/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Dodon nu va promulga proiectul PDM privind interzicerea programelor rusești

missing
13 iunie 2017, ora 14:24

„Evident că eu nu voi promulga un asemenea proiect de lege. Îl consider încă o acțiune provocatoare față de Federația Rusă. Democrații numesc asta securizare informațională. Dar în realitate ei încearcă să elimine orice critică față de Occident și față de acțiunile imperialiste ale acestuia. Pentru această guvernare, orice vine din Rusia este rău, orice vine de peste Prut sau de peste ocean este bun. Cetățenii însă totul văd și totul înțeleg. Cu cât mai tare guvernarea încearcă să le limiteze accesul la informație, cu atât mai insistenți vor fi cetățenii în înlăturarea democraților de la putere”, a scris președintele pe pagina sa oficială de Facebook.

Igor Dodon a mai menționat că nu va promulga această inițiativă legislativă și că o va bloca pe toate căile posibile.

Proiectul înaintat de PD permite posturilor de televiziune să emită programare informaționale-analitice, știri și emisiuni cu caracter militar doar cu referire la statele membre UE, SUA, Canada și alte state membre ale Convenției europene privind televiziunea transfrontalieră. Potrivit autorilor, proiectul presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentarea a informațiilor politice. Inițiativa prevede și sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram