politic

/ВИДЕО/ Decizie istorică! Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statut de candidat pentru aderarea la UE

23 июня 2022, час 21:29
Делиться:

Zi istorică! Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter. Totodată, Consiliul a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei și îi va acorda statut de candidat după ce vor fi rezolvate prioritățile restante.

„Consiliul European tocmai a decis statutul de candidat UE pentru Ucraina și Moldova. Un moment istoric. Astăzi, se marchează un pas crucial pe drumul vostru către UE. Felicitări, Volodimir Zelenski și Maia Sandu, și oamenii din Ucraina, și Republica Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a declarat Charles Michel.

 

La scurt timp, președinta țării noastre a venit cu un mesaj de recunoștință.

„Zi istorică pentru Republica Moldova! Statele membre ne-au acordat statutul de candidat la UE. Un semnal neechivoc și puternic de sprijin pentru cetățenii noștri și viitorul european al Republicii Moldova. Suntem recunoscători și angajați să avansăm pe calea reformelor”, a subliniat Maia Sandu.

Și președintele ucrainean a mulțumit tuturor celor care au susținut statutul de candidat pentru Ucraina.

„Lăudăm sincer decizia liderilor UE la Consiliul European de a acorda Ucrainei statut de candidat. Este un moment unic și istoric în relațiile Ucraina-UE. Sunt recunoscător lui Charles Michel și Ursulei Von der Leyn, li derilor UE pentru sprijin. Viitorul Ucrainei este în UE”, a punctat Volodimir Zelenski.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram