Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1052: Bilanț negru, lovitura hackerilor și cost uriaș al înfrângerii. Trump pregătește întâlnirea cu Putin

/VIDEO/ Femeile „Fulger”: Rămân feminine chiar și când trebuie să dea dovadă de bărbăție

missing
09 ianuarie 2025, ora 21:04

Sunt puternice, perseverente și la fel de pricepute la lupte ca și bărbații. Puțini sunt cei care știu că sub măștile celor de la Fulger se ascunde și femei, care își îndeplinesc misiunile cu brio, umăr la umăr cu bărbații. Cum reușesc femeile cu epoleți să facă față provocărilor de la muncă și să rămână feminine în același timp, aflați din reportajul ce urmează.

Daniela este ofițer al Brigăzi cu Destinație specială Fulger cu acte în regulă deja de 6 ani. Femeia povestește că și-a dorit să poarte epoleți de când era mică, iar la vârsta de 26 de ani și-a îndeplinit visul.

„Este o mândrie pentru mine să fac parte din acest colectiv, desigur mai mult bărbătesc dar totodată, de mic copil am adorat femeile care poartă epoleți și uniformă și asta m-a motivat să activez, să fac parte din acest colectiv și până în zilele noastre să port cu drag epoleți și uniformă”, a menționat subofițer superior, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” , Daniela Crudu.

„Servesc Republica Moldova și Brigada „Fulger!”

Cu mai multă experiență în spate, Olga, mama a două fete, a jurat credință Patriei acum 16 ani. Nu se vede în altă parte și spune că s-a regăsit în totalitate în acest job, aparent bărbătesc.

„Îmi place foarte mult curajul, perseverența, patriotismul angajaților din cadrul brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger și cred că m-am regăsit în totalitate aici în cadrul aceste entități.” „Desigur fetele se mândresc cu mama lor, că activează în așa o entitate de elită a ministerului afacerilor interne, tot timpul mă pun ca exemplu în orice situație care îi este lor convenabilă”, a subliniat inspectorul superior, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, Olga Guțu.

Iar Cristina, muncește cot la cot, în mare parte doar cu bărbați, deja de 13 ani.

„Nu-mi imaginez să lucrez doar între femei. Este destul de ok, orice început este mai greu dar pe parcurs te obișnuiești, este unul normal, deci eu nu văd ceva anormal sau ieșit din comun.” „Prima ieșire de fapt a fost la o manifestație de ziua brigăzii, când brigada a împlinit 20 de ani de activitate, am participat la o demonstrație de acest gen și atunci a fost prima mea interacțiune cu băieții, așa, nemijlocit”, a punctat ofițer principal, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, Cristina Nicolaescu.

Este greu să știi cu certitudine cine se ascunde în spatele uniformei ofițerilor Fulger, un bărbat sau o femeie. Chiar și sub echipamentul bărbătesc, polițistele nu uită să fie feminine.

„Ca să fiu mereu machiată, aranjată, mă trezesc cu o oră înainte ca să se trezească toată familia, îmi ofer mie acel timp ca pe parcursul zilei să mă simt confortabil și să-mi placă de mine, de ceea ce văd în oglindă.” „Indiferent în ce domeniu activez, cât de bărbătesc nu ar fi serviciul, în suflet suntem femei și ne place să arătăm bine”, a menționat ofițer principal, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, Cristina Nicolaescu.

„Femeia din secolul XXI le întrunește pe toate și le reușește, doar că e nevoie de dorință, caracter. Pot să vă zic doar atât, cel care dorește, obține, nu există nu pot, există nu vreau, de aceea este pentru noi o posibilitate în plus să demonstrăm că o femeie în zilele noastre le reușește pe toate”, a punctat subofițer superior, brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, Daniela Crudu.

Energia feminină aduce armonie în colectiv, cred colegii polițistelor.

„Avem un suport foarte plăcut din partea lor, cu toate că este genul feminin, partea frumoasă a sexului, dar când avem proteste sau ceva de genul dat,ele pe noi ne urmează, ne fac zilele mai frumoase când le vedem, când trecem pe holurile brigăzii ne zâmbesc frumos, este foarte bine să activăm cu doamne, cu domnișoare la noi în unitate.”

Obiectivele brigăzii cu destinaţie specială „Fulger” sunt capturarea sau neutralizarea infractorilor deosebit de periculoşi, înarmaţi, eliberarea ostaticilor şi a persoanelor răpite, menţinerea sau restabilirea ordinii publice în timpul desfăşurării întrunirilor şi manifestărilor cu caracter de masă şi actelor violente de încălcare a ordinii de drept. 

Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Reacția mamei Anei-Maria, după ce Gheorghe Cotorobai a fost condamnat: „Simt că s-a făcut dreptate”
/VIDEO/ Reacția mamei Anei-Maria, după ce Gheorghe Cotorobai a fost condamnat: „Simt că s-a făcut dreptate”
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
Condamnare la CEDO din cauza unei drujbe: Cât trebuie să plătească Moldova unui fost inspector de mediu
Condamnare la CEDO din cauza unei drujbe: Cât trebuie să plătească Moldova unui fost inspector de mediu

/VIDEO/ Cu doi copii în mașină și beată la volan: O șoferiță din Basarabeasca, prinsă de poliție. Bilanț îngrijorător în doar 3 zile

missing
10 ianuarie 2025, ora 12:15

O șoferiță de 27 de ani, având pasageri doi minori de 3 și 5 ani, a fost prinsă în stare de ebrietate la volan. Alți 44 de șoferi băuți au fost depistați timp de trei zile în alte localități ale țării.

Conform poliției, șoferița de la Basarabeasca conducea o Toyota. Rezultatul testării cu aparatul Drager a indicat o concentrație de 0,67 mg/l alcool în aerul expirat.

Din imaginile video se poate observa cum femeia roagă poliția să o elibereze, întrucât are doi copii în mașină, în pofida mirosului puternic de alcool simțit de către agentul de patrulare. Femeia a refuzat inițial să fie testată și a fost adusă la secția de poliție.

Într-un alt caz, la Cantemir, în apropierea satului Cania, a fost stopat un Mercedes condus de un tânăr de 23 de ani. Testul alcoolscopic a indicat un rezultat de 0,97 mg/l în aerul expirat.

Un alt șofer, cu 0,68 mg/l vapori de alcool, a fost oprit în raionul Ialoveni, satul Țipala, în timp ce conducea neuniform un Ford Transit. Iar o femeie conducea beată o Toyota în localitatea Răzeni.

Alți doi șoferi în stare de ebrietate au fost prinși în raionul Căușeni, satul Coșcalia, și în Orhei. Bărbații, în vârstă de 50 și 53 de ani, au fost stopați în timp ce își conduceau haotic automobilele, o Dacie și respectiv, un Peugeot.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
/VIDEO/ Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Cum se face economie la Chișinău: Iluminatul decorativ rămâne conectat pe mai multe străzi
/VIDEO/ Cum se face economie la Chișinău: Iluminatul decorativ rămâne conectat pe mai multe străzi
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
/VIDEO/ Dezastru pe o stradă din Chișinău: 7 mașini distruse și un rănit. Cum s-a întâmplat carambolul
/VIDEO/ Dezastru pe o stradă din Chișinău: 7 mașini distruse și un rănit. Cum s-a întâmplat carambolul

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.