O viață ideală, fără griji, cu un venit considerabil și un mediu înconjurător plăcut poți să o ai mai ușor decât crezi, dacă te muți din țară. Iată orașele, cele mai multe dintre ele europene, în care locuitorii sunt cel mai puțin stresați potrivit unui studiu, scrie wall-street.ro.

Studiul a fost făcut pe 500 de orașe din întreaga lume și au fost luate în calcul 17 factori, printre care nivelul poluării, nivelul traficului, infrastructura, transportul public, spațiile verzi, veniturile și starea de bine a cetățenilor, sănătatea fizică și mentală și numărul total de ore de soare pe an.

TOP zece orașe în care locuitorii sunt cel mai puțin stresați:
1. Stuttgart, Germania;
2. Luxembourg, Luxemboug;
3. Hanovra, Germania;
4. Berna, Elvetția;
5. Munchen, Germania;
6. Bordeauzx, Franța;
7. Edinburgh, Marea Britanie;
8. Sydney, Australia;
9. Graz (Austria) și Hamburg (Germania);
10. Zurich, Elveția;

Orașele din R.Moldova nu sunt incluse în acest top. Însă, găsim Bcureștiul, care se află pe locul 111, după Kiev (Ucraina), clasat pe 88 și Sofia, capitala Bulgariei, clasată pe locul 99, dar înaintea Budapestei, aflată pe 112.

Luxembourg are cea mai mică densitate a poluării, după Kuwait City, iar Melbourne și Sydney sunt printre cel mai puțin aglomerate orașe. În schimb, locuitorii din Singapore și Taipei sunt cei mai mulțumiți de transportul public, în timp ce cei din Leipzig și Montpelier se bucură de cel mai mic nivel de trafic.

În ce privește siguranța, Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, este considerat cel mai sigur loc în care să trăiești, urmat de Osaka, oraș în Japonia.

La polul opus, cei mai stresați oameni locuiesc în: Bagdad (locul 1), Kabul, Lagos, Dakar, Cairo, Teheran, Dhaka, Karachi, New Delhi și Manila (locul 10).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!