politic

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, blocat la Baku: „Facem tot posibilul să ajungem cât mai curând acasă”

24 февраля 2022, час 16:20
Делиться:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială în Azerbaijan, anunță că este blocat la Baku și nu se poate întoarce, deocamdată, la Chișinău, în contextul escaladării situației din Ucraina. Spicherul Legislativului susține că „se roagă pentru pace”. 

„Din păcate, agresiunea militară asupra Ucrainei m-a prins într-o vizită oficială în Azerbaidjan. Condamn cu fermitate atacurile armatei ruse și mă rog pentru pace. Este o situație extrem de complicată. Facem tot posibilul să ajungem cât mai curând acasă”, a scris Grosu pe Facebook.

Președintele Parlamentului mai menționează că a avut o întrevedere cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. „Am discutat despre intensificarea colaborării în cadrul proiectelor cu impact regional în sfera energetică, a transporturilor, a agriculturii și turism. Totodată, i-am mulțumit pentru deschiderea și disponibilitatea de a ajuta Moldova în timpul crizei energetice... Am discutat despre situația de securitate din regiune și reafirmăm sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a mai subliniat Igor Grosu.


 Între timp, deputații din cele trei fracțiuni parlamentare au fost invitate, pentru discuții, la Președinție. De la PSRM au fost Vlad Batrîncea și Adela Răileanu.

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram