Lumini romantice și un pahar de vin fiert la târgul de Crăciun încălzesc atmosfera, însă uneori portofelul este cel care îngheață. Mai ales când un pahar cu vin fiert ajunge să depășească uneori chiar prețul unei sticle, potrivit publicației Blick, parte a trustului media Ringier.
Este cazul la târgul de Crăciun instalat lângă gara centrală din Munchen, la hotelul Sofitel. Acolo, vinul fiert costă nu mai puțin de 18 euro.
Organizator: Acest vin e chiar avantajos
Spre comparație, în Elveția, prețul unui vin fiert variază de obicei între cinci și opt euro, în funcție de loc. Iar atunci când căni reutilizabile înlocuiesc paharele de unică folosință, trebuie plătită și o garanție. Purtătoarea de cuvânt a hotelului apără acest tarif într-o declarație pentru ziarul Bild și spune că nu este vorba despre un vin fiert obișnuit. Băutura este preparată cu șampanie. Mai exact, cu Perrier-Jouët. „Atunci când cunoști prețul unei cupe de șampanie, acest vin fiert este de fapt avantajos, e o afacere bună”, susține purtătoarea de cuvânt a hotelului, Eva Schomann.
Ce conține vinul fiert de 18 euro
Rețeta rămâne confidențială. Totuși, Eva Schomann dezvăluie un detaliu: amestecul conține două treimi vin fiert alb, completat cu șampanie și alte ingrediente. Crearea rețetei nu a fost simplă. Șampania și-ar pierde bulele dacă ar fi încălzită. Pentru a evita acest lucru, este adăugată în ultimul moment, precizează Eva Schomann. Fiind un grup francez, hotelul a dorit să creeze o băutură specială care să reunească ce e mai bun din ambele lumi. „Așa a luat naștere vinul fiert cu șampanie”, explică ea.































































