/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

De la conacul Manuc Bey la castel Mimi. Concerte dedicate maestrului Eugen Doga, organizate în mai multe localități

missing
11 august 2017, ora 13:13

Pentru desfășurarea concertelor au fost selectate locații cu încărcătură istorică, imobile de patrimoniu restaurate, inclusiv cu suportul partenerilor externi. Astfel, cele patru concerte vor avea loc la Castel Mimi din Anenii Noi (20 august), Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni (21 septembrie), Cetatea Soroca (22 septembrie) și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești (23 septembrie).

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul spectacolelor vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și alți artiști.

Amintim că, printre alte manifestări ale Programului de acțiuni culturale dedicate aniversării a 80-a de la naşterea compozitorului Eugen Doga s-au regăsit și concertele organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la Ateneul Român din București (26 aprilie) și la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (7 mai), dar și concertul din 12 octombrie de la Oradea.

Pe parcursul anului 2017 sunt preconizate spre desfăşurate o serie de activităţi culturale de omagiere a maestrului şi de promovare a creaţiei sale, precum organizarea concertelor aniversare, expoziţii de fotografii, montarea spectacolului de balet „Luceafărul”, desfăşurarea spectacolelor camerale, editare de cărţi, organizarea întâlnirilor de creaţie cu participarea maestrului ș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram