politic

/VIDEO LIVE/ Ședința Parlamentului: 15 subiecte, pe agenda deputaților

21 января 2022, час 10:03
Делиться:

16:07 Deputații au onorat Îmnul de Stat al Republicii Moldova, iar ședința a fost încheiată.

16:05 Cu votul a 58 de deputați, a fost aprobat în lectura finală proiectul de lege cu privire la avocatură.

 

15:58 Deputații au reluat ședința. Olesea Stamate prezintă proiectul cu privire la legea avocaturii.

15:30 Olesea Stamate susține că a discutat cu membrii Uniunii Avocaților care au mai cerut două săptămâni. Promisiunea de partea avocaților ar fi fost că în acest timp nu vor accede în funcție persoane corupte. 

Formațiunea PAS a luat o pauză de 15 minute pentru a decide dacă dezbat astăzi proiectul de lege sau îl amână pentru ședința orinarră.

14:34 A fost votat în lectura a doua proiectul de lege privind modificarea unor acte normative cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea somajului persoanelor din categoriile social-vulnerabile.

14:29 A fost votat în prima lectură proiectul de lege privind modificarea unor acte privind protecția mediului înconjurător și dezvoltarea regională în Republica Moldova.

14:18 Deputații au revenit din pauză.

12:57 Deputații au ieșit în pauză până la ora 14:00.

12:56 A fost votat în prima lectură proiectul de lege privind modificarea unor acte normative cu privire lacondițiile de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a aunului.

12:49 Votat în prima lectură. În 2022, personalul medical implicat în activitățile de combatere a  COVID-19, care s-au infectat în timpul serviciului, vor beneficia în continuare de indemnizația unică de 16 mii lei.

12:32 S-a votat în prima lectură proiectul care introduce obligativitatea verificării integrității tuturor candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare a judecătorilor și procurorilor, inclusiv în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), înainte ca dosarele lor să fie transmise spre concurs/alegeri.

12:07 Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco prezintă proiectul de lege care prevede verificarea integrității candidaților la funcțiile de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în Consiliul Superior al Procurorilor. 

12:05 A fost votat în lectura I, proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la energia electrică. Proiectul a fost aprobat cu votul a 55 de deputați.

11:56 Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu prezintă proiectul privind modificările la proiectul de lege la energia electrică.

11:53 Olesea Stamate susține că a avut discuții cu cei de la Uniunea Avocaților, iar în propunerile acestora au fost incluse în proiectul care urmează a fi dezbătut astăzi.

11:50 Deputata Marina Tauber cere ca să fie retras amendamentul propus de Olesea Stamate sau să ascute opinia avocaților care protestează în aceste momente în fața Parlamentului.

„Dacă greva avocaților va continua eu nu trebuie să vă explic în ce criză nouă o să intre Republica Moldova”, a spus Marina Tauber.

11: 49 A fost votat în prima lectură crearea a Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală. 

11:30 Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, prezintă proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

11:10 Cornelia Cozlovschi a fost numită în funcția de președintă al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) pentru un mandat de cinci ani, cu votul a 55 de deputați.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, deputații l-au desemnat, printr-o altă Hotărâre, adoptată cu votul a 55 de deputați,  pe Adrian Gheorghiță în calitate de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF.

11:00 Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentară din motiv că nu sunt de acord cu ordinea de zi aprobată.

10:39 Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a prezentat candidatura Corneliei Cozlovschi pentru funcția de vicepreședintă a Consiliului de administrare a Comisiei Națională a Pieței Financiare. 

Candidata răspunde la întrebările deputaților.

10:37 A fost aprobată ordinea de zi cu votul a 56 de deputați.

10: 31 Marina Tauber cere completarea ordinii de zi cu proiectul privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova, dar și cu un alt proiect care nu au fost acceptate de către președinrele Parlamentului.

10:23 Președintele Parlamentului, Igor Grosu a propus două proiecte care au fost introduse pe ordinea de zi.

10:18 A început ședința Parlamentului cu prezența a 87 de deputați.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram