Festivalul „Bookfest” este în toi. Reducerile de preț la cărți completează în aceste zile bibliotecile și ghiozdanele copiilor. Mai mulți reprezentanți ai librăriilor și editurilor de la noi, dar și de peste Prut au adus, la festival, mii de cărți proaspăt scoase de sub tipar. La mare căutare sunt volumele „Game of Thrones”, dar și cele pentru copii.

Festivalul Internațional de carte a venit anul acesta cu surprize pentru cititori. Editurile se întrec în reduceri de preț de la 20 la 50 la sută. Cea mai ieftină carte costă 15 lei, iar cea mai scumpă – 1000 de lei, în cel din urmă caz fiind vorba de „Cartea de Aur a Republicii Moldova”, cu personalități notorii de la noi din țară. Una dintre editurile din Moldova a adus la festival, în premieră, cărțile „Istoria Ilustrată a României” și „Foamete în Moldova Sovietică”.

„Am avut foarte mulți cumpărători, câți nu pot să spun, dar mai mult decât 1000 de vizitatori”, menționează Irina Malancea, reprezentant al unei edituri.

Cei mai fideli cititori sunt copiii. Împreună cu părinții lor, aceștia au venit nu doar să-și completeze biblioteca, dar și să-și umple ghizdanul cu rechizite și cărți cu exerciții pentru noul an școlar. La mare căutare sunt cărțile cu sunet și cele cu ilustrații.

„Am achiziționat pentru clasa a doua memorator pentru limba engleză și acum căutăm ceva literatură”.

„Ceva de dezvoltare personală, de cunoaștere a copiilor, particularitățile de vârstă”.

Potrivit reprezentanților editurilor, cele mai căutate cărți sunt cele cu tematică economică și IT, dar și cele artistice. De mare atenție s-au bucurat cărțile „Games of Thrones”, care la fel pot fi găsite la „Bookfest”. Cele cinci volume costă aproximativ 900 de lei.

O editură din Romania a adus la festival și o carte dedicata trupei „Carlas Dreams”. Acesta este în formă de CD, conține mai multe interviuri ale artistului și costă 100 de lei.

Salonul Internaţional de Carte, ediţia a XXVI-a – Bookfest Chişinău se va desfășura până pe data 3 septembrie 2017, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!