politic

Blinken laudă eforturile R. Moldova în gestionarea crizei refugiaților. „Merită gratitudinea comunității internaționale”

06 марта 2022, час 12:38
Делиться:

Aflat într-un turneu european în șase state, secretarul de stat american, Antony Blinken, a sosit sâmbătă seară și la Chișinău. Oficialul a susținut cu puțin timp în urmă o conferință de presă, alături de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Blinken a reiterat sprijinul SUA pentru integritatea teritorială a țării noastre și a promis sprijin pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. 

„Republica Moldova merită gratitudinea comunității internaționale pentru primirea și siguranța care a oferit-o. Statele Unite vor face tot ce este posibil pentru a ajuta Moldova cu asistență umanitară pentru nevoile comunităților din Ucraina. Administrația Biden a solicitat deja aprobarea a $2,7 miliarde pentru comunitatea de refugiați și țările care participă în acest efort, inclusiv pentru Republica Moldova”, a declarat Antony Blinken de la Președinție.

De cealaltă parte, șefa statului, Maia Sandu, a cerut sprijinul comunității internaționale în procesul de gestionare a fluxului tot mai mare de refugiați ucraineni. 

„Ca țară neutră, am decis să întindem o mână de ajutor oamenilor care sunt afectați direct de urgia războiului. Peste 250 de mii de oameni au trecut frontiera dintre Ucraina și Moldova de la începutul conflictului; mulți dintre aceștia rămân în țara noastră. Avem nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru ca oamenii și economia noastră să facă față fluxului de refugiați, în continuă creștere”, a menționat președinta Republicii Moldova. 

„Sper că turneul regional pe care îl întreprindeți va contribui la eforturile de pace din Ucraina”, a mai spus Maia Sandu la conferința de presă susținută alături de Antony Blinken.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram