Astăzi, 21 septembrie, a avut loc ședința specială a Parlamentului în care au fost reexaminate și revotate legile pe care Dodon a refuzat să le promulge.

Astfel, cu 55 de voturi pro ale deputaților au fost revotate proiectele de lege cu privire la energetică, cu privire la Codul cu privire la știință și inovare, care ține de restructurarea Academiei de Științe, cu privire la modificare și completarea Codului muncii, cu privire la tichetele de masă, cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, modificarea și completarea Legii cu privire la distincțiile de stat ale R. Moldova ș.a.

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat că după ce proiectele de legi vor fi pregătite le va semnat și le va remite președinției pentru promulgare. „Toate legile au fost repetate și reconfirmate de Parlament”, a preciza Candu.

Menționăm că potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

În cadrul ședinței Legislativului a mai fost aprobat, în prima lectură, proiectul pentru majorarea cu 10% a salariilor de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, stabilite în Rețeaua tarifară unică. Menționăm că Mihai Ghimpu a venit cu un amendament la această lege prin care propus să majoreze cel puțin cu 50% salariul. „Consider că o sută de lei nu sunt bani”, a declarat Ghimpu, menționând că bani sunt „bani sunt, v-aș ruga să nu vă zgârciți”. Deputatul liberal a spus că din moment ce sunt bani pentru organizarea referendumurilor ilegale, înseamnă că bani sunt.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!