politic

Maia Sandu, pentru „The Economist”: „Situația din regiune, cel mai periculos moment de la independență încoace”

04 мая 2022, час 13:40
Делиться:

Situația tensionată din regiune este cel mai periculos moment din istoria Republicii Moldova de la independență încoace. Declarația a fost făcută de președinta țării, Maia Sandu, într-un interviu pentru publicația „The Economist”. În opinia șefei statului, în prezent, cea mai mare amenințare în adresa țării noastre o reprezintă cea militară. Sandu a făcut trimitere la declarația unui general rus, care a spus că un control asupra sudului Ucrainei ar asigura o cale către Transnistria. 

„Au fost niște declarații extrem de îngrijorătoare, după ce am văzut ce s-a întâmplat în Ucraina”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul interviului. 

Șefa statului a vorbit și despre probabilitatea de aderare la NATO. Sandu consideră că acum, acest lucru ar putea fi perceput drept o provocare, mai ales în condițiile neutralității R. Moldova.

„Încercăm să facem tot posibilul pentru a menține R. Moldova în afara războiului. Neutralitatea nu asigură, însă o protecție 100%”, a spus Maia Sandu. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram