/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Reacția lui Ghimpu la decizia privind referendumul de demitere a primarului: „CEC e subordonată guvernării”

missing
20 septembrie 2017, ora 06:10

„CEC nu este o instituție independentă, cum prevede legislația, dar subordonată guvernării (PD), fapt confirmat prin solicitarea CEC-ului adresată Oficiului Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat (OTC CT), privind legalitatea deciziei CMC, „Cu privire la stabilirea datei Referendumului local pentru revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, dl Dorin Chirtoacă”. Răspunsul OTC CT, că decizia CMC este legală, a fost luată ca bază de CEC, în detrimentul prevederilor Codului electoral, care prevede că referendumul local nu poate fi numit mai târziu de 45 de zile din ziua adoptării deciziei instanței de judecată”, a scris Mihai Ghimpu.

Liderul PL susține că o dată ce decizia CMC a fost atacată în instanța de judecată, CEC era obligat să nu examineze numirea datei de desfășurarea a referendumului local, până la emiterea unei hotărâri de către instanța de judecată, iar un grup de deputați a sesizat Curtea Constituțională cerând declararea art. 177, aln. (2) din Codul electoral (revocarea primarilor) ca fiind neconstituțional.

„Partidul Liberal cu forțe proprii a reușit să oprească referendumul populist și anticonstituțional al lui Dodon, prin care se dorea îngenuncherea istoriei românilor și întoarcerea acestei republici definitiv și ireversibil cu fața spre est”, a menținat Ghimpu.

Liberalul a conchis că va ataca în instanța de judecată decizia Comisiei Electorale Centrale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram