Explozia produsă ieri în satul Hrubna Nouă, raionul Fălești, a luat viața unei fetițe de numai patru ani și a lăsat alte câteva suflete printre ruine. Bunica fetiței, în vârstă de 48 de ani, care a supraviețuit exploziei, se află la spitalul raional deja în stare stabilă. Conform datelor preliminare, a explodat o butelie de gaz.

Explozia a transformat casa proaspăt reconstruită într-un morman de pietre. Potrivit autorităților locale, locuința, finisată de un an, încă nu era dată în exploatare. Cele patru persoane care locuiau în ea aveau viză de domiciliu în casa bătrânească de pe aceeași adresă. Persoanele care, au rămas acum, practic, în stradă vor beneficia de un ajutor financiar minim din fondul de rezervă al primăriei locale. În prezent acestea se adăpostesc la rude.

„Noi o să acordăm. Noi acordăm până la 7 mii de lei – suma pe care o avem”, a menționat secretara consiliului raional Fălești.

Urmare a exploziei, bunica fetiței decedate a fost internată la terapie intensivă. Aceasta a suferit arsuri pe 75 la sută din suprafața corpului. Contactați de TV8, medicii din Fălești au refuzat să ofere informații privind traumatismele suferite de femeie, precizând doar că acum starea ei este stabilă. În momentul exploziei, fetița se juca afară. După aproape trei ore de căutări, salvatorii au găsit corpul neînsuflețit al acesteia sub dărâmături.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!