Ca urmare a solicitărilor parvenite din partea consumatorilor, specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău” au reparat cişmele vandalizate săptămâna trecută. Acum câteva zile în mod repetat au fost vandalizate 3 cişmele, două din Parcul Valea Morilor şi una din Grădina Publică Ştefan cel Mare, ultima nici măcar nu era dată exploatare.

Ţinând cont că, la cișmeaua unde a avut loc inaugurarea a fost deteriorat mecanismul și curgea continuu, la cea de lângă plajă a fost furată o piesă din mecanismul de deschidere, iar la a treia a fost deteriorat tot mecanismul, speciliaştii au fost nevoiţă să înlocuiască practic sistemle tehnice în totalitate.

Până acum au fost date în exploatare 9 cișmele din cele 13 planificate. În contextul, celor întâmplate, adminsitraţia furnizorului de apă va decide dacă va mai continua instalarea cişmelelor. Cheltuielile pentru instalare și consumul de apă sunt suportate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” . Cișmelele au fost aduse din România, iar prețul pentru o unitate este de 6.500 de lei.

Amintim că, în mod repetat, trei cişmele au fost vandalizate de către persoane necunoscute. Prima dată, abia după câteva zile de la instalare au fost blocate cu gumă de mestecat, mucuri de ţigară, a doua oară, însă au fost deteriorate mecanismele în totalitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!