politic

/VIDEO/ Legea care interzice simbolurile Z și V, promulgată. Sandu: „Nu putem promova acțiuni asociate cu suferințe”

19 апреля 2022, час 12:27
Делиться:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a promulgat legea care interzice simbolurile Z și V, dar și panglica Sf. Gheorghe. Șefa statului susține că Republica Moldova nu poate accepta folosirea simbolurilor invaziei ruse în Ucraina. Totodată, dă asigurări că moldovenii vor putea comemora în continuare, eroii celui de-Al Doilea Război Mondial. 

„Războiul pornește din intoleranță și neînțelegere... Simbolurile pe care le incriminăm nu sunt despre războiul de acum 77 de ani, ci se referă la războiul de azi din Ucraina. Nu putem promova acțiuni care sunt asociate cu suferințe și care îndeamnă la teroare, distrugeri și violuri”, a subliniat Maia Sandu într-un briefing de presă. 

„Nu putem admite mesaje care denaturează informația despre război. Cei care azi justifică uciderea ucrainenilor, mâine sau chiar azi pot cere uciderea moldovenilor”, a mai spus președinta. 

„Nu putem permite ca atrocitățile de azi să fie asociate cu memoria eroilor din Al Doilea Război Mondial, nu exist glorie în distrugeri și moarte. Războiul nu este pace, iar minciuna nu este adevăr. Mesajele care promovează false valori trebuie sancționate dur. Trebuie să spunem un nu ferm războiului și simbolurilor acestora, locul lor este, alături de alte simboluri barbare, la coșul de gunoi al istoriei”, a adăugat Sandu. 

„Literele niciunui alfabet nu pot fi folosite pentru dezbinare, alfabetele au fost create pentru buna comunicare între oameni. Nu putem tolera imagini care ne dezbină, ne incită la ură. Sub drapelul național ne regăsim cu toții”, a mai menționat Maia Sandu. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram