social

Mitropolia Moldovei îi răspunde dur lui Oazu Nantoi: „Biserica Ortodoxă se roagă pentru pace nu doar într-o singură zi...”

26 января 2022, час 14:06
Делиться:

Mitropolia Moldovei i-a răspuns public deputatului PAS, Oazu Nantoi, care i-a cerut marți Înalt Prea Sfințitului Vladimir să ia atitudine în raport cu tensiunile din Ucraina și să urmeze exemplul Papei de la Roma, care a lansat un apel ca 26 ianuarie să fie zi de rugăciune pentru pace. Reprezetanții Mitropoliei critică modul în care au fost făcute declarațiile lui Nantoi, menționând că acestea dezamăgesc și întristează. 

„Dintotdeauna am avut o profundă stimă și respect față de toate instituțiile media și reprezentanții clasei politice din Republica Moldova. Însă, din păcate declarațiile din ultima perioadă a unora, dezamăgesc și ne întristează. Asemenea declarații, în primul rând, confundă în mod fățiș și intenționat adresarea făcută unei persoane publice oficiale cu una față de o persoană fizică, folosind un limbaj trivial, suburban și neadecvat, iar sarcasmul și tonul plin de dispreț a acestor adresări, nu lezează doar demnitatea unor persoane, ci atentează la sentimentele a mii și mii de oameni care se regăsesc sau recunosc în ei pe liderii lor spirituali”, a fost scris în mesajul lăsat de Mitropolie.

Totodată, Mitropolia a subliniat faptul că ea se roagă zilnic, nu doar în data de 26 ianuarie, iar Papa, pe lângă faptul că este un lider religios, este și unul politic.

„Biserica Ortodoxă din Moldova se roagă pentru pace, nu doar într-o singură zi, 26 ianuarie, ci o face zilnic, duminical și nu numai, în cadrul fiecărei Sfintei Liturghii. Rugăciunea săvârșită de Sfânta noastră Biserică este una tăcută, nu făcută prin piețe sau declarații, ci în tihnă, în Duh și Adevăr, după porunca Mântuitorului Hristos. Iar Papa Romei, pe lângă faptul că este un lider religios mai este și unul politic, de aceea poate să-și permită „luxul” de a face și asemenea declarații”, a mai fost declarat în acel mesaj.

Amintim că marți, 25 ianuarie, deputatul PAS Oazu Nantoi a solicitat Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, să ia atitudine în raport cu tensionarea situației din Ucraina. Potrivit deputatului, Mitropolitul Vladimir ar fi trebui să urmeze exemplul Papei Francisc de la Roma, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu tensionarea situației din Ucraina și să declare 26 ianuarie, ca fiind „ziua rugăciunii pentru pace”.

Nantoi i-a mai amintit ÎPS Vladimir că a fost decorat, în 2018, de către președintele Federațiai Ruse, Vladimir Putin cu Ordinul Prieteniei. Iar în contextul situației actuale, îi recomandă să ia atitudinea de rigoare.  

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram