această situație asupra malului drept, aflati în continuare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Premierul l-a demis din funcție pe ministrul Energiei, Victor Parlicov și a cerut ca șeful Energocom, dar si Oleg Tofilat să fie eliberați din functii. Recean urmeaza să ceară în Parlament instituirea strării de urgență în energetică. /Socialiștii și comuniștii cer demisia guvernului Recean. 26 de deputați au înaintat, în Parlament, documentul, acuzând executivul ca nu a reușit să evite criza energetică din țară. /ANI îl acuză pe deputatul neafiliat, Vasile Bolea de faptul că nu a declarat venituri în valoare de peste 200 de mii de lei în declarația de avere din 2018-2019, pe cand era deputat socialist.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mai multe categorii de bugetari, între care și profesorii se vor alege cu o majorare de salarii de doar 9%, în 2025. Aceasta aeste prevăzută în proiectul legii bugetului, aprobat de Guvern la câteva zile după majorarea cu 30 la sută a tarifului la gaz. /Ministra sanătății a cerut demisia medicului de pe ambulanță implicat în scandalul de la Ialoveni. Cei de la CNAMUP afirmă că investigația e încă în desfăsurare, iar o decizie pe acest caz încă nu a fost luată. /Un incendiu a mistuit astăzi un apartament cu două camere din sectorul Ciocana al capitalei. Pentru a evita o tragedie, pompierii i-au evacuat pe toți vecinii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Autoritățile au gestionat prost situația din domeniul energetic, iar între instituțiile responsabile s-a înregistrat lipsă de comunicare. Sunt concluziile făcute de experții energetici în urma audierilor de azi din parlament pe subiectul majorarii prețurilor la gazele naturale. /Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. De data aceasta, dispozitivul a fost gasit la Orhei. Ucraina va primi un nou ajutor militar de la SUA în valoare de 725 milioane de dolari. Se întâmpla cu două luni înainte de investirea lui Donald Trump, a cărui poziție față de războiul din țara vecină, încă nu este clară.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scumpirile la gaz vor afecta nu doar consumatorii casnici, dar și întreprinderile mari. Companiile farmaceutice ar putea să renunțe la fabricarea unor medicamente, iar hotelurile ar putea deveni mai scumpe cu 10 la sută. /Săptămâna trecute, peste 180 de copii cu vârsta de până la 5 ani au fost internați în spitalele din Chișinău cu infecții respiratorii. Numărul cazurilor a crescut, în ultima perioadă, anunță direcția generală asistență medicală din cadrul Primăriei. /Legislativul din Romania va fi format din 7 partide. Au fost anunțate rezultatele preliminare, care arată că PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, UDMR și Partidul Oamenilor Tineri vor face parte din Senat și Camera Deputaților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
ANRE a scumpit gazul cu 3 lei și 62 de bani, majorare care vine la pachet și cu scumpirea căldurii centralizate din Chișinău și Bălți. Decizia a fost luată pe fundalul unui protest organizat de socialiști și simpatizanții lor. /În acest context, socialiștii și comuniștii pregătesc o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Recean si vor alegeri anticipate. Ei consideră că guvernarea nu este capabila să gestioneze situația actuală din domeniul energetic. /Maia Sandu se arată îngrijorată de instaurarea unei guvernări pro-ruse în România dupa alegerile prezidențiale și parlamentare. Cu ce îndemn a venit președinta.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale și cel de-al ldoilea mandat al Maiei Sandu. În timp ce magistrații examinau demersul, afară, socialiștii și simpatizanții lor au organizat un protest scurt prin care au cerut renumararea voturilor. /Curtea de Apel Bălți va rămâne fără judecători. 12 magistrați de acolo, între care și președintele interimar demisionează. Se anunță plecări și la Cahul, dar și la Comrat. /Localnicii din Bîrnova, Ocnița s-au trezit azi dimineață cu bubuituri și explozii, iar un punct de trecere al frontierei moldovenești si-a sistat temporar activitatea. Rușii au atacat cu rachete hidrocentrala de la Novodnestrovsc, de lângă granița cu Republica Moldova.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii ar putea lăsa fără gaz regiunea transnistreană de la 1 ianuarie. Asta ar putea duce la o catastrofă umanitară în stânga Nistrului și la scumpiri simțitoare pentru cetățenii de pe malul drept, afirmă premierul Dorin Recean. /ANRE va decide vineri dacă majorează tarifele la gaz, iar săptămâna viitoare, legislativul va organiza dezbateri publice pe acest subiect. Experții cred că majorările au fost impuse de Gazprom pentru a nu lăsa stânga Nistrului fără gaz. /Bunurile obținute fraudulos vor putea fi confiscate chiar dacă vor fi înregistrate pe persoane terțe. Guvernul a votat azi mai multe modificări la mecanismul de confiscare a bunurilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În prag de iarnă, am putea plăti mai mult pentru gaz. „Moldovagaz” a depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică o cerere de majorare a prețului. Cu cât am putea plăti mai mult! /Procuratura anticorupție anunță că Interpol a acceptat cererea de revizuire a refuzului din 2020 de a-l anunța pe Vladimir Plahotniuc în căutare internațională. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în câteva luni. /Risc de explozie la Vadul lui Vodă, unde pompierii au scos dintr-o casă cuprinsă de flăcări mai multe butelii cu gaz. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șoc și surpriză la alegerile din România. Candidatul independent Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe locul doi s-a clasat Elena Lasconi, care a fost și în topul preferințelor alegătorilor din Republica Moldova. /La 5 ani de când a fugit din țară, ANI a constatat nereguli in averea lui Ilan Șor. Acesta nu ar fi declarat peste 10 milioane de lei pe vremea când era primar și deputat. /Un marș de solidaritate față de femeile din țara noastră, supuse violenței a fost organizat astăzi în capitală. De la an la an, statisticele devin tot mai îngrijorătoare, afirmă ONG-urile.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secțiile de votare din afara țării, pentru prezidențialele din România, au fost deschise. Moldovenii cu cetățenie romana vor putea vota de astăzi și până duminică la cele 59 de birouri electorale deschise pe teritoriul țării noastre. /Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat în cazul fetiței din Tohatin, batută cu cruzime de mama ei și a solicitat statului să intervină pentru a proteja copila de violență. /Parlamentul urmează să modifice legea specială a fermierilor, votată acum două luni. Ar urma sa fie lărgit cercul agricultorilor eligibili, iar perioada de înghețare a datoriilor va fi extinsă. Anunțul a fost făcut aseară de președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la viceguvernatorului Găgăuziei, Ilia Uzun. Acesta este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Avem detalii, dar și reacția viceguvernatorului! /Guvernul î-l trimite pe ministrul Energiei la Gazprom după gaz rusesc pentru regiunea transnistreană. Este prima vizită a unui ministru în Federația Rusă după declanșarea războiului de invazie a Ucrainei. /Prima ninsoare din acest an a venit la pachet și cu primele incidente în trafic. Zeci de salvatori și echipe de intervenție au muncit în teren pentru a scoate din șanțuri automobilele derapate de pe șosele, dar și pentru a împrăștia material antiderapant.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remanierile de la Guvern sunt corecte, afirma președinta Maia Sandu, ca răspuns la criticile aduse ultimelor schimbări din Executiv. /Ministerul apărării anunță ca urmează sa achizitioneze doua sisteme noi de identificare și nimicire a dronelor. Totuși acestea nu sunt suficiente și ar mai fi nevoie de câteva, susțin autoritățile. /Guvernul a ratificat acordul cu Italia care prevede ca moldovenii cu stagiu de muncă atât în Moldova cât și în statul italian, vor fi calificați pentru a beneficia de pensii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O dronă a fost găsită de un trecător în capitala. Dispozitivul a fost descoperit in zona Arenei Chișinău și a fost preluat de geniști pentru examinare. /Analiștii politici de la noi consideră ineficiente remanierile guvernului și se arată sceptici față de schimbarile făcute. Ce așteptări aveau aceștia! /Astăzi se împlinesc 1000 de zile de când ucrainenii trăiesc în teroarea semănată de invazia rusă în țara vecină. Cu această ocazie, Volodimir Zelenski a publicat un filmuleț în care a arătat prin ce încercări a trecut Ucraina în tot acest timp.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Discuțiile pe marginea remanierilor s-au finalizat. Premierul Dorin Recean urmează să anunțe din clipă în clipă cine sunt miniștrii care își pierd fotoliile. /Tot astăzi, șefa statului Maia Sandu s-a întalnit la Președinție cu liderii partidelor politice. S-a discutat despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Ce au declarat liderii de partide la ieșire! /Un copil de 3 ani și un barbat de 42 de ani au murit intoxicați cu gaz în propria lor locuință. S-a întâmplat în satul Gura Bîcului, Anenii Noi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Conturi bancare cu peste 100 milioane de dolari, provenite din spălarea de bani cunoscută drept „Laundromatul rusesc”, au fost înghețate în străinătate, în baza probelor aduse procurorii anticorupție de la Chișinău. De asemenea, pentru alte 90 de milioane de dolari, urmează să fie pus sechestru. /Întreprinderile de stat trebuie să implementeze măsuri anticorupție mai riguroase, în conformitate cu bunele practici europene. Asta relevă un raport, prezentat astăzi de Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. Cu ce recomandări vin experții în domeniu! /Un bărbat de 72 de ani din Drochia ar fi încercat să-l omoare pe presupusul amant al soției. Acesta a fost reținut în flagrant, fiind denunțat la poliție de cel pe care îl angajase inițial să comită crima.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Dosarul de trădare de patrie în care este vizat șeful serviciului juridic al Parlamentului, un ofițer al Poliției de Frontieră și soția acestuia, care ar fi fost complice, a fost trimis în instanță. /Notă de protest Kremlinului, înmânată Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău. Oleg Ozerov a fost chemat astăzi la Ministerul de Externe. Autoritățile moldovenești i-au cerut Rusiei să se abțină de la orice ingerință în afacerile interne ale Republicii Moldova. /Un șef de secție de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este cercetat de ofițerii anticorupție, pentru că ar fi perceput sistematic plăți ilegale de la pacienți. Care este reacția instituției!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină fotoliul șefei de la Procuratura Anticorupție. „Am văzut un eșec total”, a spus președinta Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre corupția politică. Cu ce reacție a venit Procuratura Anticorupție! /Andrei Spînu se retrage din Guvernul Republicii Moldova și din Partidul Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook. Cum și-a motivat plecarea, dar și care a fost reacția colegilor! /Notă de protest Kremlinului pentru ingerințele Federației Ruse în procesul electoral și căderea dronelor rusești pe teritoriul țării. Autoritățile de la Chișinău îl convoacă pe Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Ozerov.

/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/INFOGRAFIC/ Rezultate finale alegeri parlamentare în România: Care partide ajung în Senat și Camera Deputaților
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
/VIDEO/ Piața neagră de cetățenie pentru miliardarii ruși! Un apropiat al oligarhului Abramovici a vrut pașaport moldovenesc
/VIDEO/ Doliu în familia lui Nicolae Glib: Soția maestrului a murit, după ce s-a aflat în comă
/VIDEO/ Doliu în familia lui Nicolae Glib: Soția maestrului a murit, după ce s-a aflat în comă
/VIDEO/ Secretul banilor: O nouă emisiune de obligațiuni de stat. Explicațiile secretarului de stat la Ministerul Finanțelor, Ion Gumene
/VIDEO/ Secretul banilor: O nouă emisiune de obligațiuni de stat. Explicațiile secretarului de stat la Ministerul Finanțelor, Ion Gumene
Ministra Sănătății condamnă comportamentul medicului implicat în scandalul de la Ialoveni: „Am solicitat demisia cadrului medical”
Ministra Sănătății condamnă comportamentul medicului implicat în scandalul de la Ialoveni: „Am solicitat demisia cadrului medical”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.