politic

/ВИДЕО/ Socialistul Ceban felicită RM pentru statutul de candidat la UE. „Nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor”

24 июня 2022, час 13:20
Делиться:

Primarul Capitalei, socialistul Ion Ceban, salută decizia liderilor europeni, care au acordat joi, 23 iunie, statut de țară candidat la UE Republicii Moldova. Totodată, acesta susține că reformele nu pot întârzia, în special, cea a justiției și reforma administrațiilor publice locale.

„Felicit Republica Moldova, cetățenii, autorităţile, pentru obţinerea statutului de ţară candidat la aderarea la UE”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a ținut să precizeze că implementarea reformelor este importantă pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. 

„Cert este faptul că de acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor sau pentru întârzierea implementării acestora, reforme structurale de care are nevoie Republica Moldova.

Mă refer aici la reformele în domeniul justiţiei şi consolidarea unei justiţii cu adevărat independente, ne dorim lupta adevărată cu corupţia şi nu mimarea acestui proces.

Așteptăm adevărata descentralizare atât financiară, cât şi structurală a administrațiilor publice locale. La fel, să fie asigurată autonomia autorităţilor locale, pentru că acesta este motorul dezvoltării localităților. Atât autorităţile publice centrale, cât şi locale, trebuie să muncească, astfel încât calitatea vieţii populaţiei să se îmbunătăţească în Republica Moldova”, a menționat Ceban.

23 iunie 2022 este o zi istorică pentru Ucraina și Republica Moldova. Acestea au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter. Totodată, Consiliul a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei și îi va acorda statut de candidat după ce vor fi rezolvate prioritățile restante.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram