Angajații Poliției de Frontieră au deconspirat activitatea ilicită a doi cetățeni moldoveni, care transportau bunuri fără acte de proveniență sau deținere. În ambele cazuri, loturile de marfă erau camuflate în mijloacele de transport, în scopul eludării controlului vamal la trecerea frontierei de stat.

În seara zilei de 1 septembrie, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Briceni” a acționat în zona de responsabilitate. Astfel, polițiștii de frontieră au oprit în proximitatea punctului de trecere „Briceni-Rossoșani”, un Volkswagen Passat, la volanul căruia se afla un locuitor al sat.Tețcani, R. Moldova, în vârstă de 44 de ani. În urma verificării mașinii, s-au depistat 33 de acumulatoare uzate, aranjate pe bancheta din spate. Solicitat de Poliția de Frontieră, șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență pentru marfa transportată, declarând că intenționa să le transporte în Ucraina pentru realizarea acestora ca fier uzat.

Mijlocul de transport și lotul de marfă a fost escortat la sediul Sectorului, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

În cel de-al doilea caz, pe sensul de intrare în țară a punctului de trecere Otaci, s-a prezentat la control un autoturism de marca Mercedes 208 CDI, înmatriculat în R. Moldova. Mijlocul de transport era condus de un tânăr moldovean de 29 de ani. În baza informațiilor operative, dar și în conformitate cu procedurile de control, polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali au supus unitatea de transport unor verificări amănunțite, în urma cărora în locașuri special amenajate în autoturism, au depistat 250 de cutii cu narghilea. Lotul de marfă aparținea șoferului, acesta declarând că nu deține acte ce ar confirma proveniența bunurilor.

Drept urmare, marfa a fost reținută în vederea confiscării, cazul fiind cercetat de către organul vamal.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!